Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Conan The Librarian

0 bejegyzést írt és 389 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Így júliusra végre elmondhatjuk, hogy sikeresen betoppant a nyár. A fesztiválok és a bulik ideje lenne ez, de arról, hogy miért is nem így van, inkább ne is beszéljünk... Tudjátok ti is, tudom én is. A valóságból kizökkentős Netflix sorozatok pedig még mindig itt állnak mellettünk, hogy lekössék a…..
A léghajók meglehetősen rövid fénykorában számos baleset vagy incidens történt, amely bár nem olyan ismert, mint például a Hindenburg katasztrófája, legalább annyira érdekes (vagy meghökkentő) volt. Ebből válogattam nektek párat, a teljesség igénye nélkül. 1903 - Kezdjünk mindjárt egy magyar…..
„Hűvös köd szitált azon az őszi hajnalon, mikor a doraniak eltemették Alyr Arkhont.” Nagyon sokáig ez volt a kedvenc ponyvaregényes kezdőmondatom – és azonnal ez jutott eszembe ezen a ködszitálós délutánon is, amikor megláttam a Spekulatív Zónán Gáspár András halálhírét. András bitang jó első…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én rajongok a '90-es évekért. Valószínűleg az is közrejátszik, hogy pont az 1990-es évek közepén születtem, így még nyugodtan kijelenthetem, hogy '90-es gyerek vagyok, nem számít, hogy még milyen kicsi voltam. Akármilyen retro dologról legyen szó, egyből eszembe…..
IDDQD Checkpoint Mini #106: Dune 2019.08.19 22:26:12
(Disclaimer: valami hiba volt a felvételnél, amit utómunkában sem tudtam kiszűrni, ezért az első öt perc picit recsegős. Elnézést a technikai malőrért.) Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja.…..
A 80-as években és korábban születettek még bizonyára emlékeznek arra, hogy nyugati autót sokszor csak magazinokban, filmekben láthattunk, vagy nyaralás alkalmával, amikor a Balaton melletti kempingek megteltek a holland, NSZK és osztrák turisták autóival. Megcsodáltuk, körbejártuk őket, megnéztük,…..
A cím alapján azonnal felvetődhet a kérdés: mi szükség van a II. világháborús német harckocsiknak a védelemre? Nos, a páncolosok iránti rajongás afféle hobbi lett a hadászat, hadtörténelem és haditechnika iránt rajongók számára és kialakultak a különböző harckocsi típusok saját hardcore táborai,…..
Conan The Librarian 2019.07.19 15:24:17
@Mizantróp.: Ezzel is azt mutatod, hogy nincsenek meg a szükséges ismereteid a témában.

Wittmann halálát még a haditengerészet is a magénak követelte, a légierőről nem is beszélve, ezért elég alaposan ki lett vizsgálva a dolog. Az adott napon, az adott térségben NEM volt Typhoon légitevékenység, harckocsikat légitámadás nem ért. Ellenben a kanadaiak 12:45-kor tüzet nyitottak Wittmann szakaszára és több (3 vagy 4) Tigrist is kilőttek. Rélszetesen dokumentálva van. De mivel neked ránézésre ez így nem áll össze, ezért kit érdekelnek a történészek igaz? :)
Conan The Librarian 2019.07.19 16:05:06
@Mizantróp.: De tudta, az előbb idéztem be. Ez tudod úgy működik, hogy levéltári kutatások alapján összerakják az aznapi jelentéseket mindkét oldalról, plusz személyes memoárokat, beszámolókat is hozzávesznek, a hivatalos jelentések természetesen többet nyomnak a latba.

A RAF igényét a trófeára már a háború előtt visszavonták.

Továbbá nekem azt kell bizonyítanom ami volt, nem azt ami nem. Ha szerinted légitámadás volt, akkor nosza, várom a forrásokat, hitelt érdemlőeket.

Jelenleg az összes forrás egy irányba mutat, csak azon van vita, hogy a britek vagy a kanadaiak lőtték-e ki előbb. Szerintem a britek, majd pár perccel később a kanadaiak is elérhettek találatot, aztán berobbant a lőszer.
Szezonja van mostanában az elsősorban norvég black metalnak, nem is véletlenül: a Lords Of Chaos című film nyomán (kritikánk ITT olvasható) olyanok is rátaláltak a stílusra, akik korábban a Satyricon nevének hallatán legfeljebb valamiféle exkluzív férfidezodorra asszociáltak (vagy éppen úgy tesznek,…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Conan The Librarian 2019.02.14 07:16:40
Lazarbibi A képtelefon története 2018.10.13 10:32:45
A képtelefon gondolata már az egészen korai televíziós kísérleteknél felvetődött, de amikor a technikai feltételek adottak lettek, akkor bizony meg nem nagyon akarták használni az emberek. Később az internet korában sem változott sokat a helyzet, kivétel persze ha távolra szakadt családtagunkkal…..
Vannak az életben kikerülhetetlen dolgok. Ilyen az alvás is. Aludni jó, általában, mégis a többség valami szükséges rosszként kezeli. Rossz, mert elvesz egy csomó időt a rohanó életünkből és rossz, mert sokan nem tudják rendesen kialudni magukat, rosszul alszanak, felébrednek,…..
Conan The Librarian 2018.06.14 14:09:18
@s: Ez egyáltalán nem emberöltők óta meglévő szokás. Roger Ekirch 2005-ös könyve óta van ez az elmélet, de valójában csak a középkori emberre (Európában) volt biztosan igaz, és Ekirch is ezt az időszakot vizsgálta. Valószínűleg inkább kulturális okai voltak.

Azóta már volt pár átfogóbb kutatás, köztük olyan, ahol bolíviai, tanzániai és namíbiai törzseket is vizsgáltak: mindenki egyben átaludta az éjszakát. Az alvási idejük valamivel rövidebb, mint a modern emberé, de sokkal nagyobb nyugalomban is tölthetik.

Az alvás amúgy veszélyes volt egészen a civilizáció megjelenéséig, hiszen kvázi tehetetlenül fekszünk órákig. Természetes, hogy az evolúció úgy alakította ki az alvási szokásainkat, hogy csak annyit aludjunk, amennyi feltétlenül szükséges. Ezért nem érdemes 4-5 órás alvásokkal sokáig terhelni a szervezetünket, mert hosszú távon megbosszulja magát. Az emberek 90%-a természetes körülmények között egyben, körülbelül 7-8 órát alszik át egyhuzamban, mert ennyi kell. Már 1-2 óra rövidítés is elég faszán csökkenti pl az immunrendszer hatékonyságát. A fenti videot tényleg ajánlom azoknak, akiket érdekel a téma, sok hasznos info elhangzik benne.
Egészen biztosan emlékeztek még gyerekkorotokból a rágógumikra. Az érdekes autós vagy képregény képekre, a cigi rágóra vagy a hamar elvesző ízre.Most egy kis nosztalgiázásra hívlak benneteket, aminek középpontjában néhány nem olyan régen beszerzett régi rágógumi áll. Az általam vásárolt darabok egy…..
Volt már arról szó, hogy az ötven feletti modellek, üzletemberek és divat rajongók igencsak belehúztak és szép kis kört építettek maguk köré azzal, hogy pofátlanul jól öltözöttek és nem mellesleg sármosak is. Úgy fest, ezeknek a sztároknak jót tettek az évek : a…..
  Az egyik személyes kedvencem a vaskos népi ostobaságok közül. A mai, fiatal városlakók - szerencsére - már szinte azt sem tudják, miről van szó, ám sokan - elsősorban vidéken és az idősebbek körében - még mindig komoly nosztalgiát táplálnak a sorkatonai szolgálat iránt. Ez persze túlmutat a…..
Hét tenger Hitler anyahajója 3. 2017.09.14 09:21:09
Vízrebocsátása után a Graf Zeppelint átvontatták a Deutsche Werke kikötőjébe, ahol tovább folytatódtak rajta a munkálatok. A hajó építése a tervezett tempóban haladt, és a háború kitörésekor már majdnem 90 %-os készültségi állapotban volt. A hajtóműveket és a kazánokat már beépítették, s elkészültek…..
Azért jó autózni, mert az ember lépten-nyomon belebotlik az övétől eltérő kultúrába. Mondjuk ugyanezért tud rossz is lenni, mert lehet, hogy a hiányával találjuk szemben magunkat. De ezek is elemózsiát tudnak adni az elmének. Volt is min gondolkodnom, mikor a belső tükörben leolvashattam a mögöttem…..
Conan The Librarian 2017.05.08 13:26:39
A régi kínai játékok a reneszánszukat élik. Sokan kedvelik és gyűjtik ezeket a rendkívül strapabíró régi lemezjátékokat. A gyerekkoromban nekem valahogy kimaradtak ezek a játékok (talán csak néhány lendkerekes változattal találkoztam), ennek ellenére azonban igyekszem a jövendőbeli múzeum kínálatát…..
A Hitler vezette III. Birodalom, vagyis a nácik uralta Németország belügyminisztere, a rettegett SS (Schutzstaffel) feje, a Gestapo és a mindenható Biztonsági Főhivatal első embere a Führer  fő bizalmasa, a rendőri és biztonsági szervek teljhatalmú vezére és a haláltáborok ura, maga volt a nácizmus…..
Hat évad alatt a The Walking Dead nem sokszor tudott sokkolni engem, az első ilyen Rick feleségének szülése és halála volt, a második meg a két kislány halála az amúgy kiváló The Grove című részben. Na jó, volt egy harmadik is, amikor Rick húzott egy Jack Bauert, és kiharapott egy gigát, amikor…..
Mi is az a TED? Egy széles körben elérhető platform a megosztásra érdemes gondolatok (Ideas Worth Spreading) számára. A rendezvénysorozat eredetileg egy szűkebb közösségi kezdeményezésként indult 1984-ben, sajátos módon egyetlen konferenciahelyszínen ötvözve a technológia (Technology), a…..
Egészen a XIX. századig létezett egy betegség, ami kifejezetten a hölgyeket sújtotta. Tünetei: álmatlanság, levertség, dühkitörések, görcsrohamok, ájulás. Azt a nőt, aki ezektől szenvedett, a hisztéria nevű betegséggel diagnosztizálták. A kóros állapot hátterében a szexuális kielégüleletlenséget…..
A versenyszerű testépítés egyik lényege a minél nagyobb izomtömeg összehozása, ami nem kicsi feladat és hosszú évek keserves munkája szükséges hozzá. A szervezet próbál idomulni a terheléshez és felvenni a tempót, de amint egy kis szabadidőt és leállást kap, azonnal bontani kezdi az izmokat, mivel…..
Conan The Librarian 2016.04.23 19:37:04
Conan The Librarian 2016.04.23 20:11:14
@Tomi from Space: Felesleges okoskodás. Jó a klikkvadász cím, de legalább annyi lehetett volna benned, hogy pl Martinezhez ha belinkeled a wiki-jét, akkor rápislantasz és látod, hogy aszerint tavaly még indult a Mr. Olympián. Levrone meg Wheeler kapcsán pedig nem "felmerült ilyen feltevés", hanem teljesen jól néznek ki ma is. Ez már három. Továbbá, attól, hogy valami nem ps-ben lett megbuzerálva, még lehet "kamu", amennyiben egy valótlan állításról próbálja meggyőzni az olvasót.

Ja, az öreg Günter is fasza formában van. Nem egy Góliát, de a "csoffadt"-tól k*va messze van. Legalábbis ez "merült fel" bennem, ahogy most megnéztem FB-n. :)
Conan The Librarian 2016.04.23 20:18:30
@Tomi from Space: Csókoltatom a blogmotort.

Günter faszán néz ki, Flex, és Levrone is, ez nem egy "feltevés", nézz már utána.
Martinezhez pedig te raktad be a wiki-jét, látod, hogy hol indult tavaly? Szerinted csoffadt?
Tudom, ez csak négy, az még mindig nem a fele a kilencnek.
Egy kép attól még lehet kamu, hogy nincs benne ps, amennyiben a címre reflektálunk. Pont azért, amit te is írtál.
Subba Subba records: Szlipknyot 2016.01.10 13:31:00
Sufni Slipknot, de találtam egy kurva jó videót, ahol a fickó nagyon várja a villamost. Rosszak lesztek, kiteszem B)..
Conan The Librarian 2016.01.10 18:32:21