Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RTB

0 bejegyzést írt és 832 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár már évek óta repedeztek az alapok, a Ferencváros női kézilabdacsapatánál sokáig, nagyon sokáig tartotta magát egy illúzió. Annál jobban fájt, amikor tavaly ősszel mindenki számára világossá vált, vagy legalábbis válhatott volna: ez az út nem járható. Sokan ezzel máig nem tudtak, vagy akartak…..
RTB 2021.04.12 23:13:02
1984. május 31., a tavasz utolsó napja Hivatalos baráti látogatáson Mongóliában járt Losonczi Pál, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnöke. Itt vendéglátójával, Jumdzságín Cedenballal, a Mongol Népi Forradalmi Párt főtitkárával (Évtizedekkel később…..
1984. május 23., a hónap utolsó előtti szerdája Huszonnyolc ország és Nyugat-Berlin 1800-nál több kiállítója mutatta be termékeit a tavaszi Budapesti Nemzetközi Vásáron, a beruházási javak szakvásárán. Az ünnepélyes megnyitón Veress Péter külkereskedelmi miniszter mondott beszédet..
RTB 2021.03.02 22:52:58
RTB 2021.03.03 08:37:52
@maribor_: köszi
most kimaradt pár forduló nekem:(
1984. május 19-20., a hónap utolsó előtti hétvégéje Lázár György, a Minisztertanács elnöke hivatalos baráti látogatást tett Szófiában. A képen vendéglátójával, Grisa Filipov bolgár miniszterelnökkel tárgyal..
RTB 2021.03.03 08:35:59
@maribor_: a rózsaolajunk még most is megvan, már teljesen elpárolgott, de az illata még megvan.
Aztán ott van még a Halva. Az valami darált napraforgómag mézzel keverve, ami igazából nem méz volt, hanem valami ipari melasz, vagy cukoripari melléktermék. Elkezdtem kanállal enni, mint kb. a nutellát, és szénhidrátsokkot kaptam.
Helló-halló elektrokalandorok, ahogy Dévényi Tibi bácsi mondta, nem tudom miért jár ma ez a fejemben, de ez lesz a beköszönés. Közkívánatra újra dolgozom nektek és meghogyvoltozom ezúttal egyedül Virágot a JLB-ben. Silvermansarah egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott most ebben részt venni, emiatt…..
Helló és halló minden kedves és kevésbé kedves olvasónak, neveket most nem sorolnák, mert így is elég nagy szenvedés lesz a tegnapi adásról írni bármit is. Az egészségem helyreállt, ezt így kérdés nélkül is közlöm, mert tisztában vagyok vele, hogy ez mekkora tömegeket foglalkoztat, mint a párbaj…..
1984. május 5-6., a hónap első hétvégéje Hagyományosan a Felvonulási téren rendezték meg a fővárosi dolgozók május 1-i demonstrációját..
Így lett a Baeder-féle bébiszappanból előbb háborús csereáru, majd a szocialista nők kedvenc piperecikke, a Baba szappan...
Nyár elején mi is beszámoltunk a 2020/21-es bajnoki szezonra kiadott versenykiírásról. Akkor azzal a végkövetkeztetéssel zártuk sorainkat: a Szövetség azt szeretné, ha a járvány a 2020/21-es szezonban már nem éreztetné a hatását. Hát, november közepére a valós helyzet ettől az elképzeléstől…..
Az MLSZ továbbra is kivétel nélkül elfogadja és betartja a hatósági korlátozásokat, ugyanakkor minden lehetőséget megragad, amely felelős körülmények között a futball folytatását segíti - áll a szövetség közleményében. Főleg a mondat második fele a lényeg, hiszen az én értelmezésemben ez az MLSZ…..
RTB 2020.11.16 08:23:58
Pörge nem akárkitől kapott dicséretet:
azonnali.hu/cikk/20201116_allandoan-gyotro-kerdes-hogy-miert-erdekes-barkinek-is-a-velemenyem-szily-laszlo-az-azonnalinak

"Erős kételyeim vannak, hogy egyáltalán van-e magyarul író gonzóújságíró, de akkor már Pörge Bélát mondanám. Ő már nem kormányzati újságíró, de sokáig az volt. Fociról ír, kezdetben a 888 szerzője volt, most már saját facebookos fociblogot csinál. A megyeiektől a NB III-as meccekig mindenre jár, tehát az igazi fociról ír, kifejezetten bírom. Ráadásul még olyan értelemben is kimeríti a gonzóság formai követelményeit, hogy az írásaiban nagyon hangsúlyos helyen szerepel, hogy hogyan söröztek be."
Nagyon régóta nem írtunk válogatott kézilabdameccsről. És ennek ezúttal nem a saját lustaságunk vagy éppen elfoglaltságunk volt az oka, hanem a téma hiánya.  Fotó: MKSZ..
RTB 2020.11.10 08:25:06
@Fradista Utazó:
igen, egyelőre működik, de biztos lesz olyan meccs is, amikor nem. És akkor rögtön elő lesz véve ez a téma, hogy a vereség, vagy az esetleges szar játék kinek a sara.
Mondjuk bár már ott tartanánk, hogy ez a legfontosabb és nem a járvány.
Hetek óta változó idegességgel olvasom azoknak az idiótáknak a kommentjeit, akik teljesen random cikkek alatt fröcsögnek a meccsrejáró emberekre, és azt követelték, hogy vegyék el az emberek szórakozását. Most végre örülhetnek, szar lesz nekünk is. ..
RTB 2020.11.09 13:35:46
@monique001:
"sajog a szívem, hogy nem láthatom a Juventust"

Ha ez egy trollkomment, akkor csillagos 5-ös:)
RTB 2020.11.09 14:13:19
@Girhes Joe:

ezt nem szabadott volna a csapatokra bízni, ez senkinek sem jó
RTB 2020.11.10 08:16:10
@cardiobascuralis:

"Elég szomorú, hogy a KSH pofátlanul hazudik az O1Gecigány kedvéért. Ennyi."

azt megkérdezhetem, hogy a KSH hogy jön ide?
1984. április 7-8., a hónap első teljes hétvégéje Mérföldkő az emberiség történetében: először fordult elő, hogy 11 ember tartózkodott egyszerre a világűrben. Atykov, Kizim, Szolovjov (Szaljut-7-Szojuz T-10 űrkomplexum), Malisev, Sharma, Sztrelakov (Szojuz T-11), Crippen, Hart, van Hoften, Nelson,…..
A Star Wars kultusz 1977 óta része a filmes világnak, mely azóta valódi univerzummá nőtte ki magát: 11 mozifilmmel, számtalan rajzfilm-feldolgozással, kisfilmmel, játékfigurával, újsággal, rajongói közösséggel, rendezvényekkel, sőt még hivatalosan bejegyzett Jedi vallással is. Ma már tízmilliók…..
Bizonyára sokan emlékeztek arra, hogy pár éve több cikk is megjelent a nemzetközi és a magyar sajtóban arról, hogy Mianmar (az egykori Burma) területén gyakorlatilag népirtás folyik, a mianmari hadsereg a rohingya kisebbség eltüntetését tűzte ki célul. Mostani adásunkban annak járunk utána, hogy…..
Akkor csináljunk egy ütős kis feldolgozást! Hány, de hány zenekar kezdi ezzel a felkiáltással a karrierjét? Hogy aztán mennyire lesz átütő erejű a dal, és mekkora sikert érnek el vele, az már más kérdés. Gyakran nem is azért születnek meg ezek az átdolgozások, mert azokkal szeretnének a muzsikusok…..
RTB 2020.10.06 09:38:07
@konrada: pl sympathy for the devil
ezt a dalt a tátrai band is feldolgozta magyar szöveggel, ami kicsit nevetséges lett:)
RTB 2020.10.06 11:59:54
@konrada:
őő
ez komoly?
A Sympathy for devil egy Rolling Stones szám, amelyet feldolgozott a GnR. Ebből lett a "V mint Vendetta" c film zenéje
Az elmúlt napok, hetek Fradi-ajnározása közben bármilyen kiritikai vélemény az FTC-vel kapcsolatban hatalmas ellenérzéseket váltott ki a ferencvárosiakból. Azt még korábban leírtam, hogy én miért nem örülök a Fradi sikerének, alapvetően a futballkultúrával áll összefüggésben a dolog, ahogyan azt…..
RTB 2020.10.01 23:48:06
értjük. hogy mit akarsz mondani, de rossz módszerrel mondod. Hülyeség összehasonlítani különböző futtbalkuéturájú nemzetek tradicionális és kevésbé tradicionális (mű) csapatait egymással, pláne a magyar viszonyokkal. Ha a PSg mű, akkor bizony a MU is mű, ha a City is mű, akkor meg a shaktar is mű. Mindegyiket tőkeerős tulajdonos finanszírozza, hol betartva a kereteket, hol nem. Ebből a szempontból mindegy hogy a tulaj arab, amerikai vagy orosz -ukrán oligarcha. A spanyoloknál ás az angoloknál van elég minőségi hazai játékos, míg a balkániaknál minőségi fiatla hazai és idegenlégiósok vannak. És akkor itt jönnek be magyar szereplők: van olyan 4-5 magyar játékos akik köré célzptt iminőségi külföldi gazolásokkal csapatot lehet építeni? A kubatov féle fradi miért nem mű?
A City és a PSG miért mű? nekik is vannak hagyományaik, bajnokok is voltak (jó, a city inkább liftezett a championship és a PL között) stabil szurkolóik vannak. Ha eredmény kell a magyar csapatoknak, akkor kn ez az út vezet előre. Igy legalább a fradi visszacsengetheti az államkasszába a sok sok dellát, amit az államtól kapott. A videoton ugyanígy tehet.
Vicces,, hogy Pörge kb ugyanoda lukad ki, mint a modernfoci ajnározója, az analitikus agyú adatbuzi -kele János.
Amúgy a 888asoknak volt egy konfliktuauk Kubatovval, ki is lettek tiltva a groupmából Pörge már rendes munkát végez, nem a seggnyaló fideszbohócok táborát erősíti.
A Modern Városok Programot fél évtizede a megyei jogú városok egyedülálló, több ezer milliárdos fejlesztéseként harangoztak be és sajtóképes Orbán-látogatásokkal is megtámogatták. Később hosszas levelezésünk nyomán a kormany.hu-ra is felkerültek a támogatói okiratok és azok módosításai. Most, hogy…..
1984. március 3-4., a tavasz első hétvégéje Hivatalos látogatásra Budapestre érkezett Javier Pérez de Cuellar, az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára. Képünk Losonczi Pálnál, az Elnöki Tanács elnökénél tett látogatáskor készült..
RTB 2020.08.31 23:37:53
@Rich.mond: Az MTK-VM soha nem bundázott, ellenben Palicskóval kb. ennyire szarok voltak
Hosszú szünet után folytatódik blogunk egyik legrégebbi sorozata, az NB III-as rovat. Nem csupán a megszokott beharangozónkat olvashatják némi borzongással vegyes nosztalgiázás mellett, hanem rögtön egy mérkőzésre is meginvitáljuk Önöket, mégpedig a kispesti utánpótlás-központba, ahol a Honvéd II…..
RTB 2020.08.03 16:13:52
@Rich.mond:
cikk a jelenlegi és az új stadionról:
vehir.hu/cikk/54773-megepulhet-az-uj-veszpremi-labdarugo-stadion
Itt azért hosszútávú tervekről van szó, + jött a COVID is, szóval most nem tudom, mi a helyzet.

A tervekről pedig mindent elmond ez a cikk. Röviden: túlélni, bent maradni.
vehir.hu/cikk/55578-szabo-peter-a-vls-nem-szunt-meg-jovore-is-az-nb-iii-ban-szerepel
RTB 2020.08.03 16:25:28
@Rich.mond: kiegészítésként még annyi, hogy a városon belül nincs másik, versenyszerű labdarúgásra alkalmas stadion, vagy pálya. Az utánpótlás szabvány műfüves pályán játszik, de annak nincsenek lelátói és a műfű szerintem nem is engedélyezett.
A város sportlétesítmények terén nagyon le volt maradva, de most épül az uszoda, és egy fedett jégcsarnok is. Az uszoda nagyon penge lesz, a jégcsarnok elsősorban az utánpótlásnak épül, a pálya mérete a felnőtt szabvány alsó határán lesz.
Tegnap jártam a Veszprém arénánál, hát, lassan arra is ráférne egy felújítás.
Meglepve tapasztalom az internetes felületeken, más csapatok szurkolói (de még magukat szakértőnek nevező személyek is) mennyire vitatják, hogy Fradi a legnagyobb magyar csapat. Valószínűleg ez lesz az eddigi legmegosztóbb posztom, hiszen ők ezúttal vitatni fogják a tényt. Én mindenesetre…..
RTB 2020.07.23 15:08:15
@heizer:
sajnos ki kell mondani, hogy az MTK elrontott valamit a 90-es években. Lehetett volna identitást építeni, ehelyett az MTK főleg a Baráti Kör révén benne ragadt abba a helyzetbe, amibe az SZDSZ is belebukott: mindent a holokauszthoz való viszony határozott meg. Várszegi kökemény üzletember volt, őt nem érdekelte az ilyesmi, alakult is MTK keménymag, akik egyszerű liberális fiatalok voltak és mint ilyenek, nyitottak voltak mindenre, viszont a Baráti Kör hamar szembekerült velük. Aztán Várszegi végleg lelépett, ingázás a nb2 és nb1 között, és nem sikerült indentitást építeni. Sőt, azzal, hogy DEutsch révén a a NER része lettünk, nagyjából vége mindennek. Az MTK-nak a NER futball univerzumában csak a fügefalevél szerepe jut. A zsidó csapat, amire lehet mutogatni, hogy tessék, mi mindenkit tisztelünk... aztán ennyi, ha idén bent marad az MTK, akkor majd kiesik jövőre. Kit érdekel? Max 1000 embert az országban.
Én vidéken lakom és MTK szurkoló vagyok kb. 30 éve. Amikor az egyetemen szóba került, hogy ki melyik csapatnak szurkol, akkor néha mondanom kellett, hogy nem vagyok zsidó.
Szóval: az eredemények alapján az MTK igenis a második csapat és én úgy gondolom, hogy a Fradi mellett az MTK a nemzeti kultúra része. Az Újpest nem az, a Honvéd sem az.
Az index robbantotta a hírt annó, hogy egy magyar diplomatát gyermekpornográfia miatt mentettek fel a külszolgálat alól. Ma már bizonyosan tudhatjuk, hogy ez a valaki Kaleta Gábor volt, aki fényes diplomáciai karrier után ért el odáig, hogy egy másik országban található magyar nagykövetség vezetője…..
RTB 2020.07.02 14:33:28
@Emmett Brown: ki tudja milyen képek voltak azok. Lehet, hogy simán ártatlan gyerekképek, amelyeknek semmilyen szexuális tartalmuk nem volt. Ezt nem tudhatjuk.

Most láttam az indexen, ezt a cikket: index.hu/kulfold/2020/07/01/pedofilia_nemetorszag_munster_rendorseg_adattarolas_darknet_felderites_kiskoru_eroszak/

na itt szerintem pontosan tudhatjuk, hogy milyen képekről van szó: olyanokról, ahol gyerekeket használnak ki, amiről te is irsz.