Regisztráció Blogot indítok
Adatok
azzer

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szex erősen befolyásolja a jólétünket, hiszen ez az egyik legfontosabb fizikai szükségletünk, identitásunk és társadalmi életünk egyik alapvető eleme. De sok millió ember tölti felnőttkora legalább egy részét nélküle, ami sokaknál érzelmi zavart, szégyent és alacsony…..
Három évvel ezelőtt lelkes, vidéki fiatal lévén leváltam a családomról (ez úgy hangzik, mint egy rossz nevelési kézikönyv), és megkezdődött saját kis életem: kollégista bölcsész lettem Budapesten. Nem standard kollégista – szakkollégista, elit kollégista. Intézményem pontos definíciója:…..
azzer 2017.01.23 19:35:55
Soha nem értettem ezt a (nem is tudom minek lehetne nevezni) sznobizmust. Valaki lényegtelen tények figyelembevételével értékel egy embert, emberek csoportját. Hol negatívan, hol pozitívan. A belvárosban lakni nyilván jobb, volt benne részem, és volt részem a VIII. kerület sűrűjében is, és a 13. kerület északi részén is. (talán ezt szerettem a legjobban, a mostani Kőbányát sem utálom, sőt.) Vidékről származom, így nincs meg bennem ez a lenézek valakit, sajnálom azért, mert nincs autója, vagy mert nincs BMW-je stb. stb. Nyilván nekem ez volt meglepő, amikor felkerültem "a nagy Budapestre" (érdekes, a vidékiek mind ezt mondják, hogy fel, ha Budapestre mennek), és elkezdtem az "ország legjobb egyetemére járni", szakkolival meg mindennel együtt. Ennek ellenére reális maradtam, sőt előfordult olyan, hogy a szaktársaim viselkedéséből indultak ki, és engem is az első látásra arrogánsnak kategorizáltak, mikor megtudták, hogy hova járok.
Mindenesetre rühellem már ezt az általános emberi magatartást, ami az egyetemisták körében van jelen: a mérnökök mindenkit lenéznek, a jogászok lenézik a bölcsészeket és így tovább és így tovább. Mintha a normális gondolkodás megszűnne azzal, hogy valaki egy hülye intézmény tagja lesz. Az tény, hogy van különbség elvárásban és nehézségben az egyes szakok és intézmények között, de és?

Te jó ég: "egy ilyen ronda helyre, ami megöli a lelkem. A szép lelkem." Nem semmi dolog spirituális szintre vinni a kőbánya vs. belváros vitát... Mi történne szegény lelkével? Azt még megérteném, ha egy 60nm-es lakásból költözne egy 15nm-esbe, amiben be vannak ázva a falak, de nem ez történt... Na mind1.
Modorosblog A diplomátlan 2016.09.28 17:03:01
Ha az utolsó melós is felmond, az utolsó szerelő nyugdíjba megy, és az utolsó pincér is kimegy Németországba, baszhatjátok a diplomátokat... Nekem nem kell diploma. Sose kellett. Miért is kéne? Jobban keresek, mint a mérnökök itt - mert többet is érek a munkaerőpiacon...
Furdancs Blog Miért szereljünk? 2016.09.13 05:04:00
Úgy látszik, vannak olyan témák, amelyeket időről időre érdemes újra elővenni. Lehetnek ezek általános szerelési tanácsok is, de ilyen például az is, hogy miért is szeretünk barkácsolni, vagy miért érezzük úgy, hogy a dolgok saját kezünkkel végzett megjavítása, további…..
azzer 2016.09.13 15:10:03
Én nem teljesen értek egyet ezzel, és le is írom, hogy miért.

A közgazdaságtan tanárom (mindjárt jön majd a népes előítéletes tábor, ahogyan a cikkben is le volt írva...), említette, hogy egy ország gazdasági fejlettségét jól lehet mérni az által, hogy a társadalom tagjai mennyire matatnak otthon. Vagyis mennyire szerelgetnek otthon maguknak, mennyire főznek magukra, mennyire termelik meg az élelmiszert stb. stb. A fejletlenebb országban élők sokat matatnak otthon, a fejlettebbek nem.

A mintaország legyen Amerika. Ott egy átlag ember alig főz otthon, elmegy egy kajáldába, megveszi, megeszi és kész. Otthon nem tölti az idejét főzéssel, miért is töltené? Elkészíteni egy ételt nekem pl. 1-2 óra: megtervezni, bevásárolni, elkészíteni, én nem vagyok szakács, ezért sokkal lassabban, és sokkal rosszabb minőségű ételt készítek így el, mintha attól vásárolnám meg, aki ért hozzá és ezzel foglalkozik. Ez alatt a 2 óra alatt dolgozhattam volna, és sokkal több pénzt kereshettem volna meg, amiből jobb minőségű ételt tudok venni, mintha én készíteném el. És ez gazdaságilag baromira hatékony. Mindenki azt csinál, amihez ért. A szakács főz,a szerelő szerel, a bérszámfejtő pedig bérszámfejt, emellett (és ez a lényeg) KERESLETET alkot, keresletet alkot a szendvicsre és az ételre, ezáltal közvetve MUNKÁT ad az embereknek, nő a fogyasztás, csökken a munkanélküliség a pénzforgalom miatt nőnek az adóbevételek stb. stb. És nem csak hogy fejlődik a gazdaság, én is jobbakat és finomabbakat fogok enni, mint ha én magam készíteném el.

Én nem értek a szereléshez, dolgoztam ilyen helyen anno, és rohadtul nincs hozzá érzékem, én elméleti szakember vagyok, ahhoz jobban értek, mint a gyakorlati dolgokhoz. Inkább nem nyúlok hozzá dolgokhoz, azzal mindenki jobban jár. Kijön a szerelő, elvégzi, dolgozik, kap pénzt. Egy hozzáértő, tapasztalt ember végzi el a munkát, aki nem csak funkcionálisan hozza rendbe a dolgokat, hanem esztétikailag is.

Vidéken nagyon sok otthon machináló embert látni, és ez látszik is a házukon, az autóikon, a tárgyaikon, mert úgy néznek, ki ahogy... igen, szarul.... Természetesen vannak akik ügyesek, de a nagy többség nem az. Aki nem hiszi el menjen el egy átlagos magyar faluba, látni fogja miről beszélek.

Itt vidéken nem rég megnyílt egy cukrászda. Teljesen hülyének néztem az ürgét, mert egy ilyen országban és ilyen helyen, ahol az otthon matató emberek száma hatalmas, nem fognak pénzt kiadni egy sütiért, hanem inkább megcsinálja magának. Igaz ő tud 5 félét sütni, mákos rétes, bejgli, de neki ez jó, nem fog egy jobb marcipán mousse -ért pénzt kiadni. És igazam is lett, fél év után be is zárt, nem volt forgalma.

Egyébként a cikk szellemiségével én is egyetértek, én sem bírom a fogyasztói társadalmat, mert már túlságosan is nagy méreteket ölt. Azzal is egyetértek, hogy egy csavart illene magunktól meghúzni, meg villanykörtét kicserélni, de azt se felejtsük el, hogy ma nagyon sok házban nem hagyományos villanykörte van, hanem előre megtervezett led-és iszonyú modern világítás rendszerek, amit még egy jobb kézügyességgel megáldott emberke sem fog megszerelni (vagy megfog, csak iszonyú nagy mennyiségű idő kell neki, ameddig megérti a rendszerét), ahhoz már szakember kell. Ugyanígy van ez a számítógépekkel, 12 éve a socket 478-as PC-ket könnyen össze lehetett rakni, én magam javítottam, szedtem szét, de a mai miniatűr technológiával már nem fogom tudni megcsinálni.
Az iskolában kiröhögték, de aztán jól kigyúrta magát, s most nagynevű cégek akarják maguknak és még egy hollywoodi híresség figyelmét is felkeltette. Sőt, csodaszép barátnőt szerzett magának. Így lett a formátlan fiúból formás testű férfi! Képek a tovább mögött!..
azzer 2016.05.27 10:53:54
@Látens Inszinuáció:
Jézus, szöveget sem tudsz értelmezni. Minden értelmes ember tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy növekedjen az izom. A szóhasználatod meg ezen a nyomorék kondis szinten van, gondolom olvastál jó sok drugs bunny-t, aki valszeg a mentorod a lehet a fogyatékos kommunikációs szintjével. Egy ember nem állította azt, hogy csak csirkerizs + szteró kell a növekedéshez. Azonban nem kell ezt beállítani olyan hűde nehéz dolognak, mi amiként be van állítva.
Van kondis múltam, 1 év kemény edzés, komoly étkezéssel, a megszállottság odáig ment, hogy a pubmeden olvastam a legújabb tudományos tanulmányokat, amellyel a hatékonyságot lehet növelni. Szerencsére ez a korszak lezárult, és nem is akarom vissza soha többé. És nem, nem láttam azt, hogy ez olyan őrületesen brutális munka lenne, mint aminek beállítjátok. Ha az ember betartja a szabályokat, akkor eléri a növekedést, ha nem, akkor nem. Jóval nehezebb volt határidőre elkészíteni a full külföldi szakirodalmakból építkező közel 100 oldalas szakdolgozatomat, mint az hogy lemenjek a terembe emelgetni meg utána zabálni. Ne misztifikáljuk már túl a dolgokat, mint amilyenek.

"Ti meg maradtok [...] az ismeretlen" Te biztosan rohadt ismert vagy, 1 millás IG követővel rendelkező nagy forma, aha, persze mesélj még. :D Indokolatlan a ti és az én megkülönböztetés. Jah és nem, nem irigykedek, megtapasztaltam azt az életformát, köszi nem kérek belőle.

@djlashungary: erre a fogyatékos hülye trollra inkább nem is reagálok.
Több mint másfél milliárdan használják a Facebookot naponta. A hatalmas felhasználói létszám pedig folyamatos változtatásokat és újításokat kíván. Ezekkel viszont nem könnyű lépést tartani. Ebben a cikkben olyan rejtélyeket oldunk meg például, hogy hogyan tudjuk beállítani, milyen típusú…..
Nem egyszer kapom meg azt a kritikát, hogy nem átlagos nőket, hanem "túl vékony" nőket mutatok a blogon, mint ideális női alak megtestesítőjeként. A 30 év körüli nőket fogom most egy kicsit jobban bemutatni, hogy tényleg a valódi képet kapjuk, mit is jelent vagy hogyan néz ki egy átlagos 30 év…..
Már reggel éreztem, hogy fasza napom lesz, korán felébredtem, fájt a fejem, a hasam, leginkább mindenem, kivéve szempillámat. Imádom ezt, ahogy gondolom minden csaj. Aztán azon gondolkodtam mi lenne, ha még egy pasi is lenne mellettem és így kellene, hogy elviseljen, meg még szexet is…..
azzer 2015.05.30 14:20:43
Betegként számos lelet, ambuláns lap, zárójelentés, orvosi feljegyzés kerül a kezünkbe. Megőrzésre, továbbításra bízzák ránk őket. Ki ne lenne kíváncsi a tartalmukra? Ám, laikusként többnyire csak elolvasni tudjuk ezeket, értelmezni egyre kevésbé. Ennél is nagyobb gondot okoz, ha a dokumentumot a…..
azzer 2015.05.14 00:59:17
@Androsz: Igen barátom, meg nyilván mindenki tanult latinul is a középiskolába, külön évet szentelve a biológiai, orvosi latinra.
Remek érvelés.
Még év elején botlottam bele a Geekstation.comon egy Fekete Özvegy-cosplayválogatásba, és mivel a napokban a csapból is Ultron kora-blogposzt folyik, én is felugrok a Bosszúállók-vonatra egy csomó jelmezes geekcsaj fotójával! 1. Íme az egyik legprofibb…..
azzer 2015.05.05 14:17:34
-Paul Wade, Fegyencedzés. Végre valaki ki merte mondani azt, amit már évek óta sejtettünk: a testépítők egyszerűen csicskák, de leginkább gyengék. És ezzel kábé mindent elmondtam, ami említésre méltó. Felfújt, vizes izomzat, nevetséges célok és eszközök, idejétmúlt…..
Ez a 10 film robbanthat kasszát nyáron!   Lassan eljutunk a köznyelvben hagyományosan "nyári popcorn film" és/vagy "blockbuster szezon" névvel ellátott időszakhoz. Az elmúlt években egyre korábban kezdődik ez a "jelenség". Május elejétől-augusztus végéig tartó időszakot…..
Mióta világ a világ, az emberek szeretnek könnyen pénzt keresni, ezért az ügyeskedő bankárok, brókerek és a munka nélkül, szerencsejátékkal vagy „jó befektetéssel” pénzét megsokszorozni igyekvő keményen spóroló kisemberek tulajdonképpen ugyanannak az illúziónak a…..
azzer 2015.04.18 21:31:43
Kommenteket olvasva tényleg elég tragikus az átlag ember pénzügyi ismerete, tudása.
Nem ártana felfogni, hogy a pénzetek SEHOL nincs 100%-os biztonságban. A kérdés az, hogy hol van nagyobb biztonságban. Lehet otthon tartani, csak fennáll a veszély, hogy betörnek, ellopják. Ennek ellenére még mindig a Bank a legbiztonságosabb, igaz az is csődbe mehet, de az OBA és a BEVA azért egész jól működik.

Sokan azt várják, hogy majd beteszik a pénzüket, és pár hónapon belül majd dupla annyit vesznek ki, hát igen, hol éltek ti? Alacsony a kamat? Igen, de azt se felejtsük el, hogy az infláció is 0% körül mozog. Az átlagember meg nem érti a reál - nominál kamat közötti különbséget.

Beteszel 10 millát ma, és másnap már várnád a lóvét? Omfg. Éves kamatozás van, néhol van havi kamatozás. Ha nem tetszik a banki betét kamata, akkor menj ki a részvény, és értékpapír piacra, már több hozamod lesz, emellett vállald be a kockázatot is. Csak azt ugye manapság nem szokás, pláne ilyen pénzügyi alul műveltség mellett.
Aztán ha valami gáz van, akkor meg sír a sok proli, hogy jaaaj állambácsi fizess nekünk, mi ezt nem tudtuk, meg különben is szemét bankok bla bla. És ki fizeti meg? Én, meg azok, akik tudnak megalapozott, értelmes döntést hozni, akik nem sajnáltak időt és energiát fektetni abba, hogy megismerjék az értékpapír piac és a befektetések világát. Had ne említsem a devizahiteleseket, a sok buta ember hülyeségét ki fizeti meg? Természetesen mi....
Idén ünnepli 50. születésnapját a legendás angol rockzenekar, a Pink Floyd, amely pszichedelikus-progresszív hangzásvilágával vált híressé világszerte. Ebből az alkalomból összeszedtünk egy csokor érdekességet. Tudtad-e például, hogy mi volt a neve a bandának, és hogy miért…..
Cate Blanchett (Blue Jasmine, 2013) - nárcisztikus személyiségzavar Az, hogy valaki neurotikus figurát játsszon egy Woody Allen-filmben, az nem újdonság, az az érzékenység és energia azonban, ami Blanchett alakítását jellemzi, még allen-i mércével mérve is figyelemre méltó.…..
azzer 2015.03.31 16:21:27
@Mészáros Laci:
Több mint 10 éve, de lehet hogy több.
azzer 2015.03.31 00:24:17
@Mészáros Laci:

Biztosan jó dolog gyógyulni, nem tapasztaltam meg, már nem is fogom.
azzer 2015.03.31 16:19:57
@Umberto:
Köszi, megnézem ezeket.
A tegnapi kis kitérő miatt aggodalmat, tessék elfelejteni, haladunk tovább a megtervezett útvonalon. Kommunikációs triptichon újabb táblája a nőket idegesítő mondatok egy halmaza, nyugodtan lehet bővíteni, semmi gond. Előre figyelmeztetek lesz férfi bomlasztó mondat gyűjtemény…..
Szépek, kívánatosak és a férfiak kocsányon lógó szemekkel mustrálgatják őket. Nem véletlenül, hiszen igazán mutatósak. Sőt, tehetségesek és intelligensek is. Egy lista azon nőkről, akikre izgul a világ férfi (és talán női) populációja. Piszkos fantáziákat elengedni,…..
azzer 2015.03.10 13:48:09
Évekig szolgálta a brit áruházlánc legfelső vezetését, ám a Tesco anyagi problémái miatt most 23 millió fontért eladja a luxusrepülőjét. A Gulfstream G550-ből jelenleg négy darab van a piacon. A Tesco 95 éves története legnagyobb válságát éli át ezekben a hetekben,…..