Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szincsák

17 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Európa (vagy amit értünk alatta: Nyugat- és Közép-Európa) a személyi autonómia és a közösségi önrendelkezés szabadságára épít. Látszólag. Fennhangon és gőgösen hirdeti az egyéni és a csoportos szabadságjogok fontosságát és érvényességét. Önhitt magabiztossággal…..
PásztorTűz Pizzafóbia 2017.06.12 11:00:00
Már az elején szeretném leszögezni, hogy vannak pizza-szerető ismerőseim. Kifejezetten jó kapcsolatot ápolok velük, normális viszonyt lehet velük fenntartani. Ezzel is érzékeltetni szeretném, hogy nincs bajom azokkal a pizzafanokkal, akik nem akarják a képembe tolni nap, mint nap…..
A belvárosnak meg kell halnia? Vajon a plázák térhódítása sorvasztja el a kisebb belvárosi boltokat? Ezekre a kérdésekre keressük a választ mai bejegyzésünkben, majd később a hozzászólásokban. A kérdés aktualitását egy minapi séta adja a Rákóczi úton, amely néhány…..
Az eutanázia kérdése az egyik legnehezebb és legizgalmasabb etikai, filozófiai és jogi probléma. A "kegyes halállal" kapcsolatban felmerülő alapkérdés a következő: a beteg, aki úgy érzi hogy életét már nem érdemes folytatnia az elviselhetetlen fájdalom, a méltóság elvesztése…..
A hazai közigazgatási rendszer átalakítása, reformja a rendszerváltás óta változó intenzitással, de állandóan napirenden van. Az átalakulás a szerveződés számos szintjét érintette, de az új feltételek közepette igazán jól működő rendszer mindmáig nem jött létre.…..
PásztorTűz Zuglóban a Momentum 2017.05.12 11:00:00
A Momentum Mozgalom zuglói alapszervezete minden kedves érdeklődőt vár első lakossági fórumára május 19-én pénteken, 17:30-kor a Cserepesházban...
Erdélyi Ganümédész – ahogy a neve is sejteti – Erdélyben született, igaz, annak nem a történelmi részén, hanem a gúnyhatárhoz jóval közelebb, ami eleve más társadalmi közeget feltételez, mint a Székelyföld vagy akár a történelmi Erdély. Huszonöt évet élt Erdélyben,…..
PásztorTűz Milliárdos fiaskó 2017.05.01 11:00:00
A kormányok világszerte milliárdokat költenek hatástalan drogellenes erőfeszítésekre. A nyilvánvaló eredménytelenség miatt könnyedén belátható, hogy a kábítószer-kereskedelem és -fogyasztás elleni háború nem csupán pénzpocsékoló fiaskó, de a szándékolttal ellentétes hatás kiváltására alkalmas tévút.…..
Napjaink multikulturalizmusa, liberális társadalom felfogása új kérdések elé állítja az európai társadalmakat. A kérdések önmagukban nem problémák, azonban kezelésük (avagy figyelmen kívül hagyásuk) lehet problematikus. Az oly sokat górcső alá vett bevándorlás kérdésének…..
PásztorTűz Elveszett nemzedék? 2017.04.17 12:00:00
Magyarországon is megjelent a Latin-Amerikában, illetve Nyugat-Európában már ismert társadalmi jelenség: nálunk is felnőtt az első olyan generáció, melynek tagjai döntően nem képesek önállóan a saját lábukra állni, egyetemre járnak (ha járnak), nem dolgoznak, mivel nem kapnak a végzettségüknek…..
Az 1921 és 1944 között Erdélyben azonos címmel megjelent irodalmi, közéleti és kulturális szemle hagyományait örökségnek tekintő, de az Y és Z generáció témáira fókuszáló blogunk elnevezése - ahogy Kolozsvári Grandpierre Emil írta anno - úgy alakult, hogy "azt akartuk, hogy már önmagában egy program…..
Erdélyi Ganümédész – ahogy a neve is sejteti – Erdélyben született, igaz, annak nem a történelmi részén, hanem a gúnyhatárhoz jóval közelebb, ami eleve más társadalmi közeget feltételez, mint a Székelyföld vagy akár a történelmi Erdély. Huszonöt évet élt Erdélyben,…..
Tiszta Beszéd Milliárdos fiaskó 2014.10.03 05:30:00
A kormányok világszerte milliárdokat költenek hatástalan drogellenes erőfeszítésekre. A nyilvánvaló eredménytelenség miatt könnyedén belátható, hogy a kábítószer-kereskedelem és -fogyasztás elleni háború nem csupán pénzpocsékoló fiaskó, de a szándékolttal ellentétes…..
Európa (vagy amit értünk alatta: Nyugat- és Közép-Európa) a személyi autonómia és a közösségi önrendelkezés szabadságára épít. Látszólag. Fennhangon és gőgösen hirdeti az egyéni és a csoportos szabadságjogok fontosságát és érvényességét. Önhitt magabiztossággal…..
Fotók: Urbanista A bérház előtt, ahol lakom, a Harmincekettesek terén (BP. VIII. ker, Baross utca – József körút kereszteződése) rendkívül nehéz szabad parkolóhelyet találni. A helyzeten csak ront, hogy a ház egyik földszinti üzlethelyiségében négy éve megnyitott…..
Tiszta Beszéd Bér/feszültség 2013.04.12 10:37:51
 Ha konkrétan nem is fogalmazódik meg a kérdés, valahol mindannyiunkat foglalkoztat, hogyan lehetséges az, hogy Magyarországon időben ugyanannyit dolgozik az ember és minden ugyanannyiba vagy többe kerül, mint a Lajtán túl, mégis töredékét keresi a munkavállaló, mint a francia…..
 Napjaink multikulturalizmusa, liberális társadalom felfogása új kérdések elé állítja az európai társadalmakat. A kérdések önmagukban nem problémák, azonban kezelésük (avagy figyelmen kívül hagyásuk) lehet problematikus. Az oly sokat górcső alá vett bevándorlás…..
Tiszta Beszéd Arcpirító közöny 2012.09.26 09:00:00
Az összes jelentős magyarországi médiafelület és mérvadó közéleti szereplő brutális közönnyel vette tudomásul, sőt keserves hallgatásával támogatta is a romániai szenátus keddi döntését, miszerint érdemi vita nélkül utasította el a még 2005-ben benyújtott -…..
2012. október 26-án Arcpirító közöny címmel megjelent bejegyzésünkre az LMP egyházügyi és nemzetpolitikai tanácsadója, Szűcs Balázs válaszolt. A továbbiakban a levelét tesszük közzé: Tisztelt blogger! Tegnapi posztjával teljesen egyetértettünk, ki is adtuk…..