Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RTB

0 bejegyzést írt és 811 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Modern Városok Programot fél évtizede a megyei jogú városok egyedülálló, több ezer milliárdos fejlesztéseként harangoztak be és sajtóképes Orbán-látogatásokkal is megtámogatták. Később hosszas levelezésünk nyomán a kormany.hu-ra is felkerültek a támogatói okiratok és azok módosításai. Most, hogy…..
1984. március 3-4., a tavasz első hétvégéje Hivatalos látogatásra Budapestre érkezett Javier Pérez de Cuellar, az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára. Képünk Losonczi Pálnál, az Elnöki Tanács elnökénél tett látogatáskor készült..
RTB 2020.08.31 23:37:53
@Rich.mond: Az MTK-VM soha nem bundázott, ellenben Palicskóval kb. ennyire szarok voltak
Hosszú szünet után folytatódik blogunk egyik legrégebbi sorozata, az NB III-as rovat. Nem csupán a megszokott beharangozónkat olvashatják némi borzongással vegyes nosztalgiázás mellett, hanem rögtön egy mérkőzésre is meginvitáljuk Önöket, mégpedig a kispesti utánpótlás-központba, ahol a Honvéd II…..
RTB 2020.08.03 16:13:52
@Rich.mond:
cikk a jelenlegi és az új stadionról:
vehir.hu/cikk/54773-megepulhet-az-uj-veszpremi-labdarugo-stadion
Itt azért hosszútávú tervekről van szó, + jött a COVID is, szóval most nem tudom, mi a helyzet.

A tervekről pedig mindent elmond ez a cikk. Röviden: túlélni, bent maradni.
vehir.hu/cikk/55578-szabo-peter-a-vls-nem-szunt-meg-jovore-is-az-nb-iii-ban-szerepel
RTB 2020.08.03 16:25:28
@Rich.mond: kiegészítésként még annyi, hogy a városon belül nincs másik, versenyszerű labdarúgásra alkalmas stadion, vagy pálya. Az utánpótlás szabvány műfüves pályán játszik, de annak nincsenek lelátói és a műfű szerintem nem is engedélyezett.
A város sportlétesítmények terén nagyon le volt maradva, de most épül az uszoda, és egy fedett jégcsarnok is. Az uszoda nagyon penge lesz, a jégcsarnok elsősorban az utánpótlásnak épül, a pálya mérete a felnőtt szabvány alsó határán lesz.
Tegnap jártam a Veszprém arénánál, hát, lassan arra is ráférne egy felújítás.
Meglepve tapasztalom az internetes felületeken, más csapatok szurkolói (de még magukat szakértőnek nevező személyek is) mennyire vitatják, hogy Fradi a legnagyobb magyar csapat. Valószínűleg ez lesz az eddigi legmegosztóbb posztom, hiszen ők ezúttal vitatni fogják a tényt. Én mindenesetre…..
RTB 2020.07.23 15:08:15
@heizer:
sajnos ki kell mondani, hogy az MTK elrontott valamit a 90-es években. Lehetett volna identitást építeni, ehelyett az MTK főleg a Baráti Kör révén benne ragadt abba a helyzetbe, amibe az SZDSZ is belebukott: mindent a holokauszthoz való viszony határozott meg. Várszegi kökemény üzletember volt, őt nem érdekelte az ilyesmi, alakult is MTK keménymag, akik egyszerű liberális fiatalok voltak és mint ilyenek, nyitottak voltak mindenre, viszont a Baráti Kör hamar szembekerült velük. Aztán Várszegi végleg lelépett, ingázás a nb2 és nb1 között, és nem sikerült indentitást építeni. Sőt, azzal, hogy DEutsch révén a a NER része lettünk, nagyjából vége mindennek. Az MTK-nak a NER futball univerzumában csak a fügefalevél szerepe jut. A zsidó csapat, amire lehet mutogatni, hogy tessék, mi mindenkit tisztelünk... aztán ennyi, ha idén bent marad az MTK, akkor majd kiesik jövőre. Kit érdekel? Max 1000 embert az országban.
Én vidéken lakom és MTK szurkoló vagyok kb. 30 éve. Amikor az egyetemen szóba került, hogy ki melyik csapatnak szurkol, akkor néha mondanom kellett, hogy nem vagyok zsidó.
Szóval: az eredemények alapján az MTK igenis a második csapat és én úgy gondolom, hogy a Fradi mellett az MTK a nemzeti kultúra része. Az Újpest nem az, a Honvéd sem az.
Az index robbantotta a hírt annó, hogy egy magyar diplomatát gyermekpornográfia miatt mentettek fel a külszolgálat alól. Ma már bizonyosan tudhatjuk, hogy ez a valaki Kaleta Gábor volt, aki fényes diplomáciai karrier után ért el odáig, hogy egy másik országban található magyar nagykövetség vezetője…..
RTB 2020.07.02 14:33:28
@Emmett Brown: ki tudja milyen képek voltak azok. Lehet, hogy simán ártatlan gyerekképek, amelyeknek semmilyen szexuális tartalmuk nem volt. Ezt nem tudhatjuk.

Most láttam az indexen, ezt a cikket: index.hu/kulfold/2020/07/01/pedofilia_nemetorszag_munster_rendorseg_adattarolas_darknet_felderites_kiskoru_eroszak/

na itt szerintem pontosan tudhatjuk, hogy milyen képekről van szó: olyanokról, ahol gyerekeket használnak ki, amiről te is irsz.
Hétfőtől megint van Fear The Walking Dead, a The Walking Dead testvérsorozata, ami annak idején másnak indult, mint az anyasorozat, és nekem be is jött legalábbis a harmadik évad végéig, ameddig az eredeti szereplők közül még nem nyírtak ki mindenkit, Aztán meg kicsit szarni ment minden, a The…..
RTB 2020.06.23 15:37:41
@SplitGuy:
Pörgés van, egy nap alatt két komment!!
Ez volt a legkevésbé sikeres és legfeledhetőbb magyar tévésorozat Kádár János fénykorában. De egyetlen Kádár-korabeli tévésorozat sem tud olyan felejthető lenni, hogy elfelejtsék rendszeresen ismételgetni a kincstári nosztalgia tévében. Ez volt az az eset, amikor nem sikerült a propagandagombhoz…..
Ismét visszarepülünk az időben, mégpedig a jelenlegi Főnémát ismerjük meg egy picit jobban. Egy mosdóban kezdünk, olyan mintha valaki felszippantana valamit. Meg az, nagyokat szipog, és sokkal lazábbnak tűnik, nem is tudom miért... Miután végzett, megnézzük hol van, ő és az…..
RTB 2020.05.04 10:43:26
Előző cikkünk folytatásaként ezúttal azokból a - magyarországi szerepvállalásuk idején az aktív sportolói pályafutástól már visszavonult - külföldi labdarúgókból állítottunk össze egy képzeletbeli válogatottat, akik játékoskarrierjük befejezése után edzőként, illetve szövetségi kapitányként…..
1983. november 19-20., a hónap utolsó előtti hétvégéje A héten hazánk vendége volt Fred Sinowatz osztrák kancellár és Leonard Bernstein világhírű karmester és zeneszerző..
RTB 2020.04.01 22:32:38
@maribor_: ezek a posztok számomra semmi másról nem szólnak, mint egy tökéletes korkép a 80-as éévek elejéről, egy kis futballal:) tele részletekkel, amiket annyira jó kimazsolázni.
Ez pont az az év, amikor elkezdtem meccsekre járni, imádom.
RTB 2020.04.02 22:23:38
@Tököm Állat: még most is.
volt a napokban egy indexes cikk, ahol Rüstüt következetesen Recpernek írták.
index.hu/sport/futball/2020/03/29/rustu_recber_torokorszag_futball_koronavirus/
RTB 2020.04.02 22:24:47
@RTB: Reçber nem Recper
A Borussia Dortmund nevét szinte minden sport iránt érdeklődő ember hallotta már. Bár a többség a nevet nem feltétlenül érti, és arról sem hallott, hogy a klub a labdarúgáson kívül más területen is érdekelt volna. A BVB új szerzeményei. Fotó: BVB..
A napokban születésnapját ünneplő, november 17-én épp 77 éves Martin Scorsese kijelentése, mely szerint "a Marvel mozgóképei nem is filmek" még súlyosabb ítélet megalkotására késztették a valaha volt legjobb filmet elkészítő (a Keresztapát megrendező és az IMDb másfél millió szavazója szerint ezzel…..
Pár nap alatt a debreceni Facebook-csoportokból az országos médiáig jutott el a híre, hogy eltűntek a Fancsikai-tavak. Nem összementek, nem alacsony a vízállásuk, hanem egész egyszerűen: eltűntek. Debreceniek tízezreinek kiránduló- és horgászhelyei lettek semmivé.  Halak tízezrei pusztultak el a…..
„Itt van a város, vagyunk lakói, maradunk itt, neve is van: Demszkygrád” Mert amióta a liberális és az SZDSZ-es szitokszóvá vált, egyfajta megcáfolhatatlan alaptételként kezeljük azt, hogy Gyurcsány rossz, Demszky rossz. Persze, hogy maffia a Fidesz meg lopnak, de legalább jut nekünk is! Persze,…..
RTB 2019.10.14 11:08:47
@stim:

OFF:
neked is csak azt tudom mondani, hogy a kevesebb NER néha több. Az önjáró TArlósnak komoly idegrángást okozott a kampányban, hogy nem csinálhatja azt amit akar, hanem a fidesz kampánystáb és a NER média rángatja ide-oda, de leginkább sehova. Alkalmatlanozták Karácsonyt, nem engedték a vitát. Ide vezetett.

***
Egyébként meg nem azt mondták, hanem hogy menjetek a picsába.
Senkit nem érdekel, hogy a megyei közgyűlések mindegyikében Fideszes a többség. Ezt a választást a Fidesz elvesztette.

ON:
Modor Tibi gyűjtheti az anyagot az én karácsonyi Budapestem című megaposztjához, ingyen lakhatást kapó migráns hajléktalanokkal, romkocsmákkal, közösségi irodákkal, elektromos rollerekkel, belvárosi mérsékelt övi esőerdőkkel, és nagyon modern, európai progresszív városvezetéssel.
RTB 2019.10.14 11:20:10
@stim:
galambszaros lángos
édes-savanyú patkány
dülledt szemű 9 kilós
pincsi szarik padkán
A reggelt máris Rajmi és Andika bimbódzásának szenteljük, Erik visszafogottan örül a galambok boldogságának. Helga szerint Rajmi az első adandó alkalommal átbassza majd Andikát, aki szerint nem lesz itt baj, mert ez most közte és Rajmi között real love, nem valami taktikai masterplan egy…..
RTB 2019.09.25 17:18:06
Luna megérkezése volt a  nullás lisztbe való reccsenős belefingás: a titkosnak szánt, majd hangosan felolvasott üzenetekből kiderült, hogy Tícián szeme csillogni kezdett, amikor Pumped Gabo volt nője betoppant. Véletlen? esetleg hirtelen kijött allergiás reakció? Aligha, ez itt olyan csillogás, ami…..
RTB 2019.09.23 12:44:32