Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attila 1981

63 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves régebbi Olvasóim, és Ti, akik mostanában bukkantok a blogomra! Nagyon régen írtam már bejegyzést. Kevésbé lehet személyre szabni egy kommunikációt  egy blogon, legyen szó  akár lakáscélról, akár nyugdíj-, vagy vállalkozásgazdálkodási szempontokról. A bejegyzések arra jók, hogy némiképp…..
Boldog Újévet Mindenkinek! Régen írtam már bejegyzést, de nagyon sok munka zajlott az ősz folyamán. Rossz és drága elszámolással érintett hitelek kiváltása. Ahol erre nem volt mód, ott egy jövőbeni előtörlesztésre való felkészülés beindítása. Majd a késő ősz az adójóváírások lehetőségének a…..
A hét elején a szokásos havi szakmai konferenciánk szünetében szóba került ismét a FED kamatdöntő ülése. No meg persze a magyar jegybank kamatpolitikája is. ( FED = Federal Reserve System, az amerikai "jegybank") Ennek kapcsán gondoltam, hogy érdemes rávilágítani egy két…..
    /Kép forrása: Internet/ A pénzügyi tervezés folyamatában az első lépés a rövid távú pénzügyi célok rendbetétele a szakkönyvek szerint és a gyakorlatban is. Ebbe a körbe tartozik a különféle számlacsomagok optimálissá tétele és a rövidtávú  un. pénzügyi…..
       /kép forrása: internet/ Noha törvény csak szeptember közepére ígérkezik, azért nem árt időben tudni azt, hogy a kedvezményes árfolyamon történő "adósmentés" az autóhitelek és személyi kölcsönnel rendelkezőknek akkor jár, ha rendben fizették hiteleiket. A Magyar…..
Számtalan statisztika olvasható Magyarországon a halálozási okokkal kapcsolatosan. Elsősorban a szív - és érrendszeri megbetegedések, valamint, a különböző daganatfajták "pusztítanak " a magyar lakosság…..
Több éves tanácsadói munkám során egyre határozottabban megfogalmazódik bennem a szomorú tény: sokan alaposan alábecsülik a jövőbeni pénzügyi szükségleteiket, azok…..
Folytatom sorozatomat. Elhatároztam és megelégeltem hitelesnek tűnő/hiteles emberek félrevezető és gyakran féligazságokat tartalmazó írásait. Hogy miért? Mert olvasod őket, mert hallgatsz rájuk, hiszen hitelesek. Formálják a véleményedet egy adott pénzügyi termékről vagy…..
Attila 1981 2015.06.12 13:15:52
@Nagh: Tudod egy baj van, hogy igazából Te nem kommunikálsz, hanem személyiségében próbálod megalázni a vizapartnered. Nagyon érdekes emberi tulajdonság rajzolódik ki mögötte. Megvallom ma már ritkán jövök fel ilyen hozzászólós fórumokra, de pszichológiai szempontból érdekes tapasztalatokat gyűjthet az ember, hogy bizonyos elfojtások hogy teljesednek ki az internet arctalan világában. Ma már ennek szakirodalma is van... tudom ajánlani.:)
Sajnos ismételten elárultad magad, hogy nem sok ismerettel rendelkezel a biztosítási piac működésével kapcsolatban.
De mivel reagálsz így megtisztellek a válasszal is, bár mindig a klasszikus kabaréidézet jut eszembe a Hacsek és Sajóból: " én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitázni..."
Látod már ez is óriási különbség kettőnk között, hogy én a szavaimat arccal is vállalom, míg te egy fantomképp mögött mondod a magadét. ;)
Attila 1981 2015.06.12 14:02:43
@Nagh: Sajnos az a baj, hogy odajutottál a kommunikációdban, hogy már érdemileg arra válaszolni sem lehet.:) Mert igazából semmit nem mondasz.
Két dolgot mondok
1.) Vállald fel magadat, ki vagy mi vagy, mert így semmi súlya nincs a szavaidnak.
2.) Másrészt kritizálni csak azt tudjuk érdemben, illetve arról tudunk bármiről is véleményt formálni, amit ismerünk. Sajnos te csak mondod a magadét olyan dologgal kapcsolatban amiről az információd nagyjából nulla.

Így egy hosszabb beszélgetés utáni immár teljesen meggyőztél arról, hogy egy olyan kommentelő vagy csupán, akiket naponta látni az online világban. Ha esik, akkor azért kritizál, ha süt a nap, akkor meg azért.
Tézis, antitézis és szintézis.... ezen elvek mentén lehet érdemi információcserét folytatni, de nála sem tézis nincs ( csak betanult blabla) sem antitézis nincs, mert semmi konkrétum nincs a kezedben, valószínű sosem láttál ilyen szerződést sem, így nehéz szintézisre jutni veled abban is, hogy egyáltalán elgondolkodjam bármin, amit mondtál.
Nyilván mivel ismerem a típusodat, úgyis a Tiéd lesz az utolsó szó ... mert nehogy már leverve érezd magad egy vitában. Pedig a hozzászólásaid alapján, ha hallgattál volna bölcs maradtál volna. Mert ellenben veled én az állításaimat tényekkel is igazolni tudom, amit meg is tennék, ha lenne személyiséged, arcod. De egy fantommal ennyi elég is. Mivel tárgyalnom kell még ma így befejezem a fantomkommunikációt. Szép napot, jó hétvégét Neked. És sok sikert a pénzcsinálásban is.
Most egy nagyon aktuális pénzügyi paradoxonra fogom felhívni a figyelmedet. Talán tudatosan még nem is foglamaztad meg magadban, környezetedben ezt a dolgot, de ha belegondolsz, elfogadod az érveim, akkor belátod, hogy valóban torzul a téridő a magyar pénzügyi kultúrában! Azért…..
Attila 1981 2015.05.15 12:02:29
Attila 1981 2015.05.15 12:16:29
@s: Nem a múltról beszéltem, eddig nagyon jól teljesítettel a kötvények, de azt is olvasd, amit a Norbert írt előbb.
Én azt szoktam mondani az ügyfeleimnek és ezt tanultam az alapkezelőktől, hogy DIVERZIFIKÁCIÓ. Részvények, kötvények, árupiac, abszolút hozam, menedzselt alapok. Persze nem árt olykor hozamrealizáció. Erre azért volt alkalom bőven az elmúlt 2 évben.:)
Persze a magyar lakosság java része ebből is jól kimaradt... sajnos.:/
Attila 1981 2015.05.15 12:34:54
@s: Te magad említettél kockázatokat, s ha ez a Te fejedben megfordult máséban is megfordulhat.:)
Nem gondolnám azért közeli és komoly kockázatnak, hogy megbuherálja az állam az ÖP-at, de én jobban szeretem ott gyűjtögetni a pénzem, amire sem a befektetési háttérre sem a szabályozásra nincs túl nagy befolyása az államnak. Befektetési szabadságod is alacsonyabb, hiszen nem akármilyen papírokat vásárolhatnak a pénztárak, ez is túlszabályozott. A véleményem az, hogy hasznos cafetéria elem, ha fizeti a cég, igaz akkor adójóváírás nem jár rá, de én bátran kiállok a korábban említett megoldás mellett, pont az általad említett szabályozási körülmények és kockázatok miatt.
Az áradások elvonultával lassan aktuálissá válik, hogy kinek fizet a biztosító az árvizek okozta károkért, és kinek nem? Mi van a biztosítási szerződés apróbetűs részében? Van akinek van biztosítása és mégsem kap majd pénzt, és van akinek nincs biztosítása és mégis kap…..
Attila 1981 2015.05.07 09:01:28
                                                         /kép forrása: internet/   Fontos időszak vette kezdetét 2015 március 1-től. 2015. március 1. és április 30. között kötelesek postára adni a pénzügyi szolgáltatók a devizában nyilvántartott…..
Mi áll a botrányok igazi hátterében?   Az elmúlt hetek eseményei megrengették a hazai befektetési piacot. Buda Cash, Hungária Értékpapaír Zrt. , majd a Quaestor botrány a legértékesebbet, a bizalmat ingatta meg, az amúgy is gyenge pénzügyi tudatossággal rendelkező magyar…..
   OBA ( Országos Betétbiztosítási Alap ) kártalanítási folyamat a következő: 1.) Mikor és kinek jár? Ha egy hitelintézet fizetésképtelensége miatt, az ott lévő bankbetét nem vehető fel, akkor az OBA 20 munkanapon belül az ügyfél részére kártalanítást fizet. A…..
Amikor egy befektető, vagy csak egy átlagos ember valamilyen cél érdekében megtakarít négy szempont, amit érdemes figyelembe vennie. Ebben az bejegyzésben a következő négy szempontból az első és legfontosabb szempontot fejtem ki, fapadosan, érthetően.   1.) BIZTONSÁG 2.)…..
Arról, hogy mennyi támogatástól esnek el a magányszemélyek és vállalkozások az évek során, - mert kevés információval rendelkeznek a pénzügyekkel kapcsolatban-,  már sokat írtam. Sajnos még van hova fejlődnünk a pénzügyi tudatosság területén. Az már számomra kevésbé…..
Az új esztendő első napjaiban bizonyára sokan tettek fogadalmakat. Mik a legáltalánosabbak? Leszokom a dohányzásról, elkezdek sportolni, ide - meg oda elutazom majd, sikeresebb szeretnék lenni a munkámban ... és így tovább. Bizonyára többen azért a pénzügyeikkel kapcsolatosan is…..
Amikor ügyféljelöltekkel találkozom, hamar kiderül, ki milyen befektetési lehetőségben látja a nagy "üzletet". Nagy üzlet azonban nem létezik. Bár sok ilyen reklámmal találkozhat az ember internetes portálokon. Legyen szó bármilyen  lehetőségről:  banki ajánlatról,…..
Tegnap, egy nagyon kellemes ebéd alatt vetődött fel kérdés az asztaltársaságban. Az a kérdés, ami a magánnyugdíjpénztári pénzek" megőrzése" után, sok ügyfelemben és beszélgetőtársamban is felmerült: "Igen értem én, hogy szükséges a privát nyugdíjcélú megtakarítás, de…..
Többször idéztem már  a XX. század egyik legnagyobb gondolkodójának, fizikusának sokat emlegetett mondatát:  "A világ legnagyobb matematikai felfedezése a kamatos kamat." ( Albert Einstein) Volt már olyan, hogy elgondolkodtál azon, hogy miért van az, hogy az egyik ember nagyon…..
A szülők szeretnék gyermekeik sorsát anyagilag is a legnagyobb biztonságban tudni. Hogy ez mennyire lesz így a gyermekeik életében, ez elsősorban nem a család  otthoni anyagi helyzetétől függ, hanem sokkal inkább attól, mit látnak otthon a gyermekek a szüleiktől? Vagyis milyen a…..
Két idézet jutott eszembe ma reggel!  Az egyik, a neves magyar író, Jókai Mórhoz kapcsolható, aki a beszéddel kapcsolatosan fejti ki álláspontját egy magvas gondolatban: "Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." A másik…..
Lassan valóban el kell köszönnünk a szép őszi időtől. Ugyanakkor hálásak lehetünk, mert sok kellemes későnyári napot kaptunk ajándékba ezen az őszön is, lehetett jókat kirándulni,  gyönyörködni az őszi hónapok által újrafestett sokszínű természetben!  Az ősz azonban…..
/kép forrása: internet/ Már az első mondatban előre bocsátom, az kezdjen neki a cikk olvasásának, aki nem "troll"- típus! Ki az én olvasatomban a "troll"? Az olyan hozzászólók, kommentelők, akik sokszor magát a címet sem értelmezik a különféle online felületeken, hanem rögtön…..
Attila 1981 2014.09.13 17:34:58
@@Audianer: Egy beszélgetést megérne mindenképp! Szerintem!
/kép forrása: Internet/ Bár igazi nyári napokkal ajándékoz meg bennünket a természet, de a naptár "könyörtelenül" hirdeti, itt a szeptember, elkezdődött az iskola! Megannyi nosztalgikus érzés közepette,nem mehetünk el szó nélkül egy ezen időszakhoz kapcsolódó  pénzügyi…..
Információhiány! Sajnos fél évvel a nyugdíjbiztosítások bevezetése után is ezzel találkozom napi tárgyalásaim folyamán! Bár, aki ismer tudja rólam, hogy mindig tiszteletet vált ki részemről az olyan ember, aki látva, hogy mennyire kiszolgáltatott helyzetben van a jövője, ha…..