Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Venona project (törölt)

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BuheraBlog Nagycsoportos XBox hack 2014.04.04 16:52:58
Cukiság péntekre: az 5 (öt) éves Kristoffer Von Hassel szeretett volna apukája XBox-án játszani, de a jelszót természetesen nem tudta, ezért más utakon próbálkozott. A kissrác végül rájött, hogy az XBox Live bejelentkező felületén rossz jelszót megadva egy másik képernyő…..
A blogposztok kegyetlenek. Ha nem lennének, kellemesen összefolyna az idő, és én is letagadhatnék egy-két évet, mint az idősödő nők. Fejből nem tudtam volna megmondani, mikor szántam rá magam, hogy szétkapjam, de pechemre letámasztottam ide egy-két mérföldkövet, csak hogy most…..
Venona project (törölt) 2014.03.28 09:13:54
Sportkormány, pótféklámpa, sportlégszűrő, xenon? Akár ezekért is ugorhat a műszakid. A rendőrök már akcióznak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Venona project (törölt) 2014.03.21 14:33:49
@Dragon.22: Az E betű még önmagában nem enged meg semmit. Az adott cuccnak az adott típussal kell engedélyezve lenni. Ha mondjuk egy Focusba kis flexeléssel belerakom egy Passat lámpáját, hiába gyári meg E betű, attól még ki fognak vágni a vizsgáról. Ide csak olyan E betűs lápát tehetek, amit engedélyeztek ezzel a típussal.
Ha érdekelnek az autók, biztos te is belefutottál már a Discovery Channel Autókerekedők című műsorába. Ebben Mike a kereskedő, és Edd, az ex-topgeares szerelő részről-részre megvesznek, rendbe pofoznak majd eladnak egy klasszikus típust. Felmerültek benned kérdések az autókkal…..
Venona project (törölt) 2014.03.12 17:29:13
@Richan: Többször szerepet a TG-ben. Pl. ő építette az emeltes autókat, meg sok más őrültséget.
Venona project (törölt) 2014.03.12 17:32:08
@Gyurma73: Ezt el is mondják néha, meg talán a weblapjukon el van magyarázva. Az az alaptétel, hogy azokat a műveleteket, amiket az átlag barkácsoló ember egy nagyjából felszerelt otthoni műhelyben meg tud csinálni, azt nem számolják bele a költségbe. Az otthon nem, vagy nehezen végezhető dolgokat viszont igen.
Ez persze pénzügyileg tulajdonképpen hibás, de jogos annyiból, hogy ha hobbi szerelő vagy, akkor a munkaidőd és szerszámaid amortizálódása tulajdonképpen a hobbid ára, tehát nem számolod be.
Bye "digitális MTV-kommentátor" Alex már január 11-én megjósolta, ki lesz a 8 döntős abban A Dal nevezetű, műsornak csúfolt közpénztemetőben, ahol ő is fizetett munkatárs, és ahol jelen állás szerint Király Viktor, a Depresszió, Kállay-Saunders András, Bogi, a Fool Moon,…..
Gyerekkorunkat tévés főcímzenék kísérték végig, és némelyikre talán nem csak azért emlékszünk, mert sokat hallottuk őket, hanem mert tényleg különlegesek voltak. Szerintem ilyen volt Dick Raaymakers (a.k.a. Kid Baltan) és Tom Dissevelt Song of the Second Moon című nótája: A fentebbi videó…..
Venona project (törölt) 2014.01.29 17:01:56
Hétvégén belefutottam a szokásos szituációba, vagyis elindultam vidékre, de nem emlékeztem rá, hogy lejárt-e már a havi autópályamatricám. A bizonylatot természetesen nem találtam. Mondhatjuk, hogy ez az én hibám, ugyanakkor, mint egy szolgáltatás vásárlójában felmerülnek…..
BuheraBlog Kulcsok lehallgatása 2013.12.18 17:43:02
A nap agyolvasztó kutatása: a GnuPG által használt RSA kulcsok megszerezhetők, ha a támadó meghallgatja (szó szerint: mikrofonnal) egy meghatározott kriptoszövegeket éppen fejtő gép hangját. A számítógépek feszültségszabályzójának elektronikus alkatrészei rezegnek, ami nem…..
Venona project (törölt) 2013.12.19 16:36:17
@jeriko: Sommás lehülyézés helyett olvasd át a cikket, elég jól megmagyarázza, hogy hogyan történik. Valójában tényleg nincs másról szó, mint az áramfelvétel vizsgálatáról, az meg ismert side-chennel attack régóta, de megspékeli egy-két ötletes dologgal, pontosan azért, hogy az átlag áramfelvételből tudjon dolgokra következtetni.
Venona project (törölt) 2013.12.19 16:39:52
@Venona project: Channel na!
Az algoritmus specialitásait (miszerint alkalmasan megválasztott adatokkal hosszútávon is jelentős cpu aktivitási különbségeket lehet előidézni) használja ki choosen plaintext támadással, és bitenként ki tudja nyerni a kulcsot, illetve egyedi minták alapján kulcsokat meg tud egymástól különböztetni, aminek traffic analysis esetén van jelentősége.
BuheraBlog Prezi hibavadászat 2013.12.04 10:54:12
A 444-en jelent meg a hír, miszerint a gonosz Prezi nem volt hajlandó fizetni egy ügyes Google hackernek, aki kritikus hibát talált a magyar startup üdvöske rendszerében.  Mint a felelős hibabejelentést (tudom, nem ez a legjobb kifejezést) évek óta gyakorló, és a nemzetközi…..
A magyar foci több évtizedes mélyzuhanásban van, miközben már a belső érintetteken kívül senkinek nem okoz örömet, gazdaságilag pedig állami támogatástól függetlenedve életre képtelen lenne. Valóságos hidegháború bontakozódott ki az elmúlt években, ahol az edzők és a…..
BuheraBlog MySecureZone 2013.11.07 08:00:00
Update: The english counterpart of this post by synapse can be found here. Az utóbbi napokban több ismerős is belefutott a MySecureZone nevű, katonai szintű e-mail titkosítást ígérő IndieGoGo kampányba, ami nem érdemelne külön posztot, ha nem honfitársaink (akik 10 másodperc alatt…..
Venona project (törölt) 2013.11.07 19:18:53
@|Z|: "As publicity stunts go it's an interesting idea but, as one El Reg hack noted, if you've broken the encryption would you want a stake in the firm that's trying to sell it?"
Vasárnap nyílt nap volt a kelenföldi remizben és a BKV Villányi úti áramátalakítójában, a két helyszín közt pedig nosztalgia villamossal lehetett közlekedni (közvetlen vágányok híján átszállással). Mivel az említett kocsiszínben már jártam (legutóbb tavaly), most inkább…..
Venona project (törölt) 2013.10.29 07:21:03
@¿Qué tapas hay?: 400 x gyökkető ~565. Ha nem háromfázisú egyenirányitás van, hanem a nullához.
Mai nagyképes anyagunk nem lehetne teljes, ha nem elevenedne meg legalább egy a Mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeum gyűjteményének darabjai közül. A múzeum 1979-ben, Hajdu Ráfis János és felesége, Bakos Mária magángyűjteményének felajánlását követően alakult ki, majd…..
Venona project (törölt) 2013.10.24 14:52:43
Félmillió forintos bírság jár, ha a rohadó autó megkapja a műszakit. Kétszázezres, ha üvölt a kipufogó. Kemény idők jönnek. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Venona project (törölt) 2013.08.07 10:47:10
@clior: "Aki tunningolja az autojat az rendszerint jobban odafigyel az eszkozre, tehat ez is ellentmond az alkalmatlansagnak. "

Óhh, mennyi beszámoló van (pl. népítéletben), hogy megvette a bontószökevényt, és kb a következő sorrendben felújította: nagyfelni, nagyzene, lexuslámpa, nyomtávszélesítő, fólia, kipufvég, M tükör, 12000K-es xenon, krómcsík a rohadásokra, legolcsóbb fékbetét Bárditól, munkahenger és úszónyereg felújítás wd40-nel és sziloplaszttal, alig használt Golden Dragon márkájú gumik, még van bennük majdnem 2,5mm profil, Check engine lámpa kívétele, mert sötétben nagyon világít, bontott kormányösszekötő gömbfej, benzin 2000 forintért.
Venona project (törölt) 2013.08.07 11:13:25
@Tomcy: Rendes felniboltban adnak dokumentációt.
Az engedély nélküli cuccok árusítása meg majd pont itt fog működni. Akkor meg azon puffognának, hogy miért ne tehessek be akármit a kocsimba, hiszen úgyis csak a kertemben szoktam használni. Lásd kínaixenon, meg kapunyitó lézerblokkoló.
TComment Akik mögött soha! 2013.06.26 12:13:03
Van egy toplistám, akiknek még a közeléből is menekülök. Lehet, hogy ez a hosszú élet titka? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Elég nagy lett itthon a riadalom, amikor úgy másfél hónapja hivatalosnak tűnő levél érkezett a postafiókomba. „Értesítés forgalmi engedély okmánya érvényességi idejének lejáratáról !" Feladója a Központi rendszer, magyarul Értesítés Központi Rendszertől. Régi…..
Több helyen lehetett már olvasni, de itt is érdemesnek tartom rögzíteni: Kínai támadók megszerezék a New York Times összes munkatársának jelszavait és négy hónapon keresztül tevékenykedtek zavartalanul a cég hálózatában, valamint több mint 50 munkatárs otthoni…..
"Javasolom, hogy látogassuk meg a györkönyi Dózsa György harmadik fokozatú termelőszövetkezeti csoportot..." (Hogy Garai elvtársnő mennyit gondolkodhatott ezen a mondaton, számomra az is jelzi, hogy csak negyedszerre sikerült leírnom, hogy kiket is akar meglátogatni.) "...és akik a…..
Venona project (törölt) 2013.01.22 13:40:26
@lüke: Így van. Két néprádió volt a Horthy néprádió és a Rákos néprádió.
Mondjuk olyan szép fényes kávájú gépek, mint itt a filmben vannak, szerintem sosem voltak.Volt festett alu dobozos, meg fa dobozos rákosi néprádió, és gyanítom a híradó számára készítettek 5 darabot zongoralakkal.
B-oldal Bűnügyi filmek kliséi 2013.01.03 07:00:00
A "minden rendőrfőnök néger" klisén túlmenően álljon egy összeszedett lista a bűnügyi filmek kliséiből: A nyomozó (detektív / felügyelő) A főhős múltjában mindig van valami szomorú esemény: társ akció közbeni elvesztése, ártatlan ember (gyerek) véletlen lelövése. A…..
Egy kedves olvasónk küldte el a fenti, igen vicces videót, amin Russell Peters azt taglalja, mennyire furcsa, hogy bizonyos szavak angolul és más nyelveken mennyire más jelentéssel bírnak. Mint például a pussy, azaz pina szó, ami a magyaroknak puszi, azaz kiss. Na ja. A poén jó, az…..
A Samsung készül valamire - A cég hivatalos YouTube csatornáján az alábbi kis videó jelent meg: Impresszív? Kétségtelenül. A kérdés az, hogy mi a frászkarikáról is lehet szó - mindössze annyit tudhatunk már biztosra, hogy január elején, a Las Vegasi CES-en jön a nagy…..
Venona project (törölt) 2012.12.10 20:01:55
@no successful: Hát annak ideje lenne. De ezért inkább nagyrabecsült szolgáltatóinkat kéne izélgetni, hogy hagyják már jóvá a softot. Lassan már csak Zimbabvénak és nekünk nincs JB, közbe a Lengyeleknél már a 4.1.2 megy.