Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomé

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Az emberek többsége nem a pénzért, hanem azért dolgozik, hogy értelmesen töltse az idejét.″(Vásárhelyi Mária) Gyerekeknek 25, felnőtteknek 50, várandós nőknek 75 ezer forintos alapjövedelem havonta. Feltétel nélkül. Erről az elképzeléséről tartott…..
Tomé 2014.01.15 17:55:46
Szerintem az alábbi cikk fejti ki a legjobban, hogy mekkora egy kapitális baromságról beszélünk és, hogy nem csak irreális, de kifejezetten káros lenne a társadalomra nézve, ha ezt bevezetnék:
kommentalo.wordpress.com/2014/01/15/ingyen-50-ezrek/
Külön érdemes figyelmet fordítani arra a gondolatra, hogy eleve ez az elképzelés mennyire ledegradálja a gyerekeket és a gyermekvállalást (zárójeles megj: azt kéne tarkón ütni, aki szerint havi 25 ezerből fel lehet nevelni, ki lehet taníttatni egy gyereket) és, hogy egy középosztálybeli nagycsalád többet veszítene azzal, hogy az apuka és anyuka mások 50 ezreit termeli ki, miközben a gyerekek után csak 25 ezret kapnak.
No meg a nyugdíjasok kérdése, hogy akkor most a nyugdíjat az 50 ezer alapbér felett kapnák, vagy csak az 50 ezer feletti résszel pótolnák ki azt? Mert ugyebár egy életen keresztül fizették a járulékokat, nem túl korrekt beleolvasztani ezt abba az 50 ezerbe, amit az is megkap, aki egy követ nem tett arrébb.
Aztán pedig az EU-n belüli alapbér-turizmus... Nyilván megnőne Magyarország népszerűsége a dolgozni nem akarók körében. És ugyebár EU-n belül nem lehet különbséget tenni az állampolgárok között.
No meg az, hogy ki akar 80 rugóért dolgozni (főleg, ha mocskos munka), amikor 50-et amúgy is kap...
Szóval ez egy nagy választási kamu-maszlag!!! (szokás szerint)
Tomé 2014.01.16 11:27:53
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
Az egy dolog, hogy effektíve az általuk fizetett nyugdíjjárulékból lettek kifizetve a szüleik nyugdíjai, de attól függetlenül még a nyugdíjjárulékot azért fizették (fizettették meg velük), hogy majd ha ők megöregszenek, akkor abból legyen nyugdíjuk. Szóval ha most azt mondod, hogy mától mindenki kap 50 ezret, a nyugdíj pedig ebbe beleépül, akkor az azt jelenti, hogy havi 50 ezerrel meglopsz minden nyugdíjast. Persze lehet azt is, hogy az 50 ezer felett kapják az eddigi nyugdíjat, de az egy kicsit drága lenne állambácsinak, és valahogy nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy ez megvalósulna. (már most azon túl, hogy eleve azt sem tudom elképzelni, hogy ez az ingyen 50 ezer rendszere megvalósulna... (teszem hozzá; a társadalom munkamoráljának megőrzése érdekében szerencsére))

Az, hogy most kik kapnak "segílykét", az egy dolog. De én jelenleg látom a törekvéseket arra, hogy azokat, akik tudnának dolgozni, de nincs munkájuk - segély helyett - közmunkára osszák be. Ettől függetlenül maga a segély intézménye jó dolog, hiszen vannak fogyatékossággal élők is.

Az államnak nem az a feladata, hogy ész nélkül valamiféle "Mikulásként" meg húsvéti nyusziként havi tízmilliószor 50 ezreket szórjon minden pénztárcába, hanem az, hogy munkát (annak hiányában közmunkát) teremtsen és ezen felül mérlegelje, hogy kik és miért jogosultak segélyekre, támogatásokra.

a te kérdésed: "Azoknak szerinted miért nem jár, akik becsületesen dolgoznak?"
A dolgozó emberek természetesen azért nem kapnak segélyt, mert ők munkából szerzik a pénzüket. A segély épp arra van, hogy aki NEM TUD(!) dolgozni, az is megélhessen. Ez az ingyen pénz rendszere viszont mindenki számára lehetővé tenné, hogy az államon (a többi állampolgáron) élősködjön. Az is, aki tudna dolgozni. Ezért nem jó. És ezt te fizetnéd meg (feltételezve, hogy te becsületesen dolgozol), nem pedig Fletó vagy Gordonka a saját zsebpénzéből, és nem is a leggazdagabb 3%, mint ahogy azt állítják. Szóval a kérdés az, hogy szeretnéd-e havi 50 ezerrel támogatni a lusta és dolgozni NEM AKARÓ honfitársaidat?

@calabria007:

Hát nagyon remélem, hogy nem sikerül megvalósítaniuk... Ez abszolút a demokrácia vége és a jóléti társadalomba vetett remény vége. Gyakorlatilag itt a kommunizmus és Kádár "apánk" köszön vissza: "Nézd el, hogy mi itt fenn lopunk, csalunk, cserébe te is lophatsz, csalhatsz kicsiben". Csak jelen esetben azt kérik, hogy nézzük el nekik a kétes milliárdos ügyleteiket és cserébe tényleg "infúzión" kapunk havi 50 ezret az államkincstárból, hogy ne dögöljünk éhen, ne lázadjunk és legyen, aki szavaz rájuk. Tényleg ez lenne a jövő? Vajon ezért történt az ipari forradalom, ami felszabadította az embereket a napi 10-12 órás robotolásból?
Kenyeret (50 rugó) és cirkuszi játékokat (valóság show-k) a népnek! Na ezért kell erős, gondolkodó, dolgozni és alkotni akaró középosztály, hogy ezt ne hagyja!
Tomé 2014.01.16 15:04:16
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
Kedves newtehén!
Valamit te nagyon félreértettél a nyugdíjjal kapcsolatban. Ezért most belinkelem neked a wikipédiát: hu.wikipedia.org/wiki/Nyugd%C3%ADj
Az első bekezdés: "A nyugdíj az a járulék, melyet egy ország időskorú polgárai alanyi, tehát nem rászorultsági alapon kapnak." És most figyelj: "Összege függ a szolgálati időtől, azaz a munkával töltött évek számától és a korábbi jövedelemtől."
Vagyis a nyugdíjat attól függően kapod, hogy mennyit és milyen beosztásban dolgoztál. Tehát a nyugdíjat azért kapod, mert dolgoztál. Ráadásul azzal arányosan, hogy mennyit és hogyan. És az egy másik kérdés, hogy amit most te befizetsz pénzt, azt effektíve a nagymamád kapja. De ettől függetlenül ő a saját munkájával arányos pénzt kapja.

én: "akkor az azt jelenti, hogy havi 50 ezerrel meglopsz minden nyugdíjast."
te: "Ez így ebben a formában egy nagyon erős csúsztatás."
Miért is csúsztatás? Jár neki pl. a 70 ezres nyugdíja? Jár, mert fizette a nyugdíjalapját. Járna neki az 50 rugó azért, mert levegőt vesz? Járna, mert mindenkinek jár. Tehát 120 ezret kéne kapnia. Ha nem kap ennyit, hanem pl. 70 ezret kap, akkor valójában csak 20 ezret kap és az állam, vagyis mi, mai fiatalok és középkorúak megloptuk őket 50 ezerrel (a saját nagyszüleinket). Hiszen, ha tudja előre, hogy így is, úgy is járni fog neki 50 ezer havonta, akkor nem fizette volna feleslegesen a nyugdíjjárulékot.

"Látom, nem megy át, hogy ennél jóval többel támogatod őket jelenleg."
Jelenleg nem jár mindenkinek segély, csak aki rászorul (persze visszaélések vannak, de a cél a visszaélések visszaszorítása lenne).

"Egy igényes, családos embernek az semmi, az elmegy dolgozni, mert lehet, hogy napi egy kiflinél többet is enne."
1. Nem mindenki igényes. Illetve nem mindenkinek van szerethető és jól fizető állása. Pl. melyik WC-s néni, takarító néni, utcaseprő menne be 80 ezerért (tehát plusz 30 ezerért) dolgozni, amikor otthon is ülhet és kap 50 ezret. Na és akkor mi lesz? Mocskos marad a WC? Szemét lesz az utcán?
2. Pont, hogy az igényes, családos ember szívná meg azzal, hogy az ő (a jelenleginél jóval magasabb) adójából lenne finanszírozva a lusta honfitársának az alapjövedelme. És külön pofátlanság, hogy a gyerekek után csak 25 ezer járna, ami nem csak degradáló, de hátráltatja a gyermekvállalást egy olyan országban, aminek fogy a népessége. Tehát pl. a mérnökünk bemegy dolgozni, és mondjuk a közgazdász felesége is bemegy dolgozni és a végén több pénz lesz levonva a fizetésükből a lusta, dolgozni- és gyermeket vállalni nem akaró honfitársai alap 50 ezer Forintjai miatt, mint amennyit a gyerekek után járó 25 ezrekből visszakap.

"Viszont számos társadalmi feszültségre gyógyír lenne (őmiértkap - mindenkikap)"
Erre a gyógyír az lenne, hogy szelektálni kell, hogy ki kap. Tehát csak az kapjon, akinek tényleg olyan fogyatékossága van, hogy nem tud dolgozni. Vagy, mert tényleg annyira nincs munka. De ha van munka, akkor viszont tessék dolgozni! Szerintem egyáltalán nem jó megoldás, hogy ész nélkül, mindenkinek 50 ezreket osztogatunk akkor is ha nem rászoruló. Én, amit elvárok az államtól, az az, hogy szelektáljon, és döntse el, hogy ki milyen okból és mennyi segélyre, juttatásra jogosul és nem pedig azt, hogy ész nélkül bevezessen egy kommunista újraelosztási rendszert, ahol ráadásul a szocialista időkkel ellentétben még a munka látszatát sem kell produkálni. Én szívesen támogatom adómból a rászorulókat. De azokat nem, akik nem is akarnak dolgozni.

"Kiváltaná a családi pótlékot, adókedvezményt, ecetera"
Ne váltsa ki!

"De a cirkusszal mellé lőttél, ez az az ország, ahol a VV6-ot közfelháborodást váltott ki"
Azért szerintem lesz nézettsége... (ahogyan a korábbiaknak is volt)
Én viszont azért nem háborodtam fel személy szerint, mert nem kísérem figyelemmel az ilyeneket. Épp csak annyit tudok, hogy újraindul az a mocsok.
Több egybehangzó tanulmány és könyv véleménye szerint is a Pimsleur a leghatékonyabb nyelvtanulási módszer, ha valaki egyedül akar boldogulni.  Magát az eljárást Paul Pimsleur dolgozta ki évtizedekkel ezelőtt és négy alapvető tényezőn alapul: 1.) Előrejelzés A…..
Tomé 2013.07.20 14:36:54
Nekem is eddig leginkább a Pimsleur jött be (Bálint által leírtakhoz hasonló okokból):
1. használni kell az agyamat
2. életszerű
3. anyanyelvi beszélők (-> kezdetektől fogva szokom a kiejtést -> jó lesz a szövegértésem)
4. nemcsak használni kell az agyamat, hanem beszélnem is kell (természetes lesz a beszéd, jó lesz a kiejtésem)
5. az alapszókincset tanítja meg (nem az afrikai tigrishalat, a paprikás lecsót és az elektromos távvezetéket)
6. tudom, hogy amit épp csinálok, annak van értelme és tudom, hogy mennyit fejlődök azzal, amit csinálok és tudom, hogy milyen szintre jutok el 3x30 félóra (45 óra) után

Szóval minden tiszteletem Pimsleuré, aki ezt megalkotta. Én azt mondom, hogy egy ilyen 3x30-as Pimsleur kurzus után bátran neki lehet állni filmet, videókat nézni, szöveget olvasni, vagy legjobb esetben külföldiekkel beszélgetni. Szerintem, amit a Pimsleur csinál, az az, hogy a lehető legrövidebb idő alatt (45 óra) a lehető leghatékonyabban egy sziklaszilárd alapra helyezi a nyelvtudást, amire azután lehet építkezni.

Szóval egy Pimsleur-özés után azért nem vágnék neki egy középfokú nyelvvizsgának és nem is jelentkeznék álláshirdetésre az adott nyelven :D Viszont a Pimsleur eljuttat egy olyan szintre, ahonnan van mire építeni. Én így fogom fel ezt a dolgot és ilyen szempontból ez baromi jó dolog. 45 óra az egyetemen 1,5 kredit. Szóval ha egy szemesztert csak a nyelvtanulásra szánnánk, akkor 20 nyelvből jutnánk el erre az erős alapszintre. (vagy kevesebb nyelvből, de magasabb szintre, ha rendelkezésre állnának további anyagok Pimsleurből)

Amúgy az alábbi két honlapon azt az információt találtam, hogy a Pimsleur SZINTENKÉNT tanít 500 szót. Tehát amiből van 3 szint, az így összesen 1500-at. Ez lehet igaz?
virginialynne.hubpages.com/hub/Review-of-Mandarin-Learning-Pimsleur-ChinesePod-Serge-Melnick-and-Tuttle
badatlanguage.com/learning-a-language-with-pimsleur/
Asztúria zászlaja a győzelem keresztjével, alfától omegáig Betiltották a karácsony és a húsvét, mint ünnepi elnevezések használatát Asztúria, az észak-spanyolországi tartomány iskoláiban. Asztúria szocialista kormányzatának oktatási minisztere, Ana González Rodríguez…..
A párt a Kétfarkú Kutya Párthoz hasonlóan nem felel meg a "névvalódiság követelményének". Precedens értékű lehet a Kétfarkú Kutya Párt bejegyzésének elutasítása, mivel ez esetben a többi parlamenti szervezet nevében sem szerepelhet olyan kifejezés, amely a szervezet…..
Vajon a hely és a hej ugyanúgy hangzik? Vagy csak a h hang azonos bennük? Nyilván attól függ ki hogy mondja. Szabadság van, mindenki úgy beszél ahogy akar. Meg úgy is ír. Csak attól még, hogy egyesek egyformán ejtik a hely és a hej szavakat még nem biztos, hogy így a leghelyesebb.…..
MLM átverés Megfenyegettek! 2011.12.09 16:12:35
A lent olvasható csodás e-mailt kaptam. Kedves freedonlife29! Üzenem, hogy nevetséges vagy. Eszem ágában nincs törölni a blogot. Emberek százait mentem meg az átverésektől azzal, hogy az oldalon ezen információk fent vannak.Tudod mikor léptek ti jogi útra! Egy félig meddig…..
MLM átverés Botanoo 2011.05.30 22:38:00
Botanoo, a Carbon Credit kereskedelemre építő újabb lehúzó Multi Level Marketing csoda. Újfent a környezetvédelemre érzékeny és egyben hiszékeny embereket akarja valaki jó rászedni és más kárán gazdagodni. Miről is van szó? A marketingduma az, hogy vegyél Carbon Creditet,…..
 Ennyi volt. Egy ilyen riportot már nem élhet túl a Botanoo. Maga a tulajdonos (Peter Alexander) cáfolja, hogy ebből pénz lenne. Nem befektetés, csak tagság...  Ezt követően az új tagok toborzása minden bizonnyla megakad, kifizetésben senki nem fog részesülni, a…..
Eddig tartott a sunnyogás, a válasz megkerülése. Úgy látszik kell tartani nagy nyilvánosságnak szóló sajtótájékoztatót, ami után máris agresszív leba... leteremtésben lehet része az embernek. Íme Horváth László trafikügyben feltett kérdéseinkre adott válasza (a sajtósok…..
Tomé 2013.05.25 15:49:46
"Válámi ván, dé ném áz igázi" - mondaná erre maga Rajkin is, ha végignézne a nagy büdösben ücsörgőkön. Ülnek, melegszenek, gombot nyomnak lelkesen és asszisztálnak csöndben a Nokiás dobozolást eljelentéktelenítő, múlt homályába lökő országos mutyihálózat…..
Az alapvető igazság az MLM-ről Mi az alapvető különbség a multi-level marketing és a hagyományos üzleti modell között? Az igazság az, hogy a hagyományos üzleti modell és a multi-level marketing felépítésében nagyon sok a közös vonás. Van viszont egy alapvető különbség…..
Anti-MLM Beépülés 2007.08.29 17:01:00
Sokan kritizáltak azért, hogy én ugye nem tudok semmit, nem voltam soha MLM-ben. Mit akarok én itt a véleményemmel.Ennek most vége. Gyorsan felhívtam egy régi ex-mlm ismerőst, hogy szervezzen össze nekem egy MLM-es kezdeti agymosást, furcsán nézett rám, hiszen már ő is utálja, és…..
Kioktató Blog MLM = ÁTVERÉS 2010.12.18 12:46:00
Reactor nevű olvasónk levelét olvashatjátok, lángvágóval rántja le a leplet az MLM és a piramisjáték sötét bugyrairól:MLM = ÁTVERÉS Ezt az alapösszefüggést, ha felfogja az átlagember, nem lesz semmi baja. Gond akkor van, ha elhiszi, hogy ezzel valós pénzt kereshet. Sajnos…..
 Az alábbi cikk a hetivalasz.hu oldalon jelent meg a ScienNet ügyével kapcsolatban.Mesés jövedelemet ígértek: 400 ezren várnak a pénzükre Iványi Balázs  Biztosan csak néhányan gazdagodtak meg a ScienNet törzsvásárlói klubból, amely nemcsak keveseknek adott a befolyt…..
Tomé 2013.04.28 14:45:48
Engem eddig 3 különböző MLM rendszerbe (= legális piramisjáték) akartak beszervezni. (nem szeretném reklámozni a konkrét cégeket) Az első esetében elmentem a beszervező estjükre, ami nagyon tanulságos volt (akár pszichológia szakdolgozatot is lehetne írni belőle...). A második esetében csak azért hallgattam végig a haveromat, hogy lebeszéljem. Nem sikerült; másfél éve benne van és azóta is fizeti a havidíjakat anélkül, hogy bármi haszna lenne. Ennek ellenére annyira át lett mosva az agya, hogy még mindig töretlenül hisz benne, hogy 1-2 éve belül milliomos lesz. Engem nagyon meglepett, hogy így lehet manipulálni az embereket. Nem más ez az MLM, mint egy nagyra felfújt marketinglufi. Két dologhoz értenek: a marketinghez és a pszichológiához. A termék/szolgáltatás maga értéktelen, használhatatlan vacak, csupán ürügy a hálózatépítésre és a piramisrendszerbeli kifizetésekre. A lényeg az, hogy ezen a beszervező esten lenyomnak egy olyan "ütős" előadást, hogy heti húsz óra munkával pár hónapon belül mindenki milliomos lesz, aki a teremben ül, kivéve azok, akik lusták, pesszimisták, vagy nem elég motiváltak, illetve kivéve azok, akik "nem mernek" belevárgni. Tartanak egy agymosó termékbemutatót, miszerint a terméket mindenre lehet használni és minden betegséget gyógyít. És elmondják, hogy most rögtön csatlakozzon mindenki, mert ha vacilál, akkor lemarad. No meg azt is elmondják, hogy ha hazamegyünk, akkor ne hallgassunk a családtagokra, barátokra, akik le akarnak majd beszélni. És nyilván azért akarnak majd lebeszélni, mert korlátolt és negatív gondolkodásúak és már előre irigyek a lehetségek meggazdagodásunkra. Ezt a dolgot valahogy úgy állítják be, hogy vannak a kiválasztottak, akik csatlakozni fognak és millió forintokra tesznek szert és vannak a lemorzsolódók, akik nem mertek belevágni, nem hittek eléggé, vagy hittek a család, barátok ellenző szavainak, vagy lusták voltak, stb. A meglévő, de pénzt nem kereső tagokat is úgy tartják bent, hogy azzal áltatják őket, hogy közel a siker, már csak egy kicsit kell többet dolgoznia, stb. És nehogy már olyan legyen, mint xy, aki feladta.

Az MLM cégek álmokat és célokat adnak olyan embereknek, akiknek korábban nem voltak álmaik és céljaik, az MLM rendszer hízelgően elhiteti ezekkel az emberekkel, hogy tehetségesek, elhiteti velük, hogy vállalkozók és ezáltal szabadok, megtapsoltatja a legjobbakat a konferenciákon, közösséget hoz létre nekik. Akiknek korábban nem volt vagy társas-, vagy sikerélményük, esetleg utálják jelenlegi munkahelyüket és arról ábrándolnak, hogy milyen jó lenne milliomosnak lenni, könnyen beleugranak és benn is maradnak. Az MLM rendszer - miközben arról beszél, hogy felszabadítja az embereket a mókuskerékből (így nevezik a normál munkahelyeket, ez egy MLM-es dogma, hogy a normál munkahely csakis szörnyű lehet) - közben gyakorlatilag egy annál is kizsigerlőbb rendszerbe vezeti át az embereket, mint ahol esetleg előtte minimálbérért dolgoztak. Ráadásul úgy átmossák az agyukat, hogy örömmel és lelkesedéssel fognak dolgozni a rendszernek minimális pénzért. Mindezt annak a reményében, hogy egyszer ők lesznek a piramis tetején. Munkáltatói szempontból ez a legkifizetődőbb: a tagok boldogan és örömmel végeznek gyakorlatilag alantas házaló munkát és mindezt minimális pénzért.

Annyit kell megjegyezni (és akkor nem lesz baj): MLM = piramisjáték, noha ez ellen nagyon tiltakoznak, de az MLM tényleg semmi másról nem szól, mint ürügytermékekkel legálissá tenni az amúgy illegális piramisjátékot/pilótajátékot. Illetve marketing és pszichológiai eszközökkel balekokat fogni és azokat a lehető legtovább benntartani, fizetésre bírni és elhitetni velük, hogy már nagyon közel a siker úgyhogy legyenek türelmesek és ne adják fel, mint xy, aki nem volt kitartó.

Minél többet kutattam az MLM rendszerek után, annál jobban megundorodtam ettől a dologtól, ezért elhatároztam, hogy fel kell lépnem valahogy ez ellen a dolog ellen. Tegnap létrehoztam az alábbi facebook csoportot Mondjunk NEMet az MLMre címmel, ahol további MLM-mel kapcsolatos tapasztalataimról írok:
www.facebook.com/pages/Mondjunk-NEMet-az-MLMre/154291888081050
lájkoljátok a facebook oldalt és olvassátok el a leírást (ami egy kicsit hosszúra sikeredett, de összefoglaltam benne a lényeget)
Az elmúlt időszakban megszaporodtak a médiában - főleg a ScienNet körüli történések miatt - az MLM-el foglalkozó cikkek, írások, vélemények. Mind az ellenzők, mind az MLM rendszerek hívei megfogalmazták érveiket.A blog célkitűzése, hogy a szerzői jogok tiszteletben…..
Tomé 2013.04.28 14:43:45
Engem eddig 3 különböző MLM rendszerbe (= legális piramisjáték) akartak beszervezni. (nem szeretném reklámozni a konkrét cégeket) Az első esetében elmentem a beszervező estjükre, ami nagyon tanulságos volt (akár pszichológia szakdolgozatot is lehetne írni belőle...). A második esetében csak azért hallgattam végig a haveromat, hogy lebeszéljem. Nem sikerült; másfél éve benne van és azóta is fizeti a havidíjakat anélkül, hogy bármi haszna lenne. Ennek ellenére annyira át lett mosva az agya, hogy még mindig töretlenül hisz benne, hogy 1-2 éve belül milliomos lesz. Engem nagyon meglepett, hogy így lehet manipulálni az embereket. Nem más ez az MLM, mint egy nagyra felfújt marketinglufi. Két dologhoz értenek: a marketinghez és a pszichológiához. A termék/szolgáltatás maga értéktelen, használhatatlan vacak, csupán ürügy a hálózatépítésre és a piramisrendszerbeli kifizetésekre. A lényeg az, hogy ezen a beszervező esten lenyomnak egy olyan "ütős" előadást, hogy heti húsz óra munkával pár hónapon belül mindenki milliomos lesz, aki a teremben ül, kivéve azok, akik lusták, pesszimisták, vagy nem elég motiváltak, illetve kivéve azok, akik "nem mernek" belevárgni. Tartanak egy agymosó termékbemutatót, miszerint a terméket mindenre lehet használni és minden betegséget gyógyít. És elmondják, hogy most rögtön csatlakozzon mindenki, mert ha vacilál, akkor lemarad. No meg azt is elmondják, hogy ha hazamegyünk, akkor ne hallgassunk a családtagokra, barátokra, akik le akarnak majd beszélni. És nyilván azért akarnak majd lebeszélni, mert korlátolt és negatív gondolkodásúak és már előre irigyek a lehetségek meggazdagodásunkra. Ezt a dolgot valahogy úgy állítják be, hogy vannak a kiválasztottak, akik csatlakozni fognak és millió forintokra tesznek szert és vannak a lemorzsolódók, akik nem mertek belevágni, nem hittek eléggé, vagy hittek a család, barátok ellenző szavainak, vagy lusták voltak, stb. A meglévő, de pénzt nem kereső tagokat is úgy tartják bent, hogy azzal áltatják őket, hogy közel a siker, már csak egy kicsit kell többet dolgoznia, stb. És nehogy már olyan legyen, mint xy, aki feladta.

Az MLM cégek álmokat és célokat adnak olyan embereknek, akiknek korábban nem voltak álmaik és céljaik, az MLM rendszer hízelgően elhiteti ezekkel az emberekkel, hogy tehetségesek, elhiteti velük, hogy vállalkozók és ezáltal szabadok, megtapsoltatja a legjobbakat a konferenciákon, közösséget hoz létre nekik. Akiknek korábban nem volt vagy társas-, vagy sikerélményük, esetleg utálják jelenlegi munkahelyüket és arról ábrándolnak, hogy milyen jó lenne milliomosnak lenni, könnyen beleugranak és benn is maradnak. Az MLM rendszer - miközben arról beszél, hogy felszabadítja az embereket a mókuskerékből (így nevezik a normál munkahelyeket, ez egy MLM-es dogma, hogy a normál munkahely csakis szörnyű lehet) - közben gyakorlatilag egy annál is kizsigerlőbb rendszerbe vezeti át az embereket, mint ahol esetleg előtte minimálbérért dolgoztak. Ráadásul úgy átmossák az agyukat, hogy örömmel és lelkesedéssel fognak dolgozni a rendszernek minimális pénzért. Mindezt annak a reményében, hogy egyszer ők lesznek a piramis tetején. Munkáltatói szempontból ez a legkifizetődőbb: a tagok boldogan és örömmel végeznek gyakorlatilag alantas házaló munkát és mindezt minimális pénzért.

Annyit kell megjegyezni (és akkor nem lesz baj): MLM = piramisjáték, noha ez ellen nagyon tiltakoznak, de az MLM tényleg semmi másról nem szól, mint ürügytermékekkel legálissá tenni az amúgy illegális piramisjátékot/pilótajátékot. Illetve marketing és pszichológiai eszközökkel balekokat fogni és azokat a lehető legtovább benntartani, fizetésre bírni és elhitetni velük, hogy már nagyon közel a siker úgyhogy legyenek türelmesek és ne adják fel, mint xy, aki nem volt kitartó.

Minél többet kutattam az MLM rendszerek után, annál jobban megundorodtam ettől a dologtól, ezért elhatároztam, hogy fel kell lépnem valahogy ez ellen a dolog ellen. Tegnap létrehoztam az alábbi facebook csoportot Mondjunk NEMet az MLMre címmel, ahol további MLM-mel kapcsolatos tapasztalataimról írok:
www.facebook.com/pages/Mondjunk-NEMet-az-MLMre/154291888081050
lájkoljátok a facebook oldalt és olvassátok el a leírást (ami egy kicsit hosszúra sikeredett, de összefoglaltam benne a lényeget)
Abban sokan egyetértünk, hogy az MLM cégeknél az alaptét a pénzed.De lehet, hogy van pár fontos(abb?) dolog is mint a pénz.És ez a barátság, emberi kapcsolatok és a meghittség.Akinek van negatív tapasztalata ezzel kapcsolatban, kérem írjon.urstupidTönkrement kapcsolatok Létezik egy…..
Most nem Gyurcsánnyal, hanem Bajnaival keverték össze külföldön. Hogy is lehetne elfelejteni azt, amikor a svéd televízió képernyőjén a meccset Csányi Sándor mellett élvező Orbán Viktor alá lazán odaírták, hogy Gyurcsány Ferenc? Most Portugáliában derült ki, hogy…..
MLM átverés Talk Fusion 2010.12.16 11:38:58
Video email a jövő, melyet állításuk szerint ők találtak fel és ez a jövő technológiája. Ezzel szemben a tények: A technológia legalább fél évtizede létezik, video emailt is lehet már küldeni régóta és ingyenesen. A videót állításukkal ellentétben valójában nem…..