Regisztráció Blogot indítok
Adatok
danikovac

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy különös feldolgozását hallhatjuk az Öreg halász és a tenger című műnek, melyet rádiójáték formájában készített el Vámos Miklós. Ötletes elképzelését úgy valósította meg, hogy felcserélte a hal és a halász szerepét. A műben három szereplő jelenik meg. A hal, az…..
A Világlecsó című ironikus játék egy nagyon sikeres társaság, még sikeresebb 3 alakjának gondolkodásmódjába enged betekintést. Volt egyszer egy 4.b, akik összegyűltek egy osztálytalálkozóra. Közülük sokan sikeresek lettek, azonban kiemelkedik a csoportból 3 ember, akik még…..
A Magyar Rádió új vállalkozásba kezdett, hogy fellendítsen egy haldokló műfajt. Egy új műsort találtak ki Időfutár néven, mely arra hivatott, hogy megmutassa a rádiójáték műfajának szépségét. A műsor a fiatalok számára készült. Ez látható mind a nyelvezetén, mind…..
November 25-én vasárnap délután 13 órakor hallgattam meg Jókai Anna elbeszélésének rádióváltozatát. A mű közel 1 órás volt, azonban számomra úgy tűnt, mintha 1 napig kellett volna hallgatnom….. Egy témájában unalmas, érdektelen elbeszélést hallhattak azok, akik ekkor a…..
Tente, baba, tente. Adhattam volna ezeket a szavakat is kritikám címének! Vasárnap hajnali egy órakor a Kossuth Rádión meghallgattam két egyiptomi novellát, amelyek az Éjszakai Rádiószínház keretein belül voltak sugározva. A két mű A királyfi és a sors valamint A két fivér…..
Vasárnap délután egy kedves kis történethez lehetett szerencsém a Rádió hallgatójaként. Délután 13 órakor sugározták a Gücülke című hangjátékot, melyet Bálint Ágnes meséje nyomán Turai Tamás írt. Egy gyermekek számára ideális időpontban volt hallható ez a kellemesen…..
Milyen sok mindenre jók a zenék...... És milyen különbözőek! Számtalan fajtájából válogathat az ember kénye-kedve szerint. Lehet az rock, punk, klasszikus, blues, jazz, pop, vagy még sorolhatnánk szinte másnap reggelig, olyan sokszínűek. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni valami…..