Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cavalcanti

43 bejegyzést írt és 228 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem szeretek távol-keleti vendégeket hosztolni. Eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy nem lesz nekem jó velük. A kommunikációnk alatt úgy érzem egy jó nagy, és vastag fal áll közöttünk. Általában ugyanolyan arcot vágnak mindenre, nem mutatják ki az érzelmeiket, és nem…..
Cavalcanti 2014.06.23 07:52:55
Supaporn Ross naplója, részlet:

Nem szeretek európai embereknél vendégeskedni. Eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy nem lesz nekem jó velük. A kommunikációnk alatt úgy érzem egy jó nagy, és vastag fal áll közöttünk. Általában ugyanolyan arcot vágnak mindenre, nem mutatják ki az érzelmeiket, és nem őszinték. Rendkívül udvarias népség, a csodálkozás és az öröm érzékelhető rajtuk, de úgy hiszem, azt a gondolkodást, életstílust és felfogást, amit én képviselek, az tőlük nagyon idegen.
Kezdjük ott hogy a 11-es buszsofőr nem tudta hol van a Tömörkényi utcai megálló. Pedig olvashatóan leírtam!!! Erre azt mondja ez az egyébként szemrevaló magyar lány hogy ez Le-het-tet-len! Na itt fordulok sarkon és utazok haza gondoltam, pedig még el sem kezdődött az egész...! A lakásban lepakoltam, közölte velem, hogy elfoglalt, de úgy alakult a napja, hogy 14.00-kor hozzám tud csatlakozni egy két órás sétára, viszont 16.00 és 20.00 között nem ér rá.
Metsző hideget éreztem! És így pihenjen az ember...
Kettőkor végre elindultunk a városba, kérdezősködik, ridegen, én válaszolok. Amikor azt meséltem épp, hogy 35 évet éltem Kaliforniában, nem leplezve meglepetését ilyet kérdez:
- Micsoda? De hát alig beszélsz angolul!
- Mire én:
- Tényleg? Szerinted gyenge az angolom?
- Erre ő: - Ne mondd, hogy ezt magadtól nem tudtad!
Mereven néztem magam elé, a szívem a torkomban dobogott:
- Eddig még soha senki nem mondta...
Rémálom! Tudtam, éreztem! Még hogy alig 30 kilométerre van ide a szívcsakra!? Frászt!
(...)
Séta! Imádok sétálni! Amíg együtt voltam a férjemmel, folyton otthon voltam, ha kimozdultunk akkor pedig folyton kávéházba mentünk, vagy étterembe. Fúj! Persze vendéglátómnak ez a megközelítésem sem tetszett! Őszintén? Meg sem lepődtem!
(...)
Hajnalban, csomagolás közben egyszer csak rám hunyorog,majd megkérdezi hogy éppen távozóban vagyok e! Hm, naná, mondtam magamban, de még mennyire! A férjem meg sem értené, amit most kérdeztél! Kikísért a kapuig, majd rám sem nézve elköszönt. Jó a periferikus látásom! Több mint nyolcvan vendég után többe vártam tőle! Na majd csak jöjjön el hozzám egyszer, megmutatom neki, hogy mi a vendéglátás!
Cavalcanti 2014.06.23 12:12:03
@nikita: Túrót! :)
Az ókori rómaiak egykori határtalan leleményét mi sem bizonyíthatja jobban, mint hogy a szüzeket és asszonyokat egyre-másra zaklató, vidám erdei félistenségek, a szatírok távoltartásának módja is a kisujjukban volt. Erre az isteni kedvtelésre, vicces, bohókás nemesi…..
Cavalcanti 2014.06.04 15:29:01
@balage51: Nem vagyok róla teljesen meggyőződve hogy a kép nem borsikafüvet ábrázol, de a kételyek eloszlatásának érdekében holnap kicserélem a képet.
Cavalcanti 2014.06.04 15:31:34
@John Doe3: Pontosan úgy ahogy olvastad. Részletesebb információkért böngészd a szakirodalmat. Én is ezt teszem.
Cavalcanti blogja Tele bendővel 2014.06.03 18:50:44
A regnáló hatalom és annak gátlástalan, fényre és nyilvánosságra érzékeny káderei, négy, zsinórban megnyert választás után, valamilyen érthetetlen, sztyeppei aggodalomtól vezéreltetve támadást indítottak a magyar civil társadalom és a magyar sajtószabadság ellen.  Vajon…..
A 66 éves szerb nyugdíjasnak az árvíz miatt kellett elhagynia az otthonát, mindene elúszott. Bécsbe igyekezett a fiához, de a magyar határon leszállították a buszról, mert nem volt nála elég készpénz, hogy belépjen az unió területére. A férfi három órát töltött még…..
Cavalcanti 2014.05.20 09:30:44
@Bácskai peregrinus: Erről a jelenségről, mármint a hivatalos szervek emberségének a kérdéséről Az Életünk tere című Majoros Sándor kisregényben a szerző bővebben ír. Ő is kiemeli hogy Szerbiában, például hivatalos ügyek intézésekor mely dolgokban nem jelentkezik az a fajta akadékoskodó, kellemetlenkedő attitűd, ami a magyar hatóságokat olyannyira jellemzi!
Luigi De Canio nemrégiben arról beszélt újságíróknak, hogy véleménye szerint Antonio Conte pályafutása véget ért a Juventusnál. A negyvennégy éves szakember ezzel arra utalt, hogy az Öreg Hölgy egykori játékosa távozni kényszerül a Juventus kispadjáról három sikeres évet…..
Cavalcanti 2014.05.14 13:39:30
        Egy Deniz Yücel nevű német-török újságíró "Állítsátok meg a Gulyáshitlert ! "  -címmel  írt egy cikket a taz.de-n. A Magyar Nemzetes vurkák (az anatóliai fagylaltárusokat hívják így) hörögtek egy jót. Akárhogyan is, de akkor szóltak be Orbán Viktornak,…..
Eltűnve lenni egy állapot. Csupán annyit tesz, hogy a fény, amely átfut a retinámon, nem találkozik veled, a rólad visszaverődő, színekre bomlott rezgés, ami mint tudjuk a fény maga, nem tör utat az agyamba, nem alakul át azzá a neuron-elektronikus jellé, amelynek a végén ott…..
Előzmény: Megtámadták a VMSZ elnökét! Ismét a keddi incidenssel foglalkozunk. Úgy gondoljuk, van még mit mondani róla. Pásztor István inzultálását elítélték balról, elítélték jobbról, és pofára estek miatta a szélső jobb háza táján. (Idővel a Jobbik is…..
A Népszava információi szerint Bajnai Gordon többek között Heller Ágnes, Konrád György, Parti Nagy Lajos és Závada Pál javaslatára döntött az ellenzéki megállapodás bővítésének szükségessége mellett. Szily László információ szerint viszont döbbenetes ezen kártékony…..
       Békés, Boldog karácsonyi Ünnepeket Kívánok minden kedves olvasómnak!    ..
Cavalcanti blogja A feladat 2013.12.21 21:53:46
Végnapok. Csend, semmibe révedés, reménytelenség. Mindenki tudta jól, hogy az orosz roham csak napok kérdése. Az alig egy hete kapott posztókabátok árasztotta bűz még a kinti, hasítóan hideg levegőt is eluralta. Az utolsó szállítmánnyal jött, az utolsó levelekkel, meg vagy…..
Cavalcanti blogja Ütni kell! 2013.12.11 00:01:45
Beleállt az arcába. Bele az egójába. Letépte az arcbőrét, hogy fehér, gőzölgő arccsontjáról leolvassa a nyers html-t. Meddig még? Meddig léphetsz még beljebb, mit gondolsz? Dohányzom. Na és? Otthon apád nem bagózik? Elé ugrik a ruhatáros. A ruhatáros, érted? Ilyet még nem…..
Ki ne hallott volna már arról, hogy vidéken, és most már egyre gyakrabban a fővárosban is, a hétvégi sütögetések főszereplőjeként, a kerti grillezések hagyományos eszközeit elkezdte kiszorítani minden magyarok misztikus szíriusz palástja, a tárcsavas.  Kicsi és nagy,…..
Cavalcanti 2013.08.27 01:09:09
@Tücsök1: Bezony, egy így igaz! :)
Cavalcanti 2013.09.01 23:59:36
@vén szivar: Köszi! :)
Cavalcanti 2013.12.10 22:37:18
@elizon pucsnik(azelőtt kventin tarantella): Eggyé válik a hússal? :)
Tavasszal fényképeket! :))

hagymasver76@gmail.com :)
Annak a receptúrája ugyanis állandó.  A Gault&Millau kritikája semmilyen felháborodásra sem adhat okot. Vendéglátásunk valóban nagy szarban van, és nem csak Venesz József óta. Bár jómagam nem vagyok sűrű vendég a Dél-Alföldön, nincs okom megkérdőjelezni azt, amit az…..
Cavalcanti 2013.12.09 21:50:32
@mildi: Akkor neked a pangáziuszt ajánlom, annak ugyanis nincsen halíze! :)
Cavalcanti 2013.12.09 22:15:49
@anyadmajma: Az OKJ-s szakácsképzéssel nincsen baj. Soha sem a képzési metódussal van a baj, hanem az egyénnel. Az egyén hozzáállása dönti el, hogy milyen szakember lesz. Amikor én tanultam a szakmát, pedig az nem mostanában volt, szóval már ott is azt mondták, hogy ami a tankönyvben van, az felejtős.. A vizsga után verjük ki a fejünkből. Persze ez normális esetben azt jelentené - és valószínűleg azt is akarta jelenteni - hogy a szakma majd úgy is több és jobb tudást ad az iskolapadból kikerült vendéglátós szakembernek. Aztán szembesültünk hogy lófaszt... Csak az emelkedett ki ebből a posványból, aki képezte magát, utána járt a dolgoknak, tájékozódott, stb.
Ha belegondolsz, minden szakmánál így néz ki: Abból a tudásból, amit magaddal vittél az iskolából, nem váltál, nem válhattál jó szakemberré. Azáltal váltál profivá, amit magad pakoltál az alaptudásodra. Az unokaöcsém vendéglátóipari szakközépbe jár. Elkértem a könyveket, amelyekből tanulnak. Átszabott, át-dizájnólt könyv, de ugyanaz a Veneszi gasztro-világlátás érhető benne tetten, ami a mi képzésünket még uralta. Félreértés ne essék: A Csáky-féle " A 20. század szakácsművészete" c. gyűjtemény mint magyar gasztronómiai mérföldkő nem évül el soha. Venesz azonban ezt a könyvet véve alapul próbálta meg felépíteni a szocialista konyhaművészetet. Semmit sem tett hozzá az ő idejében is már fél évszázados műhöz,csak átszerkesztette, karcsúsította, és rendszerezte. Tehát ha jobban belegondolunk, a szakmai képzés, a mai napig az 1929-es Csáky könyvből merít. Viszont ez, a felbecsülhetetlen weben fellelhető tudásanyagot figyelembe véve nem lehet magyarázat a vendéglátásunk szivtelen, és lelkiismeretlen állapotára.
A Margit-sziget a világ egyik legszebb városi futóhelye. Ezt nem én mondom, hanem az Irish Times szerzője, aki egyből a top 5-be válogatta. Talán ezért is érdemes lenne rá odafigyelni, mert jelenlegi állapotában nem épp a legszebb. A rekortán ugyan tökéletesen megfelel az…..
Autonómia-sorozat A Dotoho blogon olykor kiváló tartalmat olvashatunk, mint erről a rendhagyó bűncselekményt feldolgozó filmről szóló posztban. Máskor viszont erősen megosztó posztokat olvashatunk. Csehszlovák Kém blogger kolléga (szerintem) megmosolyogató módon…..
Cavalcanti 2013.11.04 17:31:26
@zsoBuda:
Van okos, gondolkodásra serkentő provokáció, és van az, amivel dotoho esetében kell szembesülnünk.
Céltalan, sértő, frontális, sokszor hazug, de mindenképpen felesleges. Ha már serbija insajd, az én édesanyám családja is délszláv származású, közelebbről tolnai horvátok. Az identitásom mégis magyar. Itt nőttem fel, punktum. Max a foci világbajnokságokon van kinek szurkolnom, de ennyi.
Dotoho mit állít azonban magáról? Azt hogy ő tulajdonképpen nem szlovák, hanem egy fővárosi magyar, aki önként vállalta ezt a "rajongást". Egy ilyen blognak mint az övé, lenne létjogosultsága, ha az előítéletek, az ellentétekkel szembe menve lenne provokatív és frontális. De nem! Épp ellenkezőleg! Így viszont nincs miről beszélni!
Cavalcanti 2013.11.05 18:30:27
@Styxx: Lehet a megfogalmazás nem pontos. De egy teljes posztot szenteltél a sületlenségeinek. Ezzel oxigént juttattál az akváriumába. Olyan emberek felé is eljuttattad a hírét, akik elképzelhető hogy soha sem kerestek volna rá.
Miféle szellemi perverzió azzal egyetértenem, hogy valaki azt a közösséget pocskondiázza, amihez én is tartozom? A tolerancia jegyében ezt el kell viselnem?
Te! Vágod Szerbiát,ugye? Egy belgrádi "magyarbuzi" (már elnézést) meddig húzná ki épp bőrrel, ilyen hangulatú, szerb nyelvű posztok írogatása esetén?

Tudod mit gondolok? Olyan valaki írja a dotoho blogot, akinek elég nagy a respectje ahhoz, hogy azt itt, vagy másutt lefirkantott hülyeségeit bárki "csak úgy" megkérdőjelezhesse! Te is csak nagyívű udvariassági körök letekerése után csapsz bele a lecsóba! Hobbi blog.. Leszállás egy kis lazulásra a mainstream újságírásból, vagy a tököm tudja honnan. Védhetetlen munkásság.
Legyenek-e új blokkok Pakson? VI. A magyar lakosság egyötöde tudja, hogy minden bizonnyal orosz közreműködéssel, orosz technológiával épülne fel a paksi atomerőmű tervezett két új blokkja, és ezt az opciót az emberek kétharmada nagyon rossz ötletnek tartja - derül ki a Medián…..
Hogy mi görbítheti meg a téridőt egy kupac tűzben ropogó fa, és az Astra 2-es távközlési műhold között? Nem más, mint "vén szivar" parabola antenna beépítését sem nélkülöző kerti sütője, és bográcsozója.  A kerti tűzrakóhely szakrális jelentőséggel bír. Olyan…..
Cavalcanti 2013.09.15 20:27:58
@ripők: Rendben. Gondolkodom rajta, hogy tavasszal újra előveszem ezt a témát, igazából ezt is akkor lett volna ésszerű megcsinálni,de még nincs veszve minden. Miért nem csináltok fb oldalt a blogotoknak? Jó nagyon.
Cavalcanti 2013.09.28 15:48:10
@vén szivar: Jobban megy mint a gyomorsav. Sokan látták ugyan, de valószínűleg eltartott kisujjal tekergették az egeret. :) A te tűzrakóhelyed azonban masszív kis poszt lett. :)) Dáááánkeeee!!! :)))
Cavalcanti 2013.09.28 20:15:01
@vén szivar: Először az egyszavasat olvastam el, és egyből kapcsolgatni kezdtem a tévét, hogy mi van???? :DD

Ha nem tervezel saját blogot indítani, de közlendőd van a témában, az e-mail címemen elérsz. :)))))) A forrásokat mindig megjelölöm. :)
Hogy mi a hasonlóság a Nostromo teherűrhajó parancsnoki hídja, és a nyelőcsövünk között? Elsősorban az, hogy egyiknek sem kedvez túlzottan az agresszív, savas közeg. Járjuk körbe a sistergő padlólemezt, azaz a gyomorsav, valamint kedvenc ételeink…..
„I am just a copy of a copy of a copy Everything I say has come before / Assembled into something into something into something I am never certain anymore” (NIN - Copy of A) Az indusztriál, az alternatív rock és az elektronikus zenei műfajok határvidékén alkotó Nine Inch…..
Cavalcanti 2013.09.21 20:23:31
Olcsó, ám kétségtelenül szórakoztató tevékenység az önjelölt, kóros feltűnési viszketegségben szenvedő magyar Paulo Coelho-hasonmások álbölcsesség gyűjteményein, a propaganda- és a pénzcsináló gépezetet olajozó értéktelen celebkönyveken, ábrándos lelkű tinilányok…..
Cavalcanti 2013.09.18 02:25:45
Alice In Chains - The Devil Put Dinosaurs Here(Capitol) Nagyon rosszul kezdődött a kapcsolatom az Alice In Chains új lemezével, még úgy is, hogy engem már az előző albumnál sem érdekelt, hogy új az énekes, most meg pláne nem. Volt viszont tonnányi elvárásom, mert bár a 2009-ben…..
Ha ezt a posztot a Kigondoltam blogra szánnám, akkor nagyrészt azon embereken élcelődnék benne, akik valamiféle elbaszott meggyőződésből nem esznek állati eredetű fehérjét. De ettől elegánsan eltekintek, így csupán annyit üzenek nekik, hogy olvassatok és sírjatok, retardált…..
Szomorúan olvastam a hírekben, hogy az isteni Jack valószínűleg visszavonul a filmezéstől, mert már kezd romlani a memóriája. Nos, valójában már 2010 óta nem forgatott, tehát már egy ideje élvezi a nyugdíjas életet. Na persze, amúgy Jack-esen: kosárlabdameccsek, bulik, nők. Mit…..
Miközben a magyar blogtér atomjaira szedi a félnótás Illés államtitkár nőkre vonatkozó, sarkalatos, komondorszagú utalásait, addig a magyar politikai elit elhülyülése, egyéb más területeken is egyre súlyosabb tüneteket produkál. Mesterházy Attila például hajlandóságot sem…..