Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Virginie*

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Malfoy Kihívás Teddy, a mentor 2015.04.18 19:00:00
Teddy Lupin megörökölte anyja különleges varázstehetségét, az metamorfmágiát. Vajon mire tud tanítani egy ilyen képességű varázsló egy Malfoyt? Ma megtudjuk. CÍM: Nem vagy egyedülCSAPAT: TanítványKULCS: Teddy LupinJOGOK: a Harry Potter könyvek világa J. K. Rowling tulajdona, a…..
Virginie* 2015.05.01 10:56:38
Kedves Író!

A kihívás lezárásaként kissé sötét hangulatú novellát olvashattunk, de minden jó, ha a vége jó :)

1. CSAPAT: IGEN, itt volt tanítás és tanulás is.

2. KULCS: Teddy nélkül nem sikerülhetett volna Scorpiusnak talpra állni, és a patrónus bűbáj mentette meg végül őket, amit Teddy segített neki újra megtanulni.
5 pont

3. KARAKTEREK: Teddy lelkes tanár, és nem hagyja cserben Scorpiust. Scorp lelkileg sérült, visszahúzódó. Harry meg csak feltűnt kétszer. Úgy érzem, a cselekmény elnyomta itt a karakterek bemutatását, egyikükről sem tudtam meg ennél többet, pedig az apró részletek teszik még elevenebbé a szereplőket.
3 pont

4. CSELEKMÉNY: Végig zavart, hogy egyfolytában emlegeted, hogy Scorpiusnak nincsenek érzései. Pedig akkor ő is egy katatón zöldség lenne, vagy pszichopata. Igenis már az elején is érzett, hiszen kíváncsi volt, miért akar Teddy segíteni neki, és a kíváncsiság is érzés. A reménytelenség is az, amit saját magával kapcsolatban érzett. Szomorú volt, gyászolta a nagyszüleit, és Dracóékat is valamilyen szinten. Rengeteg érzése volt, legfeljebb elnyomta ezeket, de a kettő nem ugyanaz, még akkor sem, ha többször is leírod, hogy így van.
A cselekmény ezt leszámítva haladt a maga útján, Teddy tanított, Scorpius hangulata hullámzott, de végül elszánta magát a gyógyulásra, és a történet végén látszik, hogy jó úton is halad affelé.
4 pont

5. TETSZÉS: Nem volt rossz, de a fenti kifogásaim miatt igazán élvezni sem tudtam. Több van ebben a novellában, ebben az alapötletben, mint amit most írtál. Sokkal jobb is lehetne.
3 pont

További sok sikert kívánok!
üdv,
Virginie
Malfoy Kihívás Hermione, a mentor 2015.04.08 19:00:00
Hermione mindent tud, kérdezd bátran bármiről! Akkor is, ha te éppenséggel egy Malfoy vagy. CÍM: Mugliismeret kezdőknekCSAPAT: TanítványKULCS: Hermione GrangerJOGOK: J.K. RowlingMŰFAJ: humorFIGYELMEZTETÉSEK: a történet AU, és az OOC jelzés sem ártKORHATÁR: 14TARTALOM: Diplomás…..
Hermione Granger a világ legjobb tanítványa. Nincs olyan dolog, amit ne szeretne megismerni, megjegyezni és aztán sikeresen alkalmazni. Most egy Malfoy lesz a mentora. CÍM: Senki nem tud úgy hazudni, mint egy férfi...CSAPAT: Mentor csapatKULCS: Hermione GrangerJOGOK: JKR nénit…..
Virginie* 2015.04.27 17:42:29
Kedves Író!

A stílusod kiváló, de a történettel akadtak gondjaim.

1. CSAPAT: Akárhogy nézem, itt NEM volt mentorság. Draco semmit nem tanított Hermionénak, mert ez a leckéztetés is értelmét vesztette az utolsó mondattal, amiben kiderült, hogy Draco mégis igazat mondott, és Hermione sem véletlenül titkolózott, számíthatott erre a végkifejletre.
És a megleckéztetésnek is akkor volna csak értelme, ha a tanulságot a barátai jelleméről bármelyikük is néhány óránál tovább hasznosíthatná. De tekintve, hogy megölik őket, így még ennek sincs értelme.

2. KULCS: Hermione viszont kulcsszerepet játszott a novellában, ő kellett ahhoz, hogy Ron megtörjön (még ha Ron idióta volt is).
4 pont

3. KARAKTEREK: Itt kezdtem először érezni, hogy Te sem tudod pontosan, mit akarsz írni. Draco egyik pillanatban még holtsápadt és üres tekintetű, a másikban vérengző halálfaló. Hermione bizonygatja, hogy hűséges volt, és Draco átverte őket, a végén mégis odaírod, hogy hát ez nem egészen így volt. Ron meg képtelen felismerni egy Imperiust? A kába tekintetet, az elmosódó beszédet? Nem látja, hogy Draco ott varázsolgat előtte? Értem én, hogy itt most ő a bűnbak, az ostoba, de ennyire nem kellett volna szegényt mélyre süllyeszteni.
3 pont

4. CSELEKMÉNY: A legtöbb logikátlanságot a cselekményben találtam. Draco túl mocskosnak tartja Hermionét az igazságszérumhoz, de azzal nincs gondja, hogy saját kezűleg verje meg? A legilimencia túl egyszerű? És? Voldemortnak eredmény kellett, nem játszadozás, meg Draco szórakoztatása. És miért nem gondoskodtak Harryék előre valami módszerről, ami megakadályozza, hogy akár kínzás hatására is elárulják a rejtekhelyet? Fidelius, megszeghetetlen eskü, stb?
Az alapötlet rendben lett volna, miszerint Draco becsapja Ront, aki árulkodik, a végén meg kiderül, hogy átverték. De nem figyeltél a részletekre, és ez sokat rontott az olvasási élményen.
2 pont

5. TETSZÉS: Ha eltekintek attól, hogy a cselekmény logikáltan, a szereplők néha kifordulnak önmagukból, és a kihívás témája sem szerepel a történetben, akkor ez nem is volt rossz novella. Szépen fogalmazol, maga a történet gördülékenyen haladt.
Sajnálom, hogy a fentebb említett hiányosságok miatt nem lett tökéletes a novellád.
3 pont

További sok sikert kívánok!
üdv,
Virginie
Malfoy Kihívás Perselus, a mentor 2015.04.14 19:00:00
Perselus Piton mindig is közel állt a Malfoy családhoz. Most pedig az egyik Malfoy mentorául szegődik. Lássuk, hogyan! CÍM: Leckék az életrőlCSAPAT: TanítványKULCS: Perselus PitonJOGOK: a Harry Potter könyvek világa J. K. Rowling tulajdona, a jogokat csak ő és az általa…..
Virginie* 2015.04.23 19:39:52
Kedves Író!

Ebben a történetben aztán volt minden. Angst, dráma, akció, és a végén egy kis "na ez a tanulság" típusú rózsaszín naplemente, amiben ellovagolhatnak a hősök :)

1. CSAPAT: IGEN, volt mentorálás. Okklumencia, harcművészet, és egy kis emberség, bátorság, jellemformálás.

2. KULCS: Piton a történet elején szerepelt főleg, a második felében kevesebbet, de annál jelentősebb pillanatokban került elő. Tanított, védett, hős volt, ahogy kémként szokott.
5 pont

3. KARAKTEREK: Dracón rengeteget dolgoztál, meg is lett az eredménye. Esendő, gyáva, fiatal, szomorú, harcias, büszke, emberséges. Tetszett, nagyon.
Pitont már említettem, ő is remekül sikerült.
Harry hozta a formáját, Ron, Dean és Seamus kissé túlzásba vitte a dolgot, de mit is várhatunk Rontól? Utálja Dracót, és élvezte, hogy kivételesen ő kínozhatja a fiút, nem fordítva.
5 pont

4. CSELEKMÉNY: Itt kissé elbizonytalanodtam. Mintha két külön novellát írtál volna, hangulatában mindenképp. Az elején Draco lelkét, gondolatait helyezted előtérbe. A borzalmak csak ennek aláfestéséül szolgáltak. A második felében a harc, az akció számított, Draco ment a többiekkel, és a vége teljesen rózsaszín lett a csomó tanulsággal és bölcselettel. Bevallom, a hangulatváltások miatt nem sikerült folyamatosan lelkesednem, jobban örültem volna, ha valahol középen lezárod a novellát.
3 pont

5. TETSZÉS: Nem volt rossz. Voltak benne jó részek, és kevésbé jók is. A stílusod olvasmányos, a helyesírásod megfelelő, néhány apróságtól eltekintve.
4 pont

További sok sikert kívánok!
üdv,
Virginie
Ember legyen a talpán, aki megpróbálja kioktatni Perselus Pitont! De most az egyik Malfoy bizony a mentorául szegődik. Lássuk a végeredményt! CÍM: BeavatottakCSAPAT: MentorKULCS: Perselus PitonJOGOK: A Harry Potter könyvek világa J. K. Rowling tulajdona, a jogokat csak ő és az általa…..
Virginie* 2015.04.23 19:13:36
Kedves Író!

Nehéz történetet hoztál, bizonyára épp olyan nehéz volt megírni, mint olvasóként látni.

1. CSAPAT: NEM. Sajnálom, de nekem ennyi mentorálás nem elég. Lucius a manón keresztül küldött Perselusnak egy kupac könyvet, aztán megkínozta Dobbyt, két mondatos magyarázattal. A végén meg, az AVADÁnál nem is tanított neki semmit, legfeljebb azt, hogy a világ még kegyetlenebb, mint Piton eddig gondolta - pedig neki aligha lehettek efelől kétségei.

2. KULCS: Perselus ment, tanult, már amennyit könyvekből tudott, és a végén sikerült halálfalóvá válnia. Megtette, ami tőle telt, bár nem értem, egyáltalán miért vágott bele az egészbe.
4 pont

3. KARAKTEREK: Na ezzel nem volt gondom. Dolgoztál Lucius kegyetlen gátlástalanságán, Abraxas hideg parancsoló jellemén és Perselus néma szenvedésén, kitartó határozottságán.
5 pont

4. CSELEKMÉNY: Gördülékenyen haladt a maga útján onnan, hogy Piton megérkezett a kúriába, egészen addig, míg véget ért a novella és a házimanó élete. Nekem az előzmény hiányzott. Dumbledore miért kérte meg a kémkedésre Pitont, és ő miért vállalta? D. az iskolai évek alatt le se totja Pitont, hagyta, hogy Potterék kínozzák, még a vérfarkas-támadást is szőnyeg alá söpörte. Piton aligha kedvelte az öreget, és szerintem ha nem lett halálfaló korábban, akkor simán a háta közepére sem kívánta Voldemortot meg a kémkedést.
4 pont

5. TETSZÉS: Első olvasásra tetszett, de nem olyan történet, amit még sokszor előveszek. Szépen fogalmaztál, de akadtak benne hibák, amik zavartak olvasás közben. A téma elég lehangoló, és bár kihoztad a szereplőidből a legtöbbet, a végén örültem, hogy vége. Ennyi szenvedés sok volt.
3 pont

További sok sikert kívánok!
üdv,
Virginie
Az új generáció egyik különleges figurája Teddy Lupin, a Remus és Tonks kisbabaként elárvult fia. Vajon melyik Malfoy fogja őt tanítani? És mire? CÍM: Legjobban a csend fáj; a hallgatásCSAPAT: mentorKULCS: Teddy LupinJOGOK: Rowling kisasszonyt illetik.MŰFAJ: angst,…..
Virginie* 2015.04.18 15:37:36
Kedves Író!

Ez egy különleges történet volt, sítlusában némiképp a bellatrixosra emlékeztetett. És most is olyan bajban vagyok, mint annál voltam - szép, értem én, hogy ehhez kevés vagyok, de akkor sem tudom eléggé értékelni.
Ezt a novellát bármikor máskor megírhattad volna, de ne erre a kihívásra. Mert itt téma van, pontok, értékelési szempontok, és ezeknek a novellád egyszerűen nem mindig felel meg.

1. CSAPAT: NEM. Draco állítólag jelnyelvre tanította, amiből semmit nem láttunk, pedig a mentorálási folyamat a kihívás fő témája. Az orvos-beteg kapcsolat viszont nem az.

2. KULCS: Teddy egyértelműen ott volt, még ha nem is tanítványként, ami kár.
3 pont

3. KARAKTEREK: Nem sokat tudtam meg róluk. Még Teddy meghasadt két énje sem kapott számomra elég jelentőséget. Összetört a lelke attól, amit Harry tett vele, de ettől még nem ismertem őt meg.
Draco gyógyító, aki érzésem szerint a vége felé kissé túllép az orvos-beteg kapcsolaton, ami teljesen etikátlan. És a munkáján kívül róla sem tudok semmit.
Még Harry lett a legélesebb karakter, aki nyilván beleőrült abba, hogy Remus is hasonlókat művelt vele korábban, és akinek őrületére nem jött rá a családja és a varázsvilág.
2 pont

4. CSELEKMÉNY: Teddy ölt, öngyilkos akart lenni, aztán hónapokig az elmeosztályon vegetált. Halljuk a gondolatait, a végén kiderül, miért tette, amit tett, de ez még nem pontozható cselekmény. Ezért írtam az elején, hogy bármennyire is különleges az alkotásod, nem feltétlenül kihívásra való, ahol pl. pont a cselekményt kell pontozni. Mert az itt nem nagyon volt.
2 pont

5. TETSZÉS: Voltak benne szép részek. Amikor a kórház kertjében ültek és Teddy elrontotta a mutogatást, elmosolyodtam. És a végén szívszorítóan írtad le, ami Teddy és Harry között történt. Az a maga borzalmával együtt is lenyűgöző volt.
De nagyrészt nem az én világom, nem az én ízlésem. Sajnálom.
3 pont

üdv,
Virginie
Malfoy Kihívás Victoire, a mentor 2015.04.16 19:00:00
Az anyja Trimágus Tusa egyik bajnoka volt, az apja elismert átoktörő. Nem kérdés, hogy Victoire-tól van mit tanulni. Még egy Malfoynak is. CÍM: Család és célCSAPAT: tanítványKULCS: Victoire WeasleyJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingot illeti, kivéve ami nem.MŰFAJ: általános,…..
Virginie* 2015.04.18 13:04:05
Kedves Író!

Kellemes, könnyed történettel ajándékoztál meg minket :)

1. CSAPAT: IGEN, ez a novella abszolút a tanulásról, tanításról szólt.

2. KULCS: Victoire csodás tanár és szerethető személyiség volt végig, ügyesen dolgoztál vele.
5 pont

3. KARAKTEREK: Victoire egy szent. Tényleg. Ingyen elvállalja, hogy oktatja hónapokon keresztül Scorpiust, elviseli a duzzogását, szó nélkül hagyja a megjegyzéseit, még a faragatlanságát is. Elképzelni sem tudom, miért vállalta így is a tanári munkát, biztos ez volt az éves jócselekedete :)
Scorpius olyan volt, mint egy duzzogó, utálatos óvodás. Semmi sem volt elég jó neki, folyton a világot és másokat hibáztatott minden bajáért, és egyfolytában arra várt, hogy a varázsvilág népe egyszer csak rájön, milyen igazságtalanul bánt vele. Szerintem nem Draco vagy Lucius miatt bántak vele ellenségesen az iskolában, vagy az Abszol úton, hanem mert ő az undok alak. Irigykedő, sértődött, hálátlan. Egyszer is megköszönte Victoire-nak a tanítást? Kedvesen, tisztelettudóan bánt vele? Nem. Értem én, hogy nehéz Malfoynak lenni, tizenöt évesen amúgy is borzalmas az élet, de ettől sajnos nehéz volt őt megszeretni, pedig igyekeztem.
3 pont

4. CSELEKMÉNY: Ez rendben volt, gördülékeny, láthatóan haladtak a cél felé, és a végén el is érték azt.
5 pont

5. TETSZÉS: Elég sok helyesírási hiba maradt benne, és a fogalmazásod is néhol magyartalan, vagy csak többször írtál át egy mondatot, de nem jó sorrendben maradtak végül a szavak.
De az animágia téma tetszett, és Victoire kárpótolt sokmindenért :)
4 pont

További sok sikert kívánok!
üdv,
Virginie
Victoire Weasley anyja a gyönyörű félvéla, Fleur Delacour, apja pedig Bill Weasley. Vajon mi történik, ha egy ilyen lány egy Malfoy közelébe kerül, és tanulni kezd tőle? CÍM: Sepregess a saját házad táján!CSAPAT: MentorKULCS: Victoire WeasleyJOGOK: Tudjukkié :) Azaz igen, J. K.…..
Virginie* 2015.04.18 11:51:31
Kedves Író!

Végig az az érzésem volt, hogy fogalmad sincs, mit akarsz kezdeni a szereplőiddel, a cselekménnyel és a stílussal. A stílus zavart leginkább. Az egyik mondatban shakespeare-i fennköltséggel fogalmaztál, néha kifejezetten túlcifráztad, a következőben jött a "baromira", "kibökte", és a "pofátlan". És tényleg folyamatosan keverted a kettőt. Engem ez megakasztott olvasás közben, és egy idő után már a szépet sem tudtam értékelni, annyira idegesített.

1. CSAPAT: IGEN, volt mentorálás.

2. KULCS: Victoire tanult, bár nem értettem az egész versenyzési igényét. Ha Teddyre hajtott, megtehette volna millió más módon is. Elvégre mindketten hollóhátasok, folyton együtt lehetne vele, erre kitalálja, hogy két hét alatt seprűzsenivé válik a fiú kedvéért. Nem éppen okos gondolat.
3 pont

3. KARAKTEREK: Próbálkoztál, azt láttam. De eltévedtél a saját szereplőid között. Scorpius állítólag Lilyért van oda, mégis néha kifejezetten hűvösen bánik vele, és úgy éreztem, nem a lányt, hanem a Lilyvel társított képet szereti. Ugyanakkor Victoire kezét akarja csókolgatni??
Victoire-ról már az előbb írtam, hogy a motivációja zavaros. És nem sikerült megkedveltetnek velem, egyáltalán nem. Nem őszinte, nem mélyérzésű, nem vicces, nem kedves, semmi pozitívumot nem fedeztem fel benne.
Lily csak úgy ott volt, a végén meg ahelyett, hogy Teddy után sietett volna, leállt csókolózni Scorpiusszal. Totál váratlan reakció, pláne, ha elvileg Teddyvel jóbarátok és csapattársaként aggódik miatta.
2 pont

4. CSELEKMÉNY: A tanítási folyamat jól ment, de a beszélgetéseik eléggé üresek és céltalanok voltak. Mintha néha csak azért beszéltetted volna őket, hogy szurkálódjanak, és Scorp utálatos lehessen a lánnyal.
Az meg, hogy a verseny során elárultad, hogy mindketten csaltak, végképp elrontotta az élményt. Minek volt erre szükség? Ha Scorp olyan zseniális seprűlovas, miért kellett már Victoire színrelépése előtt ellopnia az útvonaltervet?
3 pont

5. TETSZÉS: Nem tetszett, sajnálom. Fentebb már bőven leírtam, miért.
És ami talán apróság, de szintén hiba: Ha már next-gen szereplőkkel dolgozol, és nem írsz ki AU figyelmeztetést, akkor vedd figyelembe, hogy Teddy és Scorp között kb 7-8 év van. A canon szerint Teddy a háború vége előtt született, Victoire nagyjából 1-2 évvel később, Scorp és Lily meg 6-7 év múlva. Így eléggé kizárt, hogy mind egyidősek és egyszerre járnak a Roxfortba.
2 pont

üdv,
Virginie
Malfoy Kihívás Neville, a mentor 2015.04.12 19:00:00
A Roxfort elvégzése után Neville Longbottom elmerült a gyógynövények tanulmányozásában, és végül visszatért az iskolába, ahol sok-sok diákot tanított. Köztük Scorpius Malfoyt is... CÍM: Muskátli, seprű és bajuszCSAPAT: TanítványKULCS: Neville LongbottomJOGOK: Minden jog J.…..
Virginie* 2015.04.13 20:13:24
Kedves Író!

Remek kis történetet hoztál nekünk. Könnyed volt, aranyos, és végre Scorpius szerepelt benne, akiről eddig még nem olvashattunk! :)

1. CSAPAT: IGEN. Itt aztán volt mentorálás, gyógynövénytan ezerrel. A történet is a tanár-diák viszony köré épült, abszolút megfelelt.

2. KULCS: Neville főszerepelt, nélkülözhetetlenül hasznos tagja volt a stábnak. Láthattuk, milyen tanárként, hogy telnek a napjai, és a gondolataiba is bepillantást nyertünk.
5 pont

3. KARAKTEREK: Neville csendes életet él a háború után, pont nekivaló a növényekkel való foglalkozás, és látszik rajta, hogy bár eleinte nem örül a korrepetálásnak, valójában élvezi, ha a növényekről beszélhet, és ha a diákjai sikert érnek el.
Scorpius rafinált, udvarias, szorgalmas, okos. Tetszik, ahogy megformáltad.
Albus keveset szerepelt, de örülök, hogy bekerült a történetbe. Jó látni, hogy barátok Scorpiusszal.
Puceyn meg jókat vigyorogtam, ahogy a kviddicscsapat hiányos létszáma miatt lamentált :)
5 pont

4. CSELEKMÉNY: Nekem ugyan nem tartott annyi ideig rájönni az animágiára, mint Neville-nek, de így is gördülékenyen haladt a történet, nem untam meg. Plusz öröm, hogy a növények mellett megjelent a történelem-dolgozat. Rövid novella volt, de nem éreztem hiányosnak. Ez valóban pár nap eseményeit mesélte el némi előzménnyel. Elég volt, jó volt.
5 pont

5. TETSZÉS: Tetszett. Egy kicsivel több humort vagy izgalmat szerettem volna látni, talán picit túl csöndesnek és "egyszerűnek" érzem a novellát, de ez semmiképp sem von le az értékéből. És persze ízlés és pillanatnyi hangulat kérdése is :)
4 pont

További sok sikert kívánok!
üdv,
Virginie
Neville Longbottom különleges figura. Látszólag ügyetlen és gyenge varázsló - de a látszat néha csal. Most például Neville-nek Dracótól kell tanulnia, és talán mindannyian meglepődünk. CÍM: Neville bátorságaCSAPAT: MentorKULCS: Neville LongbottomJOGOK: Az írónőéMŰFAJ:…..
Virginie* 2015.04.13 19:58:02
Kedves Író!

Az az érzésem, hogy nagyon-nagyon fiatal és/vagy nagyon-nagyon rutintalan író lehetsz.
Az alapötlet remek volt, de a megvalósításnál bizony alaposan csökkent a színvonal. Elkapkodtad, úgy siettél, mintha maga Voldemort üldözne. Mélységet nem mertél belevinni, pedig a cselekmény, a karakterek kapcsolatainak alakulása ezt megkövetelte volna. Nem lehet egy szerelmi háromszöget, pontosabban triádot úgy létrehozni, hogy Harry gondol egyet, és anélkül, hogy bárkit megkérdezne, bevon egy harmadikat egy már meglevő szerelmi viszonyába. Ez egyszerűen nem így működik. A valóságban Draco őrjöngve szakított volna vele ott helyben, Neville meg csalódottan elsétált volna, amiért Harry egyikük érzéseit, véleményét sem veszi figyelembe, mielőtt ekkora horderejű döntést hozna, ami mindhármuk életét befolyásolja.

De nézzük sorban!

1. CSAPAT: NEM. Ez nem a mentorálásról szólt. Hiába emlegette Draco többször, hogy pár hét alatt máguszsenit faragott Neville-ből, ehhez ez kevés. Magát a folyamatot kellett volna bemutatnod, a mentor és tanítvány közti tanulási kapcsolat alakulását. Itt erről alig esett szó.

2. KULCS: Neville szerepelt. De fogalmam sincs, mennyit és hogyan és milyen eredményesen és lelkesen tanult Dracótól. Csak egy mondat a végén Draco szájából, hogy Neville tökéletes harcos lett - amit vagy elhiszek, vagy nem.
3 pont

3. KARAKTEREK: Próbáltál alapvonásokat megtartani és felnagyítani a szereplőknél. Draco az arrogáns vezető, Neville a hűséges, csendes barát, Harry meg egy összevissza működő kényszer-hős. Előbb letámadja Dracót, amiért kiszivárogtatott egy infót, ami miatt valaki meghalt, két mondattal később meg már sír a karjaiban és a szerelem ereje a téma. Mardekárosokat gyűjt maga köré, de nem tudjuk, mihez kezd velók, csak hogy lekötik az idejét. Kihagyja Ront és Hermionét mindenből, csak hogy megóvja őket?
Ráadásul az a gond, hogy Neville-t Draco és Harry is teljesen elnyomta, pedig itt nem Harry a második főszereplő, hanem elvileg Neville.
3 pont

4. CSELEKMÉNY: Kapkodtál. Mintha ezer ötleted lett volna, de türelmed egy szál se. Gyorsan végigrohantál az egész novellán, a szánkba rágtad, ki mit érez, mit gondol, ahelyett, hogy kicsit ráérősebben megmutattad volna. A kötelék rituáléja, a drarry szál kialakulása, Cormac semmiből való előbukkanása (miután korábban elhangzott, hogy Harryhez nagyon közel álló személy az áruló - hát Cormacet utálja a canonban, és itt sem tűntek közeli barátoknak) - mind cask lóg a levegőben, és az olvasókra bízod, hogy bírkózzanak meg a tényekkel.
2 pont

5. TETSZÉS: Nem tetszett. Sajnálom. Főképp azt, hogy lehetett volna annyival jobb is a történeted, ha még egy kis/sok időt szánsz rá.
És ami végképp elrontotta az élményt, az az előforduló szóismétlések, helyesírási és fogalmazási hibák tömkelege volt. Egyszerűen elkeserítő.
Tényleg sajnálom.
1 pont

üdv,
Virginie
Malfoy Kihívás Luna, a mentor 2015.04.06 19:00:00
Luna Lovegood a Hollóhát diákja volt, ne higgyük tehát, hogy ne tudna rengeteg mindent tanítani. Még akár egy Malfoynak is. Ahogy azt ebben a történetben is teszi. CÍM: Draco PanCSAPAT: TanítványKULCS: Luna LovegoodJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingé.MŰFAJ: Humor, Csöppnyi…..
Virginie* 2015.04.09 17:55:49
Kedves Író!

Végig vigyorogtam, az első mondattól az utolsóig! :)
Imádtam, rajongtam érte, a Lunádért, a Dracódért és a mógancért :D

1. CSAPAT: Napok óta ingadozom a nem és az igen között. Elég szigorúan pontozom a történeteket mentorság szerint, és eddig nem soknak adtam igent. Neked nagyon szeretnék, ám igencsak átvitt értelemben mentorálta Luna Dracót. Volt itt jellemfejlesztés - ami nem pont az -, továbbképzés Elképzelt Mágikus Lényekből, és némi pszichológiai kezelés, ami hasznos volt, de szintén nem pont mentorálás.
Az igazságosság jegyében nehéz szívvel, de NEMet kell mondanom.

2. KULCS: Luna elképesztően csodálatos lett. Legszívesebben könyörögnék, hogy még tíz történetet írj Luna főszereplésével. Ott volt, főszerepelt, lenyűgözött.
5 pont

3. KARAKTEREK: Lunát már agyondicsértem. Draco rá jellemzően fennsőbbséges és fölényes próbált lenni, de hamar be kellett hódolnia a móganc előtt. Ám megtartotta a malfoyságát a mardekárosok előtt, és végig jól szórakoztam rajta :)
5 pont

4. CSELEKMÉNY: Remekül szórakoztam Draco segélykérő kísérletein, és a módszereken, amivel Luna "kezelte" Draco problémáját. A csók először és másodszor is bájosan sült el.
5 pont

5. TETSZÉS: Maradt még kételyed? Imádtam! A stílusod tökéletes, a helyesírásod hibátlan. Köszönöm, hogy olvashattam! :)
5 pont

További sok sikert kívánok!
üdv,
Virginie
Malfoy Kihívás Harry, a mentor 2015.04.04 19:00:00
Vagy van egy másik nagyon jó felállás: amikor Harry Potternek egy Malfoyt kell oktatnia. Azt hiszem, tudna mit mutatni bármelyiküknek. CÍM: A szabadság áraCSAPAT: TanítványKULCS: Harry PotterJOGOK: J.K. RowlingMŰFAJ: drámaFIGYELMEZTETÉSEK: angst és komor hangulat váltakozása; slash…..
Virginie* 2015.04.06 19:36:26
Kedves Író!

Úgy tűnik, ha a Malfoyok és Harry összekerülnek, abból drarry lesz :)

1. CSAPAT: IGEN, a patrónus-tanítás határozottan mentorálás. És ehhez jött még a "halálfalóból világos oldal harcosává nevelés" is.

2. KULCS: Harry jött, látott, győzött. Vagyis inkább lökték, guggolt, bűbájolt. De ez is jó, mert a lényeg, hogy nagyon ott volt.
5 pont

3. KARAKTEREK: Itt már azért akadtak kisebb gondjaim. Draco túl gyorsan megadta magát Harry barátkozási vágyának. Azt hiszem, jellemzőbb reakció lett volna, ha nem a halálról elmélkedik és Harry mennyországbeli helyzetéről, hanem felpattan és bosszút áll Harryn, mert a fiú gyenge pillanatában kapta el. Mint hatodévben a mosdóban. Harry meg szívből gyűlöli a halálfalókat, miért állna neki barátkozni Dracóval? Egy feladat ehhez nem elég, a tanításhoz nem kell összebújva beszélgetni éjszakákon át.
4 pont

4. CSELEKMÉNY: Amit már a karaktereknél is leírtam, ide is illik. A szereplőid valahogy túl "kényelmesen" viselkedtek, mármint számodra kényelmesen. Úgy éreztem, picit rájuk erőlteted az akaratod, és nem foglalkozol a logikával, vagy a canon körülményekkel. Dumbledore kiadja Harrynek, hogy egy ismert halálfalót tanítgasson, aki bármelyik percben átadhatja őt Voldemortnak. Aztán Draco simán bevallja az összes lelki gondját Harrynek, akit kicsit sem érdekel a sötét jegy. És a végén ez a csatajelenet. Mintha enélkül nem tudtad volna, hogyan zárd el a novellát. Csak úgy a semmiből, egyik nap jön a támadás, ahol persze mindenki hősies, de azért az utolsó pár képkockát levágtad, a csata közepén otthagyjuk őket.
Végig gondom volt a cselekménnyel, sajnálom.
2 pont

5. TETSZÉS: Úgy érzem, a lehetőség megvolt, de nem használtad ki eléggé. Volt alapötleted, karaktereid, de vagy siettél, vagy a türelmed hiányzott, nem tudom. A stílusod remek, olvasmányos, a helyesírásod is jó. Talán érdemes lenne kibővíteni a novellát.
4 pont

További sok sikert kívánok!
üdv,
Virginie
Luna Lovegood különleges karakter, és miért ne illene egy ilyen figura a Malfoyokhoz? Például mint a tanítványuk. CÍM: A tükörCSAPAT: MentorKULCS: Luna LovegoodJOGOK: J. K. Rowlingé, mint mindigMŰFAJ: Nehezen behatárolható. Dráma. Talán.FIGYELMEZTETÉS(EK): AU, OOC…..
Virginie* 2015.04.06 19:11:39
Kedves Író!

Nagyon élveztem a történetedet, ezt már most elárulom! :)

1. CSAPAT: Hát ennek pont nem feleltél meg. Igaz, megírtad az elején, hogy a mentorság nem kap nagy szerepet, de arra nem gondoltam, hogy szinte egyáltaln nem illik majd a kihívás témája a novelládra. Abraxas néha mondott Lunának dolgokat, de nekem ez kevés, ennél többet szerettem volna látni.

2. KULCS: Viszont ez tökéletes volt. Luna játszotta a főszerepet, nélküle ez a novella - ahogy mondani szokás -, nem születhetett volna meg :)
5 pont

3. KARAKTEREK: Imádtam, hogy itt volt szinte az összes Malfoy, ráadásul votl merszed keményen bánni velük. Végeredményben mindannyian tudták, hogy Draco lelkét Lunáé árán kapják vissza, mégsem tántorította el a lelkiismeretük - már ha volt nekik egyáltalán - a céltól őket.
Lucius még szívesség kérése közben is lekezelő és fölényes. Draco furcsa módon hiába kapta meg Luna lelkét, ettől még torz és gátlástalan maradt, némi percerz beütéssel. Abraxas is érdekes lett, irányította Lunát, amikor kellett, minden értelemben.
És Luna, nahát őt nagyon eltaláltad. Az elején, amikor Luciusszal beszélt, picit keménynek, és szokatlanul "eviláginak" láttam őt, de ezután igazán rátaláltál a személyiségére. Érdeklődő, gondoskodó, álmodozó. Szerettem, ahogy írsz róla, és a vicc, hogy bár gyűlölöm a Malfoyokat, amiért ezt tették vele, szerintem Luna - akárhol is van most - boldog és elégedett, hogy így alakult a dolog, és megtenné újra.
4 pont

4. CSELEKMÉNY: A történet felénél már nyilvánvaló volt, hogy mire megy ki a játék, és mégsem untam, mégis teljesen lekötött, hogy mi történik a következő bekezdésben. Ez ritka, és hatalmas dicséretet érdemelsz! :)
5 pont

5. TETSZÉS: Tetszett :D Olvasmányosan írsz, kreatív voltál, izgalmas, kegyetlen és mégis bájos. Örülök, hogy megírtad ezt a novellát.
5 pont

További sok sikert kívánok!
üdv,
Virginie
Szeretettel köszöntünk mindenkit az V. Malfoy Kihíváson! Kezdjük a játékot egy olyan történettel, amelyben Bellatrix lesz a Malfoyok tanítványa. CÍM: SzolgasorsCSAPAT: MentorKULCS: Bellatrix LestrangeJOGOK: Minden jog a könyvek szerzőjét, vagyis J.K. Rowlingot illeti.MŰFAJ:…..
Virginie* 2015.04.03 22:22:40
Kedves Író!

1. CSAPAT: NEM, nekem ez nem elég mentorkodásnak. Draco megmutatott néhány bájitalt Bellának, és ennyi volt az egész. Értem én, hogy egy félórás bájitaloktatás lehet kibírhatatlan és megerőltető mind a tanítvány, mind a mentor számára, de nekem ez kevés volt.

2. KULCS: Bellatrixnak főszerepe volt egyértelműen, és ráadásul két Malfoyt is bevontál az akcióba. Ezzel elégedett vagyok :)
5 pont

3. KARAKTEREK: Rövid novella volt, valójában egyetlen hosszabb jelenet, minimális lezárással,így aligha lehetett részletesen bemutatni a szereplőidet.
Draco küszködik, mint egy gyerek, akit bűnözésre kényszerítenek. Csodák csodájára az utolsó pillanatban valahogy előtör belőle a cseles, mázlista énje, és egy csapásra megnyeri a privát családi gyilkolási versenyt. Bella gonosz, de nem túl élesszemű, Abraxas pedig furcsa módon beletörődő és gyenge.
3 pont

4. CSELEKMÉNY: Draco zsenialitásán picit meglepődtem, mert hát a félórás főzési idő elején még ötlete sem volt, mit tegyen, de a végére már nem csak kitalálta, de valahogy szerzett is észrevétlenül hajszálat Rodolphustól. Bella meg vak volt, figyelmetlen, ami aligha jellemző rá, pláne, ha a saját élete és mágiája függ ettől. Azt sem értettem, hogy miért adja meg magát ilyen könnyen a két Malfoy, elvégre még csak nem is Voldemort parancsolt rájuk, sőt, Bellát megbüntette, boldoguljon, ahogy tud. Abraxas viszont önfeláldoz, és beelrángatja az unokaöccsét is ebbe. Nem túl hihető.
3 pont

5. TETSZÉS: Bevallom, nem tetszett túlságosan. De ez egyéni nézőpont, az ízlések különböznek. A bájitalról szóló részt kicsit untam, és mivel a szereplők motivációjával is gondom volt (amit a cselekménynél részleteztem), nem tudtam beleélni magam a történetbe.
2 pont

További sok sikert kívánok!
üdv,
Virginie
Második történetünkben Bellatrix Lestrange tanítani fogja valamelyik Malfoyt. CÍM: A pillanat megoldatlan megsemmisüléseCSAPAT: TanítványKULCS: Bellatrix LestrangeJOGOK: Minden jog J.K. Rowlingot illeti.MŰFAJ: dráma, angstFIGYELMEZTETÉS(EK): slash, AU, szereplő halála, gyilkosság,…..
Virginie* 2015.04.03 21:57:14
Kedves Író!

A Te történeted különleges abból a szempontból, hogy abszolút felszínesnek és szinte ostobának érzem magam tőle, amiért nem vagyok ennyire kifinomult, mély és vesébe látóan őszinte. Azt hiszem, szeretem azt hinni, hogy valójában nem léteznek ilyen emberek, ilyen érzések és ilyen körülmények. Áltatom magam, tudom, de még ha gyávaság is a könnyebb utat választani, néha akkor is csak ez elviselhető. Ezért előre is kérlek, hogy bocsáss meg a véleményem miatt, és írd az egészet a különböző ízlések és értékítéletek számlájára. Ettől a történeted még különleges, és biztos vagyok benne, hogy amikor elkészültél vele, elégedett és boldog voltál. És EZT valóban meg tudom érteni. Mert ilyet nem véletlenül ír az ember. Ilyennek szántad, és ilyen is lett.

1. CSAPAT: NEM, sajnos számomra ez nem az a fajta mentorság, amire itt a kihíváson számítottam, amit vártam, amit szerettem volna látni. Bella beteg elme, másokat is magával ránt, de ettől még nem mentor, és Lucius nem tanítvány. Követi a saját sötét vágyait, gyávaságból, kényelemből, akármiért. De nem érzem a mentor-tanítvány kapcsolatot. Sajnálom.

2. KULCS: Az viszont tagadhatatlan, hogy Bella taszítja a mélybe a többieket is. Miután a nagybátyja (ha jól értettem a családi kapcsolatot) megerőszakolja, valóban meghal belülről, és később a húgát is a pokolba küldi. Szó szerint. Bár az nem derült ki, Luciusra miképpen tudott ennyire hatni, hiszen Lucius felnőttként, Narcissa férjeként került a képbe, nem értem, miképp tudott ilyen mocskosul erősen hatni rá is.
4 pont

3. KARAKTEREK: Narcissa áldozat. A saját nővére és nagybátyja áldozata. Bella lelke megnyomorodik, és embertelenül hideggé, kegyetlenné válik. Nagyszerűen ábrázoltad őt. Siriust szerettem, örülök, hogy őt választottad Lucius mellé. Egyedül Luciusszal volt gondom, fentebb már írtam, hogy miért. Voldemort szolgálata egy dolog, de miként válik belőle gyilkos, a szeretője gyilkosa? A maga módján ragaszkodott Narcissához, Bellához nem kötődött sem lelkileg, sem szexuálisan. Miért hatott rá mégis így a nő? Ez óriási kérdőjel maradt bennem.
4 pont

4. CSELEKMÉNY: Kaptunk előzményt, hatásos bevezető jelenetet, és a végén a megoldást. Gördülékenyen haladt a történet, és még ha közben borzongtam és borzadtam, ez sem állított meg, hajszolt a kíváncsiság, a remény, hogy a végére megérthetem, mi miért történt.
5 pont

5. TETSZÉS: Az elején leírtam, hogy miért nem tetszett. Középtájt azt, hogy miért mégis.
Nem tudom. Nem szívesen olvasok ilyen novellákat, de megvan a helyük a fanficek, az irodalmi alkotások között. Az ízlés és szokások már más kérdés, de nem lehet mindenkinek megfelelni, nem is ez a dolgod. Alkottál, megmutattad, és arra büszke lehetsz, hogy ezt ilyennek írtad meg. Nem tűnt el a bátorságod, kitartott az utolsó mondatjelig. :)
3 pont

További sok sikert kívánok!
üdv,
Virginie
Elérkezett a pillanat, amikor Harry Potternek tanulnia kell. Tudtok alkalmasabb személyt arra, hogy Harry mentora legyen, mint egy Malfoyt? Hát, mi sem. CÍM: Ginny-projektCSAPAT: MentorKULCS: Harry PotterJOGOK: Minden jog azt a nőt illeti, aki megteremtette nekünk Harry Potter világát, név…..
Virginie* 2015.04.03 20:51:23
Kedves Író!

A Te történetedet véleményezem először a kihíváson, izgulok is :)

1. IGEN, megfelelt a csapatnak. Volt mentorkodás bőven, Draco bevetett minden trükköt, amit csak ki tudott találni ,hogy Harryvel tölthesse az idejét :)

2. KULCS: Harry tökéletes alakítást nyújtott a tanítvány szerepében. Bénázott kissé, de lelkesen tanult, és a végére megjött az esze is :)
5 pont

3. KARAKTEREK: Ezzel már picit bajban voltam, főleg Harrynél. Dracót ügyesen megformáltad - a háború után vállalkozásba kezd, okos, cseles és persze dögös. Hermione szeretné, hogy Harry boldog legyen, ezért a maga módján segít neki ebben. Ők rendben vannak. Még az sem zavart, hogy Ginnyről kevés pozitív szó esik, mert eléggé utálom őt, szóval ez sem gond :D
Harry viszont picit mintha eltévedt volna az erdőben. Végig azon törtem a fejem, mi a fenét akar Ginnytől, ha egyszer már a lány csúnyán kihasználta őt és becsapta. Ha rajtakapod a szerelmedet egy másik pasival, nem valószínű, hogy bocsánatkérés és hosszas könyörgés nélkül egyáltalán felmerül benned, hogy újrakezdjétek a kapcsolatot. És itt szó sem volt könyörgésről, sőt, mintha még Harry kuncsorgott volna Ginnynek, hogy adjon neki újabb esélyt. Mi van??? A bizalom fontos egy kapcsolatban, és mivel az egész történet Ginny visszaszerzésére épült, engem már az elején összezavartál. De ez talán a cselekményhez tartozik már. Maradjunk Harrynél. Ügyetlenkedett a mentorkodás ideje alatt, de kitartóan megbirkózott Draco ötleteivel. És a végére csak megjött az esze, rájött, hogy kivel is akar igazán együtt lenni. Szerencsére.
4 pont

4. CSELEKMÉNY: Az előző pontnál már részleteztem, hogy mi a gondom vele. Azt leszámítva a történet gördülékenyen haladt, nem volt gondom vele. Picit ugyan kiszámítható volt, de ez legyen a legnagyobb baj.
3 pont

5. TETSZÉS: Különösebb helyesírási hibát nem láttam, ez már jó pont :) Olvasmányosan írsz, a stílusod megfelelő. KÖnnyed, aranyos történetet írtál, pont megfelel egy hosszú hét utáni péntek estére.
4 pont

További sok sikert kívánok!
üdv,
Virginie
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: BakancslistaCSAPAT: Mágus csapatKULCS: rezervátumJOGOK: Természetesen J.K. Rowling a jogok tulajdonosa, én csak kicsit eljátszadoztam az általa teremtett szereplőkkel.MŰFAJ: romantikus, humoros drarryFIGYELMEZTETÉS(EK):…..
Virginie* 2014.02.21 11:41:39
Kedves Író!
Ahogy nagyszerű történettel indult a kihívás, úgy remek sztorival is zárul.
Nagyon jól szórakoztam olvasás közben, és ezért már most köszönetet mondok. Az idő rémes, és a február lehangoló hónap, de Draco és Perselus vicces gondolatai - még ha ők nem is annak szánták -, feldobta a napomat :)
A csapatodnak megfeleltél, Draco mágikus környezetben dolgozott, még ha ebből keveset is láttunk. De legalább emlegette.
A kulcsod is rendben, még ha a Sellő Rezervátumban többet láttunk a baziliszkuszokból, mint a sellőkből.
A karaktereid nem hasonlítottak különösebben Rowlingéra, de jelen esetben jót tett nekik a változás. Picit kifordítottad őket megukból, majdhogynem kifiguráztad őket, de Draco arrogáns maradt, Perselus meg pokróc modorú, szóval stimmeltek. Harry kissé esetlen udvarlási szokásairól nem is beszélve :)
A cselekmény gyorsan lezajlott, Harry jött, jól megnézte magának Dracót, aztán végül magával vitte. Szívesen olvastam volna, mi történt, amikor magukra zárták az ajtót Perselusszal, de biztos csak én vagyok ilyen huncut, hogy abba is beleképzeltem izgalmas eseményeket...
Tetszett, megnevettettél. Nem vetted komolyan őket, és így nekem sem kellett. Ügyesen bántál a szereplőiddel, van egy olyan érzésem, hogy máskor is írtál már róluk hasonló stílusban. Ha nem, akkor csak így tovább!
Egyetlen dolog zavart, de ez személyes: nem szeretem a "Kis Hős", "Szent Potter" és hasonló megnevezéseket, de nyilvánvalóan Te igen, és talán mások is. Legyen ez a legnagyobb problémám...
További sok sikert kívánok a kihíváson!

A pontok:
1. IGEN
2. Kulcs: 4 pont
3. Karakterek: 5 pont
4. Cselekmény: 4 pont
5. Tetszés: 4 pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:Cím: Nem fordíthatsz hátat a családnakCsapat: BűvészKulcs: RezervátumJogok: Minden jog J.K. Rowling anyánkat illeti, nekem semmi hasznom nincs belőle, csupán kölcsönvettem a szereplőit.Műfaj: AkcióFigyelmeztetések:…..
Virginie* 2014.02.19 20:11:59
Kedves Író!
Nagyon örültem, amikor megláttam, hogy Scorpiusról írtál, mert róla ezen a kihíváson eddig kevés történet született - és mivel nemsokára felkerül az utolsó is, fogytán volt a reményem.
A csapatodnak, nem igazán feleltél meg, de már kétszer is hajlandó voltam megadni az IGENt korábban, ezért Te is megkapod. Alig. Scorpius állítólag mugli kórházban dolgozott, de ebből nem sokat láttunk. Nem mutattad meg, hogyan illeszkedett be a mugli életbe, leszámítva, hogy papírok nélkül vállalt orvosi munkát, és tömegközlekedett Londonban. Ez elég kevés.
A kulcsoddal sem voltam elégedett. Dracót Angliábólé elszállították egy amerikai rezervátumba, de minek? Semmi ok nem volt erre. Se egy spéci növény, ami csak ott terem, semmi.
A karakterekről nehéz mit mondani új generációs történet esetén. Ám Scorpius rettentő kiegyensúlyozatlan volt, hol sírt az apja ágya mellett, és a követező percben már Lilyvel kacarászott, hol az anyjával közölte, hogy már most ő mugli gyógyító lesz, aztán kiderült, hogy hetekig a varázsvilágban lógatta még a lábát utána, és pénzt költött, meg unatkozott.
Lily is furcsa volt számomra. Aurorként távolságtartóbbnak kellett volna maradnia, ám ő a munkája helyett romantikázott. Értem én, hogy iskolásként bele volt zúgva Scorpiusba, de elvileg itt már felnőtt, komolyabban is vehette volna a feladatát. Az meg ,hogy Draco a végén tapsol örömében, csak mert a fia egy Potter lánnyal csókolózik, teljesen elképzelhetetlen - kivéve persze, ha a bájital mégsem működött...
A cselekményben hagytál lyukakat. Scorpius papírok nélküli orvosi karrierje, Astoria szó nélküli lelépése Franciaországba, miközben állítólag imádja a fiát, Lily hetekig tartó orvos-tanonci munkája, megint csak képzettség és papírok nélkül... Nem volt eléggé hihető, és egyfolytában arra vártam, hogy ezeket a szálakat elvarrd, megmagyarázd, mi miért történik. Ám ez nem történt meg, és a végén is csak frusztrált voltam, nem pedig boldog és elégedett. És már az elején ráncoltam a homlokomat, amikor Scorpiusnak úgy kell bejelenteni, hogy a családjában hemzsegnek a halálfalók. Hacsak nem egy szikla alatt élt korábban, erről egyszerűen tudnia kellett. Luciusról az ég világon mindenki tudta, és Dracóról is kiderült, ki kellett derülnie legkésőbb a háború után.
Sajnálom, de nem tetszett. Még ha a fent felsorolt okokat nem is nézem, akkor is teljesen elrontotta az élményt a szinte olvashatatlanságig menő hibák száma. Kimaradt betűk, felcserélt betűk, vesszők, magyartalan megfogalmazás és még más hibák. Alaposan át kellene néznie ezt a történetet valakinek, aki tud helyesen írni, és aki észreveszi az elütéseket. Megértem, hogy a saját művednél ez nem megy, én is szoktam írni, tudom, milyen, amikor azt látod, amit látni szeretnél. De erre való a béta.
Kívánom, hogy a többi olvasó pozitívabban értékelje a történetedet, mert könnyen lehet, hogy a hibák, amiket felsoroltam, csak engem zavartak. Mások talán nem lesznek ilyen szigorúak.
További sok sikert kívánok a kihíváson!

A pontok:
1. IGEN
2. Kulcs: 2 pont
3. Karakterek: 2 pont
3. Cselekmény: 2 pont
4. Tetszés: 2 pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Malfoyjal a manókértCSAPAT: MágusKULCS: tintaJOGOK: Minden jog a mi anyukánkat, J. K. Rowlingot illeti. Én csak szeretem és kölcsönvettem a szereplőit, hogy egy kicsit csűrve-csavarva, de egy alternatív történetet…..
Virginie* 2014.02.18 19:50:29
Kedves Író!
Úgy érzem, nagyon fiatal, vagy nagyon kezdő írópalánta művét olvastam. Kislányos ártatlansággal állsz a szerelmi kapcsolatokhoz, szereted leírni a különböző szobák és irodák berendezését, ám kevesebb figyelmet fordítasz az érzelmek kialakulására, a cselekmény logikájára, és ami egy picit a kezdőségre utalt számomra, az a türelmetlenséged. Gyorsan akartál haladni, Hermionéék ide-oda utaztak Franciaországban, majd a végén ez a halálfalós akciójelenet teljesen felpörgette az eseményeket.
A csapatodnak megfeleltél, hiszen Dracónak lett munkahelye, bár rejtély, hogy mi haszna volt belőle bárkinek is, hiszen hetekig papírokat másolt kézzel, amire valószínűleg létezik bűbáj, aztán a közös útjukon otthagyta a házimanós interjúkat, sétált, majd aludt. Nem hiszem, hogy ezt bármelyik főnök eltűrné.
A kulcsodat nem találtam, bevallom. Azon kívül, hogy papírokat másolt az elején, fogalmam sincs, hol szerepelt a történetben még tinta, vagy bármi tintához köthető dolog.
A karaktereid valóban OOC-k lettek, sajnos némelyikük a felismerhetetlenségig. El sem tudom képzelni, ahogy Narcissa sopánkodik és sápítozik, vagy ahogy Hermione hősként kezeli Dracót, mert az elrántja egy félig kimondott sötét varázslat elől. Utána meg minden előzmény nélkül Draco kezét fogja munka közben, csókolózik vele, végül lefekszenek.
Nos, ezzel már át is tértem a cselekményre. Maga az alapötlet jó lett volna, mármint hogy Dracónak saját magának kell befolyást szereznie, ezért küldi el Lucius dolgozni. Ám innentől kezdve folyamatosan logikai bukfenceket találtam. Először a papírmásolgatás, aztán a zsupszkulcs odafelé előbb egy törött tükör, a következő mondatban már bakancs. Miért kerülnek közös szobába Rommie-nál? Dolgozni mentek oda, kaphattak volna kettőt külön, sőt, ez lett volna a természetes. Draco egyik mondatban még sárvérűzi, a következőben meg már szerelmesnek képzeli magát. A végén pedig teljesen összezavartál ezzel a Voldemorttal, Harryvel, horcruxokkal, Piton átkával, és azzal, hogy Hermione minden különösebb gond és segítség nélkül átvészeli a Sectumsemprát. Ha Voldemort még él, és horcruxok is vannak/voltak, Hermione mit keres minisztériumi állásban, és hol volt ezalatt végig Harry? Ha a hetes kötetet nem vetted csak figyelembe, akkor a hatos végén Draco menekülő halálfaló, de ebben az esetben hogy kaphat hivatali munkát, és Hermione miért andalog vele, átkok helyett?
Sajnálom, de a fent felsorolt okok miatt nem tudtam igazán élvezni a történetedet. És még azért, mert a helyesírási hibák szinte beborították az egészet. A párbeszédek központozása, a szavak egybe-különírása, vesszőgondok... Akár volt bétád, akár nem, mindenképpen keress egyet, aki ismeri a szabályokat, és átnézi a műveidet. Hidd el, olvasóként ez is számít nekem, kellemetlen, ha folyton megakad a szemem egy hibán.
Sajnálom, hogy nem tudtam dicsérőbb véleményt alkotni a novelládról. Azzal bíztatlak, hogy még van időd. Olvass sokat, gondolkozz többet azon, mit akarsz megmutatni egy novellában, mire koncentrálsz, mit részletezel. Néha kevesebb is elég, ha az a kevés alapos és hiteles.
További sok sikert kívánok a kihíváson!

A pontok:
1. IGEN
2. Kulcs: 1 pont
3. Karakterek: 2 pont
4. Cselekmény: 2 pont
5. Tetszés: 2 pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:Cím: TintakönnyekCsapat: BűvészKulcs: tintaJogok: Minden jog Rowlingot és a Warner Brotherst illeti, én csak elszórakoztam a szereplőkkel.Műfaj: angstFigyelmeztetés: AU, slash, szereplő halálaKorhatár: 14Tartalom: Scorpius…..
Virginie* 2014.02.17 20:45:57
Kedves Író!
Megrázó tartalom, könnyed stílusban. Te is hajlamos voltál titkolózni, és rejtélyeket gyártani Albusszal kapcsolatban, de szerencsére kellően rövid idő alatt kiderült, mire is gondoltál :)
A csapatodnak megfeleltél, hiszen Scorpius muglik között dolgozott, bár meglepően sok időt töltött mágus-bájitalokkal és -tintákkal. De azért megkapod az IGENt.
A kulcsodra a novella vége felé derült fény, és érdekes ötlet, hogy leírva valaki halott nevét, spéci tintával, az illető visszatérhet, bár a jelek szerint Scorpon kívül más nem látta/hallotta Albust.
A karaktereid rendben voltak. Az új nemzedék rugalmasan alakítható, hiszen szinte semmit nem írt róluk Rowling a nevükön kívül. Mégis, Albus csendes támogatása, James játékos bátorsága és Scorpius, apjával szemben való kiállása illett hozzájuk. Draco kemény és aranyvérmániás hozzáállása Luciusra emlékeztetett, de persze semmi nem zárja ki, hogy Dracóból felnőttként nem pont ez lett.
A cselekmény igazából gyorsan lezajlott, James kórházi tartózkodása alapján alig néhány nap alatt. (gondolom, min. 2 kellett, mert Draco kétszer is ott járt). A merengő segítségével, még ha a kétféle emlék elsőre össze is zavart picit, kiderült, mi történt Albusszal, honnan az átok, és milyen volt a fiúk közti kapcsolat.
Egyedül azt érzem túlzásnak, hogy Scorp a végén egyszerűen felhajtja a mérget. Erre semmi nem utalt korábban - legalábbis számomra -, mert még ha el is veszti James miatt az állását, börtönbe úgysem kerül, hiszen simán eltűnik a varázsvilágban és kész. Albus miatt sem láttam annyira búsulni, hogy utána haljon.
Nehéz azt mondani, egy halálesetekben gazdag, rövid novellára, hogy tetszett, de a stílusodban volt valami, olvasmányosan fogalmazol, és tulajdonképpen ötletes történetet hoztál. Talán ha hosszabb, kevésbé elkapkodott, még jobban élveztem volna. Érdemes lenne kibővíteni, részletesebb jelenetekkel később, úgy még nagyobbat ütne.
További sok sikert kívánok a kihíváson!

A pontok:
1. IGEN
2. Kulcs: 4 pont
3. Karakterek: 4 pont
4. Cselekmény: 3 pont
5. Tetszés: 4 pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Szerelem receptreCSAPAT: BűvészKULCS: receptJOGOK: A Harry Potter könyvek világa J. K. Rowling tulajdona, a jogokat csak ő és az általa meghatalmazott társaságok birtokolják. Nekem semmilyen anyagi hasznom nem…..
Malfoy Kihívás Mágusok RECEPTre 2014.02.16 19:00:00
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: MegzavarodvaCSAPAT: MágusKULCS: ReceptJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingot illeti.MŰFAJ: romantikusFIGYELMEZTETÉS(EK): OOC karakterek, slash, AUKORHATÁR: 14TARTALOM: Egy mondás szerint, a pokolba vezető út jó szándékkal…..
Virginie* 2014.02.17 11:40:30
Kedves Író!
Könnyed, szórakoztató történetet hoztál, és bizony ilyen is kell egy kihívásra :)
A csapatodnak, úgy érzem, nem feleltél meg. Igen, elvileg Draco üzleti birodalmat vezetett, álmában meg főzőműsort, de ettől még nem érzem úgy, hogy pont ez volt a feladat. Az üzletről semmit nem tudtunk meg, még azt sem, Hermione pontosan mivel foglalkozik (és miért lakik nála?), és egyetlen álombeli főzőműsort nem neveznék munkának.
A kulcsot, a receptet több helyre is beillesztetted. Volt sertéshús, meg sárkánybájital, meg boldogságelixír. Talán érdemes lett volna megmaradni az egyik mellett, és azt kidolgozni, mert így picit a mennyiségre utaztál, ami túl sok lett.
A karaktereknél szerepelt, hogy OOC. Ez jó, mert egyikük sem hasonlított önmagára. Ami nem baj, hiszen a fanficírás lényege, hogy kicsit elrugaszkodunk Rowling ötleteitől, akár eseményeket, akár szereplőket nézünk. Ám nálad extrán OOC lett Hermione és Draco is. Hermione - bocsáss meg - üresfejű libának tűnik, Draco meg szadista gondolatokat kerget (többször emlegeted, hogyan bántaná lelkileg, és ott volt a testi sanyargatás...) arról a nőről, akibe elvileg szerelmes, bár erre azután jön rá, miután hosszan bámulja a nő fenekét és combját. Kifogásnak rendben van, hogy az elixír okozott nála némi viselkedés/mentális változást, de tartok tőle, mindent nem lehet a bájitalra fogni. Charlie legalább megmaradt a sárkányainál. Hogy Harry SVK tanárként miért kísérletezik bájitalokkal, ezt sem értettem pontosan.
A cselekmény kissé kaotikus volt. Mint egy színdarabban, sorra bukkantak fel az emberek, akik Dracóra vágytak, aztán leléptek a színpadról, és jött a következő. Végképp összezavartál a legvégén azzal, hogy ha a bájital egyértelműen arra utal, hogy Draco boldogságát Hermione jelenti, és ezt ő is beismeri, akkor minek csókolózik lelkesen Harryvel?
Mint már mondtam, könnyed és szórakozató történet, de kissé paródiába hajlik. Ha ez volt a szándékod, akkor ügyes vagy, ha nem, akkor gondold végig, melyik szereplőd pontosan mit érez, és mit miért tesz. Ha picit foglalkozol még a novellával a kihívás után, sokkal élvezetesebb lesz az eredmény.
Sajnálom, hogy nem tudtam jobban dícsérni a történetet, valószínűleg egyszerűen nem az én ízlésem. További sok sikert kívánok a kihíváson!

A pontok:
1. NEM
2. Kulcs: 3 pont
3. Karakterek: 2 pont
4. Cselekmény: 3 pont
5. Tetszés: 3 pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Bonthatatlan börtönCSAPAT: MágusKULCS: TükörJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingot illeti, én csak felhasználtam, kedvemre dobáltam az általa megalkotott karaktereket.MŰFAJ: AU, Dráma, Angst,…..
Virginie* 2014.02.15 21:47:29
Kedves Író!
Örömmel láttam, úgy a történet harmadánál, hogy újabb Draco/Charlie párosra van kilátás. Különlegesek, mert Charlie-ról Rowling keveset árult el, és Dracóhoz illik a sárkányokat szelidítő férfi keménysége, ereje.
Bevallom, a párostól eltekintve, nem teljesen pozitív a benyomásom a novelládról, főleg azért, mert sok helyen egyszerűen nem értettem, miről, kikről beszélsz. A tükör a horcruxszal érdekes, új ötlet, de mire kiderült, hogy horcrux, hogy tükör, és Regulus, addigra kitéptem a hajam az állandó célzástól, ami csak a titokzatosságot növelte, számomra elviselhetetlen szintre. Zavart, hogy nem értem, kihez beszél, mit rejteget, és miért. Ami az elején apró titok, az a történet második felére már idegesítő rejtély.
Nehéz eldönteni, hogy a csapatodnak megfeleltél-e, de ha a műkincskereskedő Dracót, aki egész napo ivott, és más munkát nem végzett, elfogadtam, akkor a tiéddel sem tehetek másképp. Draco elment a rezervátumba, hogy ott tárgyaljon a vezetőkkel, de igazi munkát nem végzett. Nem tudtuk meg még azt sem pontosan, ki és miért vezényelte oda. És miért kényszeríthetik másfajta munkára, ha ebben megbukik. Csak azért fogadom el, mert legalább azt láttuk, hogy hol dolgozik, és mit kellene csinálnia, ha képes volna rá.
A kulcsod ötletes, leszámítva az idegbajomat, amit a túl sok célozgatás okozott.
A karakterekről nehéz mit mondani. Narcissa hűvös, merev, majd öngyilkos. Charlie elutasító szakmailag, de emberileg segítőkész, és ez utóbbi a Weasleykre jellemző. Draco egy roncs. Horcruxszal beszélget, utálja az anyját, és alig érzékeli a környezetét, annyira megtörték az események.
A cselekmény valójában érzéshalmaz inkább. Adtál támpontokat: a temetés, a rezervátumba érkezés, az öngyilkosság híre, a kúria szétátkozása, majd a Charlie-tól való búcsú, végül a visszatérés. És ezeket beborítják Draco gondolatai, érzései, és a múlttal való küzdelme.
Tulajdonképpen sokkal jobban tetszett volna, ha világosabban fogalmazol. A tükör rejtélye, az, hogy zavarosan írtad le, pontosan mi is történt Lucius halálakor: Narcissa hogy temethette el pont akkor Bellát, amikor a többi halálfaló épp megölte a férjét és megerőszakolta a fiát? és itt: "Neked mondtam el azt is, hogy megfenyegetett. Minden egyes alkalommal. Amikor sötét billog került rám, magukhoz égetve engem örökre, egy félreeső zugban a fülembe suttogta, hogy egyetlen rossz lépés, és elkér játszadozni. És tudtam, oda is adnának neki. Ha nem a Nagyúr, az apám mindenképpen." Ki fenyegette meg Dracót? A billoggal Voldemorthoz kötődött, nem? De akkor miért a többesszám? És kinek adnák oda Dracót eljátszadozni vele?
Valószínűleg az én hibám. Lehet, hogy a többi olvasód pontosan érti, mire gondoltál, mikor ki mit tett. De én sajnos nem, és ez alaposan elrontotta az élményt.
Őszintén kívánom, hogy a soron következő kritikák lelkesebbek és dicsérőbbek legyenek, mint az enyém, mert látszik, hogy időt szántál a történet megírására, és komolyan vetted. A hangulat az elejétől kezdve végig megmaradt, kitartottál, és a Charlie-val közös jelenetek viszonylagos könnyedsége ellenére sikerült Dracót majdnem a legvégéig tragikusan szomorúnak, elveszettnek ábrázolnod.
További sok sikert kívánok a kihíváson!

A pontok:
1. IGEN (bár alig)
2. Kulcs: 4 pont
3. Karakterek: 3 pont
4. Cselekmény: 4 pont
5. Tetszés: 3 pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Az én senkiségem és az ő valakisége összeütközött…CSAPAT: BűvészKULCS: tükörJOGOK: Draco Malfoy karakteréért minden jog J.K. Rowlingot illeti, Kathriene, és a többi szereplő mind az én fejemből pattant ki,…..
Virginie* 2014.02.15 19:52:40
Kedves Író!
Hamarabb olvastam el a novelládra érkezett kritikát, mint magát a történetet, és az alapján sokkal roszabbra számítottam.
Valóban, az OOC figyelmeztetés elkelt volna, mert ennek a Dracónak köze nincs a rowlingi világban megismerthez. És ez még nem is lenne baj, ha az eseményekben, ami miatt ez bekövetkezhetett - mert hát mégis felnőtt, változhatott valamennyire -, látnék némi logikát. Ám az, hogy a varázsvilágból száműzik, mert megölte Voldemortot, teljesen alaptalan háttér. Ilyen nem történne meg, vagy ha egy idióta miniszter mégis ezzel próbálkozna, jönne Harry, vagy a többi hősi lelkű, igazságbajnok griffendéles, és megakadályoznák. Nálam itt sántított az egész, az, hogy ezek után Draco mennyire furcsán, hozzá nem illően viselkedett, már nem rázott meg annyira.
Tulajdonképpen két modell-sztárocska drogos, üres kapcsolatát mesélted el nekünk, ami nem is végződhetett happy enddel. Az viszont a dicséretedre elmondható, hogy bár az alappal voltak gondjaim, kitartottál a karaktereid mellett. Draco nem esett át váratlan jellemfejlődésen, ugyanolyan arrogáns, ostoba, öntelt és szerencsétlen maradt végig. Kat hisztis lány, drogos múlttal és jelennel, aki úgy próbál sikereket elérni, hogy félreteszi a józan eszét, a méltóságát és a reaálitásérzékét. Vannak ilyenek, bizonyára nem is kevesen.
A karaktereid közül a fotós Merien és főnök Trapt is tetszettek, a maguk módján. Érthető, ha a fotós nő először próbálja segíteni Dracót, ám egy idő után már nem tud és nem is akar közel kerülni hozzá. Trapt pedig végig főnökként viselkedik, még amikor részeg is.
A cselekmény ment a maga útján. Az első, utálkozós jelenet életszerű volt, az már kevésbé ,hogy Draco szerelmesnek képzeli magát, csak mert lefeküdt a nővel, bekábítózva. A drogos érzések, jelenetek leírása átélhető volt - vagy csak azért gondolom ezt, mert soha nem próbáltam ilyesmit -, és a végső, halált hozó jelenet is jól sikerült. Kár volt megölnie Traptot, de ennyi gyógyszerrel a szervezetében az is csoda volt, hogy odatalált az épülethez.
A csapatnak megfeleltél, Draco mugli közegben dolgozott és élt.
A kulcsodat nem találtam elég erőteljesnek, de megjelent néhányszor, különböző körülmények között. Ha nem tudom, hogy a tükör a kulcsod, a portré jutott volna még eszembe.
Nem mondom, hogy nem tetszett, de nem hiszem, hogy többször is elolvasnám. Draco nem volt Draco, márpedig ez elvileg egy Malfoy Kihívás. A történet maga viszont - a témáját tekintve - nem lett rossz. És bár Kat karakterén még bővíthetnél, javíthatnál, látszik, hogy van érzéked a saját szereplők alkotásához.
További sok sikert kívánok!

A pontok:
1. IGEN
2. Kulcs: 2 pont
3. Karakterek: 3 pont
4. Cselekmény: 4 pont
5. Tetszés: 3 pont
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: A tudatlanság fogságábanCSAPAT: BűvészKULCS: menetrendJOGOK: J.K. Rowlingot és a WB-t illetik.MŰFAJ: slash, romantikus, akcióFIGYELMEZTETÉS(EK): slash, erotikus tartalom (non slash)KORHATÁR: 18TARTALOM: Dracót a…..
Virginie* 2014.02.15 18:04:01
Kedves Író!
Hadd kezdjem azzal, hogy olvasás közben végig az volt az érzésem, hogy egy mozi elsötétített termében ülök, a vásznon peregnek az események, és a végén mindenki boldog lesz. Így is lett. A romantikus akciófilmben a szereplők megkapták, ami jár nekik, a szerelmesek egymásra találtak, és a címadó dal, valamint a vége felirat közé becsúsztattunk némi csatajelenetet is.
Tulajdonképpen forgatókönyvet írtál :)
A csapatodnak megfeleltél, láttuk Dracót a munkahelyén, képes is volt beilleszkedni közéjük, és abszolút mugli környezetben élt.
A kulcsodat már nem éreztem eléggé ügyesen felhasználtnak, talán csak amikor Harry a menetrend felől érdeklődött Dracónál. Ám a Jesse-féle "ott dolgozom, de nem tudom, mikor jön a metró" nem jött be.
A karakterekkel kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Dracónak jó kifogás az amnézia, bár így is tapló pasi módjára viselkedett Jesse-szel. "Tetszem neked, én sem utállak, lefekszünk, másnap reggel gyorsan kijelentem, hogy nem akarok kapcsolatot, aztán randi, még egy éjjel együtt, végül: jaj, mégis egy pasi az igazi, nem te".
Harry jól alakította a minden akadályon átgázoló hősszerelmest, aranyosan lelkes volt :)
Narcissát és Pitont nem igazán tudtam a rowlingi világban elhelyezni, főleg a Harryvel való kapcsolatukat nem. A tegeződés végképp túlzás volt köztük.
A cselekmény pörgött, néha talán túlságosan is gyorsan. A metrós menekülésnél és a kúriabeli harcnál néha csak kapkodtam a fejem, ki hol van és mit csinál. Azon picit csodálkoztam, Errol hogyan képes egyetlen nap alatt kétszer átszelni az óceánt, de hajrá Errol!
Kedves kis történetet írtál, de bőven akadt volna még benne lehetőség. Talán ha lassabban írod, részletesebben kifejtve az érzelmi változásokat, alaposabban megmagyarázva, pl. Piton miért is nem bánja, hogy Harry legilimenciát alkalmaz nála... Narcissa miért tegezi Harryt, és bánik vele ilyen kedvesen, miközben hosszú ideje a képébe hazudik...
És sajnos bőven maradt a novellában hiba. Helyesírás, elírás, központozási hiba. Ezeket nagyon nem szeretem, megakasztanak olvasás közben, és rontják az élményt.
Ám a filmszerűség bejött, úgyhogy azt javaslom, a kihívás után dolgozz még vele picit, és igazán jó történet válik belőle!
További sok sikert kívánok!

A pontok:
1. IGEN
2. Kulcs: 2 pont
3. Karakterek: 3 pont
4. Cselekmény: 4 pont
5. Tetszés: 3 pont