Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dombó Dániel

45 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapest és az ország számára lényeges, hogy minél több hasonló nemzetközi eseményt szervezhessen, mint amilyen az Eucharisztikus Világkongresszus is. Minden ilyen alkalommal komoly esélyt kapunk, hogy megmutathassunk nemzeti értékeinkből a világnak egy keveset. Bemutassuk városainkat, ahol élünk,…..
Manapság egyre többször érezhetjük magunkat egy alternatív valóságban. Mintha nem velünk történnének az események, mintha egy a valóságtól eltérő történelembe csöppentünk volna. Gondolok itt a nyilvánvaló korrupciós ügyekre, és azok politikai konzekvenciáinak hiányára. De természetesen a sokakat…..
" (...) Célunk az, hogy a most megalakuló kormány néppárti kormány legyen, és néppárti kormányzást folytasson. Ez több, mint a demokrácia szabályainak betartása. (...)" /Orbán Viktor, 2014/  Végy 8 millió választópolgárt, válaszd szét 3 felé, majd fűszerezd a következő módon: csoport: „a…..
Ebben a "momentumban" hozta a postás. Akkora a választék, hogy kéne egy "iránytű", ami megmutatná, hogy jobb(ik) vagy bal(lib), hogy "szem" vagy "sem", de legalább egy "közös nevező"-t ha találnék. Pedig "párbeszéd" hiányában, legalább egy őszinte (ha-ha) "kössz" is elég lenne. Hidd el, van bennem…..
http://www.origo.hu/nagyvilag/20180401-ot-ev-alatt-ketezer-templomot-romboltak-le-nemetorszagba.html Kedves Feleim! Most meg kell szólalnom, mert mélységesen felháborít az origo.hu ezen „hírösszeállítása”. A híreket szolgáltató média legfőbb felelőssége, hogy az, amit közöl, tényekkel…..
A cél megszűnte a dicső csatának, A cél halál, az élet küzdelem, S az ember célja e küzdés maga.” /Madách Imre: Az ember tragédiája, 13. szín/ Ezzel a gondolatmaggal indítanám el azon eszmefuttatást, mely a Hamleti örök kérdéstől, mint a létezés és nemlétezés közötti minőségi különbségtől a…..
"Szeretsz énekelni?" - kár... Ismét meglegyintett minket egy újabb magyar siker szele, Deák Kristóf: Mindenki című magyar rövidfilmje, melyről az a hír járja, hogy Oscar esélyes. A Saul fia sikerén fellelkesedve, és mert énektanár kollégák is ajánlották a közösségi felületeken, megnéztem. Nagyon…..
"Értékes génjeim továbbörökítése az értékes emberek túlnépesítése érdekében" jeligére várom értékes génállományú hölgyek jelentkezését.  Koncentrikus körökben gondolkodva várom elsőként a 18 évet betöltött kiváló genetikai állományú hölgyek érdeklődését. Így szépen, ahogy tágulnak a körök…..
Már több alkalommal írtam kritikus hangulatban a keresztény egyházzal kapcsolatban. Ezen vallási kultúrára jelentő komoly veszélyként jellemeztem a liturgikus hagyományokon esett csorbákat, az építészeti szörnyszülötteket, és a zenében megnyilvánuló torz, oda nem illő…..
Vannak helyzetek – mostanában egyre sűrűbben – amikor már nem lehet megállni szó nélkül… Kr.u. 2015 Augusztus 20-án „kinyitottam” a facebook-ot, és ez a kép köszöntött: Sok mindenre számítottam ezen a napon, de ilyen csodálatos, és szívbemarkoló vizuális kompozícióról nem is álmodhattam volna. A…..
Vannak pillanatok, amikor elszakad az emberben valami, mondjuk a cérna, és nagyon nehezére esik indulatait leküzdve, nyomdafestéket bíróan fogalmazni. De mivel ez egy nyilvános blog, ezt szem előtt tartom.  Tehát, közismert álláspontom az egyházi zenéről, és annak hanyatló…..
1. Megállapítás a Töréspontról Volt már olyan érzésed, hogy a dolgok kifordultak önmagukból? Látod, hogy az életed menete rossz mederben folyik, és szinte napra pontosan meg is tudod állapítani, hogy mikortól. Egy törés az életedben, ami rányomja bélyegét az utána…..
Hol is kezdjem? Talán az igazság keresésénél. Induljunk ki abból az állításból, hogy nincs jó és gonosz, hogy az erkölcs, morál csupán a hatalom egy eszköze, mely célja befolyásolni, elhomályosítani a tisztánlátásunkat, mert sorsunknak sosem lehetünk kovácsai. Ha…..
Az előítéletről Elhinni, hogy jobb és több vagyok, mint a másik, az egyik legveszélyesebb dolog a világon. Az ego egyik olyan eszköze ez, mellyel ugyan saját falánk étvágyát képes ideig-óráig kielégíteni, de közben végtelen károkat okoz. Hogyan és milyen felhatalmazásból…..
Kilátástalan jövő 1936. március 7-én hajnalban a Wehrmacht 30 ezer katonája bevonult a demilitarizált Rajna-vidékre. Ez volt az első katonai jellegű esemény, mely megelőzte a második világháborút. Ez egy területi annektálás volt (szem elől hagyva a Versailles-i békekötés…..
Psalmverarbeitung für Sopran und Tenor mit Orgelbegleitung/Zsoltárfeldolgozás szoprán és tenor hangra, orgonakísérettel.  https://www.youtube.com/watch?v=w8bqp3hikg8&feature=youtu.be Notengrafik/Kottagrafika: Hegyi Tamás Konzert: Peterskirche (Wien)  11. und 17. März 2015…..
Μουσαι Adventi koncert 2014 2015.01.24 23:32:23
..
Μουσαι Vers, mindegy kinek 2015.01.20 23:57:54
..
Μουσαι O nata lux 2015.01.20 00:59:24
..
Egyik nap arról értesültem, hogy bár nagy filmrajongó vagyok, nem fogok látni egy számomra érdekesnek tűnő Hollywood-i filmet, mert az sérti mások értékvilágát, és ezért jobbnak látják nem bemutatni. Kicsit morcosan, de tudomásul lehet ezt venni. Egyik nap arról értesültem,…..
+ 1 - Mművészet György idegenvezet Oligarchiában "Ahhoz, hogy egy nép a földi dolgok fonákságán jóízűen, bölcsen nevetni tudjon, sok intelligencia, nagy kultúra és számtalan megpróbáltatás kell."Kosztolányi Dezső..
" (...) Célunk az, hogy a most megalakuló kormány néppárti kormány legyen, és néppárti kormányzást folytasson. Ez több, mint a demokrácia szabályainak betartása. (...)" /Orbán Viktor/  Köszönöm az őszinteséget, most már tudom, hogy vissza se nézek, úgy hagyom el az…..
Tudom kissé erős témakapcsolás, és nem is áll igazán ok okozati viszonyban egymással, de valamilyen szinten mégis van hatással egyik a másikra. A „haladni kell a korral” sok esetben nem jelent mindig jót, és fejlődést. Valami vagy megőrzi saját funkcióját és úgy él tovább,…..
1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket.…..