Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Werewolfrulez

231 bejegyzést írt és 932 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai Jeff VanderMeer tollából kipattant Déli Végek-trilógia a meghatározó olvasmány élményeim közé tartozik, annak ellenére, hogy korántsem tartom hibatlannak a köteteket. Jelen cikk ennek figyelembe vételével összesen három apropóból született: egyrészt, hogy érintőlegesen kifejtsem, miért…..
Werewolfrulez 2020.02.09 00:37:53
@Almond: ez egy tökéletes másodvélemény, köszönöm :)

Spoilerek nélkül elég nehéz értelmesen írni a könyvben megjelenő magyarázatokról. Mondjuk egyértelmű magyarázatok nincsenek is benne, az X térség lényegét kb. annyira magyarázza meg a szerző, mint King az AZ rémének eredetét.

Érdemes lenne a Stalker filmmel párhuzamba állítani. Az is sci-fi, az is kusza, az sem egyértelmű, az sem ad rendes magyarázatokat... mégis mindkettő nagyszerű alkotás ;)
Lauer Gábor Mindenvörös című, szerzői kiadásban megjelent kötete erősen megroppantotta az olvasási metodikámat. Elkezdtem olvasni a regényt, aztán kb. a 50. oldalnál félreraktam és inkább elolvastam egy másik könyvet, hogy egy kicsit fellélegezzek. A Mindenvörös ugyanis nem egy könnyű olvasmány. Nem…..
Egyszer minden bálvány ledől. A sci-fi űropera veterán Dan Simmonstól eddig szinte csak kiváló regényeket olvashattam, ám ezúttal bizony kicsit csalódnom kellett az íróban. A 2015-ös keltezésű Ílion hatalmas kedvencem volt, viszont a magyarul tavaly megjelent folytatás már sokkal kevésbé nyerte el a…..
Mit tehet az a horrorfanatikus, aki a gyermekvállalás rögös útjára lépett? Amikor egy horrorőrült személy családjába belepottyan egy bébi, a vérgőzös éjféli filmezések bizony háttérbe szorulnak a kakás pelusokkal és újramelegített anyatejes üvegekkel szegélyezett apai feladatok mögött. Ha még pici a…..
Werewolfrulez 2018.10.31 18:57:41
@REMY: Gyerekeknek jó :)

Egyébként danialves bírja azt a filmet, én csak éppen elviselem.
Werewolfrulez 2018.11.03 12:00:51
@exterminador: ha már klasszikusok, akkor én régebbre mennék, a Retroshock-féle filmekig, amik már inkább viccesek, mint félelmetesek, pl. Gyilkos cickányok :)
Werewolfrulez 2018.11.11 22:19:27
@MolnarErik: köszi, ezek is illenek a képbe
Kedves Horrormániás Barátaim! Volt már olyan veletek, hogy éjfél felé közeledve egy jó kis horrorfilmre vágytatok, de tudtátok, hogy egy hagyományos, másfél órás produkciónak már az első tíz percében elaludnátok? Velem gyakran megesik az ilyesmi. Ilyenkor az egyik megoldás…..
Werewolfrulez 2018.11.10 19:38:14
@Láttukmár: Váó, köszi! :)
Pascal Laugier végre betalált nálam. A neves francia horrordirektor 2008-as Mártírok című nagy vihart kavart exploitationje inkább idegesített, mint sokkolt, a 2012-es A magas ember című alkotásán sikeresen bealudtam, de az idei, bizonyos források által szimplán Ghostland néven is…..
A Végső állomás egy nagyon érdekes tinifilm alapkoncepciót váltott aprópénzre, amikor a halált olyan elkerülhetetlen entitásnak állította be, ami szabályszerűen vadászik az emberekre. A tinifilmek között nem teljesen egyedülálló módon azt a létállapotot próbálta megidézni, amikor a mindenben kétkedő…..
Smoking Barrels Future World (2018) 2018.08.07 06:00:00
James Franco egy állat. Nemcsak arra gondolok, hogy egy időben a farkát mutogatta (majdnem) az Instagramon, szabadidejében elhízott lovakat fest, és hogy rendszeresen elalszik a vele készült interjúk alatt, hanem arra is, hogy Franco már évek óta ezerrel pörög, és egy csomó…..
Smoking Barrels Downrange (2017) 2018.07.28 06:00:00
A Downrange egy hitchcocki alaphelyzettel indító, egy helyszínen játszódó thrillerként indul: néhány fiatal, aki költségtakarékosság miatt egy közös furgonnal utazik, a semmi közepén hirtelen lerobban. A kidurrant kerék cseréje megoldhatja a problémát, azonban a művelet során…..
Werewolfrulez 2018.07.29 11:10:15
@David Bowman: Csak kicsit? :D
Werewolfrulez 2018.08.01 10:05:21
@Billy Hill: arról is van nálunk kritika: smokingbarrels.blog.hu/2017/08/06/the_wall_619 (bár nem én írtam)
A 2014-es keltezésű The Last Survivors című amerikai posztapokaliptikus akcióthriller a megjelenése idején néhány kisebb-nagyobb fesztiválsiker után hamar Blu-ray lemezekre, és ezzel együtt a feledés homályába merült - kevesen lehettek, akik egyáltalán hallottatok erről az alkotásról. A mostani…..
FroG írása a sorozat első két epizódjáról itt olvasható Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a Dan Simmons Terror című kötetét párhuzamosan tudtam olvasni a könyvből készült sorozat megtekintésével. Ilyen még sohasem történt velem, és talán nem is fog. Hol a könyvben…..
Werewolfrulez 2018.06.14 22:55:41
@G_Norton: lsd. fentebb + Jared Harris tényleg atomjó volt!
Werewolfrulez 2018.06.15 00:23:46
@G_Norton: ma már van pénz a sorozatokra is, szóval reménykedjünk, hogy tényleg lesz sorozat a Hyperionból, és minden szempontból minőségi is lesz.
Dan Simmons friss kötetére tökéletesen illik Vörösmarty Mihály Előszó című híres versének ismert sora: "Most tél van és csend és hó és halál". Az 1845-ben a legendás észak-nyugati átjáró keresésére indult Franklin-expedíció  - megtörtént eseményeken alapuló -…..
Hiába tudtam, hogy csalódni fogok, egyszerűen képtelen voltam ellenállni a késztetésnek, hogy megnézzem a The Monster Project című nevenincs kézikamerás horrorfilmet. A rövidfilmjeiről és sorozatepizódjairól méltán nem ismert Victor Mathieu forgatókönyvíró-rendező ezen eleve…..
Pyewacket (2017) Adam MacDonald kanadai rendező a feketemedvés Backcountryval anno sikeresen felküzdötte magát a 2015-ös horror-toplistámra, de az már most egyértelműnek tűnik, hogy második egész estés rendezése, a Pyewacket címre hallgató thriller/horror nem fog bekerülni a 2018. éves legjobb…..
Nem sokkal azután, hogy 2004-ben kilépett a Nekromantixból, Peter Sandroff régi barátjával, a grafikus Gris Grimlyvel lógott együtt Los Angelesben. Szó szót, illetve sör sört követett, így kitalálták, hogy Gris valamikor elkészülő zombifilmjéhez Peter írja majd a zenét. Innentől felgyorsultak az…..
Szeretem a szokatlan filmeket. A Lajkó - Cigány az űrben című fekete komédiát mégsem azért néztem meg, mert egy űrutazásról álmodozó introvertált cigányember a főszereplője, vagy mert a történet az ötvenes évekbeli kommunizmust gúnyolja ki. A film sztorijáról előzetesen nem is tudtam semmit. Egy…..
Az S.B blog hagyományaihoz híven, először szeretnék bemutatkozni.  Huszonnyolc éves vagyok, egy kis vidéki településről, Ostffyasszonyfáról. Szociális munkásként végeztem a Pécsi Tudományegyetem Szombathelyi Képzési Központjában. Jelenleg egy szombathelyi karitatív szervezetnél dolgozom, mint…..
Werewolfrulez 2018.04.07 21:25:46
@Terézágyú: Ha úgy odavagy az ősemberes sztorikért, mint én, akkor már nehezebb a döntés :D
Huszonöt modern horrornovella - csupán ennyit ígér a GABO Könyvkiadó által gondozott, Sötétség című novelláskötet. Az eredeti angol cím (Darkness: Two Decades of Modern Horror) a minimalisztikusra csupaszított magyarral szemben utal arra, hogy az ismert szerkesztőnő, Ellen Datlow…..
Sleepwalker (2017) A Seepwalker című amerikai produkció személyében egy finoman borzongató, szép, de a lehetőségeihez képest kissé üres és kivitelezés szempontjából tévéfilmesnek ható alkotást üdvözölhetünk. A film a Memento nevével fémjelzett megbízhatatlan narrátor-vezérelte, Hatodik érzék-szerű…..
Az egyik legrémesebb közhely amit csak el tudok képzelni az az, ha valamire azt mondják, hogy "ezt nem érteni, hanem érezni kell", de bizonyos helyzetekben mégis lehet alapja az efféle a kijelentéseknek, és az American Honey-val kapcsolatban is jogosnak érzem ennek a használatot, hiszen a tavalyi…..
Werewolfrulez 2018.03.27 18:41:31
Én végignéztem a filmet, és maradt bennem nyitott kérdés.

Kolléga,
@20legendd: kérlek fejtsd ki a SPOILERES véleményed hogy értelmezed a mozi végét a teknős-vízbe-engedős lezárással!
Jeff VanderMeer Déli Végek-trilógiája belopta magát a kedveceim közé, így egyértelmű volt, hogy ha a Netflixen hozzáférhetővé válik az első kötetből készült, Expedíció című film, akkor le fogok csapni rá. A napokban ezt meg is tettem, és okulásotokra ezúton prezentálom a gondolataimat a kész…..
Werewolfrulez 2018.03.18 21:26:34
@Gringo: Milyen kérdéseket hagyott nyitva számodra a film?
A többi könyv megfilmesítését ennek a résznek a befejezését látva erősen kétségesnek tartom.

@Ződ2000: na akkor megnézzük valamikor az Approaching the unknown-t is :)
Werewolfrulez 2018.03.20 00:04:51
@K.Leslee:

"Nem volt rossz a film a zarojelenetet leszamitva, ami varhato es elcsepelt volt. Azt vegkepp nem ertem hogy miert adtak el mindfuck sci-finek. Ilyeneket olvastam, hogy azert nem mutattak be mozikban mert tul 'okos' film es az atlag nezonek nem jon be az ilyesmi. Namost, nem tudom hogy Ti mit gondoltok, de szerintem ez a film teljesen egyertelmu volt." - szerintem is elég egyértelmű volt, főleg a könyvhöz képest. A legutolsó jelenet elég jól helyreteszi a dolgokat.

"A latvanyvilagnal nem veled volt a problema. A CGI allatok -talan a szarvasokat leszamitva- jol neztek ki, foleg a 'medve'." - nekem az alligátor se nagyon tetszett, a medve meg szvsz picit túl van hypolva. Pl. a geekz cikke után én meg se mertem említeni, mert azért szeintem nem egy korszakalkotó horrortörténeti pillanat... csak egy működő jelenet.

"A vilagitas viszont borzaszto volt, a tulzott lens-flare hasznalatrol nem is beszelve. Ertem hogy az area X-en belul megtort a feny es ezert nezett ki minden ilyen meseszerunek, de osszessegeben ez nem indokolja a kinos effekteket.
Az utolso 15 perc egyebkent hipnotikus erejet teljesen lerombolta a rettenetes CGI tuz ami ugy nezett ki mintha egy 2002-es videojatekbol emeltek volna at midenfele utomunka nelkul. " - osztom.
Sziasztok, xhalapex vagyok és ez az első írásom a blogon. Ha minden jól megy lesz még folytatása és várom az  értelmes diskurzusra a lehetőséget, a hozzászólások között. (Tudom, a nevemnek semmi értelme nincsen, de legalább kimondani sem lehet. Szokjátok meg!) Debütáló irományomat töredelmes…..
Werewolfrulez 2018.03.15 17:54:21
@hannigabi: azért rossz, mert nem horrorfilmről ír :D : D :D

A viccet félretéve szerintem tök jó cikk lett, bár olvasgattam volna még egy kicsit a negatívumok további taglalását, azt mindig jó muri...
Smoking Barrels Bomb City (2017) 2018.03.13 06:00:00
A punk zenei mozgalom, és a hozzá tartozó punk szubkultúra úgy nagyjából ismerős lehet minden Kedves Olvasónk számára. A színesre festett taréjok, szájpiercingek, szegecses övek és az anarchista-nonkonformista hozzáállás mára már teljes mértékben beleivódott a köztudatba, ahogy a punkzene alapköveit…..
Verónica (2017) Előrebocsátom: ez a friss, jelenleg 6.4-es imdb pontszámon álló spanyol démonidézős horrorfilm alapvetően nem tud semmi olyat, amit ne láthattál volna tucatnyi másik alkotásban is. Ugyanazokat a jól bevált elemeket használja fel, amiket pl. az Ouija: A gonosz…..
A 2012-ben elhunyt Ray Bradbury (Fahrenheit 451, Marsbéli krónikák) Októberi vidék című novelláskötete nem egy tipikus horrorkötet. Az ebben szereplő történetek nem a vérgőzös vagy a direkt hátborzongató oldaláról fogják meg a horrort. E helyett filozofikusabb hangvételűek,…..