Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Largemouth

38 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú idő elteltével, végre újra a vízparton találtam magam. A helyszín, pedig nem volt más, mint a szívembe, egyre inkább beljebb lopózó Duna. Furcsa érzés volt újra kezeim között tartani régi fegyvereimet. Valami megmagyarázhatatlan érzés járta át testem, és csak azt…..
Szeptember 21.-én, ismét összejött a Fishing Time kis csapata, egy közös hétvégi horgászatra. Ha a horgászat, a Duna szeszélyes mivolta miatt nem is nagyon valósult meg, de azért, így is egy igen jót szórakoztunk! Na, de ne rohanjunk ennyire előre... Célomnak, a 10 órás busz…..
A hétvégének egy célja volt, felavatni újdonsült Fishing Time pólómat... A kalandnak, ki mással vághattam volna neki, ha nem méltán híres barátommal; Berzával. Eredeti célunk domolykózás lett volna, de mivel a jó öreg Duna, elmosta terveinket, így ismét a fekete sügerekkel…..
Largemouth 2013.09.19 19:32:05
@Halfdane: Szia Andris! :)

Ennél szebben, és jobban nem is fogalmazhattad volna meg! Többször is elröhögtem magam írás közben, így a cikk hangulata meg volt alapozva.
Végre, megint egy igazi röhögős pecában volt részem, már tényleg hiányzott! :D

Máté
Élménybeszámolók Néma balinok 2013.09.13 20:53:33
Csörög az óra... Sietve szállok ki az ágyból, hiszen a negyed hatos vonat elérése a cél... A pénztár persze nincs nyitva. Miért is lenne? Egy kis hiba a stratégiában, de szerencsére a kalaúúúz bácsi felvilágosít, majd hősként nyújtja kezembe, kiváltott jegyemet. Eddig minden…..
Halkan megy le az öbölhöz. Nem tudja mire számítson... Óvatosan, de még is alaposan körülnéz. Az öböl látszólag üres, DE csak látszólag! Kilép a stégre, ám ezzel nagy hibát követ el. Furcsa hangra lesz figyelmes... Egy árny, fejvesztve robban ki lábai alól, és süllyed a…..
40 fok, enyhe szellő, és tűző nap; a helyszín Kádárta. KÁDÁRTA, sok furcsa gondolat kavarog bennem a szó (név) hallatán, ha címkéznem kellene, nehéz dolgom lenne... A címkék között helyet kapnának az alábbi szavak, gondolatok; az első fekete sügérem, a "fertőzés"…..
Épp egy átlagos délutánomat töltöttem, melyet Gergő barátom hívása tört meg. A beszélgetés tárgya, egy felettébb izgalmas kérdésben bontakozott ki, melyet Gergő, önmagához hűen nem bonyolított túl; -Tisza???  Persze a válasz sem volt versbe foglalva, hogy is lett volna,…..
Largemouth 2013.07.30 13:59:31
@Halfdane: Szia Andris!

Igen, hiányoltam is a hozzászólásaidat! :) Nem volt, nehéz dolgom, minden adta magát; balinok zabáltak, környezet csodálatos volt, kérészek rajzottak, és a helyi erő is hozta a formáját... :)

Máté
Largemouth 2013.07.30 14:05:43
@Dávid Berzai: Szia Berza! :)

Igyekeztem, egy kis humort is belecsempészni az írásba, az olyan ínyenceknek, mint Te... :D
Szép munka?! Könnyű dolgom van, mivel olyan blogokból-tól tanulhatok, mint a tied! :)

Máté ;)
Egy átlagos napnak indult; meleg volt, jól éreztük magunkat, és fogtuk a halakat. Aztán, egy másodperc alatt minden megváltozott. Fejemet szomorúan szegtem le, és némán gondolkoztam, hogy vajon mit kellett volna másképp csinálnom... Komótosan eveztünk Berzával, a dunai pecással,…..
Largemouth 2013.07.13 15:40:57
@Dávid Berzai: Szia Berza! :)

Köszönöm szépen! Tanultam, a te cikkeidből, és így már könnyebb jót írni!

Máté :)
-Máté, követi a basyd, le fogja szedni... Valahogy, így kezdődött el, az a bizonyos pár perc, amely nagyban megalapozta a nap további hangulatát. Mikor békám ráesett, egy tökleveles közepére, még nem tudtam, de valahol már éreztem, hogy ezt a dobást, nem fogom egyhamar…..
Egy "kis" képi előzetes...   Tordai Máté ( Largemouth )..
Horgászkalandok Születésnapomra 2013.06.12 08:00:00
// Ez az év iszonyú nehezen indult a horgászat szempontjából. A zord, csapadékos időjárás nemcsak az egész márciust, de az április nagy részét is elvette tőlünk. Már bőven benne jártunk a hónap második felében és ezidáig egyetlen csuka került csupán horogvégre,…..
Sima a víztükör, némán, s mozdulatlanul állnak a fák levelei. Pár megriadt küsz jelzi, hogy van élet a "Földön". Nagy lélegzetet vesz a két jó barát, de azt is csak félve, nehogy megriassza, a víz alatti világ hétköznapját. Lassan nyúlnak nemes fegyvereikért, majd halk…..
Largemouth 2013.06.14 18:55:09
@Dávid Berzai: Szia Berza!

Köszönöm!:)
Jaja, van amikor, nagyon durván eszik a felszínen, és ez egy ilyen nap volt... Remélhetőleg, a következő fekázásunkon is lesz érdeklődés a topwater csalik iránt.

Máté
Largemouth 2013.06.14 19:00:13
@nero2: Szia Balázs!:)

Egy nagyon jó pecában volt részem veled, megint... :) Ennek emlékére akartam, valami újat belevinni az írásba, kisebb-nagyobb sikerrel... :)

Máté
Largemouth 2013.06.14 19:04:02
@Bogyo_bacsi: Szia Tomi!:)

Igyekszem nem csak a horgászat, és az írás során fejlődni... ;) Azért, a nagyszájú szerepkör, még nem teljesen veszett el, de ezt nem is bánom! :)

Máté
Nagy reményekkel, és egyre jobban fokozódó izgalommal vártam a bűvös hétvégét, hogy az évben először, meglátogathassam imádott vizemet; a Balatont. Izgatottságomat, és a bennem lévő adrenalint az csak fokozta, hogy Gergő barátom révén, lehetőségem nyílt, életemben…..
Largemouth 2013.06.05 21:53:23
@steveolson: Szia Steve!

Ezt örömmel hallom! Nem kéne azt a kis vadregényest szakaszt még jobban tönkretenni...
Én úgy tudtam a kövezésre teszik le, mivel a BASHE egyik vezetője, így tájékoztatott. Hála az Istennek rosszul tudta...

Máté
Tordai Máté ( Largemouth )..
Horgászkalandok Tavaszköszöntő 2013.05.29 08:00:00
// A fagyos március okán sorra dőltek dugába horgászatra irányuló terveim, hiszen emberemlékezet óta nem látott hóviharok, hófúvások és zord hideg tette élhetetlenné országunkat. Hiába, ember tervez, isten végez... nem csoda, hogy a csuka fogási tilalom lejártával…..
Horgászkalandok Tilalom előtt 2013.05.15 08:00:00
// Február utolsó heteiben a szeszélyes dunai vízállás ismét a meghorgászható szint közelébe apadt, így nem volt kérdéses, a tilalom beállta előtt még újra lehetőségünk nyílik nyakon csípni néhány csodás téli süllőt a hömpölygő folyamból. A zord hideg még…..
Április közepét írjuk, és beköszöntött a "tavaszi nyár"... Felgyorsultak az események, összemosódtak az évszakok. Minden változik, csak egy maradt a régi, horgásznom kell ! A mostani pecánál, a halfogás mellé, más cél is társult; kíváncsi voltam, hogy vajon igaz-e, az a…..
Largemouth 2013.05.02 21:04:06
@nero2: Szia Balázs!

Köszönöm szépen! ;) Nem volt nehéz, erről a pecáról (jót) írni, hiszen nagyon nagy élmény volt, csak úgy jöttek a gondolatok... :)
Remélem, még sok ilyen kalandban lesz részem!

Máté
Largemouth 2013.05.04 11:14:06
@Bogyo_bacsi: Szia Tomi! :)

Az utolsó bekezdésben, leírtam, hogy a cikkben megfogalmazottak, csak a személyes tapasztalataim, és csak a fekete sügérekre értetendőek. A csukák terén, valószínű, hogy van benne igazság.
A pontyoknál, régen én is sokszor tapasztaltam, hogy a csali méretének növelésével, szépen lehet szelektálni a kisebb méretű példányokat, bár erre is vannak ellenpéldák... ;)

Máté
Horgászkalandok Januári harcsák 2013.05.01 08:00:00
// Amikor a fogcsikorgató hideg a legtöbb horgászt a meleg szobába kényszeríti, amikor a vastag hópaplan a tájat fehérbe – szürkébe öltözteti, az igazi megszállottak akkor sem tétlenkednek, hiszen amíg a Duna nem zajlik, mindig van hova kimenni horgászni. Persze, az ilyen…..
Tordai Máté ( Largemouth )..
// Számos könyvet és újságcikket olvastam már a téli csónakos, nagy gumihalas süllőzés világáról és bár, régóta járom a tavak, folyók partját, ez idáig még nem adatott meg a lehetőség, hogy megtapasztaljam ezt a horgászmódszert a gyakorlatban. Így, egy álom vált…..
Picit késett, de végül megérkezett a sokunk által olyannyira várt tavasz... Csicseregnek a madarak, bimbóznak a virágok, de ami a legfontosabb, hogy végre aktív a feka. Nem volt kérdés, horgásznom kell... A vízhez való kiérkezésem után, szinte egyből megtaláltam a nap…..
Hétvégén, ismét a feketék nyomába eredtem. Sajnos, semmi sem úgy alakult, ahogy kellett volna, mivel "sikeresen" elaludtam pár órával, így minden bomlott, amit elterveztem. Ráadásul, a vízpartra kiérve,  az első dobás eredménye, egy szép gubanc, és egy velejáró…..
Horgászkalandok Téli rablók 2013.04.03 08:00:00
// A téli napok beálltával figyelmem újra az öreg Duna felé irányult. Bár, a folyóvízi horgászatot illetőleg, idén parádés évet tudhatok magam mögött, mégis úgy éreztem, tartozik még nekem a folyam egy szép süllővel. Télidőben a sodrás meglassul, a vízállás…..
A kacskaringós utakat legyőzve, végre megpillanthattam Búbánatvölgy kincsét. Ezalatt a pár hónap alatt mit sem vesztett szépségéből, sőt, mintha újraéledt volna, a nap sugarai által. Sietve próbáltam emészteni a látványt, hiszen a nap, már inkább lemenőben, mint felkelőben…..
Largemouth 2013.04.02 17:25:21
@Bogyo_bacsi: Szia Tomi!

Köszönöm szépen!
Bár a cikkbe nem szőttem bele, de két bot volt nálam, és a másik boton nagyobb csalikkal vettem üldözőbe a csukákat, sajnos eredménytelenül...
Ez a noname csali, bármelyik nagy műcsaligyártó cég márkanevét viselhetné a hátán, mert van az a minőség...

Máté
Largemouth 2013.04.03 21:53:47
@Bogyo_bacsi: Van benne igazság! :)
A lényeg, hogy jól szórakoztam, és ismét eredményes pecán vagyok túl.... Lehet, hogy a következő látogatásnál, már a nagyobbakat veszem üldözőbe?! :)

Máté
A múltkori sikeres peca után, már alig vártam, hogy újra lejuthassak a vízpartra. Sajnos terveimet egy héttel el kellett csúsztatnom, hiszen a tél elfelejtette, hogy már lejárt az ideje, és még tombolt egy nagyot. Ez az egy hét elcsúsztatás, egy örökkévalóságnak tűnt. Már a…..
Largemouth 2013.03.25 15:10:35
@nero2: Szia Balázs!

Azért, a szombat sem nevezhető egy könnyű pecának, mivel akkor érkezett meg a hidegfront, és ez a halak viselkedésén, elég komolyan megmutatkozott... Plusz szelünk, sajnos nekünk is volt rendesen.
Lehet, hogy a vasárnap, még keményebb volt, de erről nem tudok érdemben nyilatkozni, hiszen sajnos nem lehettem ott...
A gratulációt köszönöm, jól esik egy ilyen rutinos fekete sügér horgásztól!:)

Máté

U.I. 2-0 ide
Largemouth 2013.03.25 20:53:09
@Halfdane: Lehet nevet kellene változtatom? :)
Szerintem, azért hű vagyok a largemouth névhez! :D

Máté
Largemouth 2013.03.28 23:52:08
@Bogyo_bacsi: Köszi Tomi!

Én is nagyon örültem neki! :)
Jó kis peca volt...

Máté