Regisztráció Blogot indítok
Adatok
István 55

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kőrösi Tibor blogja Nem zsákutca 2014.08.27 22:31:16
Állandó problémát jelent a külterületen illegálisan lerakott szemét, a szétdobált zsákok, melyek szennyezik a környezetünket. Kezdetben egy-egy akció keretében, két éve pedig már a START-munka részeként közfoglalkoztatottak tucatjai igyekeznek felszámolni ezeket a lerakókat.…..
Kőrösi Tibor blogja Itt a tél! 2014.01.25 00:25:24
A hét első napjainak tavaszában még hihetetlennek tűntek azok az előrejelzések, melyek péntekre már a tél beálltáról szóltak. Ennek ellenére nem ért bennünket felkészületlenül a havazás, ugyanis a pénteki nap folyamán már megtörtént a közutakon a sószórás, ezzel…..
István 55 2014.01.26 18:35:51
@Nagy Péter András:
Ma 10 óra tájban bevetés előtti próbaúton?
Reggelre a külső területeken is el volt tolva a hó. Nekem csak az nem tetszett, hogy az utcák végén az egyik oldalt jó nagy hókupacok maradtak mert nem mentek vissza a gépek letolni. A főbb utakról rátolták a havat a mellékutcák végére, aztán letolták a mellékutcákat, de az utcák végén nagy hókupacok keletkeztek az egyik oldalon.
Nem akarom bántani őket csak megjegyeztem mert ha ráfagy most ez a hókupac az utakra, egyik oldalról nehéz bekanyarodni az utcába.
Létezik egy támogatás azok számára, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak a gyermek szociális helyzete alapján. Ez is egy olyan támogatás, amely a rászoruló gyermekes családok helyzetén hivatott segíteni. Azok a gyermekek és fiatal felnőttek, akiknek rendszeres…..
Kőrösi Tibor blogja Láncfűrész 2013.07.30 23:28:30
Vannak dolgok, amikről azt gondolja az ember, hogy elég azt egyszer elmondani. Egyrészt mert nem túl bonyolultak, másrészt mert eléggé feltűnőek. Nem túl bonyolult például néhány kisebb száraz fát kivágni. Általában látom a fától az erdőt, de magát a fát is, főleg ha…..
István 55 2013.08.01 00:28:06
@tiszay:
Néha a Polgármester is lakos mint bárki más.
Szerintem most azoknak akik erre vannak szakosodva egyéb más dolguk is lehet és lehet, hogy nem ez a legfontosabb. Nem hinném, hogy külön erre a feladatra egész évben lenne ember.
Én úgy képzelem, hogy egy száraz fa kivágását ha kéri valaki akkor a főkertész eldönti, hogy kivágható, aztán más egyéb munkából ki kellene venni legalább két embert, + 1 gépet emberrel aki elszállítja. Én láttam a télen amikor erre álltak rá néhányan és sorba járták az utcákat. Nem egyenként hetente szedték ki minden bejelentésre a kiszáradt fákat. Meg kell érteni azokat is akiknek ez is lenne a dolguk sok egyéb mellett. Ilyenkor talán a fűnyírás lehet, hogy fontosabb mint a favágás.
Azt hiszem, kevés ember van, aki ne irtózna a szúnyogoktól. Ha elszaporodnak, pokollá teszik mindannyiunk életét. Volt erre már korábban elég példa nálunk. Nem egyszer tették elviselhetetlenné a vérszívók tavasztól őszig a  mindennapjainkat. Az elmúlt…..
Kőrösi Tibor blogja Garancia 2013.07.15 23:58:59
Hétfőn egy 90 éves szépkorú nénit köszöntöttem szűk családi körben. Az ünnepi alkalomba azonban némi üröm is vegyült, mert a beszélgetés során szóba került az egyik rokon lakáshelyzete. Önkormányzati költségelvű bérlakásban lakik, ami azt jelenti, hogy piaci árat…..
István 55 2013.07.20 20:00:37
@Farkas Szürke:
Szerintem egyáltalán nem ez tartaná vissza őket. Amíg átveszik tőlük a selejt munkát, meg is teszik, hogy trehány munkát végeznek. Mi lenne ha a műszaki átvevőt költöztetnék ilyen lakásba? Nem akarom bántani szegényt mert biztosan ezer ok miatt át kellett venni az ilyen munkákat is.
A városunkba látogatók talán hamarabb észreveszik -nálunk, akik itt élünk-, hogy ebben az évben szebbek, virágosabbak közterületeink. Azok, akik hosszabb kihagyás után látogatnak vissza Csongrádra, gyakran megemlítik, hogy milyen szépek a virágültetvények. Mint már korábban…..
Kőrösi Tibor blogja Hol a hiba? 2013.07.12 00:20:42
Csongrádon is ellentmondásos a helyzet a munkavállalás terén. Sokan keresnek munkát, de egyre több munkáltató küzd azzal a gonddal, hogy nem kap munkaerőt, még viszonylag stabil, hosszú távú foglalkoztatáshoz sem. Nem egyedülálló probléma ez a vállalkozások…..
Felgyorsultak a Startmunka program eseményei  az elmúlt napokban. A gr. Andrássy utcában egy igen hosszú darabon bontották fel a dolgozók a járdát. Itt nem aszfaltozni fognak, hanem a saját gyártású térburkoló köveket rakják le. Ezt látva máris érkeznek hozzám a…..
István 55 2013.06.29 22:56:21
@hajdulaszlo (volt hajdul):
Van borsó és tök, de most meg gyerek nincs aki megegye.:)
István 55 2013.07.01 18:24:21
@hajdulaszlo (volt hajdul):
Sertés tartásban nem gondolkodtak még? Én a tököt egy az egyben azokkal etetném meg, de tiszteletben tartom azokat akik szeretik. Lehetne fejes káposztát termeszteni és sertéshússal azt már az én gyomrom is bevenné.:)) Gondolom sokan jobban szeretnék a töltött káposztát mint a tökfőzeléket.
István 55 2013.07.02 23:25:12
@hajdulaszlo (volt hajdul):
Engem már nem lehet áttéríteni a kolbászos lecsóról a tökös lecsóra, de remélem a fiatalokat sikerül!
Kőrösi Tibor blogja Diákmunka 2013.06.19 00:32:49
Sokan vannak közöttünk, akik számára nem ismeretlen a nyári szünetben végzett diákmunka. Az én diákkoromban a felnőtteknél alacsonyabb bérért, felnőtt munkát vártak tőlünk, de legalább zsebpénzhez jutottunk. Én is többször dolgoztam - többek között - a szentesi Barneválban ( akkor még így hívták ),…..
Hajnalban, mikor felkeltem, még nem voltam elég lelkes. 6 órakor azonban, amikor megláttam a Vízirendőrség előtti tömeget rájöttem, hogy Illés Péternek, a Könyvtár igazgatójának igaza volt. Érdemes volt a Költészet Napját más módon köszönteni, mint ahogyan az eddig…..
István 55 2013.04.13 13:09:12
@forgoedit:

Csak egy kis szurkálódás!
Jó is annak akinek nagy élmény látni a napfelkeltét.:)))
Igaz focistához méltóan állandóan mozgásban van. Ha nem a pályán, akkor a pályáért küzd Plútó. Most éppen (többek közt) egy műfüves pályáért harcol. A Labdarúgó Szövetség egyik megyei vezetőjével járt nálam, hogy az új pálya megépítésének lehetőségeit nézzük…..
A minap, este fél hét után jöttem hazafelé a Szegedi úton, ahol egy édesapát láttam biciklizni, amint a gyerekülésben ülő gyermekét vitte. A kerékpáron iskolatáska is volt.  A gyermek nagyon fáradt lehetett, keze lába lógott. Szerencsére, mert a nadrágján volt egy kicsiny…..
István 55 2013.02.03 23:01:44
@becq74: Én azt mondtam, hogy én még nem is hallottam olyanról hogy világítás nélküli biciklis okozott balesetet ha egyébként szabályosan közlekedett. Ha az öles fák vagy a sövények mögül suhannak az nappal legalább akkora veszélyt jelent mint este, főleg olyan helyen ahol annyira meg van világítva a környék, hogy szinte nappali világosság van. Erre az autósnak számítani kell. Ha lassan közelíted meg az ilyen helyeket legfeljebb neked megy, de ennek semmi köze ahhoz, hogy van-e világítás az illető kerékpárján.
A korábban sok nehézséget okozó ügymenettől eltérően végre könnyebbé válik a helyi adók befizetésével kapcsolatos ügyintézés.  Az eddigi gyakorlat az volt, hogy márciusban az adófizetés esedékességekor be kellett menni a Városházára egy csekkért, melyet mindenki maga…..
Kőrösi Tibor blogja Fekete sereg 2013.01.16 23:23:49
Nem csak a járóbeteg szakellátás, vagyis a Rendelőintézet sorsa jelent újabb sürgősen megoldásra váró problémát, hanem a kéményseprési díjak meghatározása is.  Az erre vonatkozó jogszabály már megszületett, melyből látható, hogy 2015. január 1-től jelentős…..
István 55 2013.01.20 12:27:26
@Festina:

Nem nagyon érthető, de nem is kell nekünk mindent érteni. Biztosan egy hosszú kémény felülvizsgálata az sokkal több munka mint egy fele akkoráé és így logikus az árak meghatározása. Az átmérője sem mindegy mert egy nagyobb átmérőjűvel sokkal több baj van.
Én meg azt mondom, hogy a papírmunkával lesz a legtöbb dolguk a kéményseprőknek.
Cél mindig a bürokrácia csökkentése.
Csütörtök reggelre rendkívüli testületi ülést hívtam össze, ahol egy igen egyszerű kérdésben kellett a megjelent 11 képviselőnek döntenie, várhatóan negyed óra alatt. Arról volt szó, hogy a „fürdőpályázaton” elnyert maximális, 500 millió forintos támogatást…..
István 55 2013.01.19 12:57:37
@Pallagi Béla Lajos:

Az azért túlzás, hogy az 500 ezer ajándék, mert az csak akkor van ha mellé teszik a másik 500 ezret.
Én csak azt mondtam, hogy egyszer már megszavazták, hogy megpályázzák, akkor most ennek a szavazásnak mi értelme? Hátha meggondolta magát valaki?
István 55 2013.01.19 18:25:31
@Hidegen:

Természetesen tudom, hogy mennyiről van szó, csak elírás történt. Elnézést!
Kőrösi Tibor blogja Gallyazás 2013.01.13 23:20:04
Vasárnap délután néhány órán keresztül aprítottam azokat a gallyakat, melyeket az utcai fanyesés alkalmával vágtak le a héten. Gyújtósra szükség lesz jövőre is, ezért dolgoztam fel a levágott ágakat. Jövő télig lesz ideje kiszáradni a gallyaknak. A villanyvezetékek…..
István 55 2013.01.16 23:54:06
@KovacsAttila:

Sajnos nem mindenkinek van lehetősége gallyakkal fűteni, ez az egyik ok, hogy nem gyűjtik össze a lakosok. Aki tudna az meg nem lát benne annyi fűtőértéket, hogy megérje neki összegyűjteni, vagy lusta.
Felénk is ott volt egy jó ideig az út szélén, de később jött egy gép és bezúzta és aprítékot készített belőle. Talán egyszer majd odáig is eljutnak és megoldódik a kérdés.
Minden hónap első csütörtökén fogadónapot tartok. Már reggel sokan ülnek a folyosón, hogy gondjaikra segítséget kérjenek tőlem. Olykor rendkívül nehéz, máskor rendkívül tanulságos sorsú emberekkel találkozom. A négy gyermekét egyedül nevelő anya, aki önkormányzati…..
István 55 2013.01.04 22:38:13
Kőrösi Tibor blogja Fürdő 2013.01.10 23:11:27
A héten kaptuk meg az írásbeli értesítést arról, hogy a fürdő felújításával kapcsolatos pályázatunk elnyerte a maximális támogatási összeget, 500 millió forintot. Hangsúlyosan, ez a város történetében először félmilliárd forintos támogatást jelent. A régi cél…..
Vasárnap este 18 órakor Vízkereszt alkalmából rendezett komolyzenei koncertre került sor a püspöki székhelyen, Szegeden. A koncertet dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke rendezi meg évről évre. Közreműködtek a Szent Gellért Akadémia művészei, valamint…..
István 55 2013.01.08 22:13:35
@zombigyilkos:

Ez pedig így ahogy írtad értelmetlen.
"Szerintem olvtársunk prevenció alatt nem a hóesés megelőzését értette, hanem sokkal inkább a nagy hótorlaszok meg a járhatatlan utak kialakulásának megelőzését. Ezt pedig valóban csak úgy lehet, ha időben elkezdik takarítani a havat."
Hiába takarítjuk el a 2-3 centis havat, ezzel még semmi hótorlaszt és hóakadályt nem előztünk meg. Mi van ha aztán jön a 20 cm-es hó?
Meg kéne már szokni, hogy ha tél van néha van hó is és csúszós útszakaszok is. Tudom, hogy jó lenne fűtött járda meg út amiről leolvad a hó és mindig száraz úton járhatnánk, de tudjuk, hogy ez képtelenség, de még az is, hogy ha lesz húsz cm-es hó, hogy mindenki akadálytalanul el tudjon jutni a munkahelyére reggel, mert ahhoz nagyon sok gép kellene.

Én amit először írtam azt csak a takarékosság jegyében írtam és nem azért, hogy bárki munkáját kifogásoljam.
István 55 2013.01.08 22:20:22
@zombigyilkos:
Mert szerinted hóekézni lehet 3 centis havat? Nálunk sem nem sóztak sem nem ekéztek, de szerintem ugyanolyan minőségű az út mint ott ahol ezt megtették.
István 55 2013.01.10 14:04:50
@tiszaparty:
Kicsit furcsa összehasonlítás. A hóról már nem is beszélek mert azt jól kiveséztük.
Most viszont megint van egy igen nagy önerős pályázat ami már akár lavinát is zúdíthat a városra.
Mi lesz ha a fürdőfelújítás 50%-os önerejét a városnak kell kifizetni mert nem nyer az a pályázat amiből ki lehetne fizetni?
Ez csak amolyan amatőr, nem hozzáértő kérdés akart lenni.
Kőrösi Tibor blogja Iskolapélda 2012.12.13 23:41:07
A mai napon nyomot hagyott az, hogy Luca napját írjuk. Rendkívüli testületi ülést kellett összehívnom, ahol az előterjesztések között egy igen fontos kérdés is szerepelt, ez pedig az általános iskolák állami fenntartásba adásának problémája. Az eddig vezető út…..
István 55 2012.12.15 15:35:50
@Sándorné Palotai:
Van itt még néhány iskola ahova át lehet menni ha ez nem tetszik. Én nem hallottam még eddig arról, hogy ott olyan nagy vész van, de ha az van akkor a szülők összefogásával lehet ezen változtatni. Mi van ha nagyon sokan azt mondják, hogy átíratják a gyereküket másik iskolába ha nem változtatnak a rendszeren?
 Számos helyen látni Csongrádon ilyen és ehhez hasonló otromba, csúnya, nem a környezetbe illő erősáramú berendezéseket, némelyiket csak a rozsda tartja össze. A nemtörődömség köztéri szobrai. Önök elgondolkodtak már azon, hogy  egy külföldi multicég megteheti-e azt az…..