Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G. Attila

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik odesszai zsidó vezető szerint hadat üzent a zsidóknak a náci elveket valló Jobb szektor. Mihail Majman arról számolt be az orosz kormányhoz közelálló Izvesztyija nevű napilapnak, hogy a Jobb szektor (Pravij szektor) fegyveresei húsz zsidót vertek meg kegyetlenül az…..
G. Attila 2014.10.08 10:41:34
@Szúnyog: Nem árt a címoldal, legalább kaptam egy új blogot, amit első ránézésre érdemes olvasni :).
Ebben a konfliktusban látok egy alapvetően védekező és egy alapvetően offenzív birodalmat, és köztük egy megbízhatatlan Ukrajnát. A legnagyobb gondom nekem azzal van, hogy egy egész ország vezetése és irányított sajtója nemhogy csúsztat, hanem egyszerűen hamis híreket, tényeket közöl. És minden légből kapott kamu híradást a nyugati sajtó örömmel vesz át.
Ami meg az orosz hadsereg elmaradottságát illeti...hát mit mondjak, amennyire egy laikus láthatja van nekik pár olyan új fejlesztésű rakétájuk ami finoman szólva is versenyképes.
Ami a címnoldalt illete, a nagy számok törvénye alapján az ide látogató emberek egy tevékeny része lehetetlenné fogja tenni a normális mederben folyó vitát, így magam részéről megmaradok a továbbiakban az olvasásnál, nem keveredek bele a köpdösésbe. Minden jót mindenkinek :).
  Európa-szerte komoly visszhangot kelt az Uber nevű mobilalkalmazás, amely alapjaiban változtatja meg a taxizás jelenlegi rendszerét. Az internet és az utca pedig új vitatémát kapott: az Uber vajon igazságtalanul szorítja-e ki a taxisokat, és mellette veszélyeket is rejt, vagy pedig…..
G. Attila 2014.06.20 22:23:27
@Bár: Na, itt van. Ha ott is a jogsin felül különböző követelmények vannak, amelyek megegyeznek az ország hatósága által állítottakkal - avagy egyeztetés van a két fél között, akkor az előző kommentem tartósabban releváns. Szóval lehet sírni, meg átkozódni, de ez lesz. Idővel. Jó sok idővel, majd ha minden embernél szériatartozék lesz az az eszköz, amivel le lehet 'szólítani' egyet. Úgyhogy mindegy, hogy egyesek mit hisztiznek, meg fillérb@szóznak :D
KKBK A reklámadó bosszúja 2014.06.11 20:40:47
bosszúvágy, leszámolás kis-tokióban   na, milyen sok politikával foglalkozik az rtl klub, az a szomorú, hogy nemcsak ilyenkor kéne ám, amikor betámadják őket a reklámadóval, mert ez így olyan kicsinyes és pitináner, és nemcsak a fideszes posztkomcsikat, hanem pl…..
Pozsony kapitulált az erősödő magyar nacionalizmussal szemben. Miközben a keleti fronton az oroszok döntő áttörést hajtottak végre Kijev alatt, északon a Balti államok után elfoglalták Finnországot is, majd blokád alá vették az egész skandináv félszigetet, addig Budapest a…..
Kettéfűrészelés és karóba húzás: a délvidéki tragédia   A délvidéki magyarok tragédiája a magyar történelem egyik legsötétebb fejezete. A bestiális kegyetlenséggel elkövetett népirtás mégis a XX. század legkevésbé ismert és leginkább eljelentéktelenített eseményei…..
G. Attila 2014.06.07 07:33:09
@bikmakk: Ezzel nem fognak vitatkozni, mert ez amolyan igazság lenne, vagy mifene. És ráadásul könnyen utána kereshető tényeket írtál. Ennyi. Ezért ignorálva leszel :D. A szerb kormány hívatalosan elitélte, nem a szőnyeg alá akarják seperni, csak nekik is jobban fájnak a saját halottaik. Nem felmenteni akarom őket, a bűnt nem kell mentegetni. Egy kivizsgálás sem ártana, picit erélyesebben lehet is követelni. Dehát amíg magyarhonban sem fontos, addig mit akarunk a szerbektől?
Az, hogy '48 -ban kivel mi történt, és a Szent Korona Országai népeinek vezetői mit csináltak (főleg előtte) azt egyet hadd ne feszegessük, mert a Kossuth-hívők virtuálisan felkötnek :P
Az RTL Klub főnöke, nem a vakvilágba ígérgetett, amikor azt mondta: ha a kormány hadat üzen az RTL-nek, akkor majd lesz haditerve, és és be is veti azt. A csatorna mai Híradójában az alkalomhoz illően síri hangú és nagyon komor arcú Szellő István menten atombombával…..
G. Attila 2014.06.02 23:45:07
@Tiszteltetem Brüsszelet: Én is arra tippelek, azért vetettem fel az előbb, hogy az esetleges törvénytervezet visszavonásáért kell valamit adni.
Mellesleg külön vicces, ahogy kommunikációban a fidesz azt csinál a baloldallal, amit akar. Most már elért a magyar közélet, sőt lassan a világmédia is (hiába hozza le a pártatlan index az friss hírként, hogy valamelyik német baloldali pártvezető bírálta Orbánt, amely cikk pár órán belül átalakul, és németországnak nem tetszik, amit a fidesz csinál, vagy milyen címmel érkezik meg - csak úgy eszembe jutott), szóval az emberek olyan szinten vannak, hogy a baloldali médiacsatornák a juhászlegény, aki farkast kiáltott című mesében találták magukat. És mondanom sem kell, ők (és a baloldali politikusok) a juhászlegények...
G. Attila 2014.06.02 23:57:15
@zabiela: Jaj. Általános iskolás matek. Erre most Peter Griffint idézném; nemááár!... :P
@_most_: Az tuti, hogy nekik a manipuláció a munkájuk, de akkor miért vették elő az operakórust meg a leszúrt Rittbergert a hatalmas döbbent felháborodás alátámasztására, hogy úristen, ezek nekünk keresztbe tesznek!... Igen.
Én szívesen látnák valakit, aki kicsit komolyabban próbára tudja tenni a fidesz kommunikációs szakembereit, nem azért, mert egyik-másik ellen vagyok, csak lássuk, mit tudnak. De az rtl önmagában nem elég erős ehhez.
G. Attila 2014.06.03 00:04:36
@Tiszteltetem Brüsszelet: Normális, hogy most lépik meg, igazad van. A Paks volt kicsit elrontva, de szerintem csak azért, mert nem gondolták volna, hogy a kormányváltó összefogás ennyire veszett kutya lett. Szerintem csak álltak nagy szemekkel, hogy de ember, 5-6 évvel ezelőtt még ti akartátok...
Most lehet csinálni ilyen-olyan dolgokat, mert mi történik? Létrejön a még egy millióan a sajtószabadságért? 5. köztársaság? Mik voltak még? Mindent kiaknáztak, és nemhogy leváltani, megingatni sem tudták.
Jobbegyenes A leggyávább város 2014.05.28 12:39:55
2014. május 27-én Gyenes Levente polgármester gondoskodott róla, hogy Gyömrő a gyáva meghunyászkodás szimbólumaként kerüljön be az országos hírekbe. A Gyömrő 2000 Kör színeiben megválasztott elöljáró példátlan szolgalelkűségről tanúbizonyságot téve kezdeményezte, hogy…..
G. Attila 2014.05.29 13:18:33
@fagyospityóka: "Orbánnak sincs semmi köze a románokhoz, oszt mégis folyton beleugat a dolgaikba. Ez hogy tetszik?"
Életem első trollkodása fog következni, csak, hogy kipróbáljam, azzal vége is.
Penis infortunatis lantern sinistra, ami vagy. Te. Te különösen.
G. Attila 2014.05.29 13:37:33
@fagyospityóka: Ha csak sima provokáció volt, akkor jobbulást, és elnézést a korábbiért. Bevallom, az első pár tucat hozzászólás elolvasása után ugrottam is a végére, hogy csatlakozzam a tömeghez:P. Azokat is csak kávé helyett olvastam, de sajnos nem működik, hozzászoktam. Szóval marad a kávé. Ez van:). Még egyszer elnézést - csak, hogy megfelelően hátráljak ki a trollkodásból, tényleg nem akarok rákapni, @akrosztikon :) . Bár lehet, több haszna lenne, mint minden egyes alkalommal felhívni a figyelmet a történelem és a történelem által generált szimbólumok közötti különbségre :).
G. Attila 2014.05.29 13:43:42
@ZF2: "Aki nagyvonalúan hagyta az ország szétesését 18-20ban" - ezt elkérem, ha nem gond. Gyűjtöm a gyöngyszemeket :).
Annyira belelendült a köztévé az Eurovízióba, hogy alig pár héttel a szakállas nő után összeraktak egy másik produkciót Nagyszínpad néven. Azonban ez nem valami zenés vetélkedő, nem is tehetségkutató, hanem tehetségmutató, így, M betűvel. 15 zenekar három felvonásban…..
A Szabadonébredők oldalon találtam egy cikket, amiben 9 érdekes és kevésbé közismert tényt lehet olvasni a magyar nyelvről. Nem nehéz kitalálni, hogy ez ismét egy olyan "tény" gyűjtemény, mint például amiről a "Mire is legyünk büszkék?" című bejegyzésemben már egyszer írtam. Ezúttal nem fogok…..
G. Attila 2014.05.24 18:31:20
@rozsé drazsé: Amit írsz, azzal egyetértek, de a kiindulás nem tetszik. Én nem érzem magam jobban a szaros nadrágban, hogy mindenki mkásé is az. Ha már megtörtént ez, függetlenül az általános vélekedéstől, én venném a tisztát.
Ki kell mondani tényeket, olyanokat, amiken nincs értelme vitatkozni, és fel kell használni a genetikát, az antropológiát, minden olyan tudományt, amelyek nem voltak a mai formájukban, és bizonyító erejükben.
A finn-magyar rokonság elég nagy katyvasz. a finn-magyar NYELVrokonság azonban már érdekes. A gond az, hogy kemény ütköztetés van e között és a szittya-magyar vonal között. Mit is mond az egyik? A magyar abból a nyelvcsaládból 3000 éve vált ki. Attila mikor kardozta végig Európát? Olyan 1550 éve. Jó, ne ebbe kössenek bele, kérem, 434 -től 453(?) -ig, ha jól tudom. Ezt akárhogy is nézem, szűk 1500 év. Van egy olyan kósza gondolatom, hogy 1500 év alatt egy néppel sok minden történhet, de legyen méginkább a 700 -as évek környéke, és Levédia, amely szerintem valahogyan egy konszenzus, nem? Ez kérem szépen 1700 év, ami nem sodorta el a népet, sok más sztyeppei néphez hasonlóan, hanem fejlesztette, megerősítette. Biztos, hogy Attila király korában már íjfeszítő nép voltunk. A gond az, hogy az antropológia nem támasztja alá az egyenes hun-magyar leszármazást. Akár Priszkosz feljegyzéseit nézzük, akár akárki másét. A hunok lassan jöttek keletről nyugatra, mongoloid vonásaik voltak. A magyar nép meg inkább az újgurokhoz áll közel.
És pontpontpont, már ezt sem olvassa el senki, de valami milyen vonalon kellene elindulni, szerintem
G. Attila 2014.05.24 19:17:47
@♔batyu♔: Picit sántit az EU -s párhuzam. A gond az egésszel annyi, hogy ha feltételezünk egy hun törzsszövetséget, amiben a magyarok benne voltak, mint egy törzs, ugyanakkorát léptünk előre, mintha feltételeznénk egy törzsszövetséget, amelyben a magyarok nem voltak benne, mint egy törzs. Természetesen nem ezen a néven (bár maga a szó eredete is megér egy disszertációt). A lényeg az, hogy nem tudunk sokat, de cserébe nagyon keveset :). A krónikások nyilvánvalóan szerették az akkori korhoz illően egy nagy uralkodótól származtatni a királyokat. Erre Attila király a legjobb volt. Ami érdekesebb, hogy a népi tudatban is megmaradt a szittya-magyar vonulat (tudom, akkoriban még nem így nevezték, mai fogalmaink szerint mondom). Valószínüsíthető, hogy a magyar lovasíjászok ott voltak Attila király oldalán. De nem szabad elfelejteni, hogy az a hatalmas sereg, aminek parancsolt az európai hadjáratában főleg nem hunokból állt. Jazigok, osztrogótok, gepidák, burgundok, satöbbi satöbbi.
Tehát alig tudunk valamit. Ami biztos, hogy az avar néptől eltérően a magyarok értettek a földműveléshez, amikor újra feltüntek. Harcmodoruk a hun lovasíjász harmodorhoz volt hasonló, talán még fejletebb is (több trükk). Ezekből kell kiindulni.
Mi is áll valójában az idei Eurovíziós Dalfesztivál mögött? Téves a homoklobbival vagy a nyertes személyével foglalkozni. Itt valójában nem a homoklobbi vagy az osztrák szörnyeteg a gond. Mindenki védi saját magát és saját maga érdekeit. Ezzel semmi gond. Viszont a társadalom…..
G. Attila 2014.05.20 00:10:46
Amikor a Lordi megnyerte akkor merre is tartott Európa fiatalsága? :) Ugyanazért nyert ő is, mint ők. Meghökkentő volt, oszt kész. Az, hogy a finnek (jól tudom, igaz?) pusztán a szórakoztatást tartották szem előtt, ő meg valami hatalmas toleranciaharcos szerepében akar tetszelegni, az nem érdekel, sem engem, sem mást. Ugyanúgy poén ez is, mint a denevérszárnyas rikoltozás. Inkább azt kellene tudatosítani, hogy ez nem komoly, és nem elhinni, hogy jáj, mi lesz így velünk. A végén még jó sokan elhiszik, és tényleg valami jelenséggé válik ez, pedig nem kellene. Nekem is ellenszenves az a művi tetszelgés, és az arcomba tolt 'én ilyen vagyok, fogadj el' ömlengés, de pusztán azért mert egyrészt nem érdekel, hogy ő milyen; másrészt, minél több ilyen erőszakos ostoba tolerancia-ámokfutást látok, annál lejjebb kerül az ingerküszöböm, ami nem jó, és nem tudom, hogy valóban erre játszanak, vagy ennyire ostobák (ti. szerintem nem én vagyok az egyetlen). Pont annyira felszínes ez az egész, mint maga az előadó. És azt hiszik, erről szól a tolerancia. Ami a próbléma ezzel, hogy rohadt sokan hiszik el egy ilyen műzort látva, hogy erről szól a tolerancia. Ez kábé olyan, mint azt mondani, hogy a fasizmus az egyenruháról szól, avagy a haszid zsidó vallás a pajeszről meg a kaftánról. Felszínes, és ostoba. A következő ev. témája az elfogadás lesz, majd a megértés, majd a béke majd szépen sorra minden, amit el lehet torzítani az által, hogy a fogalom mélységét elvéve csak a felszínre koncentrálunk. Szerencsére már mindenki poénnak veszi (szerintem ezért nyert ő).
A levélszavazatok formájában érkező határon túli magyar voksok mintegy 95,5 %-ban a FIDESZ-KDNP pártszövetséget gyarapították. Az ilyen lehengerlő győzelemre jogállamokban a gyanú árnyéka vetül. Gondolhatunk akár a Magyar Népköztársaság idejéről ismert szavazati arányokra,…..
G. Attila 2014.04.12 12:46:31
Ami a visszaköltözést illeti. Én soha nem költöztem el Magyarországról, (se a szüleim, se a nagyszüleim) ezért nagy baromság ahhoz kötni, hogy ha majd visszaköltözök, akkor szavazhatok. Tetszik, nem tetszik, meg volt adva a lehetőség. Miért nem vették észre korábban?
Más párt nem nagyon tud kampányolni, mert a baloldal képviseői kolozsvárig jöttek el, és már kaptak ellentüntetőket, plusz igen csekély pozitív érdeklődést.
A helyzet az, hogy megadták a jogot. Aki elment szavazni, az nem a kampány miatt szavazott a fideszre, hanem azért, mert látta, hogy ki segít, és ki nem segít.
Nekünk a mikulás-szavazás nem egy kampánytevékenység volt, hogy kész vége, nem foglalkozunk vele utána. Nincs újraosztás, és nincsen fehér lap minden kampány előtt. Aki elment szavazni az sem azért tette, hogy a fidesz, mert a fidesz a szép, az igaz, és a jó, hanem annyi mondott a szavazatával, högy kösz mindenért.
Én magam sem igazán tudom, hogy jó dolog-e szavazati jogot adni olyan embereknek, akik nem járulnak hozzá a magyar gazdasághoz, de ugyanakkor a magyar nemzet részei.
És azok is maradunk, ha ötmillió cikk megjelenik arról, hogy feszültség, meg most utálnak, meg nem tisztelnek minket... Már egyszer megcsináltátok azt, hogy éket vertetek közénk, mi tanultunk a leckéből. Még egyszer nem fogjátok azt elérni. Lehet fals sérelmekre hívatkozni, elmondani minket bárminek, mert az adott joggal éltünk. Éltek közülünk néhányan, ha már a számarányokat nézzük.
Gyerekek, csendben kéne lenni, mert a ti világotok már nem jön el. Lehet, hogy lesz jobb, és kell is hogy legyen, de az nem olyan lesz mint régen. Jobbik van, főleg Fidesz van, 4 millió sonkával és narancssárgával kihúzott számlapapírokkal megvehető választó van - és mi is inkább…..
A magyar televíziózás virágkorát éli ezekben a napokban – már ami a riporteri szereptévesztést és az objektivitás unortodox felfogását illeti. Hihetetlen erős mezőny gyűlt össze a pezsgő színtéren, de vajon ki gurította közülük a legnagyobbat? Obersovszky Péter? Kálmán…..
A kripto-fideszes Rétvári Bence reméli, hogy a Szabadság téri emlékű ügyét sikerül békésen megoldani, azt mondja, anélkül, hogy az ügy egyik vagy a másik (értsd jobbikos vagy balos) szélsőség irányába venne fordulatot. (Most jött: rendőr nyomozó jelentek meg a téren a…..
G. Attila 2014.04.10 06:53:05
*Mély levegő* Úgy van a mocsok kriptokommunista szemkilövető diktátor uralma alatt vagyunk. A mocskos szemét újfasiszta németellenes Euellenes oroszbarát oligarchák, és a Moszkva által bábként rángatott jobbik. És a jobbik által létrehozott lmp, aki további szavazatokat akar elszipkázni a baloldalról, és a sötétzöld méregzöld globalizáció párti, vagy éppen ellenes mert ez egyre megy náluk szemetek mind egy helyről vannak manipulálva *kifúj*.
1. Mutass nekem egy olyan kormányt, az elmúlt 25 évből ami a teljes magyar nép 50% + 1 fő támogatását megszerezte. Tudod hogy lehetséges ez? Kötelezővé tenni minden szavazóképes állampolgárnak a szavazást. Ha ez megtörténik, meddig fog érni a hiszti?
2. Csak folytassátok ezt, kimenni, kordont bontani. Annyira sem kapják fel a fejüket, hogy a 2006-2010 közötti időszakos kormánynyilatkozatokat ráolvassák a fejetekre :). Politizálás az utcán, utcai erőszak stb stb. Persze, nem ugyanaz, messze nem. A gond az, hogy nincs tömegbázis.
Emlékszem, 2010 -es választásoktól jöttek a nagy baloldali rendezvények, egymillióan ezért, sokan vagyunk, tömeg vagyunk, erő vagyunk. S aztán egy békemenet után láttam a sajtóban azt a kommentárt, hogy : Baszki!... Sajtónyelvről emberire lefordítva.
Hidd el, talán még konszenzusra is tudnánk jutni (nem te, mint baloldal, és én, mint fidesz - nem fideszpárti vagyok). De amíg krpitofideszes felütéssel kezdődő bejegyzéseket írsz, addig tisztában kell legyél azzal, hogy a beltenyészetnek publikálsz. Ez nem rád jellemző, hanem a bal oldalra. Engem, mint kívülállót nem szólitottál meg, mert ez csak fröcsögés. Na ez a gond a kommunikációtokkal.
Amikor látszott, hogy a nemzetközi visszhangot is keltő országos felháborodás miatt mégse lehet rapid módon felhúzni a Szabadság téren a történelemhamisítás emlékművét, Orbán - ritka kivételként, egyértelműen taktikai megfontolásból - átmenetileg visszakozott: Február…..
G. Attila 2014.04.09 15:07:14
A helyzet az, hogy nálunk nem igazán volt lehetőség partizánkodni, hiszen, mire beindult volna, nem volt magyarország területén az a front mögötti megszállt terület, ahol a partizánok tevékenykedni szoktak. Egy komoly partizánmozgalom nem abból áll, hogy no, akkor megyek a sufniba a karabélyért, és lövöm akin Wermacht vagy SS egyenruha van. Érdemes elolvasni Hemingway: Akiért a harang szól című regényét.
Nagyon szép párhuzam, hogy ahogy Rákosi bűneit sem kenjük az oroszokra, úgy a kollaboráns magyar kormányét sem a németekre. Amiben lehet érdemi vitát folytatni, az az, hogy ki is volt ez a kollaboráns kormány? Szerintem egy bábhatalom, amit a németek állítottak fel az addigi magyar kormány megbuktatásával. Elmondtam, miért gondolom így. Én nem tudom, hogy a hivatalos tényállás szerint mit akar jelenteni ez a szoborcsoport. Ha teljes felmentést, akkor ellenzem. Ha azt a kijelentést, hogy nem mi voltunk az akkori Németország hű kutyája, utolsó csatlósa, akkor helyeslem. Ha azt szimbolizálja, hogy a német nyomás a korabeli kormány és nép akarata ellenére is fennállt, akkor helyeslem. Ha azt, hogy a német nyomást mi keményen elutasítottuk, és kompromisszumok nélkül szembe akartunk fordulni, és ezért megszálltak, akkor ellenzem. Ennyire egyszerű. Mutassa be az igazat, és semmi baj nincs vele. Szerintem, ez az igazság. Erről lehet beszélni, vitázni, akár konszenzusra is jutni. De erre egyre kevesebb esélyt látok. A gond az, hogy ha most egy fidesz-párti diktatúra megszállná Magyarországot, (vagy egy mszp-párti, jobbikos stb. -ugyanaz) az ország egyik része örömmel jelentené fel a másikat. Ez az elmúlt 70 év legnehezebb öröksége. És nem is akarunk tőle szabadulni.
G. Attila 2014.04.09 15:31:52
@valódivélemények: Ez blogmotor, nem cenzúra :). Azt megjegyzem, hogy a lincselésnél a Lazio-drukkerek többen lennének-az első sorban :D