Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chisslord

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A teleszart szentfazék 2010.03.19 04:30:00
Még le se ment a választás, és máris a jobbos ciklusok örökzöld poénján röhögünk: a teleszart szentfazékon. Vagyis azon, amikor valaki, aki amúgy féltéglával veri a mellét a kereszténységére, kurvára tököncsapja magát, pedig próbált úgy tenni, mint akinek nincs is.…..
Biztos itt is volna az autóval érkezők részéről rengeteg nyafogás és kifogás, de tény, hogy amint azt d.z. is leírta, parkol a sok egyetemista és egyéb arra dolgozó kerékpárútra, "zöld" területekre, egymás elé, alá, fölé, nyakába, szájába. Közteres, rendőr,…..
chisslord 2010.03.18 17:10:57
Műegyetemista vagyok, autóval járok. Leginkább mert egyetem után edzésre megyek a város másik végébe, aztán haza (a "harmadik" végébe:D), kb. 3 órával hosszabbak így a napjaim, mintha BKVznék.

Plusz kényelmesebb, kár tagadni, bár ez az utolsó az okok közül a sorban. Azért annál jóval drágább a nafta, hogy pusztán passzióból járjon egyetemre kocsival az ember. Aki ezt teszi, általában oka van rá.

A rakpartról jövök, első lehetőség az R épület előtti rész. Itt általában 9kor már nincs hely. Bár bevallom a cangaútra én is fel szoktam állni. Ügyelve arra hogy a lehető legnagyobb helyet hagyjam, tükröt behajtom, stb. Elég széles az a járda, szerintem el lehet férni, bár ettől még nem szép dolog, tudom.

Második opcióként el szoktam menni az I épülethez, az infóparkba. Még nem volt olyan, hogy ezen a két helyen ne tudtam volna megállni nem extrém módon, bármikor is érkeztem.

Elég necces az egyetemnél parkolni, de a sok jó ember kis helyen is elfér analógia itt is működne szerintem. Ha egy picit figyelnének a kedves autóstársak (akár hallgatók akár nem, nekem nem fáj, ha olyan parkol az egyetemnél akinek semmi köze hozzá mert a parkolási díjjak összegét felháborítónak tartom) és nem hagynának a kocsik közt másfél méteres semmire nem jó közöket, elférne még több autó is itt, szabályosan.

Némi társadalom tudatosság szükségeltetne, semmi több. Az meg ugye hiánycikk volt mindig is :)
2009-ben utoljára sorakozik fel egymással szemben 220 kocogó fogsor, és 440 begörcsölésre egyre hajlamosabb láb a Serie A-ban. Az év végén, ahogy az elején is, a Nazionale kék-fekete ülepét nézi a mezőny, és ez így lesz akkor is, ha a két csapat országos komaságára fittyet…..
A csoportkörnek időről-időre áldozatul esik egy-egy nagyvad, de az mindenképpen nagyot sebez a BL felhígulását jövendölők (hogy ne mondjam, sportértékét megkérdőjelezők)  között, hogy ennyi nagynak mondott csapat tolhatja odébb a bringáját a húsosfazék közeléből. A…..
Moszkvában már javában nyüstölik egymást az érintettek a játéknap kevés érdekes meccse közül az egyiken, a másikon, Bordeaux-ban a szokásos időpontban kezdi meg a Bayern München idegeinek borzolását a Juventus, és a francia bajnok. A Wolfsburg az első német továbbjutó lehet…..
Adott esetben akár mind a négy kedden pályára lépő csoportban kialakulhat a továbbjutók névsora. Az E és F csoportokra szegeződik a legtöbb tekintet, hiszen a címvédőnek egyszerűen muszáj megvernie az Inter, ha nem akar nagy bajba kerülni, a legutóbb is nyolcba jutó Liverpoolnak…..
chisslord 2009.11.24 22:55:21
@bklvs: az év hozzászólása :D hasonló hangulatban néztem a meccset:)

Azért remélem holnap a Juve nem a broki rossz oldalán lesz. Illene a zöld gyepen a fekete-fehéreknek lilára verni a bordót. Hogy némi verbális színtolulást idézzek elő..
Kicsit felborultak a dolgok a Serie A-ban. A zsinórban négyet nyerő Cagliari leverte a 10 emberrel végző Sampdoriát, a Roma csodaszép pontot fogott az Inter otthonában, a Milan pedig szétkente a Laziót az Olimpicóban. Nyert, és csökkentett hátrányát a Juventus, és meglepő udinei…..
chisslord 2009.11.11 22:51:07
@_benito: az NST a net számomra igen fényes csillaga, az olasz posztok meg olyanok, mint málnafagyiban a gyémántfélkrajcár.

Szerintem rövid úton összedobunk itt neked egy évre elegendő nikotintapaszra valót, plusz sportlövészként fel tudom még ajánlani szolgálataimat a problémás családtagok/munkatársak maximálisan békés, megrandszabályozására. Bár ha jobban belegondolok ezeket bármelyik Juvedrukker testvéremnek megtenném. Viszont neked különös örömmel :D

Fejjel fel, lájf iz pícsi!
A nap rangadóján két olyan csapat vált pengét, amely általában is élvezi a média érdeklődését és napi szinten is gyakran ragadnak billentyűzetet az újságírók, hogy beszámoljanak az aktuális hírekről. A két legtöbbszörös BL illetve BEK-győztes, a Real Madrid és az AC…..
Maradéktalan fordulót kínálunk szíves fogyasztásra, amelyben lesz nagy derbi (a déli), és kicsi (Toszkána két törpéje, a Siena és a Livorno), és egyetlen párosításról sem tudjak első blikkre eldönteni, ki az esélyese. Az Inter a bombaformában hasító Udinesét fogadja, a…..
Az első két forduló felfokozott izgalmai után jönnek a dolgos hétköznapok a Serie A-ban. A 3. játéknap párosításai közül kiemelkedik a Juventus zsinórban második római vendégjátéka, és kiderül, elég volt-e a két hét az irtózatos pofontól még biztosan kóválygó Milannak,…..
chisslord 2009.09.12 22:41:57
@Rino: már a gól előtt fújt a spori...

Pörgős kis meccs volt, jó ez a Lazio. Bár én nem jegelném sem Pandevet, sem Ledesmat. Dehát ők tudják.

A Juve meg strong. Végre:)
chisslord 2009.09.13 00:33:05
@calcio_di_rigore: az mindenesetre valóban megsüvegelendő dolog, hogy Felipe Melo és Caceres valahol az Atlanti óceán fölött öltöztek át a meccsre és mégis végigtolta mindkettő :)
Breaking news, vörös kód és rendkívüli állapot: büszkén harangozzuk be az első NST-kupát. Olvasók, kommentelők, nethuszárok, skalpvadászok, szotyolaárusok, maláj táncoslányok, B-közepek, jegyüzérek, játékosügynökök, forgatócsoportok és önmagukat megnevezni nem kívánó…..
chisslord 2009.09.03 21:39:46
@calcio_di_rigore: Engem szintén! (Ketten már biztos vagyunk :) )
Az olasz bajnokság, ezt egyre határozottabban érezzük, sikeres év és jó bajnoki szezon elé néz idén. Van itt egy Inter, amelybe Mourinho nagy duzzogva illesztette be az utolsó puzzle-t, egy Juventus, ahol elég markánsan formálódik egy működőképesnek tűnő rendszer. Aztán ott van…..
chisslord 2009.09.01 20:28:09
@calcio_di_rigore: valszeg jobban fog így szerepelni a Roma valamivel, mintha maradt volna a Kopi... bár ki tudja, lehet nem. Ranieri sem az a motiváló bajnok. Nem is ezzel van a gáz, mármint Roma drukker szempontból.

Talán emlékszel még te is(nem volt olyan régen, friss a seb:S), milyen volt Juve meccset nézni Ranieri keze alatt... személy szerint nekem néhány üdvözítő kivételtől eltekintve (amit ezeken a meccseken inkább a játékosok lelkesedésének lehetett köszönni) olyan volt, mintha sósavas tartályban ülve húzták volna a fogam hidegvágóval érzéstelenítés nélkül, miközben valaki nagy és gonosz megcsinál backside üvegszilánkos, csípőspaprikás vazelinnel.

Még Capello nézhetetlen focija sem tudott rávenni arra a csúfságra, hogy ne nézzek Juve meccset. Ranierinek ez játszva sikerült már a kirúgása előtt jó másfél-két hónappal.

Na ezért nem jó most Roma drukkernek lenni. Én sírnék!
chisslord 2009.09.01 22:17:04
@calcio_di_rigore: nekem csak annyi a bajom Ranierivel, hogy nézhetetlen focit játszatott a csapattal. Capellot sem szerettem érte. A csapatépítés meg bár nem volt katasztrófális, azé Poulsen leigazolása, meg Giovinco padoztatása és az általam igen nagyra becsült, de utolsó szezonjában már nagyrészt csak ballaszt Nedved játszatása nem vall túlzottan éles látásra...

Szóval nem volt katasztrófálisan rossz edző, sőtt még talán a rossz szót is nehezen lehetne ráaggatni, mert nemigen van szakmailag fogás az öregen. De nézd meg most a játékosok szemét a Juvéban... Izzik bennük a tűz. Látszik hogy minden meccs előtt szüzet áldoznak az öltözőben. Ranieri alatt meg max kanaszta parti volt.
Akinek bajnokság kell, az vesz magának. A modern futball beköszönte óta – tegyük ezt mondjuk a hatvanas évek végére – csak a legritkább esetben lehetett a bajnoki kasszától fizetés nélkül távozni. Akik okosan, szakmai szempontokat szem előtt tartva költik a pénzüket,…..
chisslord 2009.09.01 01:13:53
Érdekes cikk, bár a létjogosultságát némileg megkérdőjelezném.

Én általában úgy gondolkodom a világ dolgairól, hogy a múlt azért van hogy tanuljunk belőle, nem pedig azért, hogy lovagoljunk rajta. Így a komoly hagyományokkal rendelkező klubboknak komoly előnyük van, tapasztalatban, ismertségben a kissebb, de anyagilag igen szilárd, feltörekvő társaikhoz képest. De semmi több.

A siker fokmérője a fociban is az eredményesség, nem pedig egy-egy klub életkora/"nagycsapattá" válásának dátuma.

A nagymúltú klubboknak a múlt a szép emlékeken és a székház tágas trófea szobáján kívül nem sok pluszt ad.

Viszont egy Cityből nem lesz United, egy Wolfsburg pedig nem lesz Bayern attól, hogy dől a della. Azért bizony vért kell pisálni hosszú hosszú éveken át. Azt a pár évtized fórt pedig akkor sem lehet majd ledolgozni, mert ha egyszer egy csapat nagy lesz, összemenni már nem fog. Maximum megbotlik és elporlad, vagy felkel újra és visszanyeri régi fényének egy részét.

Az olasz foci jó példa erre, ahol például játszhat akárhanyad osztályban egy Fiorentina vagy Napoli (a Juvéről nem is beszélve) sose lesz kiscsapat. De itt van aktuálisan a Milan és a Roma, akik a közelmúlt "nagycsapatai" mégis érzésem szerint ajaxi mélységekbe fognak süllyedni hamarosan (megjegyzem én az Ajaxot az európai foci örökös főnixmadarának tartom).

Úgyhogy nem annyira fekete-fehér dolog ez, nagyon sok aspektusa van a kérdésnek.

Juve drukkerként elmondhatatlanul büszke vagyok a csapatom múltjára, de úgy gondolom csak a jelen eredményei tudnak fénnyel beborítani egy szép örökséget.

Azt hiszem a kulcsszó jelen helyzetben a nagy múltal rendelkező csapatok számára a "szerénység" a feltörekvő kicsiknek pedig az "alázat". Ennyi kéne csak, semmi több és nem is lenne miről beszélni.
Belehasítanak az olaszok, mint bálnafallosz az óceán iszapjába: már a második fordulóban egymás torkának esik a Milan és az Inter, ugyanekkor a Juventus Rómában teszi teljessé a Serie A színe-javának összecsapását. A Milant kell megneveznünk a dolog haszonélvezőjének, hiszen…..
A Németországban zajló felgyorsított NB I. és a zátonyon folyó atlétikabajnokság eddigi történéseitől lezsibbadt aggyal hozzuk az örömhírt: indul a világ legjobb bajnoksága, a Serie A. A bajnoki címért folyó versenyfutás legjobb esetben is kétszereplős lesz, de idén a…..
chisslord 2009.08.23 22:51:36
@Mr.AT: Egyet értek, nagy gáz nincs. De azért Sissoko nagyon kell. Tíz felé osztották, amit egyébként neki jutna futásból, és ki is purcant mindenki. Kis túlzással még Buffon is :D

Az mondjuk látszott a végén, hogy nagyon tartunk a kontráktól... ilyen kondi mellett dicséretes, hogy nem szaladgált előre mindenki. Gondolom Ciro megmondta, hogy aki ki van purcanva, az tábort ver a tizenhatosunkon. Jövő héten meg kifussa a belét edzésen, hogy a Roma ellen meg se kottyanjon a kilencven perc erősprint.
chisslord 2009.08.23 23:01:41
@Vul-Kahn: Nekem tetszett :D

Az olasz foci nem balett és népitánc, konstans kézi önörömszerzéssel, sokkal inkább a csocsó és a háromökrös, ekés földmunka keveréke. Mi ezt szeretjuk. Aki nem ezt, az nézze az operabált vagy a spanyol bajnokságot.
A világ legjobb játékosai, azoknak is a krémje vált klubot idén nyáron. A márványba öntötteken kívül még talán Ribéry, Villa, esetleg Agüero, Pirlo, Luis Fabiano (abcúg) igazolhat új csapathoz, és közülük is csak a francia lenne igazán érdekes. Ronaldo és Kaká –…..
chisslord 2009.08.10 12:49:59
@calcio_di_rigore: Olvastam olyasmit, h CZ maga kérte az eladását. Jövőre lejárt volna a szerződése, nem akarta meghosszabítani, ingyen ment volna. A Fio BL-es és most h nincs ott Melo, fix kezdő lehet. Ha ez igaz, akkor védhető a dolog. Viszont így kell valaki a "végszükség esetén betörni" vitrinbe a középpályára és még fontosabb lett a haszontalan emberek kiszórása. Almiron azért van még Torinóban, mert senkinek nem kell... még kölcsönbe se. Amit nem is csodálok. Poulsent sem sikerült eladni senkinek, bárén nagyon bízom benne, hogy lesz kedves valaki oroszrulettet játszani öt golyóval és elvinni a dánt.

Poulsen Almiron el, plusz még egy használható, fiatal VKP akár kölcsönbe, opcióval és rendben is vagyunk. A védelem úgyis marad így idén. Majd max télen jön valaki, ha nagyon kell.
chisslord 2009.08.11 16:49:27
@chisslord: khm.. természetesen a Real. Csak az alany maradt ki a mondatból :D
A Limerick Madness Baráti Kör nyilván várja már az előző fordulóban kidobolt verseny eredményét, így nem is húzzuk az időt - olyan sokáig. Két tucat pályamű érkezett újjáéledő Ronaldo témakörben, melyek elemzéséhez a kurátorok nagy műgonddal álltak neki: egyikükben a…..
Magunk se gondoltuk volna, hogy kvázi-költészeti posztunk hatására ennyi kiváló ötsoros születik - gondolva itt a lelkesen termelő Csöncsön, Pig_Bodine, montipájton, Vul-Kahn és persze a többiek munkásságára -, így hát újra teret engedünk uborkasalátán megfáradt…..
Tizennyolc év múltán részesül pénzjutalomban Ötzi, a gleccsermúmia megtalálójának családja. Nem kevésbé örvendetes, hogy tizennyolc éves a Tilos Rádió, és ebben az évben is elstartolt a Tilos Maraton. Az NST pedig tizennyolcadik alkalommal is kétségbeesve keresi Susant,…..
Az átigazolási pletykák a sportújságírás kétfejű bárányai: ez az a terület, ahol az ember a legnagyobb jóindulattal sem képes komoly minőségbeli különbséget találni a Telegraph és a Mirror, vagy éppen a Guardian és a Sun teljesítménye között. Komoly újságíró tehát…..
chisslord 2009.06.11 20:41:07
@dzolutan:

Ez hatalmas!! Malaclopó-kezdőbajúsz-zsírzselé kombó :D:D

Ez a gyerek megér 160 millió eurót! Hajrá Perez!

A hétközi kis bevásárlása amúgy is kiverte a biztit Platininél... Abban mondjuk igaza van a Roynak, a Realnál szűkösebb lehetőségekkel rendelkező klubbokkal szemben nem túl fer dolog ilyen horribilis árakon összevásárolgatni a játékosokat, de ez ellen ők tehetnék a legtöbbet.

5+6, fizetési sapka. Kész is.

Nemeg nehogy már AKÁRKI is érjen 26 milliárd forintot. Ez 26 darab lottó ötös! Nehéz felfogni hogy mennyi pénz egyetlen ember játékjogáért. Totálisan Irreális, már a Zidanért fizetett pénz is az volt és ennek sose lesz vége...
chisslord 2009.06.11 21:58:46
@raoul_duke: itt@baloo784:

"Korlátozni a piacot"... na igen itt a baj. Ez egy SPORT lenne szerintem elsősorban. Igaz, hogy sokan szeretik, lehet belőle pénzt csinálni, mezre meg bögrére pingálni az ügyes gyerekeket, de ez akkor is egy SPORT.

Egyfelől emiatt engem elszomorít, hogy egy akkora nevű és presztizsű klubbnál, mint a Madrid a csapatépítésnél nem az az elsődleges szempont, hogy ki milyen sportember, hogy illik bele a csapat játékába, stb... hanem hogy mekkora marketing értéket képvisel. Ezzel nem azt akarom mondni, hogy Kaká, vagy Croni nem jó sportember (mondjuk C egy szánnivaló primadonna, ha nincs a lábán labda és a közelébe nem érhet a Raúl, Del Piero szintű példaképeknek) de Perez bevallottan az üzleti oldalát nézi elsődlegesen a dolognak.

Ez pedig nem jó felé mutat. Lehet hogy gazdaságilag megéri a Realnak az ilyen horribilis összegű igazolás (még akkor is, ha 70 millio kölcsön kell rá elvileg és csak azért nem több, mert nem adnak többet), de a foci egészét néve ez nagyon nem jó tendencia.

Ismétlem ez egy SPORT (is), nem pedig mondjuk a kaszinóbiznisz, ahol a flancos luxus iszonyatos pénzekért, meg az aranybudi minden szobában egyenlő a sikerességgel és népszerűséggel.

Én is sportoló vagyok és szerintem 26 milliárd forintot az elmúlt 200 évben nem költött el az a magyar sportszövetség, amiben versenyzem. De ennyi pénzből kis túlzással a fele sportágamat zsebre lehetne tenni világviszonylatban. Ez pedig elszomorít kicsit... de ha ezzel egyedül vagyok, az talán jobb is. Más minek szomorkodjon :D
Ahogy a trágya igazolások listáját az Inter, a legszarabb_meccseken_szerzett_legtöbb_pont összevetést a Juventus, a Legtöbb Ősz Halánték a Kezdőben-versenyt pedig a Milan vezeti, úgy kirobbanthatatlan a szezon legjobb meccseit játszó csapatok élmezőnyéből az AS Roma. Tottiék…..
chisslord 2009.06.10 20:29:45
@calciomax: Tucatjátékos?? Ember láttad már focizni?