Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MiklósMáté

53 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
UPDATE: újabb casting időpont: január 15., 14.00 Tetszik ez a plakát? Vonzó és szexi? Szeretnéd, hogy a TE neved álljon rajta? Akkor jelentkezz nálunk! Két fiú szereplőt keresünk női szerepekre. (Nem kell megijedni, nem hangsúlyos a nőiesség, nem kell legyantázni mindent a szerep kedvéért; az csak…..
Elérkezett az új STAR WARS premier: a legtöbben már kicserélték profilképeiket, megvették fénykardjaikat, rohamosztagos sisakot húztak vagy épp most szerelik össze a legújabb droidokat a különféle konyhagépekből. A hatalmas készülődési lázban azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni saját galaxisunk…..
Jó reggelt kedves olvasók! Sziasztok! Csá-csumi-csokoládés palacsinta, hölgyeknek kézcsók, spanoknak egy ide-oda picsi-pacsi tenyérkülsőről indítva egészen az ökölösszeütköztetésig, melyet többek az epikus „bumm”-mal fűszereznek! Hírek következnek a megújult…..
Nőj fel kisfiú, te kis hiú! Te, aki azt hitted férfiú- vá lettél, mert a nőben te csak hibát láttál bőven, és hogy nem való „az” többre, minthogy beledet tömje, s hogy hideg éjszakán melengessen meló után. Te erősnek hiszed magad, miközben vakargatod valagad semmit téve,…..
Nemrégiben született egy madárka itt, a Fészekben. Szárnyát bontogatja éppen, s ugrásra készen áll a fészek peremén, hogy megtegye első röptét a nyóckerben. Az elbeszélést Cziczó Attila transzformálta drámaivá írói tudásának legjobbját nyújtva, mely Jendrics Ancsi…..
Végtelen puszta mezőkön járok,Port, hamut, kihalt tájat látok.Vérvörös égen nem fénylik csillag,Száraz levegőben nincs virágillat. Hajdan lombos nyírek oltalmaztak,Hajnalban elrejtett a szürke maszlag,Hűvös szellőtől felfrissültem,Az Öreg Tölgynél, hol sokat ültem,A…..
Boroknak szóljon óda!De ne fröccsnek, melyben szódaPezseg,Nemesnek, mely isteni remek! Mari néni rocknroll-ra taposta a szőlőtA nyolcvanas években; ez ihleti a költőt.Ennek eredménye a finom borocska,Mely lassan gördül kiszáradt torkomba.Lassan gördül, mint a szósz.Igyál barátom,…..
A fejemben egy éles kérdés turkál,Melyre nem jön válasz: Hol a Múzsám?Az is lehet, hogy játszik velem tán,Elbújt az én egyetlen furfangos Múzsám.Tegnap még itt volt, nézett rám furcsán,Ma megy messzi mérföldekre mámorító Múzsám.Kerek, édes gyümölcsök mosolyognak egy…..
Elrepült az én egyetlen galambom, Egyedül vagyok, megesz az UNALOM. Nincs többé séta és repülés, Pedig erre vágyok éppen, De csak fekszek a Három Széken. Valami nagy csodára várakozom, Az IDŐTLENSÉG tengerén hajózom, Céltalanul hánykódik csónakom, Lassan folyik be a víz…..
Vasárnap esti programunk a RaM Colosseumba vezetett, ahol a híres-neves ExperiDance fogadta látványos előadásával a Radnóti Miklósra megemlékező nézőket. Ugyanis idén van 70 éve, hogy a költő távozott az élők soraiból. Távoztam volna én is nagyon sürgősen, ha nem maga…..
megfontolatlan szavak-vakon-kondíciós szólánc, máskor hallgatag mássalhangzós asszonánc asszociáltan alliterál, alakuló románc köztem és köztem, karcos kiégetett zománc, rondaránc rajtam, tüdőm hörög, etűdök gépnarancsra, talán örökre eltűnök. attitűdöm költői,…..
Ezúttal alvilági színházba keveredtem félig-meddig ismerős arcokhoz. A Zöld Macska kocsma igazi untergrund színház helyszínt biztosít a szó szoros értelmében, s ezen este folyamán igazi untergrund kocsmatöltelékeket is, hogy az ízléses legyen. A lépcsőről lecammogva, a…..
A következő vers a G.É.M. c darabból egy részlet, mely darab elkészüléséről a holnapi napon olvashattok bővebben, Addig is egy kis nyalánkság: Drága étkezőinkben fél áron kapod a finomat, örvendjél! Dolgozhatsz robotmunkát naphosszat, örvendjél! Vajas kenyérre kapsz egy…..
Egyszer volt, hol nem volt,a halántékomhoz szorítva egy colt,én tartottam, én akartam holtlenni, csak egy nagy piros foltaz aranysárga mezőn. Dekezem béna volt s mellé lőttea golyót. Ki a kék égbes én így maradtam élve. Szerencsére viszont találkoztam így szerencsétlenül…..
A következő versrészlet az éppen íródó darabomból, melynek címe K.O. [kötelező|olvasmány] A héten már olvashattatok róla. És most jöjjön maga az ízelítő: DIA: A faszom sok puncit falt, a tied rég kihalt, Tybalt. VIKTÓRIA: A faszom íze az tuti jó, a tiedé romlott,…..
Ezt a cikket a fiataloknak ajánlom, s azon halmazon belül is a gimnazista diákoknak, akiknek nap mint nap azzal kell szembesülniük, hogy temérdek házi feladatot kapnak, annak ellenére, hogy még az eddigieket se tudták befejezni, s ezáltal megfosztva vannak értékes idejüktől, amit…..
Nem mondom azt, hogy jó volt. Azt se, hogy rossz. De még csak azt se, hogy közepes. Sőt, azt sem állíthatom, hogy a jó és a közepes között helyezkedne el a skálán, és igazából nem volt a közepes alatt se és a rossz felett sem. Bármit is mondok majd róla, arra még várni…..
Az idei évad végével immáron két éve vagyok a színházas világ részese. Újabb esztendővel gyarapítottam színházi élményeimet és tapasztalatomat, ami még előrébb vitt utamon. Gyere, ölelj át, hitegess, majd szaladj el, integess... Tavaly ilyenkor kijelentettem, hogy a…..
2014. május 16. Fészek Színház A májusi éjszakai színházsorozatunk harmadik (vendég)fellépője Bezerédi Zoltán, Esterházy Péter, és egy herceg volt. Teltház, apák, anyák, s egy herceg. Színházsorozatunk (mely péntekenként este tíz órakor kerül megrendezésre)…..
A Fészekből most kirepültek a fiókák, és szállnak messzire el, egyeseknek sikerült, mások hiába verdestek aprócska szárnyaikkal, lepotyogtak az égből. Platty. Én melyikbe tartozom? Nos, azt hiszem én vagyok az, aki repülni még nem képes, mert fél, de oly könnyed, hogy felkapja a…..
A minap ellátogattunk a Műszibe, hogy lecsekkoljunk pár rövidke színdarabot, melyek egy verseny második fordulójára íródtak az újrakezdés témakörében. Kollégánk, Barabás Tamás is közreműködött az alkotások színpadra varázsolásában. Egészen pontosan három…..
A vasárnap hosszan telt. Három próba is volt, pont mint egy héttel ezelőtt. A szentháromság: commentlájv, mozgáspróba és colorhouse. Color House (Tiával) A [spec.] színházak éjszakájára készülő előadásunk javarészt a virtuális térből kinyert kommentekből tevődik…..
Az utolsó magyar - 2014. február 25. Kedden a tanároknak tartottunk előadást a Fészekben. Többé-kevésbé. Ugyanis kevés tanár jött (egy!), s ő se maradt az előadás utáni beszélgetésen, melyet direkt miattuk csempésztünk oda, a darab végére, mint habot a tortára. Ettől…..
Lassan, de biztosan folytatódtak a mozgás órák Stubnya Bélával. Ezúttal egy picivel többen voltunk, mint első alkalommal, (kábé kétszer annyian) így lassacskán tömeggé változtunk a kis fekete teremben. Aztán bejárjuk a termet, egymástól egyenlő távolságra próbálunk…..
A minap elgondolkodtam azon,versnek van-e helye színpadon? Régebben írtam már ilyesmiről, de azt már bizonyára mindenki elfelejtette, még jómagam is. Szóval ragadjuk meg a témát újra. Mit keres a vers a színpadon? Vannak versek, melyeket egyszerűen nem elég látnunk leírva s a…..