Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisgyerek9

7 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pelsológia Híd a Drinán 2013.09.24 17:26:58
Halásszy megelégedéssel tette le a könyvet. Talán, ha nem tervezik ezt a kirándulást, soha el sem olvasta volna Ivo Andric regényét, amiért – nem mellékesen – Nobel-díjat kapott. Ámbár az utóbbi időben már kétkedve fogadja az irodalmi Nobel-díjas műveket, de ebben a kötetben…..
kisgyerek9 2013.09.25 06:18:34
@AtyafiPeca: Das Boot meghódítani River Drina!!! :)
VárosiPecás Csak úgy spontán... 2013.05.08 10:00:00
Izgatottam vártam, hogy egyik nagy kedvencem, a balin fogási tilalma véget érjen. Mihelyst eljött az idő, kaptam a cuccom és elindultam a fenekeszegek nyomába.  Csak egy könnyed délutáni horgászatra fájt a fogam, így mikor leszálltam az ócska Ikarusról, a nagy templom…..
Grönland fishing Előkészületek 2011.09.29 21:38:00
Zsolt barátom volt a legkomolyabb érdeklődő, vele már végigcsináltam egy Mongóliát, szívós srác, bírja a gyaloglást, a nélkülözést. Barnával – Zsolt 14 éves fiával – kapcsolatban viszont szkeptikus voltam, nem neki való egy ilyen túra. Érveim azonban leperegtek…..
Horgászkalandok Felemás érzések 2013.03.06 08:00:00
// Most, hogy térdig gázolunk a rablóhal szezonban, barátaimban felötlött az ötlet, mi lenne, ha egy népszerű csukás vízen tennénk tiszteletünket Várpalota környékén. Ismerem jól a kiszemelt tavat. Kötnek hozzá igen kellemes, és nem túl emlékezetes élmények is a…..
kisgyerek9 2013.03.06 21:02:36
@Clogfly: ebben most nem értünk 100%-ig egyet! A nagy hal fogása szerintem mindig eufórikus, de azért a természetes víz, vagy mondjuk egy egészséges egyensúlyban fenntartott tó egész más élményt ad. A hasonlat meg, hogy szarvasmarhákra vadászni egészen jól leírja a helyzetet.
Ettől függetlenül szépek a csukák és tényleg! FÚJ TILALOMBAN ILYENRŐL ÍRNI, monyjon le:)
Hogyan csináljunk egy kósza csákányütéssel drámai méretű rianást a befagyott Balatonra? És mi van a rianás alatt? Vendégszerzőnk, Kádár András története és fotói a Balaton téli világának legmélyéről. * Vasárnap elhatároztam, hogy kinézek a jégre. A hírek szerint…..
1 év után újra feloldották egy, az általam nagyon kedvelt kis tavon a pergetési tilalmat. Örömmel olvastam a hírt a tó honlapján, de megütközött valamin a szemem: "a halat el kell vinni, vagy le kell adni a halőrnek..." Ennyi elég is volt a kedvem lelohasztására, mivel köztudott…..
Úgy döntöttem, hogy kihasználom ezt a hétvégét is, mert jó időt mondtak, és ilyenkor ez már ajándék! Reggel nem gondoltam volna, hogy halat is fogok, és főleg nem azt, hogy a "Kis Gagyival".   Az egész ott kezdődött, hogy figyelgettem a vízállást, hogy mikor lesz…..
Végre egy közös ellenségkép, amihez minden ember egyetemlegesen csatlakozhat. A robotok könyörtelenül menetelnek előre a nagyobb Tescókban, és önkiszolgáló pénztár néven sorra veszik el az ártatlan humanoidok munkáját. Ráadásul csak félig, úgyhogy a vásárlóknak maguknak…..
kisgyerek9 2012.07.20 15:40:22
@felidegeltemmagam: így van, a posztoló egy demagóg balfasz...Európában sok helyen működik, ha kevés cuccod van, megéri használni (asszem 10 cikk alatt javasolják)
Egyébként a gyesre pénztárosként elment kismama, amikor visszajön, úgyis kiveszi a gyereknevelésért "megérdemelt" fizetett szabadságát, utána meg kötelesek visszavenni azon a béren, ahová egyébként gyereknevelés nélkül a társai eljutottak az idők során...mindeközben elvégezhetett volna valami iskolát is a gyereknevelés mellett, jó esetben meg az év munkanapjainak a számát legalább félig ledolgozza, mert egyébként állandóan a gyerekkel lesz táppénzen...tudom, hogy troll vagyok, de ez ilyen hét.
Miután a HHO generátor nem jött be a Tehén esetében, szegény állat étvágyát valami más módszerrel kellett mérsékelni. Arra, hogy benzinből egyen kevesebbet, hirtelen semmilyen módszer, csodaszer, tabletta vagy ráolvasás nem állt rendelkezésre, így egy régi módszert kellett…..
kisgyerek9 2012.06.19 10:40:41
@Winkler Róbert: a kis adapter most már a legtöbb kútnál rendelkezésre áll a kutasnál, ráadásul pl. azt hiszem a hollandoknál más a töltőfej kialakítása, így ahhoz másik adapter kell.
mondjuk az egész elfér a kesztyűtartóban kényelmesen.

a motortérről jó lenne egy 100%-ig kész képet készíteni, mert így nem túl meggyőző az összkép.

egyébként vannak már rendszerek amikhez nem kell külön ez a szelepvédő kit, hanem 10-15 ezrenként egy adalékot kell rátankolni az üres tartályra, ami aztán folyamatosan elegyedik a rátankolt gázzal.
kisgyerek9 2012.06.19 10:56:40
@MM.: meg a gyár eredetileg 40 fokra lövi be a rendszert, arra ad emissziós értékeket, arra minősítteti a settet, és nem utolsó sorban azért áll (részben) helyt, amikor szétforog a gyengébb kenésű hideg motor gázüzemben.

Alapvetően azt mondanám, hogy a kihegyezettebb motorok (hondának van egy-kettő, vagy lianák) egy kicsit érzékenyebbek a hidegen gázzal járasram, de a régebbi (akár nyolcszelepesek) simán veszik azt is.

(btw: van - berhelés nélküli - default lehetőség is a közvetlenül gázzal indításra minden esetben, csak azt nem mondják el a szervízben senkinek, értelemszereűen)

Az újabb autók motorjait meg annyira kihegyezik már az emissziós normák miatt, hogy nem mindig fér bele, hogy utólag beszereltess bármi mást...mondom ezt úgy, hogy szerintem mindenkinek gázzal kellene járnia.
biztonságos? A wannabe diktátor 2012.04.22 01:20:00
Üdvözlöm önöket. Én egy amolyan "tollforgató terrorista vagyok" csak azért, mert nem tetszett, hogy a Hazám legfőbb közjogi méltósága egy tanulatlan bunkó, csaló, aki a doktori címét csalással szerezte meg és ezt hazug módon mindaddig tagadta (őt is megilleti az ártatlanság…..
kisgyerek9 2012.04.22 13:41:49
@Fräulein Stefanie: öt idegen nyelven lehet, hogy perfektül beszél, de közben magyarul kevésbe
Nos, megoldódni látszik a domolykó, azaz leánykoncér rejtély, mert nagyon úgy fest, hogy egyik sem ezek közül, hanem egy harmadik faj, méghozzá a nyúldomolykó.  "A hal teste előfordulási helyei szerint változó mértékben nyújtott, csaknem kerekded, kis fejjel, és…..
A legvidámabb barakkba rakva maradt a Kárpát-medence lelence. Belvízben álló vályog Velence, tályogként felnyílt Pandora szelence, Ahonnan származik az a késhegynyi irigység, amely minden hátba lyukat vág, Hacsak panaszpáncél útját nem állja. A dicsekvés itt nem áll jól,…..
rablóhal Rekordlistám 2011.02.10 22:44:00
Jegyzeteim alapján összegyűjtöttem minden halfajból a legnagyobbakat. Alábbiakban láthatjátok őket adatokkal, megjegyzésekkel. A halakat megpróbáltam büszkeségi sorrendbe is állítani...
Egyesületünk közbenjárásával egy politikai párt felvállalta a halászatról és horgászatról szóló törvény módosítását, és várhatóan még az idén be is terjesztik…..
Management summaryKm: 32,5 kmEtap: Najera - Redecilo del CaminoHostel rating (1-5 skalan): Redecilo del Camino 4Etap nehezsege: 1,5Idojaras (1-5 skalan: 1 szar, 5 nagyon jo): 4Faradtsag (1-5 skalan: 1 kicsit, 5 nagyon): 2,5Lelki rahangolodas, ALFA szint (1-5 skalan: 1…..
Tavasszal vittem haza csukát. Megsütöttük, mindmegettük. De! Családból érkeztek a hangok, hogy fogjak olyan halat is, amit ők is szeretnek. Fogjak kárászt! Újabb terv, amit teljesíteni kellett, bár nem éppen testhezálló. K – Á – R – Á – S – Z…..
Hónapokon át irigykedve olvastam a sporttársak írásait, fogási beszámolóit a kelet-magyarországi vízfolyásokon szerzett élményeikről. Sokáig úgy éreztem, hogy iszonyatos „versenyhátrányban” vagyok velük szembe itt Baranyában. A Dráva és a Duna is messze van a…..
kisgyerek9 2011.05.30 11:27:51
@AtyafiPeca: nagy macerának tartom így látatlanban, meg nem tudom, hogy a blog.hu-n lehet-e autodirektet csinálni...
kisgyerek9 2011.05.30 16:30:15
@AtyafiPeca: Meg régi becsípődésem a Kapos, a Baranya-csatorna és a Völgység-patak Sió felé eső része. Ez utóbbit múltkor Bonyhádnál néztem, ott elég halottnak tűnt.
kisgyerek9 2011.06.09 23:34:56
@melaPeti: sokáig én is azt hittem, hogy mission impossible, aztán az egyetlen lehetséges módot választottam a probléma megoldására. Megnéztem, hogy mi a legnagyobb vízfolyás a megyében (Duna, Dráva), aztán megnéztem, hogy mi következik utána: Karasica, Fekete-víz. Feketén fogtam is, így elindultam folyásiránnyal felfelé a mellék-"folyók" felé...
Meglepetések nincsennek: aki megy, az fog, aki nem megy, az nem fog :)
Az elmúlt hetekben szerencsére sokszor voltam vízparton, így az írás kicsit feledésbe merült. Ezt most rohamléptekben pótolni fogom, ezért pár nap eltéréssel fognak megjelenni a posztok. Rögtön itt a 2. rész: Baranyai felfedező túráim második, önálló etapjának tartom…..
kisgyerek9 2011.05.30 11:11:19
@AtyafiPeca: kösz!
kisgyerek9 2011.06.09 23:31:03
@melaPeti: köszönöm a dicsérő szavakat! fogadom, folytatom!
Mint az előző posztban arról már beszámoltunk, 2011. április 16-ra a Fekete-víz vajszlói szakaszára szerveztünk szemétszedést. Hogy miért erre a vízre esett a választás, és hogy sikerült az akció, arról a továbbra kattintva olvashattok. Még javában tél volt, amikor…..
kisgyerek9 2011.06.09 23:29:46
@melaPeti: Alapvetően ez nem lelki ismeret kérdése szerintem. Én már lemondtam arról, hogy 40 év berögződéseit meg akarjam változtatni azokban a fejekben, amik még az "állam mindent megmond, cserébe mindent megold" elv alapján szocializálódtak. Az újgenerációra kell helyezni a hangsúlyt. Ha a körülöttünk levők (pl: gyerekeink, de felnőttek is) azt látják tőlünk, hogy tiszteljük a természetet (szemétszedés, C&R, stb.) akkor ha van némi gógyijuk, maguktól is elgondolkodnak...
ha meg nincs, akkor erőszakkal az ilyet nem lehet megváltoztatni.
Újra kilátogattam a Kémes alatti területre egy jó domolykózás és egy esetleges balinfárasztás reményében. A kirándulás apropóját az is adta, hogy Zsolt barátom - aki teljesen behörgött az addigi élményeim hallatán - Pécsen volt. A pálya ezúttal egészen más arcát mutatta,…..
kisgyerek9 2011.06.06 21:13:00
@AtyafiPeca: 15-e után vége a tilalomnak. Célzottan rámegyek a folyóvízi fehérhalra, és tervem, hogy mindegyiket (amiből fogok) meg is kóstolom, természetesen beszámoló kiséretében.

Kaszárnyát várom már :) sok fotóval!
Öcsém már régóta rágja a fülemet, hogy menjünk pecázni. Őszintén megvallva, kicsit „bűnösnek” érzem magam, hogy idén késő tavasszal - végre - elhatározta magát, és újdonsült komoly kereső emberként meghozta a jó döntést: beruházott egy induló pergető…..
A sorozat 2. részében euforikus hangulatban írtam a Fekete-víz és a Pécsi-víz Kémes alatti szakaszáról. De a horgász élete nem csak játék és mese…Vannak bizony olyan napok, amikor rettenetesen beszenvedünk, és komolyan meg kell dolgoznunk egy-egy halért. Egy hétközap…..
kisgyerek9 2011.06.02 21:40:06
@AtyafiPeca: nah ez faszántos rész, de lefelé (egész Velény és Gerde alattig) tuti biztos ilyen, vagy hasonló mindenhol. Rengeteg a gaz a víz alatt, de ott terem a domolykó!!!
kisgyerek9 2011.06.02 21:41:19
@AtyafiPeca: Kapos folyót nézném meg, de azt majd csak árukapcsolásban valami melós utazással, mert azért ahhoz messze van, hogy csak úgy leugorjak délutánra
Vannak dolgok, amelyekhez az ember nem ért. Kész, mindegy, el kell fogadni, bele kell törődni. Nem lehetsz egyszerre Messi és Dawkins – de az esetek jelentős részében egyik sem: olyan ugyanis nincs, hogy szeren lógva leszel világhírű: Karinthynak nem is jött össze. (Bár igaz,…..
kisgyerek9 2011.06.01 11:57:33