Regisztráció Blogot indítok
Adatok
F. Szabó

40 bejegyzést írt és 266 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Boldog új évet 2023.12.30 10:54:54
Legyen jó év a 2024-es...
F. Szabó 2024.01.10 19:25:06
Boldog új évet mindenkinek!

A zsinagóga után egy kis klíma:

"A kis jégkorszak az 1200-as években kezdődött, gyors lehűléssel, és az 1800-as évek folyamán fejeződött be. Azóta lassú melegedés zajlik. A kis jégkorszak kialakulásának előzményei, annak lezajlása és a történelemre gyakorolt hatása nagyon tanulságos lehet.

A kis jégkorszak lehetett az emberiség történetének talán legnyomasztóbb, legtöbb szenvedéssel járó, legnyomorúságosabb korszaka. Az emberek éheztek és fáztak, miközben járványok tizedelték a hideg, nyirkos levegőben, penészedő lakásokban vegetáló, legyöngült szervezetű lakosságot, és már az is ünnepnapnak számított, ha időnként egy kicsit kisütött a Nap a felhők közül.

És ezt a nyomorúságot sírják vissza, és kívánják vissza a mai modern klímatudósok, klímaaktivisták, és klímapolitikusok, katasztrofális melegedéssel ijesztgetve az embereket.

Pedig voltaképpen éppen csak most kezdünk kievickélni a kis jégkorszakból. Ha szeretnénk ismét élvezni a bronzkori aranykort, vagy ha ez nem megy, legalább a római kori meleg korszakot, akkor ehhez legalább 3 fokos globális hőmérséklet emelkedésre lenne szükség.

Ezzel szemben a mindentudás önteltségével nyilatkozó klímatudósok azt állítják, hogy már 2 fokos hőmérséklet emelkedés is katasztrófát okozhat, mivel beindulhat egy önmagát erősítő korlátlan melegedés, és akkor majd mindenki vagy hőgutát kap vagy megsül.

Egy ilyen öngerjesztő melegedési lavina azonban ellenkezik a fizika törvényeivel, hiszen még most is egy jégkorszak kellős közepén vagyunk, és az ezt megelőző időkben sok millió évekig az átlag hőmérséklet 7-8 fokkal volt magasabb, mint most, miközben a levegőben 3-szor több volt a széndioxid, mint manapság. Ha akkor nem indult be lavina effektus, most sem indulhat be, hiszen a fizikai törvényei az ősrobbanás óta változatlanul érvényesek.

Ennek ellenére hatalmas „dekarbonizációs” programok zajlanak az ipari forradalom előtti széndioxid szint, és az akkori nyomorúságos éghajlat visszaállítására..."

Itt a rövidített változat linkje (de mindjárt az írás elején megtalálható a Demokrátaban megjelent teljes cikk linkje is)
www.szilajcsiko.hu/single-post/a-kis-jegkorszak-es-a-globalis-melegedes-dr-hejjas-istvan-irasa-a-demokratanak
bircahang All in? 2024.01.09 12:12:00
Zavaros, súlyosan prekoncepciós cikk: Két novemberi nap: az „all in kapitalizmus” megérkezése. Felteszi a kérdést "Az elmúlt évtizedek legsürgetőbb kérdése az, hogy éppen azok a rétegek, amelyek a baloldal célkeresztjében állnak, miért szavaznak inkább mégis a radikális jobboldalra és a…..
F. Szabó 2024.01.09 19:49:52
Kedves Birca, ezúttal nem értek egyet veled. Nemigen olvasok Mércét, mert kicsit rühellem a szellemiségét, de Kiss Viktor cikke hosszú idő óta a legjobb írás, amit volt szerencsém olvasni. A Mérce ellenére, ha úgy tetszik. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet, még ha ilyenformán is

Tökéletesen igaz, és ijesztő valóság amit a szerző a cikke elejére is kiemelt:
"Új korszakba léptünk, amelyben a tőke minden valaha kikísérletezett eszközt egyszerre vet be, amelyben a profit elsődleges forrása immár a kultúránk és a létezésünk állandó újraformálása és teljes kontrollja, amelyben újabb és újabb sorsdöntő... döntések történnek a fejünk felett." ...

"A globális tőke ma olyan mértékű erőforrások és tudományos-gazdasági-[sőt politikai] apparátusok felett rendelkezik, amelyek bizonyos szereplők számára lehetővé teszik az azonnali és teljes körű hatást és valóságformálást."

A globális tőke természetesen a szupergazdag tőkéseket, illetve azok korporációját, szövetségét takarja. Megtévesztésként mondanak Marx bukása óta tőkések helyett tőkét, hogy a személytelen megfogalmazással is takargassák a tényt: hús-vér emberek szűk csoportja kontrollálja a világunkat az általuk leuralt nyilvános politika rejtett hátteréből. De még a tőkés szó sem fedi a valóságot, hiszen bárki „tőkés”, ha részvényt vásárol. De csak az érdemi döntési joggal bíró, legnagyobb tulajdoni hányadokkal rendelkező tulajdonosok számítanak. A világ irányítása szempontjából fontos szupergazdagok már államokkal vetekedő vagyonokkal, és ennek megfelelő érdekérvényesítő erővel rendelkeznek. És ők nem is feltétlenül szerepelnek a világ 100 (vagy 1000 ...) leggazdagabbjának listáján, mert vagyonuk jelentős része egymást átfedő, egymást is tulajdonló cégek, offshore cégek, alapítványok, egyesületek... kusza hálójában rejtőzködik.

A szupergazdagok a gazdasági erejükkel a pénzügyi-gazdasági folyamatok lefölözésének és a társadalom megzsarolásának lehetőségével bírnak, amivel rendszerszerűen élnek és visszaélnek. Szinte kvantumugrásszerű mennyiségi és minőségi ugrást eredményezett a kontrollálási-irányítási lehetőségeikben már a digitális mobileszközök elterjedése és az internetes világháló is, és ezt növelte most tovább újabb korszakváltó ugrással az AI.

Már vagy négy éve leírtam, hogy a szupergazdagok az információs techóriások (az eszközöket gyártó Kínát-Koreát kivéve egyetlen domináns rasszhoz kötődő) monopolisztikus tulajdonlásával ellenőrzés alá vonták az emberiség teljes anyagi-szellemi kapcsolati hálózatrendszerét, és ezzel már vészesen nagy részét uralják a világ erőforrásainak. Annyira, hogy talán máris kivédhetetlen túlhatalomra tettek szert.

Nagyon is igaz és indokolt, amit Kiss Viktor írt:
"A mai idők valódi politikai tétje az, hogy a [világunk] totális újraformálását a könyörtelenül profitot hajhászó globális tőke [szupergazdag tőkések korporációja] és az ő saját pozícióik védelmezéséért bármire hajlandó globális privilegizáltjaik tevékenysége idézi-e elő – vagy mi magunk, akik velük szemben szerveződünk."
Hadházi még flesmobot is szervezett az MTVA székháza köré ez alkalomból. Az ürügy a 444.hu "leleplező" filmje a "propagandáról": A tipikus ballib valóságtagadó csodavárás újabb esete. Ugyanis e film szemszögéból az emberek 3 nem egyenlő csoportra oszthatók: 80 %, akit…..
F. Szabó 2023.12.14 14:17:04
@cvsvrs: Az a baj, hogy az M1-nek igaza van abban, hogy migránsok, Brüsszel és Soros. (Ami nem változtat azon, hogy az M1 szar). Mi még kilógunk a sorból, megpróbálunk ellenállni Sorosnak, Soros-bérenc Brüsszelnek, megpróbáljuk kívül tartani a migránsokat magunk és az európaiak érdekében.
De nehéz dolgunk van, mert Soros kezében van (értsd szó szerint és jelképesen is) a nyugati média, a nyugati felsőoktatás és a nyugati politikusok, ezért a politikában még részt venni hajlandó nyugatiak totál agymosottá váltak. Nyugaton ugyanaz van, mint az általad elítélt Orbán rendszerben – csak ellenkező előjellel. Erről szól Birca cikke.
A ballibek már elfelejtették, hogy a rendszerváltás legfontosabb jelszava a pluralizmus volt, számukra mindenki szélsőséges fasiszta lett, aki nem úgy gondolkodik a világról, ahogy ők.
Vegyük sorra a háború valódi kiváltó ill. fenntartó okait nagyjából fontossági sorrendben: 1. Az EU országok alsóbb és középosztályainak elszegényítése, ill. a nagy reszet előkészítése a háttérhatalom zsebéből kormányzó politikusok "szankciói" által - koholt indok a magunkra mért energiaválságra,…..
F. Szabó 2023.07.07 06:58:18
Lépegetünk sebesen a jelenlegi pénzrendszert felváltó, a plebszet még hatékonyabb kontroll alá vető CBDC felé:

www.youtube.com/watch?v=VgyxkhuC49Q

Emiatt rákerestem és újra néztem ezt a Bedő videót, mert tőle hallottam először a frissen alakult DCMA (Digitális Valuta Monetáris Hatóság) nevű magáncégről, ami magát szerényen a világ jegybankjai vezető tanácsadójának szánja. Nyilván olyan tanácsadónak, akik "ügyfeleiknek" visszautasíthatatlan ajánlatokat szoktak tenni, merthogy magukat magáncég létükre Authority-nak nevezik (miközben a demokráciára hivatkozva annyira, de annyira utálják az autoritásokat). Furcsa, hogy ilyen dolgokról nem a mainstream médiából, hanem egy Férfiak Klubja alapítótól értesül az ember:

www.youtube.com/watch?v=VgyxkhuC49Q&t=1068s

Azt hiszem, nem lógnak ki ezek a videók túlságosan az orosz-ukrán háborús témából. Egy irányba sodorják a világot ezzel is, azzal is.
F. Szabó 2023.07.11 14:44:15
@GABOR2: "Franciaország olyan helyzetben van már, hogy a pusztulásukhoz vezető út ki van kövezve"

Feltűnően logikátlan, hogy az USA és Izrael és mellesleg a haladárok folyton rinyálnak É-Korea meglévő és Irán fejlesztés alatt álló(?) nukleáris fegyverei miatt, de közben minden lehetséges pénzügyi, politikai, jogi és "civil" eszközt bevetnek a muszlimok Európába telepítéséért.

Már nem is annyira évtizedekben, hanem inkább években számolgatják, hogy a francia és a brit állam mikor válik muszlim hatalommá. Pont a két ny-európai nukleáris hatalom. Mit számít akkor Irán? Vagy a szunniták jó muszlimok, a síiták meg rosszak? Keményen át vagyunk verve, azt hiszem.
F. Szabó 2023.07.12 09:46:05
@Madarász Henrik: "Szerintem valami olyasmi lehet a tervük hogy... létrejön egy fajilag kevert társadalom"

Ez a terv egyértelműen létezik. Pont 100 éve jelent meg Coudenhove-Kalergi Praktischer Idealismus c. könyve, amiben leírja, hogy új plebsznek egy európai-ázsiai-afrikai kevert fajt akarnak, új elitnek pedig a meglévő arisztokrácia és a zsidók keverékét.
orokseg.blog.hu/2015/09/16/gyurcsany_es_coudenhove-kalgeri

Jellemző a Nyugat álságosságára, hogy ezt a Kalergi-féle szellemiséget nyílt társadalom címen ünneplik a fajok keveredése miatt (és jutalmazzák érte az európai fejeseket Nagy Károly-díjjal évről-évre a mai napig), holott valójában éppen az elit-plebsz felállású társadalmat nevezik zárt társadalomnak. Az már csak hab a tortán, hogy Kalergi az EU-előd Páneurópai Uniót Rothschild-Warburg támogatással hozta össze.
Deansdale Refugees welcome 2023.06.09 09:08:30
F. Szabó 2023.06.20 20:50:30
@Deansdale: Nem tudom volt-e már itt. Kicsit ki is lóg az éppen futó témátokból, de nem lóg ki abból amiről a blogod szól. Baromi hosszú, de szerintem megéri végignézni.

rumble.com/v2sm19a-plandemic-3.html
 Jövőre érkezhetnek a megrendelt L 39NG gyakorló/könnyűvadász sugárhajtású repülőgépekből. A megrendelésük idején volt is felzúdulás okoséknál, hogy minek nekünk ez, nem kell hazai kiképzés, mert a kanadai biztosan jobb, csak azért vették, hogy lopjanak stb.   Nos, ma már a modern technológiának…..
Deansdale Napi konteó deja vu 2023.01.31 16:30:09
Anno ugye cikket írtam arról, hogy a Rockefeller alapítvány előre látta a covid19-et már 2009-ben, olyan részletességgel hogy melyik kormány mit lép rá, ésatöbbi. Mit ad Isten, az élelmiszerválságot is előre látták, igaz nem olyan messziről, de ez nem von le sokat a kristálygömbjük érdemeiből. A sok…..
Örökség Bírói függetlenség 2023.01.04 06:06:27
Az EU gondoskodott róla, hogy a bírói függetlenség kérdése téma legyen ma Magyarországon. Ez a kényszerű aktualitás, és egy amerikai cikk győzött meg arról, hogy indokolt ennek a dokumentumaim közt szunnyadó írásnak a felélesztése  Apropóját eredetileg nem is annyira hazánk, mint általában a Nyugat…..
F. Szabó 2023.01.05 15:49:15
@Deansdale:
Persze, igazad van, de a reakciód alapján attól tartok, pont nem ment át a mondandóm lényege. Nekem a rendszer (most konkrétan az igazságügyi rendszer) hamisságaival van bajom, nem is annyira nálunk, hanem az EU-ban és az egész nyugati civilizációban.

A haladárok úgy csavarják ki szavak jelentését, hogy azok egészen másról szóljanak mint az eredeti értelmezésük. Aztán az átértelmezett fogalmaik alapján építenek ki egy tömegeket kijátszó rendszert. (Pl a demokrácia lényege, hogy „többség dönt”. De az ő átértelmezésükben a demokrácia a többség helyett a kisebbségekre koncentrál – kivéve abból az őshonos nemzeti kisebbségeket, ami minket érdekelne – viszont utóbbiból is kivéve a zsidókat, mert az ő "nemzeti" jogaik viszont minden más jogot überelnek.)

Nyugat-Európa igazságügyi rendszerei azt bizonyítják, hogy a haladárok az igazságszolgáltatás függetlenségét is átértelmezték. Igyekeznek úgy beállítani, mintha ez a függetlenség nem kizárólag a másik 2 államhatalmi ágtól való függetlenségre vonatkozna, hanem abszolút önjárást, önigazgatást, önellenőrzést jelentene.

Holott ez a függetlenség természetesen nem überelheti a nép mindennél magasabb rendű felügyeleti jogait. Arra akartam felhívni a figyelmet, hogy az igazságszolgáltatással kapcsolatos néphatalom nem létezik Európában, de létezhetne, léteznie is kellene, effektíve működik is az USA tagállamainak többségében az igazságszolgáltatással kapcsolatos választások révén.

Ezzel szemben az igazságügyi önjárást, önhatalmat erősíti, vagyis a demokrácia kijátszását jelenti az az EU által most kizsarolt változtatás, ami szerint pl ezután az OBT, tehát maguk a bírók dönthetnek arról, hogy ki lehet bíró és kit zárjanak ki a bírói karból. Ezt nevezik ők a demokrácia, a jogállamiság erősítésének. Holott ez természetesen éppen a demokrácia csorbítása, az elit saját jogainak kiterjesztése, az elit erősödése a nép rovására.
F. Szabó 2023.01.08 06:40:26
@Deansdale: Igazából csak önmagam számára ragozom a témát, mert próbálom jobban megérteni, és ezért minél világosabban megfogalmazni, hogy mi történik velünk.

Az EU jogállamiság harca a progresszívok eltérő demokráciaértelmezéséből ered.

A demokrácia lényege, hogy "többség dönt". A liberális demokrácia lényege, hogy "az erős, erőszakos, agyafúrt kisebbségek döntenek". Az EU jogállamiság harca: az erős, erőszakos, agyafúrt kisebbségek harca a maguk jogainak kiterjesztéséért, vagyis az elit fokozatos jogkiterjesztése a plebsz rovására.
Ezt a cikket Bedő Imre videójának hatására kezdem el írni, de azt máris leszögezném, hogy ez nem a személye ellen szóló kritika, még ha nem is értek vele egyet mindenben. Dícséretes, hogy van bátorsága kiállni a témával a tömegek elé, és a jó irányba is halad, úgyhogy a véleményeink csak…..
F. Szabó 2022.11.06 23:59:48
@Mme.Brioche: @Deansdale:
Mostanában végignéztem egy csomó Stumpf-Biró Balázs videót. Kollapszológusnak nevezi magát jövőkutató helyett, és ez már önmagában kifejezi, hogy milyennek látja a jövőnket. Mindegyik videója hosszú és vontatott, de mivel érdekel, végigküzdöttem magam. Mellesleg jól passzol a téma ahhoz, amiről ezen a blogon jó ideje társalog a bloggazda és a hozzászólók. Ez a videó foglalja össze talán legjobban a mondandóját:
www.youtube.com/watch?v=6bBvapRuI0Y&t=2249s
A 70-es években szerencsém volt egy olyan építész teamben dolgozni, ami egy kivételesen széles érdeklődési körű fiatalokból álló (az építész amúgy is egy kicsit mérnök, kicsit művész, kicsit társadalomkutató), cégen kívül is jó barátságokat ápoló társaság volt, egy hasonszőrű, nálunk alig idősebb teamvezetővel, aki korábban évekig élt Franciaországban. Tőle hallottunk először a Római Klubról, meg a Limits to Growth című könyvről, és láttuk azt az ominózus ábrát, amiről leolvasható, hogy a trendek szerint 2020 körülre tehető az az időpont, amikor komolyan elkezd akadozni a gazdaság és a társadalom működése az erőforrások kimerülése, a környezetszennyezés és az emberiség túlszaporodása miatt. Eljött az időpont, és úgy tűnik, jól számoltak.
Ez a világlátott főnökünk mondta, hogy a Római Klubban lévő „szakértők” felvetették, a legkézenfekvőbb megoldás a túlszaporodás akadályozása lenne a homoszexualitás népszerűsítésével és támogatásával. Jót röhögtünk, hitetlenkedtünk, szörnyülködtünk vérmérséklet szerint. De megértük a dolgot. Sőt jobbat találtak ki, a nemváltó műtétekkel örökre kizárják az érintetteket a szaporodás lehetőségéből, azt nem nagyon lehet visszacsinálni működőképesre. Nem tartom kizártnak, hogy a spermaszám rohamos csökkenése mögött is van valami tudatos manipuláció.
bircahang Szürkehályog 2022.10.27 06:06:00
Na, túlestem rajta, legalábbis félig. Megvolt a műtétem. Sokat olvastam róla előzőleg, s minden szöveg azt mondta, hogy gyors és fájdalommentes. Nos, ezt túlzásnak tartottam, míg át nem éltem, de tényleg igaznak bizonyult. A műtőasztalra lefekvéstől az onnan felállásig 6 - hat - perc…..
Deansdale 5* érdekes téma 2022.07.08 17:30:10
A tartalom sajnos angol, a lényeg magyarul: Németország különböző részein különböző szigorításokat vezettek be: emitt nincs a házakban melegvíz, csak megszabott időpontokban, amott strandokat zártak be, másutt éjszakára kikapcsolják a közlekedési lámpákat, ésatöbbi. Ezzel aztán megmutatták…..
F. Szabó 2022.09.03 09:25:29
@Mia and Me:
Igaz, így pontos. De éppen ezért jó, ha minél többen, minél világosabban kimondjuk, hogy az USA tetején álló kis csoport a világ fáraója. Miközben azt hazudja a világnak, hogy: demokrácia. És ennek a sajátosan hazudós és erőszakos, egyeduralkodó által vezérelt "demokráciának" a terjesztésére minden nyílt és sunyi eszközt bevet, pénzt, jól fizető állásokkal, pozíciókkal megvásárolt politikusokat, álcivil szervezeteket, a média minden formáját, de végül saját és szövetséges hadseregeket is, ha úgy látja hasznosnak...
F. Szabó 2022.09.23 18:36:20
@icipicicsipa:
Csak hogy tudd, mire megy ki ez a digitális izé a dolgok jelen állása szerint. Hosszú, a 21. perctől kezdődik a lényeg:

www.facebook.com/watch?v=605036021096252

"Amikor otthagytam a Bush kormányt, már láttam, hogy a rosszfiúk meg fogják szerezni az irányítást a digitális és telekommunikációs technológia fölött. Megértettem az ezekben a technológiákban rejlő hatalmat. Meg fogják szerezni ezt a technológiát, és a hatalom központosítására fogják használni, és zsarnoksággal fogunk szembesülni. Szóval tennem kell valamit"
Menekülttábor A NEGYEDIK FELES 2022.07.29 08:24:05
Orbán Viktor tusványosi beszéde nem több, mint egy fölöslegesen odavetett csont a kommunista kóborkutyáknak. Mert ugyan ki lepődik meg azon, hogy a Mazsihisztinek szava nincs a Jobbikosok reggeli tornaként rendszeresen előadott vigyorgós náci karlendítéseire, vagy a jogvédőknek a miniszterelnökünket…..
F. Szabó 2022.07.30 07:11:39
Folyton megkapom családtól, ismerőstől, kommentelőtől, mi a fenét írogatsz? Semmit sem tudsz változtatni a világon. De nem igaz, hogy nincs értelme. A dolgok mindig változnak, és a változásban van pici szerepe mindenki véleményének és cselekvésének. Amikor pedig az elit újabb és újabb káoszt…..
F. Szabó 2022.07.28 22:02:10
@Deansdale: Én is kételkedem –, de azért kicsit reménykedem.
A "kicsit" azért most kicsit máshová került :-)
bircahang Zorbán nadrágja 2022.07.13 12:12:00
Amikor még létezett szakrális monarchia, a királyi család egy volt az állammal. Jellemzően a pénzügyek se váltak el egymástól, nem volt élés határ állami és magánvagyon között. S eleve minden királyi megnyilvánulás állami volt, olyan, hogy királyi magánélet nem létezett. A királyi család tagja úgy…..
F. Szabó 2022.07.14 09:48:27
Legtöbbször egyetértek Bircával, itt most nem. A (képviseleti) demokráciákban azért választjuk a vezetőinket, hogy képviseljenek minket. Akkor pedig tiszteljenek meg minket azzal is, hogy adnak a megjelenésükre. Ez a ruhájukra is vonatkozik, meg a testükre is. Kapnak is jó sok ruhapénzt, és kivételezett VIP orvosi ellátást, használják fel jól.

Egyébként is az ép testben ép lélek híve vagyok, és ráadásul az a véleményem, hogy a túlsúly, és különösen a kóros túlsúly intelligencia kérdés is. A ballib progresszívek egyik legkárosabb, legszemetebb, valójában tudatosan megtévesztő húzásának tartom ezt a body shaming dolgot, amivel megpróbálják elfogadtatni, hogy nem kell semmilyen szellemi és fizikai erőfeszítést tenned a saját egészséged érdekében, úgy vagy jól, ahogy vagy – majd megoldják az orvosok, mentősök, kórházak, gyógyszer kutatók, gyógyszergyártók, újságírók, politikusok... Egy csomó embernek munkát csinálsz, nő a GDP, híznak a bankárok számlái is, működik az állam.

Orbánnak a saját érdekében is tennie kéne azért, hogy egészségesebben éljen és táplálkozzon, és rendbe hozza a testét. Ilyen röhejes öltönyt pedig ne vegyen magára. (Érdekes, hogy Puskás pont olyan kiemelkedően intelligens volt a fociban, mint Orbán a politikában, és mindketten ilyen kóros hasméretet produkáltak öregségükre, mert valamiért nem tartották, tartják fontosnak az egészségüket. Hiba. De hát senki sem tökéletes)
A legrégebb óta működő zsidó napilap, a Haaretz cikke szerint i. sz. 339-ben II. Constantin római császár történelmi léptékű antiszemita bűnt követett el, amikor több törvénnyel is a zsidók szabadságát korlátozta. Hát ez van, felebarátaim, a zsidókat már az idők kezdete óta mindenki csak bántja,…..
F. Szabó 2022.06.08 23:28:27
@Frederick2:
Ismerem a szerzőségről és eredetiségről szóló 120 éve folyó vitát, csak eddig nem vettem a fáradságot, hogy el is olvassam, valószínűleg éppen „merthogy hamisítvány”. Az oroszok Ukrajna elleni támadásának sokkhatása, az okok keresése vett rá, hogy most rászántam magam. A hozzászólásom nagyobb része is a háborúhoz kapcsolódik, és csak a meglepetés, hogy ez a hamisítvány milyen pontosan megjósolta az elmúlt 120 év és a jelen történéseit, ez a meglepetés vett rá, hogy most szóba hozzam a jegyzőkönyveket.

De valójában a szocializmus reménykeltő összeomlását követő egyre szélsőségesebb és erőszakosabb baloldali térnyerés egyetemeken, politikában, médiában, közösségi platformokon, filmekben, a szupergazdagok álcivil (valójában tömegeket imitálni és befolyásolni hivatott) NGO-inak nemzetközi szervezeteket és bíróságokat is leplezetlenül irányító működése, a rasszista BLM, az erőszakos Antifa, SJW, woke-izmus, cancel culture, az LMBT és az iszlám káoszkeltő térnyerésének erőltetése... késztetett rá, hogy elkezdjem az okokat keresni, és valamifajta háttérhatalom működésére gyanakodni. És rá kellett jönnöm, hogy minimum 100-120 éve, de még inkább a francia forradalom óta folyamatosan és csúnyán be vagyunk csapva. A megfélemlítések és félrevezetések, ijesztgetések és csábítások célszerű kombinációival úgy terelnek és használnak ki minket folyamatosan, ahogy azt mi a háziállatainkkal tesszük évezredek óta. (Mellesleg mennyire egybevág ez azzal a saját viselkedésüket mentegető zsidó alaptétellel, hogy zsidók és nemzsidók nem is ugyanaz a faj)

Ezekről írtam már a Demokrácia és pénz, az Emberi jogok és demokrácia, a Most van itt az ideje, a Tabutéma, a Rohadt kapitalizmus... cikkeimben is. És most azt látom, hogy az ezekben írt észrevételeim a történésekről visszaköszönnek ebben a 120 éves hamisítványban. Én azt írom, hogy a rendszer legfőbb jellemzője a megfélemlítés és a hazugság, ők azt írják, hogy jelszavunk az erőszak és a megtévesztés... Furcsa véletlenek nyilván
F. Szabó 2022.06.24 16:12:38
@vodkasprite: Igaz! Egyén ügyben is és közösség ügyben is nagyon jól megfogalmaztad a lényeget. Minden rajtunk áll vagy bukik, a mi hozzáállásunkon.
Az ellenzék 3 problémájára szeretném felhívni a figyelmüket. Van több is, de mára elég ennyi. 1. Az ellenzéki megmondóemberek zöme azon verseng, hogy egyre újabb és színesebb módokon kenjék a választási kudarcot a fityisz szavazóinak ostobaságára - és a híresen elmés bélpesti éttermiség nem jön rá,…..
F. Szabó 2022.04.30 17:30:00
@Deansdale: Már többször felmerült a gyanúm, amikor előkerül a semmiből egy-egy HypocritSlayer típusú kommentelőd (akiről lepereg minden érv, nem gondolkodik el semmin, csak hajtogatja a saját kliséit, több ilyen is volt már), hogy te valójában valami egyetemi TDK-n taníthatod a diákjaidat chatbotokat készíteni és működtetni – és hát ennyire futja a diákoktól. Pedig akkor még nem is tudtam, hogy te tényleg ebben a szakmában dolgozol (dolgoztál?, tényleg, mi van most veled?). A másik gyanúm meg az volt, hogy az ideológiai ellenfeleid működtetnek valami NGO-ban a blogod ellen chatbotot, és tőlük futja ennyire.

@vodkasprite: "Onnan lehet tudni, hogy valaki a "hálózat" fizetett csicskása, hogy...: nem veszik a fáradságot, hogy a magyar valóságra adaptálják a szövegüket"

Tényleg, a gender-őrületről írt posztom előtt kicsit szétnéztem, hogy hol tartanak éppen kishazánkban, és mindjárt az elején találtam egy hülyét, aki a (magyar) blogja bevezetőjében sérelmezte, hogy itt nem a nekik megfelelő névmással illetik a transzneműeket.
F. Szabó 2022.05.01 11:25:41
@Frederick2: Azért van már olyan rajtunk kívül is, aki próbálja ébresztgetni az embereket a progresszívek "ébresztéséből" (Vicces, hogy ez itt pont egy "neokohn", de valójában direkt jó ez így):

neokohn.hu/2022/04/29/gad-saad-a-woke-ideologusok-a-cel-erdekeben-elpusztitjak-az-igazsagot/
F. Szabó 2022.05.01 17:26:46
@Frederick2: Én mégiscsak reménytelinek látom, hogy egy kanadai zsidó professzor a woke-ideológiákat eszmei kórokozóknak titulálja, amik a célok érdekében elpusztítják az igazságot. És olyanokat mond, hogy:
"a Nyugaton elfoglalt eszmék némelyikét csak parazitaként lehet leírni, mert annyira ellentétesek a közös és racionális érdekeinkkel."
"Úgy gondolom, hogy az emberek fel fognak ébredni (értsd a woke ideológiákból, vicces). Ha holnap, akkor ez még békés módon megállítható, ha tíz év múlva akkor lehet, hogy csak erőszakosan tudják megállítani."
Még az utolsó fél mondat is reményteli, ha azt nézem, hogy ezt az őrületet meg akarja állítani, akár erőszakkal is.
Utólag mindenki hápog, hogy erre az eredményre senki nem számított, holott ha engem kérdeznek a választás előtt, nagyjából lekottáztam volna nekik. Persze lehet azt mondani, hogy csak utólag okoskodok, és erre mindenki azt gondol amit akar, de szerintem ennél kiszámíthatóbb választásunk nem volt a…..
Ezer évek múlva egy zsidó ünnep középpontja lesz Zelenszkij, s bár a részletek ködösek lesznek, a lényeg annyi, hogy zsidó fiúk és lányok multikulturális demokráciák vezetőivé nőhetnek fel. - David Rothschild "Thousands of years from now there is going to be a Jewish holiday centered on the…..
F. Szabó 2022.04.04 08:50:40
@GABOR2: "Az nagy kár, hogy a népszavazási ügy érvénytelen lesz, mert nem éri el a minimumot."

Jobb volt az előző népszavazási tv, ami szerint a népszavazás nemcsak akkor érvényes, ha 50%+1fő részt vesz a szavazáson, hanem akkor is, ha 25%+1 fő egyformán szavaz. Ezt a Fidesz változtatta meg, és újra hatalmában állna megváltoztatni a kétharmadával. Az utóbbi végül is számszerűen ugyanannyi egyforma szavazatot jelent, az előbbi meg láthatóan sosem akar összejönni (de lehet, hogy MINDEN elit ezt akarja igazából: ne akarjon már a nép dönteni semmi komoly dologról).
F. Szabó 2022.04.07 22:35:44
@icipicicsipa:
Tanulságos videó volt. És akkor ezt is érdemes megnézni: riport egy színesbőrű extanárral, aki programozás oktatóból konzervatív politikus lett az oktatást erőszakosan átalakítani akaró baloldali progresszió hatására.
The Left's Quest to Remove Whiteness & Undermine Our Culture
F. Szabó 2022.04.07 22:36:52
Örökség Vergődés 2022.03.05 06:21:57
Putyin és az oroszok ugyanazt a csapdahelyzetből szabadulni próbáló vagdalkozó vergődést produkálják, amit egykor Hitler és a németek csináltak, mielőtt a nagyobb erő legyőzte, megtörte és domesztikáltjai közé terelte őket is. Putyin mindent elszúrt. Hiteltelenné tette azokat, akik nem akarják…..
F. Szabó 2022.03.05 13:37:23
@Lorrh: @Deansdale: Jógáztam és meditáltam is régebben rendszeresen, és talán segít is visszanyerni a testi-lelki egyensúlyt. Kösz, Lorrh! De biztos, hogy más út is van, mint a befelé fordulás. A szeretteimért való cselekvés például tényleg legalább annyira fontos, még a lelki békém érdekében is. Kösz Dean!
Deansdale Szép új világ 2022.02.09 19:26:41
Amennyi pénzt a cenzúrára költenek, abból már felszámolhatták volna az éhezést az egész világon, vagy a szegénységet nyugaton, ha úgy jobban tetszik...
F. Szabó 2022.02.22 22:25:47
@Deansdale: @Mme.Brioche: Jók vagytok mindketten, na :)
Évértékelőnek becézett kampánynyitókon elhangzott a lényeg: AZ APA FÉRFI, AZ ANYA NŐ, ÉS EL A KEZEKKEL A GYERMEKEINKTŐL! Ez a program nekem elég is, hogy Orbánt válasszam a degenerált hülyék szövetsége helyett...
Gyengébb idegzetűek kifejezetten maradjanak távol ettől a témától - akinek a covid meg a potenciális gáz- és áramkrízis ad elég stresszt az ne tegye tönkre magát ilyesmivel. Komolyan mondom. Aki viszont úgy érzi nincs elég borzongás az életében, annak meleg szívvel javaslom olvasásra biggreekgeek…..
F. Szabó 2021.12.30 18:59:08
@vodkasprite: @Deansdale: Erről a JR levélről persze mindenki azt mondja, hamis. Pont mint a Cion bölcsei... amiről Drábik mondta, mindegy, hogy hamis-e vagy valódi, szépen sorban megtörténik, ami ott le van írva.

Drábikot kínszenvedés olvasni és hallgatni, mégis megteszem, mert érdekeseket mond és ír, ellenőrizhető források alapján. Ebben a videóban éppen Makowról és erről a JR levélről beszél, ha valakinek van hozzá türelme:

www.youtube.com/watch?v=1f8oACbgA6A
F. Szabó 2022.01.22 17:54:58
@Deansdale: Kicsit ijesztő, ha arra gondolok, hogy 9/11 és a Covid eseményeit is megelőzte illetve kísérte egy-egy olyan szimuláció, ami azt szimulálta, ami aztán megtörtént élesben.
Deansdale Humor 2022.01.06 13:08:54
...vagy amit akartok. Gondoltam kellene egy cikk ami alá kommentelgethetem az ilyesmiket, szóval így jártatok.     Nem szokásom így nyávogni, de a bloghu bejegyzés-szerkesztője egy rakás szamóca. Ennél már csak a wordpress rosszabb. A régebbi képek a tovább gombra kattintva láthatóak.....
Deansdale Ilyen a sors... 2021.11.24 08:34:38
Filóztam már ezeken az oldalakon régebben arról, hogy a történelem sodra vakká teszi az embereket a saját szerepükre az eseményekben, de nem gondoltam, hogy ezt ilyen hamar és ilyen érdekes formában látom megvalósulni pont itt. A kommentelőim fele abszolút zökkenőmentesen csatlakozott a 21. század…..