Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K. Kálmán

0 bejegyzést írt és 310 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ben Affleck veszélyesen él újabb filmjében, és a magyarok eléggé szerették legutóbb is, mikor fegyvert ragadott (meg számlatömböt). Az éjszaka törvénye azonban nem csak az ő izgalmas döntéseiről szól, hanem a szinkronrendezőéiről is. Persze Géza az Tamás, de a többiek nem ilyen törvényszerűek.....
K. Kálmán 2017.02.07 08:12:28
@dzsoker1976: egyetértek, amennyiben a két borzalmas női hangra gondolsz. Fanning szinkronhangja nagyon mellément, teljesen kizökkentett a filmből, és Sienna Miller magyar hangja is rettentően idegesítő volt.
Ezen a hétvégén is súlyos kár érte a magyar mozipénztárakat, na nem anyagi, hanem fizikai. Számos jegy kelt el a premierekre, melyek közül meglepő módon, bár némileg magától értetődően a Széttörve emelkedett ki győztesen, akárcsak a tengerentúlon. Shyamalan thrillere közel 60 milliót sepert be - és…..
2017-ben negyven éves a Csillagok háborúja (és jön a folytatása), harminc a Halálos fegyver (és jött a tévés változata), húsz a Titanic (franchise-építési zsákutca), tíz a Transformers (és jön a folytatása). Meg hogy még mik jönnek mifelénk, az most kiderül, és majd persze bővül.....
K. Kálmán 2017.01.13 08:33:20
@kobretti88: manapság a fajsúlyosabb filmeknek ez a sorsuk: amíg mindenféle díjakra jövendölik őket a kritikusok, van esély a hazai mozibemutatóra, aztán ahogy elérkezik a díjszezon és fogyatkoznak a díjra jelölések, úgy csökken a mozibemutató esélye is.
Ebben az idényben nem csak a díjszezonban, hanem a box office-listán is a rasszok változatossága jelenti az irányadót: A számolás joga című NASA-s-afroamerikais dráma nagyon erősen kezdte meg országos üzelmeit, alaposan megszorongatva a Zsivány Egyest. Az Underworld: Vérözön a vártnak megfelelően,…..
Mel Gibson színészileg is inkább csak manapság kénytelen lemondani saját hangjáról a mozikban, ami pedig rendezéseit illeti, azok nem azok a szokásos családi matinék, plusz egy A passiót vagy egy Apocalyptót szinkronizálni haszontalanabb lett vón, mint fegyvert adni Desmond Doss kezébe... A…..
K. Kálmán 2016.12.24 15:01:55
@misafeco: De, létezik belőle feliratos kópia is.
Tom Cruise és a megrendszabályozás, Kevin Costner és a személyi védelem, Sylvester Stallone és a hegymászás, Whoopi Goldberg és a fityula, Steven Seagal és a fakanál: ezeket a filmeket néztük 1993-ban a magyar mozikban...
Október első nagy dobása, A lány a vonaton annyiban követte a kijelölt menetrendet, hogy az élen nyitott, ugyanakkor bevétele viszonylag átlagosnak tekinthető, így nem lépett a nagy szezonbeli elődök nyomába. Nate Parker dicsért, ám katasztrofális PR-ral megvert történelmi filmje, az Egy nemzet…..
Mozikban az új A hét mesterlövész, ami hosszú idők óta a legnagyobb közönségsikerre számot tartó klasszikus tematikájú, vadnyugatos western a magyar mozikban. A tengerentúlon a kasszarobbantás biztosított, hiszen a manapság ritkán képviselt műfaj könnyen talál közönséget ott, ahonnét -javarészt-…..
A felettébb zsúfolt negyedik szeptemberi hétvégén a kései érkező aratta le a babérokat: az Idegpálya teljesen kihasználta a magyar fiatalok mindennemű függőségét, miközben a porosabb-szokványosabb darabok, azaz A hét mesterlövész és a Gólyák, éppen úgy muzsikáltak, mint hazájukban: hamisan. A Kút a…..
Nem vagyok az a válogatós vagy panaszkodós fajta, de 2016 nyári szezonja kirívóan kevés olyan filmet tartogatott, amire könnyű szívvel mondhatnánk, hogy: jó. Éppen ezért most, hogy elérkezett a számvetés ideje (mert hát számot vetni azt mindig kell egy prominens időszak lezárásául), a…..
Mozikban A barátságos óriás, és bár a tengerentúli kritika a szokott módon, azaz nagyobb részt kedvezően fogadta, érezhetően a futottak még szekcióban foglalta el helyét a mozimágus rendező filmográfiájában. Hogy pontosan hol is, az rövidesen kiderül, és ezúttal még csak kötözködni sem ér: a 29 film…..
aeon flux kritika: ben-hur (2016) 2016.08.18 15:26:49
- SPOILERMENTES - Nem vagyunk mi kérem hozzászokva, hogy már ilyenkor, augusztus közepén megkapjuk a Ben-Hurt. Mikor először meghallottam, hogy Judah, meg Messala, rögtön összefutott a nyál a számban, és a mozi sötétjében elkezdtem keresgélni a szentestéről megmaradt zserbót. Aztán rájöttem, hogy…..
 - SPOILERMENTES - A USS Enterprise ötesztendős mélyűri felderítőútja derekán, indulása után három évvel Yorktown népes kolóniáján tölti fel készleteit. A hosszú összezártság egyformán megvisel legénységet és tisztikart. Sulu nehezen dolgozza fel férje és kislányuk hiányát, Scotty viszont a…..
aeon flux Bud Spencer (1929 - 2016) 2016.06.27 23:20:27
"Csak a Puffin lekvár ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot!" "A kedvencem a hagymás bab!" "Ha nem nézek rád, nem lesz hányingerem." "Ne izgulj, behunyt szemmel olvasok ezekben a könyvekben." "Nem-nem, menjünk inkább talán azonnal a vályúhoz!" "Úgy hiányoztál, mint sárgaláz a lepratelepen." "Ez…..
2016-ban harminc éves a Hegylakó (ezt mikor rebootolják már?), húsz éves A függetlenség napja (de jön a folytatása), tíz éves A Da Vinci-kód (és jön a kvázi-folytatása). Azért lesznek olyan filmek is, amikről még eddig nem hallottunk. Néhány...
 - SPOILERMENTES - Egy számítógépes játék filmes átirata a legtöbb esetben el van átkozva, erre megszámlálhatatlan példát ad az elmúlt húsz év. Ahogy néztem a trailert pár hónappal ezelőtt, pontosan ennek az átoknak a jeleit láttam (több néven emlegetik, de leginkább úgy ismerik: "blockbuster",…..
Nem sok jót jelent a USS Enterprise legénységére nézve, ha az idegen lédin és Kirk kapitányon kívül mindenki más vörös egyenruhát visel... Attól függetlenül, hogy milyen lesz végül a Mindenen túl, azért ezt a posztert bárhová kiraknánk a lakásban...
K. Kálmán 2016.05.27 15:40:13
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: A második pedigmég jobb! :)
Majd' ötpercesre bővített előzetes érkezett A függetlenség napja: Feltámadáshoz, természetesen hatalmas adag pátosszal és patriotizmussal, sok-sok rokoni szállal, valamint a rég látott polipos hentai felidézésével. A folytatásba fűzött csatorna további videói között találni rendezői portrét,…..
 - SPOILERMENTES - Krisztus előtt 3600-ban a világ legnagyobb hatalmú teremtménye, a vélhetőleg legelső mutáns En Sabah Nur (Oscar Isaac) összeesküvés áldozata lesz. Leghűbb szolgái életüket adják azért, hogy a hat évezreddel ezelőtt mindenhatónak tekintett entitás ne tűnjön el végleg az idő…..
Mikor máskor, ha nem ma?..
K. Kálmán 2016.05.06 12:16:30
@totorohun: szerintem az előzménytrilógia után már csak felfelé vezethet az út.
A Freeman Film októberben mutatja be nálunk ezt a felkészültebb gyermekeknek szóló fantasyt, melyben a faszörnyféleség hangját Liam Neeson szolgáltatja, míg az alábbi előzetes tanúsága szerint a szinkronizált változatban Csernák Jánosra számíthatunk...
Kapkodjuk a fejünket: megérkezett A hét mesterlövész első valódi, bár teaser-sztátuszú előzetese. UPDATE: Ugyan első ránézésre egyformák, a nemzetközi trailerhez képest az utólag posztba illesztett, "sima" változat jó 20 másodperccel hosszabb...
A macsók rohama után jól esik a női vonal, no nem mintha a testi erőt idealizáló virtuskodásnál nem lehetne a lelki terror sokkal keményebb akár. Paula Hawkins itthon A lány a vonaton címen kiadott bestsellerét Tate Taylor (A segítség - 2011, Get on Up - 2014) adaptálta vászonra. A regény hangvétele…..
K. Kálmán 2016.04.21 14:26:55
@Repce Manó: Nem vesztesz sokat, ha nem olvasod el; szerintem minden szempontból ritka rossz regény.
Elérkezett végre az a hétvége, amikor mondhatni kiürültek a mozik. Az időjárás csak félkolompos ebben, hiszen a friss filmkínálat nem volt éppen nézőcsalogató. A Cloverfield Lane 10. járt a legjobban, de amúgy nem járt jól, s dobogós lett még a Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3: A forradalom is. A…..
K. Kálmán 2016.04.19 15:22:21
@Repce Manó: Nekem is más városba kellett átugranom a filmért. Ez is gond, hogy sok vidéki városban nem vetítik. Úgy érzem, a film kicsit a "senki földjén" van: a magyar nézők hazai filmben csak vígjátékot, vagy díjakkal elhalmozott drámákat néznek, egyéb műfaji filmhez egyszerűen nincs bizalmuk. A mozik nagy része is így gondolkodik, ezért sok vidéki CC moziban eleve nem is tűzték műsorra, az art mozik közönsége pedig sajnos nem igazán vevő egy ilyen típusú filmre. Én bízom a jó szájhagyományban, szerintem is megérdemelné a sikert a film!
A Bazi nagy görög lagzi 2. premier előtti vetítéseit is számítva decens látogatószámot produkált, de az első résznek persze bottal ütheti a nyomát. Az Eddie, a sas és a Momentum jobbára hidegen hagyta a magyarokat, és ezúttal erősen idomultunk a nemzetközi trendekhez is, midőn alaposan kihúztuk a…..
K. Kálmán 2016.04.04 19:42:25
@Csaba Turbucz: szerintem egyszerű a válasz: a Deadpool előzetesei pont azt a fajta alpári, trágár filmet sugallták, amit a magyar átlagnézők általában kedvelnek. Ha Batman és Superman is az egzisztenciális válság helyett öldökölnének és káromkodnának némi övön aluli poén kíséretében, biztos lenne a honi siker. (De, remélem, ezt nem érjük meg!...)