Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZöldBazár

105 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A norvég sarkkörön jelenleg is épül a világ első energiapozitív szállodája. Az épület átadását 2021-re ígérik a Snøhetta tervező cég vezetői. A Norvégiába érkező turisták száma az elmúlt évtizedben folyamatosan növekedett és a skandináv ország be akarja bizonyítani, hogy a turizmus nem feltétlenül…..
Ipari épületek újrahasznosításáról már beszámoltunk korábban is, Magyarországon számtalan elhagyatott épület és megüresedett gyár található, hátha valamelyikből lesz a következő La Fabrica Mi is az a La Fabrica? Az egyik legismertebb spanyol építész ikonikus munkája, melynek során egy cementgyárból…..
Az aquapónia egy olyan ökoszisztéma, ahol a rendszer résztvevői kölcsönösen segítik egymás létezését: a vízi állatok ürüléke tápanyagot képez a növények számára, a növények megtisztítják  a vizet, ami így újra élhető lesz a halak számára. Ezt az alaptézist használják fel azoknál az akváriumoknál,…..
A kisház vagy miniatűr-ház mozgalomról pár éve már írtunk a blogunkon, a tiny house lényege, mint a nevéből is adódik, hogy bebizonyítsa kisház is elég a minőségi élethez, nem a lakószintek és a négyzetméterek száma teszi az embert boldoggá. Ráadásul ezek a kisméretű házak könnyen mobillá tehetők…..
Vegán, fenntartható, környezetkímélő, mi az? A divat soha nem megy ki a divatból, de ahogy már mi is írtunk róla, a fast fashion üzletláncok lassan felzabálják a Földet, így egy igazi fashionistának a legújabb zöld trendek felé illene fordulnia, mint pl ez a bőrdzseki.   A dzseki a Future Humans…..
  Ha arra gondoltok, milyen lehet Norvégia észak-nyugati részén, egy szigeten élni, közel a sarkkörhöz, vajon ilyen házat képzeltek el? Pedig egy 4 gyermekes család pont ezt a földgömb alakú házat álmodta meg magának  és meg is valósította Sandhornøya szigetén. A 3 szintes ház felső szintjét…..
A szél- és napenergia megújuló energiaforrások, szinte ingyen rendelkezésünkre állnak, mégsem használjuk ki őket eléggé. A New World Wind nevű francia cég azon dolgozik, hogy a szélturbinákat elérhetőbbé tegye, a hatalmas lapátú szélturbinák helyett mérnökei megalkották a szélfát vagy…..
Benjamin Von Wong népszerű kanadai fotós, hiperrealista képi világa jellegzetes, szereti a kihívásokat, lehetetlennek tűnő missziókat. Az alábbi képeken viszont a környezetszennyezésre, a világunkat megfojtó műanyagokra hívja fel figyelmünket. Nemrégiben számolták ki, hogy a világ óceánjaiban…..
Észtország fővárosában, Tallinnban 2013-ban bevezették a helyiek számára ingyenes közlekedést, amely érvényes buszra, trolibuszra, villamosra. Idén július 1-től a díjmentességet kiterjesztik az országos buszjáratokra is. A díjmentesség nem érvényes a vonathálózatokra, de ezzel együtt is a…..
A Csendes óceáni úszó hulladéksziget az egyik legfiatalabb és leghírhedtebb sziget a Földön, Magyarország 27x férne el ezen az úszó szemétkupacon - mire ezt leírom, lehet 28x - aminek nagy része a vizeinkbe dobált műanyaghulladék, mely évtizedek alatt állt össze szigetté. Mérete annyira döbbenetes…..
Ha igen, még legalább őszig várnod kell. Egy francia parfümgyártó cég - az État Libre d'Orange - őszre ígéri az új illatot, melyet kizárólag hulladék alapanyagból fognak előállítani. A kreáció neve "A Romlás Virágai", az Ogily Paris készített hozzá egy image videót A parfümház eddig sem volt…..
Évek, évtizedek óta halljuk, olvassuk, hogy az emberiség mennyi műanyag szemetet termel nap mint nap után. A Pet-palackok és műanyagzacskók ellen elkezdődött tehát a harc. Lassan, de tapasztalható a változás. Az eredmények: szelektív hulladékgyűjtés, több ország kitiltotta  a zacskókat az…..
Na nem Magyarországon, pedig a nyári melegben sokan megcéloznák a Rákóczi utat egy ilyen buliért. Egy amerikai cég álmodta meg a Slide the City projektet és az észak-amerikai városokban, sőt most már Ázsiában is turnéznak a városi vízi csúszdájukkal. Céljuk pedig az, hogy ilyen…..
A növényeket szeretjük, mert szépek, formásak, gyönyörű színekben pompáznak és az ember jobbnak érzi magát köztük. Vannak azonban nagyon fura élőlények a Földünkön, ezekből mutatunk be pár olyat, amivel remélhetőleg a többség még nem találkozott.   - Ugye, hogy azt…..
Tél van, sokan szeretnek ilyenkor wellness szállodák mesterséges bugyborékoló medencéiben melegedni. De ugye milyen jó lenne ugyanezt tenni természetes környezetben, a világ egyik legszebb melegvizű forrásában? Ha valaki éppen ilyen tippeket keres, akkor nézze meg a listánkat! -…..
Vincent Callebaut francia-belga építész a fenntartható, zöld és okos épületek megálmodásának a specialistája. Projektjei közül a Taipeiben tervezett Agora Tower toronyház és a Lilypad fantázianévre keresztelt ökopolisz a legjelentősebb és a leghíresebb. Vincent és csapata…..
Ha gondolkozol azon, hogy környezetkímélőbb életmódot folytass 2015-től, vagy ha már el is kezdted, de szeretnél még környezettudatosabban élni, akkor válassz ezekből az újévi fogadalmakból! Amiket persze bármikor el lehet kezdeni nemcsak januárban, a Föld hálás lesz érte! -…..
Ebben a pillanatban éppen olyan idő van, amikor el sem tudjuk képzelni, hogy lehet bármilyen kellemes tevékenységet végezni a szabadban. Hogy kizökkentsük magunkat ebből a borús hangulatból, készítettünk egy összeállítást a világ különböző országaiban található…..
Az angol tengerparti városban, Brightonban, a SILO étterem nem szűkölködik vendégben, pedig csak ősszel nyitott. Az új étterem hírnevében nem kis szerepet játszik az a nagyszerű koncepció, mely szerint az étterem hulladék előállítása nélkül igyekszik működni. Douglas…..
Ősszel teljesen természetes, hogy az állatbarátok gondoskodnak a kismadarakról különböző madáretetők elkészítésével és kihelyezésével. Újrahasznosított anyagokból készült madáretetőkről már mi is írtunk tavaly, úgyhogy most egy másik témát mutatunk be. Szegény…..
Az elmúlt évtizedekben sokat olvashattunk arról, hogy az óceánok, tengerek élővilága egyre nagyobb veszélybe kerül az emberi tevékenység miatt. Időről időre felbukkannak hírek, képek elhalt tengeri állatokról, akik szerencsétlenségükre a tengerbe szórt szeméttel, műanyaggal…..
A skandináv országok köztudottan élen járnak a környezetvédelemben és a környezettudatos életmódban. A felmérések szerint a svédek 40 %-a rendszeresen vásárol öko címkés terméket, Svédország pedig 99%-ban újrahasznosítja a hulladékot. Igen, jól látjátok: 99%?!…..
Megszokhattuk, hogy az USA-ban mindig minden nagy: nagy autók, széles utak, hatalmas, terek, felhőkarcolók és órási hamburgerek: ez a jól ismert sztereotípia. Viszont - mint mindenhol - itt is vannak jócskán kivételek. Sok és egyre több ökotudatos és természetbarát ember…..
Mark Langan érdekes fickó: több mint 20 évet dolgozott szállítmányozási területen, amikor egy váratlan karrierváltást hajtott végre és 2004-től autodidakta művészként tevékenykedik. Érdeklődése központjába az újrahasznosítás áll. Kedvenc műfaja a használt kartonok…..
Naveen Rabelli egy érdekes fickó, éveket döcögött tuk tukjával az indiai nagyvárosi forgalom elviselhetetlen bűzében és közben kicsit gondolkozott; hogy lehetne környezetszennyezés nélkül közlekedni? Kitalálta, hogy épít egy kizárólag elektromossággal és napenergiával…..