Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TazLeacher

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint kiderült, A galaxis őrzői, azaz az idei év egyik legnagyobb sikere itthon nem jelenik meg sem BD-n, sem BD3D-n. A filmet itthon home videón forgalmazó Pro Video az imént a következő hivatalos közleményt jelentette meg facebook-oldalukon: "Tisztelt Vásárló!Ezúton szeretnénk…..
TazLeacher 2014.11.19 19:29:11
@Zirowe: De azért népszerűbb.

Évek óta nem töltöttem/vásároltam SD filmet. Ha kell várok. Mióta van kint pl. az új Majmok Bolygója? 1 hete? Én meg várok szépen, hogy 26-án érkezzen az előrendelt steelbook. A filmet még nem láttam, látatlanban veszem, ritkán csinálok ilyet, de idén 2 filmmel is megvártam a BD megjelenést. Se moziba, se torrentről nem néztem meg, a másik az új X-men volt.

Vannak filmek, amiket egyből megveszek, mert tudom, hogy jók lesznek, és vannak olyanok, amiket megnézek, akár moziban, akár letöltve, és utána veszem meg.

Az, hogy várni kell 2 napot a HD verzióra, és nem várnak, igénytelenség. Nem hiszem, hogy a film 2 nap múlva rosszabb élményt adna, viszont a minőség meg többet ad. Ha viszont töltök, akkor én viszont kizárólag 720p-t töltök, hogy legalább a gyári BD lemez adjon valami pluszt, ha már megveszem.
Inkább cső, mint akció, de persze lehet, hogy csak rosszindulatúak vagyunk, és nem értékeljük eléggé, hogy okt. 1-9-ig  lehet 10-et venni 16 helyett. (És nem, a vidékiek se nyernek rajta, mert ott az alapár eleve alacsonyabb, 2590 ft, ami darabra osztva 161 ft az akciós 169 ft…..
Épp az imént fejeztem be a The Last of Us nem rég megjelent egyjátékos kiegészítőjét, a Left Behindot (tudom, laza péntek), és épp tegnap futott be a hír, hogy az Underworld- és Resident Evil-filmekről elhíresült(?) Screen Gems adaptálja vászonra Sam Raimi produkciós…..
TazLeacher 2014.03.07 13:20:20
A játékadaptációnál szerintem fontos lenne, hogy bármennyire is a popularitás a cél, a végső film hű maradjon a játékhoz. Mire gondolok:

- alapvető elemek, stílusjegyek (legjobb ellenpélda a Hitman, ahol a játék lényege a legnagyobb inkognitó, a filmben pedig két gépfegyverrel tömegmészárol...pfff)
- a játék világát alapvetően meghatározó szabályok (legjobb ellenpélda a Resident Evil, ahol a kedves főhősnő már varázsolni meg félig reülni is tud...pfff)
- a játék történetének nem megcsúfolása (erre számtalan példa van)
- a játék hangulatának és/vagy műfajának a lehető legjobb átadása (Ez nem megy senkinek sem. A Hitman-ből egy jó kis feszült bérgyilkosos filmet kellett volna csinálni, a Resident Evil-ből pedig egy vérbeli túlélő-horrot)

Számomra 1 db értékelhető játék-film páros van, a Silent Hill. A megvalósítás és maga a produktum közel sem tökéletes, de:
- történetében/világában alapvetően hű a játékhoz
- az alapvető stílusjegyek megmaradtak
- hangulatában simán hozza a SH világát
- sehol sem megy szembe a játékkal, az apróbb változtatások sincsenek kihatással az egészre

Ennek persze az az ára, hogy aki viszont nem játszott a játékkal, az kevésbé tudja értékelni. De könyörgöm...ki a célcsoport? A Resident Evil filmeket sem lett volna muszáj RE-nek hívni, sőt! Aki játszott már RE játékkal az valószínűleg péklapáttal verné agyon azt, aki ezeket a filmeket annak hívja, aki meg nem játszott, annak nem tök mind1, hogy a címe? Miért van az, hogy egy könyvadaptációnál odafigyelnek a hitelességre, a játékoknál meg lényegében a cím és néhány szereplő átvételén kívül semmi köze az eredeti műhöz?
TazLeacher 2014.03.08 10:14:34
@Zalaba_Ferenc: Ebben van valami valóban. De jó volt látni végre a 123 db "semmi köze a játékhoz" dolog után egy ilyet.
James Gandolfini emlékére. A Lost előtt - és talán azóta is - minden idők egyik legellentmondásosabb sorozatbefejezése. David Chase a nézői elvárásokkal totálisan szembemenve, saját írói stílusához abszolút hűen, makacsul ragaszkodva a hat évad alatt felépített…..
Oké, a cím félrevezető: senki sem kíváncsi arra, mit álmodtál, főleg nem film formájában, feltéve ha nem egy vizionárius-féle direktor vagy karriered csúcsán vagy útban oda. Másról van itt szó, és a kérdés igazából az immáron hivatalosan is bejelentett Assassin's Creed-film…..
Néhány órával ezelőtt megtudtuk, hogy a Szörny Egyetem június 20-a helyett június 27-én érkezik Magyarországra. A döntést először furcsának találtam, lévén a Pixar új filmje egy héttel közelebb került az idei nyár egyik legnagyobb sikerváros animációs filmjéhez, a Gru…..
TazLeacher 2013.05.09 21:44:17
@navigations: Látom még menőzöl is vele, ez aztán már a pofátlanság teteje. Azért, mert az ilyen gyökerek miatt, mint pl. Te történnek ilyenek, mint pl. ez, vagy nem jönnek be itthonra olyan filmek BD-n, mint mondjuk a Keresztapa vagy a Vasember 1. Azért, mert tudják, hogy fölösleges.

Még azt sem mondom, hogy a letöltéssel van a baj, de:
- annyira igénytelen vagy, hogy nem tudsz várni kb. 3-4 hónapot, amíg kijön egy normális verzió, kijön DVD-n és megveszed, megnézed TV-ben
- ebből a hozzászólásodból is látszik, hogy életedben nem adtál pénzt még filmért sem

Mindettől függetlenül ugyanolyan igénytelen tróger vagy, ez nem változtat a dolgon. Nézzed a kamerás sz@rodat, jobb minőséget az életbe ne lássál!
. Hú mekkora böszmeséget találtam Nektek most kajaszünetben, meg is örökítettem izibe. Bevallom elég sokáig keresgéltem neki a megfelelő rovatot, gondoltam nyitok egy újat pölö napi(kék) sz*rság címen, de ezzel még talán kopirájt vitába is keveredhettem volna a "népszerű"…..
Tony Stark és fémes alteregója feszülten várja a ma délután érkező kritikánkat. A Vasember 3-at jó néhány mozi (Allee, Aréna, Corvin /itt az első két részt is megnézhetitek/, Lurdy, Sugár és Westend Budapesten, vidéken pedig Gödöllő és Pápa) már ma éjféltől elkezdi…..
. Úgy bizony, már csak kettőt kell aludni és végre megtekinthetjük Zsákos Bilbó Váratlan Utazását otthonunkban., a "Hobbit" április 8-án érkezik a boltokba. Tehetjük mindezt eleddig soha nem látott választékú Blu-ray kiadványok hadával, szinte már nyugati országok…..
Hogy miért késik ennyit a Rontó Ralph és a Frankenweenie hazai DVD/BD-megjelenése? Itt a válasz: most érkezett a hír a ProVideo HQ-ról, hogy áprilistól ők veszik át a Buena Vista Home Entertainment termékeinek hazai forgalmazását: elsőként a Rontó Ralph jelenik meg, méghozzá…..
Az április 8-án DVD-n, BD-n és BD3D-n - összesen hatféle változatban - megjelenő A hobbit: Váratlan utazás belbecséről is mi adtunk elsőként tájékoztatást, és a külcsínt is nálunk csodálhatjátok meg először.  A hatféle változatból egészen pontosan háromhoz…..
 - SPOILERMENTES - John McClane Moszkvába utazik, mert a fia bajba került. De nem úgy van az, Jack (Jai Courtney) ugyanis a CIA-nek dolgozik, és nem különösebben örül annak, hogy a fater ott sündörög körülötte, mikor épp egy nemzetközi balhé kulcsfiguráját próbálja kimenteni…..
TazLeacher 2013.02.14 11:47:06
@Zalaba_Ferenc: Röviden: amikor egy oldalon filmeket pontozol, azokat nem a helyükön, hanem objektíven kell kezelni. Nem "magához", vagy a "rendezőhöz", vagy a "költségvetéshez" vagy az időjáráshoz, esetleg a kedvedhez kell viszonyítani, hanem objektív pontot kell adni, amit természetesen befolyásol a saját szubjektív véleményed.
TazLeacher 2013.02.14 11:52:51
@Zalaba_Ferenc: A költségvetéses részhez.

Továbbra sem hiszem, hogy egy film minőségét/szórakoztatóságát befolyásolná bármi azon kívül, amit a vásznon látunk. Hozzáteszem: lehetőség szerint úgy szeretek filmet nézni, hogy a lehető legkevesebbet tudjak róla, így nincsenek előérzéseim, elvárásaim vagy előre a fejembe ültetett "gondolatok". Egy filmet megnézek, és nem úgy kezdem, hogy végigböngészem az adatlapját, és "Hmmm...120M-nól készül...ahhhaa...ennek minimum ilyen jónak kell lennie, mert különben gáz." Megnézem a filmet, és a film alapján döntök, nem az alapján, hogy milyen számokat írtak a film adatlapjára.
TazLeacher 2013.02.14 12:02:14
@Zalaba_Ferenc: A világ legjobb sorsdrámája lehet, ha az összes többi része egyszerűen agyonüti az egész filmet. A logikátlan paradoxonok, az indokolatlan, fölösleges és teljesen magyarázat nélkül hagyott mutációk, a béna smink, a suta történet és persze a legnagyobb ziccer kihagyása: a én és én egymáshoz való viszonya. Ez volt a legnagyobb ziccer, amit kihagyott a film, hogy hogy viszonyul a jövőbeli jómagam a jelenbelihez, illetve fordítva. Willisnek volt már ilyen filmje, ajánlom annak megtekintését (Kölyök)- holott biztos vagyok benne, hogy láttad - ami közel sincs ennyire túlmisztifikálva, és valóban nincsenek benne mutánsok és a gonosz Jeff Deniels, de ott valóban azzal foglalkoznak, ami egy ilyen "sorsdrámában" a lényeg.
"Létezik-e még nyolcsávos magnószalag?"  . . Cím: Armageddon Rendező: Michael Bay Főszereplők: Bruce Willis, Ben Affleck, Billy-Bob Thornton, Steve Buscemi,  Liv Tyler Technikai infok: Kép:1080p/MPEG-4 AVC,…..
Cím: Total Recall (2012) Rendező: Len Wiseman Főszereplők: Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bryan Cranston, Bill Nighy és Ethan Hawke (ő csak a rendezői változatban!!!) Technikai infók: Kép:1080p/MPEG-4 AVC, 2,40:1 Hang: Angol Dolby TrueHD…..
aeon flux bd-hír: kék világ 2012.11.11 17:43:32
Megmondjam, mi a közös a The Expendables - A feláldozhatók 2-ben, a Looper - A jövő gyilkosában, a Step Up 4. - Forradalomban és az Elrabolva 2-ben? Megmondom én: független filmek ide vagy oda, mind a négy produkció megjelenik itthon BD-n is, nem csak DVD-n. Az első három 2013.…..
Az év talán legmegosztóbb filmje, a Prometheus 2012. október 17-én jelenik meg itthon DVD-n, BD-n és BD3D-n. Ezek tartalmáról, specifikációiróll nálunk és a DVDExtrán olvashattok először (ez talán nem annyira meglepő, lévén mindkét oldalt én szerkesztem). Sőt, a végleges…..
TazLeacher 2012.09.29 14:03:47
@Zalaba_Ferenc:
Ha esetleg lesz erről infód, írj légyszíves. Nézegettem a külföldi kiadásokat, ott is elég vegyes, így nem egyértelmű, hogy nálunk melyik lesz. Az infót pedig köszönjük.