Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lunacica

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ideje egyre erősebben foglalkoztat egy olyan téma, amit ma szeretnék felvetni nektek, és amiről szerintem elég kevés szó esik a külföldre költözés kapcsán. Ez pedig nem más, mint a többszöri oda-vissza költözés. Úgy vettem észre ugyanis, hogy amikor határátkelésről van…..
Lunacica 2018.04.04 20:25:07
@Mrs. Clayton: akadj mar le rolam meg az irigykedesrol te suket!!
Legutobb is a tobbi luzerhez hasonlitottal akikre en allitolag irigy vagyok
Lunacica 2018.04.04 20:44:22
@Mrs. Clayton: szerintem igyal meg egy felest az egeszsegemre
Aztan pa
Lunacica 2018.04.05 13:37:04
@Mrs. Clayton: Don't confuse my personality with my attitude. My personality is who I am. My attitude depends on who you are.
Miközben az amerikai kormányzat szigorítaná a bevándorlás feltételeit, méghozzá úgy, hogy az például nekünk, magyaroknak sem feltétlenül esne jól, azért az Egyesült Államokra jellemző módon akadnak olyan városok, melyek a bevándorlókat vonzó környezetet teremtenek. Szóval ha mégis fontolgatod az…..
Egy igazán különleges történet a mai egyik sztori. Főhőse Budapest után Balin élt és ment férjhez, hogy aztán kis híján menekülve onnan végül Berlinben kössön ki. Aztán elfilozofálunk azon, miért nem reklamál a magyar, majd megnézzük, milyen, ha mégis megteszi. (Fotó:…..
Lunacica 2018.03.05 18:39:07
@blackhairlady:
better to remain silent and thought to be a fool, than speak loud and remove all doubt
Lunacica 2018.03.05 20:37:02
@2600: thanks for correcting, always grateful for help
Lunacica 2018.03.05 20:37:57
@Se vasalo se munka: yes mr/ mrs
Same meaning anyway
A Tíz dolog-sorozat eddigi részeitől kicsit eltérő poszt következik ma, hiszen Zuzzer egyrészt nem pontokba szedte mondandóját, másrészt írt a negatívumokról is, még ha ezekből azért nincs olyan nagyon sok...
Mindig érdekes arról olvasni, miként látnak minket, magyarokat a külföldiek (ez aztán vagy sokkol vagy nem…), a Határátkelőn is volt már ilyen poszt, nem is egy. Azonban azok az írások jellemzően nyugat-európaiak (vagy éppen amerikaiak) szemüvegén keresztül mutatták meg az…..
Az amerikai Maine államról a legtöbb embernek alighanem Stephen King jut elsőre eszébe (nem véletlenül kapta ezt a címet Zoli kétrészes minisorozatának előző része), pedig egy kifejezetten gyönyörű, hangulatos országrészről van szó hegyekkel, moose-okkal (még ha láthatatlanok is…) és egyéb…..
Lunacica 2017.12.02 20:09:43
Így november vége felé a határátkelők jó része már eldöntötte (vagy nagyon kezd a körmére égni a döntés), hogy hol és kikkel tölti az ünnepeket: felkerekedik és hazautazik a (szűkebb-tágabb) családhoz, esetleg a család utazik hozzá, vagy a legrosszabb esetben mindenki…..
Lunacica 2017.11.25 15:08:23
Nem, nem es nem

Amiota itt elunk vannak igazi karacsonyaink- egyedul a ho hianyzik :(

En 14 eves korom ota minden karacsonyt ( es husvetot) rohanassal ejszakazassal toltottem en voltam az aki elaludt a fa alatt, miutan reggel hazaertem, foztem, takaritottam segitettem a gyerekeknek fat disziteni. Kitalaltunk valamit, hogy eltereljuk a figyelmuket arrol, hogyan is kerul minden a fa ala, aztan pedig orultunk mert azt kaptak amire vagytak. Ebben persze sok szerepe volt a Zoli szuleinek es noverenek is, hogy a kivansagok teljesulhessenek :)
A legszebb pillanatok a kis varakozo arcocskak es csillogo szemecskek!
Azota felnottek, de meg mindig latszik a csillogas, nekem ezt jelenti hogy itthon vagyok!
Amiota itt elunk eltunt a rohanas, a stressz es az ejszakazas.
Lapetitparisinne irta le jol: van IDO!!
Lehet ugy hangzik mint a Haho Ocsi, de eljottunk megkeresni az idot- mindenre, nem csak karacsonyra :)
Van idom fozni, elotte kitakaritani es nem kell azon aggodnom hogy lesz- e energiam befejezni a 10 maszek munkamat mielott bealszok, vagy nehogy ingerulten valaszoljak valamelyik gyereknek ha kerdez.
Elso advent vasarnapra diszithetem a lakast, megsutom az adventi mezeskalacs hazat 4 gyertyaval
ES! Vessetek ram kovet, de nincs beigli, toltott kaposzta, halaszle!
Ja es EGY hettel hamarabb feldiszitem a karacsonyfat!!!
A csaladot meglatogatni barmikor lehet, kotelezo/ szervezett pofavizitre mi sosem mentunk , nem is fogunk. Orszagos barataink sosem voltak akiket Muszaly! meglatogatni. En senkiert nem fogom betablazni a szabadsagomat, rohanni idopontrol-idopontra, menozni etteremben, kavezoban:” ugyan majd fizetek nekem van ra” , valaszolni ugyanarra a kerdesre: es jo ott kint?!
Koszonjuk nem!
Telefonon/ facetime- on lehet beszelni ameddig akarunk. Volt mar olyan, hogy kameraztunk ujevkor es egyutt koccintottunk a csaladdal. Aki szeretne jonni szivesen latjuk, en amugyis akkor erzem jol magam, ha sokan vagyunk, sutok-fozok :)
Egy szo mint szaz, nem utazunk, itt vagyunk otthon.
Beiglitlenul, rohanas mentesen, boldogan
Xxx
A mai történetnek több különlegessége is van számomra. Az egyik, hogy egy olyan országba visz el, ahonnan még nem volt poszt a blog történetében, ez pedig Bhután. A másik, hogy egy rendkívül kalandosnak indult útról szól, ami aztán kissé más lett, mint aminek indult. A harmadik pedig a szerző,…..
Lunacica 2017.11.17 19:12:49
@adg: ezek nem Griswold-ek voltak?
:D
Micsoda ellentmondás, kalandvágyból megtalálni egy kiegyensúlyozott, nyugodt életet – írja a mai poszt szerzője, Péter, és azért ha jól belegondolunk, van ebben valami, és aligha van vele egyedül. Ő elég sok mindent hagyott (félig-meddig) a háta mögött Magyarországon, amit kapott, az egy kellemesen…..
Jövő tavasszal ismét parlamenti választás lesz Magyarországon, ami előtt borítékolhatóan megint felmerül majd a „miért nem szavazhatnak levélben a határátkelő magyarok?” kérdése, ami már eddig is komoly indulatokat kavart. Az egy dolog, hogy a kérdésfeltevés eleve rossz (erről majd később), ám…..
Lunacica 2017.10.02 09:27:38
@Határátkelő: egy szoval nem mondta, hogy a posztban van ilyen :)
Igazi sikersztori a mai, és nagyon sokat megértet abból, miért mennek külföldre azok, akik így döntenek. Igaz ez a magyarországi, és aztán az angliai részre is. A poszt legfontosabb mondata azonban így szól: „Minden visszajelzésből érzem, hogy becsülnek és szeretnek.”…..
Lunacica 2017.09.28 11:47:03
A kérdést sokaknak felteszik, akik hazaköltöztek, a válaszok persze különbözőek, de általában érzelmi alapúak, a családról, gyökerekről szólnak. Balázs 11 év Kanada után költözött vissza Magyarországra. Hogy miért? Erről szól a mai poszt. Te is hazaköltöztél?…..
Lunacica 2017.09.22 15:00:52
@DieNanny CH: ez pontosan hol van kifejtve? Vagy csak en hagytam ki azt a reszt?
Orvosok, egyetemi tanárok, magánvállalkozók, könyvelők, nyugdíjasok, IT-sek… két dolog közös bennük: egyrészt évek óta a szigetországban élnek, másrészt pakolnak, mert a közeljövőben elhagyják az országot. Te is pakolsz, vagy csak fontolgatod, hogy otthagyod az Egyesült Királyságot? Miért? Mi szól…..
Lunacica 2017.08.01 19:02:42
@Muscari: par honapja meg neked is csak abbol allt
Lunacica 2017.08.01 20:01:41
@swing gitan: oh yeah.
All forgotten where they came from or what they said before.

Whoever always tell the truth, never need a good memory :D
Nagyjából két hete már megcsodálhattuk Ági kalandjait a Tűzföldön, akkor a Torres del Paine parkba tett kiránduláson ámuldozhattunk. Nos, ma még maradunk a környéken, és noha a menet már kevésbé volt erőltetett, a látvány most is lélegzetelállító. Te jártál valamilyen érdekes helyen? Hol nyaralsz /…..
Nyilván a kérdés leegyszerűsített, pontosabban úgy hangozna, hogy mely ország kínálja a legjobb feltételeket a kismamáknak és édesapáknak. Ma megnézzük, mi a helyzet Svédországban, Hollandiában, Dániában, Németországban, Spanyolországban, és hogy ne csak Európa legyen,…..
Határátkelő Ki mennyit ér? 2017.07.26 06:30:00
A címben megfogalmazott kérdés mindig is foglalkoztatta az embereket (Magyarországon az elmúlt évben egy kiszólás miatt kapott ráadásul kis mellékzöngét is), és ezen töprengett el mai posztjában Digger is. Vajon aki kijön külföldre, annak mi a kötelező elérés? Munka, lakás,…..
Lunacica 2017.07.26 09:52:32
@Határátkelő: az egesz poszt az.
A kérdés hosszú évek óta eldönt(het)etlen, és sok vitát generált (egyebek mellett itt, a blogon is). Az egyik oldal a „minden magyar mosogat és takarít” sztereotípiát ismételgeti előszeretettel, ami nyilvánvalóan nem igaz (miként az sem, hogy mindenki huszadmagával lakik…..
Lunacica 2017.07.12 20:29:54
@swing gitan: ez van. Kicsit visszahuzodo lett miota " ilyen"
Ez van en pedig megszokom vagy megszökök
Lunacica 2017.07.12 20:31:29
@Dikusz: ha tudta volna!
Lunacica 2017.07.15 09:58:52
@London2009: @Demi78: nincs szo osszeveszesrol.
Egyszer Digger azt irta egyik hozzaszolasaban, hogy a "legjobb baratok beken hagyjak egymast."
Ennyi.
A világ 8. csodája Chilében található, és a blog rutinos olvasói ebből már tudhatják, hogy Ági legújabb kalandjai jönnek, tényleg lélegzetelállító képekkel. Azt hiszem, sokkal több felvezetés ehhez a poszthoz nem is kell… Te jártál valamilyen érdekes helyen? Hol nyaralsz /…..
Lunacica 2017.07.14 16:33:59
@adg: ott a pont. Nekem pl Isle of Wight a csodak helye
Amugy igy a kepeket elnezve lehet en is elkalandozgatnek arra Chile fele :)
Tartalmilag is ott van a poszt.
Latjatok van meg nehany erdekesseg amirol lehet irni
Agi! Remelem lesz meg nehany ilyen!
Lunacica 2017.07.14 19:26:24
@swing gitan: pardon me?
Lunacica 2017.07.14 19:53:48
@swing gitan: nobody wrote anything on purpose, that's a fact. That story was written, just because and the director pulled out. Because of this no one became an author.
If I wrote something as a "nobody" I need to beg the theatre/ director just have a look at it. If they like it, then MIGHT be on the stage.
THIS is the difference.
2. part? Don't think so, there weren't a 1. just luck
Ennel tobbet nem tudok mondani :)
Javában tart a világ leghíresebb országúti kerékpáros körversenye, a Tour de France, ami egyike azon sporteseményeknek, amelyet az ember legalább egyszer az életben szívesen megnézne egészen közelről is. Nos, Hari Seldonnak ez megadatott, az pedig már a mi szerencsénk, hogy írt is…..
A határátkelés egyik sajátosság (mint ez már többször kiderült), hogy nem feltétlenül egyszeri és egyirányú folyamat. Példa erre István története, aki Svédországból költözött vissza Magyarországra, hogy aztán rövid idő elteltével mégis úgy gondolja, jobb lesz neki a…..
Lunacica 2017.07.10 22:54:10
@Csodabogár: azt nem tudom mennyire toleransabbak a svedek
Nekem tenyleg nincs is gondom az egesz temaval, addig amig nem probaljak az arcomba tolni, hogy "FOGADD EL!!!"
Legyen ez mindenkinek a sajat dolga, nekunk pl a landlord egy meleg pali, imadjuk! Soha nem tesz ketes megjegyzest, nem utalgat, egy nagyon rugalmas jopofa ficko.
Szivesen beszelgetek vele/ veluk akarki is az, csakugy mintha pl egy masik vallasrol beszelgetnek, mert valahol erdekes az eletuk. Bar en maradnek a megszokottnal
Két év Bécsben, egy év Amerikában, tíz hónap Franciaországban – az eheti ajánló posztjait a számvetések kötik össze, hiszen mindegyik szerző kicsit visszatekintett a maga mögött hagyott időszakra...
Lunacica 2017.07.09 19:38:42
Lunacica 2017.07.09 21:26:26
@Shanarey: azt irtam: . ( pont )
Vagyis reszemrol vege mara.
Ilyen magan irkalasokba nem megyek bele elvbol.
Lunacica 2017.07.09 22:51:28
@somlobodog: koszonom.
en is csak akkor szolok hozza ha tobb, mint eleg. Tobbnyire en sem veszek reszt ebben a virtualis hajtepesben, fegyvertelenekkel nem lehet szellemi harcot vivni az a helyzet.

Remelem ezt a HA is atertekeli ezek utan, hogy talan neha bele kellene nezni abba a bizonyos White list- be, hogy mindenki " jol viselkedik? "
Minden jot neked is :)
Rendhagyó lesz a mai poszt, de így nyaranta immár hagyomány, hogy megkérlek titeket, írjátok meg nyári élményeiteket. Noha Csodabogáré még tavaszi, de egy olyan kirándulást örökít meg, amiről azt gondolom, hozzátartozna egy élhető nyugdíjas léthez, és elég szomorú, hogy…..
Lunacica 2017.07.08 19:26:22
@swing gitan: haha fizess be neki
Lunacica 2017.07.08 19:28:59
@Csodabogár: hat amikor elerjuk mi is azt a kort, szeretnem, hogy mi is menjunk- talan addigra Zoli is megszereti mondjuk legalabb Bocelli- t
Lunacica 2017.07.08 19:47:03
@swing gitan: jaj ne!! En fogok huzom a rovidebbet, neked meg elhuzza a notadat
Az ember azt gondolná, hogy öt év után az ember már otthonának érzi azt a várost, ahol él, és tulajdonképpen ez történt Imolával is, aztán az élet (meg egy szerelem) mégis úgy hozta (és ilyen is van), hogy most Budapesten él. Te is hazaköltöztél? Vagy csak tervezed? Hogyan…..
Határátkelő Végre itthon! 2017.06.23 06:30:00
Miért költöztem haza, hogyan élem meg és maradok-e itthon vagy visszamennék-e újra? Ezeket a kérdéseket teszi fel írásában Boglárka, aki tíz évig dolgozott szezonális munkákon Ausztriában, szóval jó sok mindent látott, mielőtt úgy döntött volna, Magyarországon marad. A…..
Lunacica 2017.06.23 10:22:26
@Muscari: neked van valami papirod a "papirgyujteshez"? ha jol tudom neked sem diplomas fizetesed van itt.
Nem nezi le a papiros embereket, csak tenykent ramutat, hogy teljesen mindegy, hogy diplomaval vagy anelkul takarit/mosogat/ apol az illeto ugyanaz az elvegzendo munka