Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MsTea

126 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó: MsTea Tearajongóként rendkívüli örömmel töltött el, amikor megtudtam, hogy a Pécsi Kávé kínálatának része lett a matcha latte, így végre Pécs is felírta magát a matchát kínáló helyek világranglistájára! Amikor az alábbi történetet olvastam, fülig érő szájjal…..
Fotó: MsTea A japán szimbólumok közül a matsu, a fenyő (fenyőtű) különösen közel áll hozzám. A hosszú, boldog élet és a fiatalság, folyamatos megújulás jelképe. Ez a tűleveles csésze már nagyon régóta foglalkoztatott, újra és újra megnéztem a Hibiki-an oldalán. Kecses…..
Kép forrása: debyclark.blogspot.hu 1. A tea mint gyógyszer Magyarországon a teáról az első említést herbatea formájában találjuk, 1701-ben. A tea forgalmazói ebben az időben a patikusok voltak, és elsősorban gyógyszerként árusították. Fogyasztói pedig a főnemesség és a…..
Június 28-án a japán kultúrára fogékonyak gyűltek össze a Nippon Expo-n, és rengeteg szuper program várta őket! Volt például nagyon jó előadás a gésákról és a kimonókról, Urasenke stílusú japán teaszertartás bemutató, valamint a japán teákról tartottam egy fél órás…..
    Egy új eszköz mindig öröm, hát még ha ilyen szép. A szomorú benne az, hogy a Hanami Teaház végkiárusításákor vettem. Ugyan sosem jártam ott, de barátaim igen. Őszintén sajnálom, hogy be kellett zárni. Remélem hamarosan újjászületik hamvaiból, mint a…..
Mindig megtiszteltetés, ha vendége van az embernek, de ez alkalommal ha lehet, még különlegesebb az apropó: a szerző a századik (100!) posztjával érkezett hozzám, hozzátok így virtuálisan egy remekbe szabott matchás kókuszkocka recepttel! Köszönjük! Nem tudom, mennyire gyakori, de…..
Nem vagyok sem orvos, sem gyógyszerész, sem várandós. Ilyen téren nincs is saját tapasztalatom. De VKI kommentjére reagálnom kell bővebben is. VKI azt kérdezte, hogy terhes nők/ kismamák is fogyaszthatnak-e mate teát. Összefoglalom hát, amit a tea fogyasztásáról találtam…..
MsTea 2010.07.08 14:06:26
@The Real Kicsimakk: A mértékletesség örök érvényű irányelv, egyetértek! Több helyen olvastam én is, hogy valamennyi koffein belefér. Örömmel hallom. De én általában azon az elven vagyok, hogy jobb félni, mint megijedni.
MsTea 2010.07.14 08:59:09
@motymoty: abszolút, a rooibos koffeinmentes!
MsTea 2014.04.08 17:44:16
@rekspeiler: Igen, a cikkben is említettem néhány koffeintartalmú ételt. Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy ne igyon sok kávét, teát a kismama. De persze egyéni megítélés kérdése.
Tealevelek Egy kis keksz a teához? 2013.11.08 13:29:53
Tea mellé jólesik egy kis édesség. De mi legyen az? Legyen kókuszos, marcipános, csokis? Kifejezetten tea mellé felszolgálva talán jobb választás valamilyen semlegesebb ízű édesség, ami leginkább csak édes, és nem túl markáns ízű. Mert akkor elterelné a figyelmet a tea…..
Tealevelek A legendás fehér tea 2013.10.31 23:17:16
Az eredeti fehér tea ritkaság, még ma is kézzel szedik, az év néhány eső- és harmatmentes kora tavaszi napján, amikor a rügyek még épp nem bomlottak ki. Nyárra már a boltokba kerül a friss fehér tea, amely épp csak fonnyasztáson és szárításon esett át, így még a kis…..
Tealevelek Kell egy kis móka! 2013.10.24 15:43:10
Sokszor végigbogarászom a konyhai részleget mindenféle boltban, érdekes dolgokat lehet találni. Pár éve így bukkantam rá a teafilterkinyomóra (ami kockacukorszedőnek volt álcázva). Remek, vicces kis kütyüt találtam, konkrétan a Kikában. Nem lehetett ott hagyni. Íme: Ez egy…..
Tealevelek Oolong? Mindenkor! 2013.08.10 16:14:48
Az oolong (vagy wulong) teák Magyarországon még kevéssé ismertek, de őszintén bízom benne, hogy ez rövidesen változni fog. Aki már kóstolta ezeket a különleges, rendkívül ízletes teákat, minden teában ezt az összetettséget fogja keresni. Ugyan nem lehet mindenkinél ugyanaz a…..
Tealevelek Tejserkentő teákról 2013.05.16 16:29:29
Forrás: Annie Ludes Mintha egy előző időszámítás lett volna, olyan távolinak tűnik, amikor jött egy kérdés nekem, hogy várandósok fogyaszthatnak-e teát, akkor jól utánajártam a dolgoknak a neten, a beszámolót A tea és az áldott állapot címen olvashatjátok. Nos,…..
Tealevelek Fekete tea, a klasszikus 2013.03.13 15:22:00
Európában a tea mint importcikk az 1600-as évek környékén kezdett megjelenni, legelőször portugál, holland, majd angol kereskedők révén. A tea forgalmazása és fogyasztása a 19. század elején indult meg Magyarországon. Az európai teafogyasztók körében a fekete tea lett a…..
Több legenda is él arról, hogy ki fedezte fel a teát, mikor és hogyan. Mindegyik forrás megnevezi a tea jótékony hatásait: szomjoltó, frissítően hat a testre és a lélekre, gyulladáscsökkentő, emésztéssegítő és sok más pozitív tulajdonsággal bíró növény. Több ezer éve…..
Új hóbort van a láthatáron: Tajvanból „fújta ide a szél”, 30 év körüli múltra tekint vissza. Mesterségének címere többnyire tea, tej, gyümölcsszirup, gyümölcszselé vagy tápiókagyöngy, különös ismertetőjegye a kb. 1 cm átmérőjű szívószál. Különböző…..
Japán teatermelésének túlnyomó többségét a zöld teák teszik ki, bár egy-két termelő fekete teát is termel. A tealeveleket tavasztól őszig 2-4-szer szedik, leginkább gépekkel. Néhány különlegesen magas minőségű teához szedik csak kézzel a teát. A japán zöld teák…..
Képzeljünk el egy lélegzetelállítóan gyönyörű kertet, amelyben friss, harmatos a levegő, a nap fénye meg-megcsillan egy vízcseppen, a mohán, amely olyan harsány zöld, hogy szinte nem is hiszünk a szemünknek. Vagyont érő selyem kimonónkban lépdelünk az ösvényen a teaszoba…..
A képen felülről lefelé: Pai Mu Tan (fehér tea), Temple of Heaven Gunpowder (zöld tea), Darjeeling FOP Furst Flush (fekete tea). Balról jobbra: tealevelek szárazon, a tea és a teából kivett nedves tealevelek. (A szakértők ezt a három állapotot vizsgálják, ebből állapítható meg…..
Igen, naná, hogy a Valentin nap közeledte mindenkit felvillanyoz, tea témában is rengeteg ötletet találhattok, amit kis kézügyességgel össze lehet hozni! Hajrá!Íme Lija zseniális meglepetése (remélem a párja csak később olvassa a bejegyzést):***Teatív – tea, kreatívanNem…..
A könyvekből sok mindent meg lehet tanulni, mégis jobb egy embertől, egy mestertől tanulni, mint könyvből. A teázás véleményem szerint magányos és egyben társas élmény. Magányos, mert az érzéseinket csak megközelítőleg tudjuk körülírni, különösen, ha illatokról,…..
Aki esetleg már közelebbről találkozott a brit kultúrával, az tudja, hogy az angol reggeli az egy fontos „intézmény”. Nem mellesleg finom is! Bár erről megoszlanak a vélemények. Az angol reggeli tea (English breakfast) pedig egy kellemes, jó erős fekete tea keverék,…..
Aki szeretné megismerni a japán teaszertartást, és aki érdeklődik a japán kultúra különlegességei iránt, annak szinte kötelező beírni a naptárába a november 27-ei dátumot, mert akkor lesz a teaművészetet bemutató előadás az Urasenke Magyarországi Japán Tea Egyesület…..
Ajándékba kaptam! Hát nem gyönyörű? Lepkék, érdekes formák és egy paletta-szerű csészealj, amin végre elfér minden, ami a tea mellé jól jöhet: cukor, citrom, kiskanál, kinek mi!Nem tudom, mennyibe került, és hol lehet beszerezni, mert ajándék volt. Csak annyit tudok, hogy ha…..
Aki szeretné tökéletesíteni angol tudását - főképp a szóbeli kommunikációra koncentrálva - és még a teát is szereti, annak remek lehetőséget kínál a British Council: ötórai teára és kellemes beszélgetésre hívja előre meghirdetett időpontokban az angol nyelv iránt…..
Tealevelek Varázslat? Á dehogy! 2011.08.10 17:24:00
Végy egy kíváncsi utazót, aki betér egy szögedi régiségboltba. Adj hozzá némi múltba révedező hangulatot! Csiribú-csiribá: már kész is Alíz Csodaországban elvarázsolt világa, és 3 négyzetméternyi területen kápráztat el! Na jó, Aladdin is tudta a régiből újat trükköt!…..
MsTea 2011.10.05 09:18:33
@pumacska: Szia! József Attila u. 18-20 körül, a pontos házszámot nem írtam fel. Ha megtaláltad, megírnád pontosan? Más is kérdezte már :) Jó shoppingolást!