Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balaton | peti

451 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban már találkozhattatok az blog hasábjain könyvajánlókkal, most ezt a listát szeretném bővíteni egy újabb darabbal. A hosszúra nyúló téli estéken - bár ezek most már egyre rövidülnek - bizonyára Nektek is több időtök jut egy kis olvasgatásra, hát engedjétek meg,…..
Felsőörs, Veszprém felől érkezve a Balaton északi partjának egyik kapuja. A völgyekkel szabdalt fennsík már ősidők óta lakott, a rómaiak is hosszú ideig, az I-IV. századig éltek itt szőlőt művelve a falut körülölelő lankákon. 1082-ben említik először egy királyi…..
Az őszi kirándulásoknak sajátságos hangulata van. A hűvös, párás reggelek után felszálló köd mögött megpillanthatjuk az ezerszínű természet különleges formáit és eredeti környezetükben kóstolhatjuk meg a gyümölcsök zamatos ízeit. Érdemes tehát túrabakancsot és…..
Ilyenkor ősz táján, főleg, ha ilyen se-borús-se-napos idő köszönt be, az ember hajlamos egy kicsit elmélázni, megállni egy-két épület előtt vagy észrevenni olyan dolgokat, amelyek felett eddig elsiklott. Így vagyok ezzel én is – szinte nap mint nap elhaladok a balatonfüredi…..
Még ma is borzongva mennek keresztül Balatonederics külterületén, a 71-es úton azok, akik ismerik a tóra páratlan kilátással bíró (alsó és felső) „fekete kastélyok” hátborzongató történetét. A kastélyok egykori tulajdonosa a Nedecről származó Nedeczky-család volt, akik…..
Szeretnétek jópofa, ízig-vérig magyar ajándékkal meglepni ismerőseiteket? Tökéletes választás lehet a Folqa Collection egyik figurája. Nem hallottatok még róla? Pedig lassan már egy ideje nagy népszerűségnek örvend a szuvenírgyűjtők körében. A Folqa Collection magyar…..
Gondolom, mindenki tudná folytatni a felsorolást, hiszen a KFT együttes örökzöld slágere szinte minden buliban elhangzik és a karaoke-estek nagy kedvence is. De vajon azt is tudjátok, hogy a Balaton mellett is átélhető ez a hangulat? Pedig így van, a Balaton északnyugati részén…..
A Balaton régióban több arborétumot is találunk. A két legismertebb a Badacsonyörsön található Folly arborétum és a szigligeti Eszterházy kastély parkjának arborétuma. A Folly arborétum, amely a Folly család három generációja kitartó munkájának és állhatatosságának…..
  Huszka Jenő több operettsláger fülbemászó dallamának világhírű szerzője 1907-tól majd' négy évtizeden át fonyód-bélatelepi villájában nyaralt és dolgozott. Többek között itt írta a Lili bárónő és a Mária főhadnagy című operettjeit is. Villájával szemben tábla…..
Manapság egyre divatosabb a helyi piacokon biotermékeket vásárolni – nem véletlenül! Az ott vásárolható, helyben és hagyományos módon előállított, sok esetben bio termékek finomak és egészségesek! Ezzel párhuzamosan előtérbe kerül a természetközeli életmód is – e…..
A Kis-Balaton fővárosa az ország délnyugati felén található, alig 15 kilométerre északkeletre Nagykanizsától, az M7-es autópálya tőszomszédságában. A könnyű megközelíthetőségre szüksége is van, hiszen az utóbbi években komoly nemzetközi ismeretségre tett szert a piciny…..
A Keszthelyi-hegység különleges élővilágáról már többször megemlékeztem, legutóbb itt, most azonban szeretném megmutatni a talán legizgalmasabb programot. Egy barlangba leereszkedni mindig kalandos. A sötétség, a különös zajok, mind-mind egyszerre ijesztőek és izgalmasak, de ha ezt még megfejelik…..
A Balatonra küldték azt a felfújható bábut, amely először egy videóban tűnt fel. A vicces filmecske annyira népszerű lett a világhálón, hogy most offline módban is láthatóvá tették a fiatal sofőrök rémét, Fatert. Az akció népszerűsítésbe a háromszoros olimpiai bajnok, Kiss Gergő vízilabdázó is…..
Balatonfüred egész évben pezseg, kiváltképpen igaz ez a nyári időszakra, azon belül pedig a Balatonfüredi Borhetekre: jobbnál jobb programok érik egymást a Tagore sétányon és a környező színpadokon. 2016. augusztus 18-án, csütörtökön 20:00 órai kezdettel a XX. század Amerikája kel életre a Gyógy…..
Statisztikák szerint napi 5000 Ft körül költ az átlag magyar nyaraláskor. Ebbe gyakorta nem fér már bele az esti cirkusz, vagy a színházjegy. De a strandon lángosból, palacsintából, üdítőből, esetleg sörből sem fogyaszthatunk korlátlan mennyiséget, ha ennyiből kell megúsznunk egy napot a Balatonon.…..
3D médiatermet adtak át múlt héten Bakonybél népszerű kiállítóhelyén, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park fennhatósága alá tartozó Pannon Csillagdában. Az átadó ünnepség keretén belül levetítették a „Mars útikalauz stopposoknak” című, 3D ismeretterjesztő filmet is, melynek célja, hogy a Marsot elérhető…..
Olvasni mindig jó. Akár verőfényes napsütésben a strandon, akár esősebb időben a szobában vagy a nyaraló teraszán. És milyen könyvek lehetnek ehhez a leghangulatosabbak a Balaton körül? Természetesen a balatoni témájúak... Korábban is bemutattunk már ilyenből néhányat és a lista most egy újabb…..
A Balatonon sok mindent lehet csinálni a fürdésen kívül is. Erre szerették volna felhívni a figyelmet azok a turisztikai szakemberek, akik különleges szívességre kérték ezt az elefántot. A produkció kitalálói szerint: egy autómosás áráért színház-, múzeum- vagy cirkuszjegyet vásárolhatnának az…..
Nyári hétvégéken hatalmas a dugó Budapest felé a Balatonról. Mindez független az időjárástól, szinte mindenki egyszerre indul hazafelé vasárnap.  Nincs optimális időpont a hazaindulás szempontjából, sokan azt állítják,  a 12-14 óra előtti indulás a legjobb, hiszen  a legtöbben 17-18 óra körül kelnek…..
A zene kedvelői rengeteg koncerten vehetnek részt egész évben országszerte. Néhány helyszín azonban kiemelkedik a kínálatból, ilyen például az orfűi Panoráma kemping domboldalába vagy a balatoni panoráma elé épített színpadok bármelyike. Azonban ezt még tovább lehet fokozni: a Nagyon Balaton…..
Ha leszámítom 10 évesen a Queen koncertet.... de arról majd máskor. Az akkora élmény volt, hogy megfogadtam, ha az én gyerekem 10 éves lesz, én is elviszem nagykoncertre. El is vittem... Szóval legnagyobb.... Mondhatjátok, hogy ez nem nagy kunszt, mert még fiatal vagyok.... 40-en innen még.....Tudom…..
A balatoni Száguldó Riporter kíséreteként eljutottam Veszprémbe, a Királynék városába, ahol a híres-neves VeszprémFeszt egyik előadásán vehettem részt. Az esős idő miatt az Arénában megrendezett koncerten a Thievery Corporation játszott. Szégyen, nem szégyen, túl sokat nem tudtam róluk, egy…..
Három napig tartó vígadalomra hívjuk a Balaton-felvidék legszebb várába azokat a családokat, akik szeretnének elmerülni a középkori gasztronómia, a zene és a mese világában. Mátyás király legerősebb hadvezérének, Kinizsi Pálnak nagyvázsonyi vára kellemes időutazásra invitál mindenkit július utolsó…..
Miért a Szemes Fesztivál a déli part egyik legkedveltebb ingyenes családi fesztiválja? Mert egy olyan Balaton parti helyszín, mely otthont ad a képzőművészeknek, alkotóknak, zenészeknek, ahol alkotó munka folyik 5 napon át, lüktető kulturális központtá válik a település, élettel telnek meg nem…..
A Balatoni Szövetség idén Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karának szakmai irányításával rendezte meg a XIV. Balatoni Borok Versenyének bírálatát június 9-én. A verseny fővédnöke dr. Feldmann Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára volt. Szakmai…..