Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RTB

0 bejegyzést írt és 833 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Így tették tönkre a Corvint – Burger Benjámin írása   A Blaha csodája volt a letisztult vonalvezetésű, minimalista Corvin    Kevés szomorúbb dolog történt mostanában, mint amivel az egyszerű járókelő találkozhat a Blaha Lujza téren. A tér csodálatos, szinte mesébe illő felújítása hihetetlenül…..
RTB 2023.06.12 10:42:06
@Lorrh: nincs itt semmi csavar, oda van írva magyarul :
progresszív haladó VS múltba révedő tradicionális. De úgyis lehet mondani, hogy Fidesz VS Európa stb
RTB 2023.06.13 11:43:10
@Tblog: itt nem mindegy, hogy mit veszünk eredetinek
1985. április 6-7., a hónap első hétvégéje Köszöntjük hazánk felszabadulásának 40. évfordulóját!..
1984. november 24-25., a hónap utolsó hétvégéje Gyermekek játszanak vidáman a kelenföldi lakótelepen, míg szüleik szombaton üzemeiknél és vállalataiknál kommunista műszakot tartottak, hogy elősegítsék idei termelési feladataik sikeres teljesítését..
Hogy mi volt előbb, a karácsonyfa vagy a szaloncukor, már erre is nehéz válaszolni, hiszen a karácsonyra történő apró édesség készítésére már a 14. századi Franciaországból is van feljegyzés, míg a karácsonyfa-állításra csak az 1500-as évekből vannak emlékek, miszerint a Német-római Birodalomban a…..
Víz és villany nélküli lakótelep, fűtés nélküli áruház és semmiben végződő elektromos kábelek. Építőipar a Kádár-korban...
RTB 2021.09.09 15:25:20
@Bambano:
ez az utolsó eset nem Szerencsen volt véletlenül?:)
Jó régen már láthattatok egy összeállítást érdekes automatákról a blogon, abban rengeteg furcsa elárusító készüléket nézhettetek meg a világ minden tájáról. Most itt az idő hogy megnézzük milyen automatákkal találkozhattunk a szocialista Magyarországon. Ehhez az MTI Fotóarchívumát hívtam…..
RTB 2021.07.15 08:05:27
@Club Sandwich: a bevezető szövegben automaták helyett autómárkákat olvastam.
De így sem volt rossz:)
1984. június 11-20., a hónap harmadik hete Moszkvában megnyílt a Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsában részt vevő országok legmagasabb szintű gazdasági tanácskozása, elhunyt Enrico Berlinguer, az Olasz Kommunista Párt 62 éves főtitkára és Ferencsik János, kétszeres Kossuth-díjas kiváló művész,…..
Kedvelt sorozatunkat igyekeztem kissé megújítani e héttől. A Napi érdekes első fotója mostantól a sorozatban talált személyes kedvencem lesz, a képaláírásokban pedig mindig lesz egy kérdés azoknak, akik szeretnek a fotók hatására turkálni kicsit a neten. Remélem örültök :) Akkor hát tessék az e heti…..
Bár már évek óta repedeztek az alapok, a Ferencváros női kézilabdacsapatánál sokáig, nagyon sokáig tartotta magát egy illúzió. Annál jobban fájt, amikor tavaly ősszel mindenki számára világossá vált, vagy legalábbis válhatott volna: ez az út nem járható. Sokan ezzel máig nem tudtak, vagy akartak…..
RTB 2021.04.12 23:13:02
1984. május 31., a tavasz utolsó napja Hivatalos baráti látogatáson Mongóliában járt Losonczi Pál, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnöke. Itt vendéglátójával, Jumdzságín Cedenballal, a Mongol Népi Forradalmi Párt főtitkárával (Évtizedekkel később…..
1984. május 23., a hónap utolsó előtti szerdája Huszonnyolc ország és Nyugat-Berlin 1800-nál több kiállítója mutatta be termékeit a tavaszi Budapesti Nemzetközi Vásáron, a beruházási javak szakvásárán. Az ünnepélyes megnyitón Veress Péter külkereskedelmi miniszter mondott beszédet..
RTB 2021.03.02 22:52:58
RTB 2021.03.03 08:37:52
@maribor_: köszi
most kimaradt pár forduló nekem:(
1984. május 19-20., a hónap utolsó előtti hétvégéje Lázár György, a Minisztertanács elnöke hivatalos baráti látogatást tett Szófiában. A képen vendéglátójával, Grisa Filipov bolgár miniszterelnökkel tárgyal..
RTB 2021.03.03 08:35:59
@maribor_: a rózsaolajunk még most is megvan, már teljesen elpárolgott, de az illata még megvan.
Aztán ott van még a Halva. Az valami darált napraforgómag mézzel keverve, ami igazából nem méz volt, hanem valami ipari melasz, vagy cukoripari melléktermék. Elkezdtem kanállal enni, mint kb. a nutellát, és szénhidrátsokkot kaptam.
Helló-halló elektrokalandorok, ahogy Dévényi Tibi bácsi mondta, nem tudom miért jár ma ez a fejemben, de ez lesz a beköszönés. Közkívánatra újra dolgozom nektek és meghogyvoltozom ezúttal egyedül Virágot a JLB-ben. Silvermansarah egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott most ebben részt venni, emiatt…..
Helló és halló minden kedves és kevésbé kedves olvasónak, neveket most nem sorolnák, mert így is elég nagy szenvedés lesz a tegnapi adásról írni bármit is. Az egészségem helyreállt, ezt így kérdés nélkül is közlöm, mert tisztában vagyok vele, hogy ez mekkora tömegeket foglalkoztat, mint a párbaj…..
1984. május 5-6., a hónap első hétvégéje Hagyományosan a Felvonulási téren rendezték meg a fővárosi dolgozók május 1-i demonstrációját..
Így lett a Baeder-féle bébiszappanból előbb háborús csereáru, majd a szocialista nők kedvenc piperecikke, a Baba szappan...