Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Erzsébet

59 bejegyzést írt és 1109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ja, hogy ebben Charlize Theron mellett még Jessica Chastain és Emily Blunt is játszik? Lennénk a Vadász helyében, ez nem kérdés. Mikortól is adják? ..
Kovács Erzsébet 2015.11.18 21:09:36
@isvaen: Az első Star Trek rebootban úgy tíz perc elejéig, mint
STAR TREK SPOILER!

önfeláldozó Kirk papa? Nemrégiben láttam újra, és hát igen, megkönnyeztem. Nyilván nem egy Pánik a Tű parkban (a film, mármint), de tekintetbe véve, hogy Pacinóval (egy teljes film) ellentétben kb. tíz perce volt egy megrázó érzelmi átalakulást, a fiatal feleségétől és újszülöttjétől elbúcsúzó, a halálra készülő fiatalembert hitelesen előadni, szerintem kimondottan jól teljesített a sokkal több időt kapott Kirk fiúhoz és a többiekhez képest is.

Ui.: Alapító főszerkesztőnk tudna mesélni róla, mekkora rajongója vagyok Al bácsinak... De nem vagyok biztos benne, hogy ha ma kezdené az ipart, ugyanilyen szép karriert futhatott volna be. Új-Hollywood egészen más világ volt, mint a mai.
Kovács Erzsébet 2015.11.18 21:32:16
@Atkakukac1989: A kolléga korábbi kommentjeiből, illetve korábbi kommentváltásainkból ítélve szerintem épp hogy nincs túl jó véleménnyel a mai Hollywoodról. De majd jön és megcáfol ő, ha félreértettem.
És nem, szerintem sem Pacino, sem De Niro karrierje nem alakulna ugyanúgy, mint harminc-negyven évvel ezelőtt. A karizma és a színészi jelenlét a vásznon objektív tényező, de maga a vászon is objektív tényező, a film, a "vehicle", ami engedi kibontakozni, ami megfelelő teret enged a színész tehetségének.
Én nem nézem le a mai Hollywoodot, de azt szerintem nehéz lenne tagadni, hogy egészen más jellegű filmek határozzák meg, mint Új-Hollywoodot. És még így is érdemes eszünkbe idézni, hogy Pacino majdnem nem lett Keresztapa, ugyanis a stúdió fejesei túlságosan szakadtnak, utcagyereknek (amilyen a felemlegetett első szerepe volt) látták, nem sztármatériának. Szerinted ma mit mondanának? Kapna esélyt egyáltalán bizonyítani?
Ha már mindenáron modern párhuzamokat keresünk, talán a szintén erős jelenlétű, és szintén nem szépnek tartott Cumberbatch-csel érdemes példálózni. A Sherlock előtt esélye sem lett volna A-kategóriás hollywoodi szerepekre, és még akkor sem szerzői filmes, hanem képregényfilmes szerepet kapott.
Kovács Erzsébet 2015.11.22 13:58:12
@Atkakukac1989: Persze, hogy a stúdiókat, a bizniszt minősíti. Szerintem is kitaposna magának valamilyen színészi karriert, de biztos, hogy nem ugyanolyat (amúgy ha már alternatív idővonalasat játszunk, szerintem indie szerzői filmekkel és tévével futna be).

@minnifield űrhajós: Tökéletes hasonlat, köszönöm, ámbár (nem lévén sportember) csak a másik kolléga cukrászdás-házi sütis hasonlata jutott eszembe nekem is először. :)
A bejegyzés SPOILERES lehet! Javában zajlanak a Doctor Strange Scott Derrickson dirigálta munkálatai Nepálban. A globalizációnak hála(?) még az ilyen távoli helyszíneken is akadnak lesifotósok, valamint internetkapcsolat, így a 2016. november 4-én esedékes bemutatójú képregényfilmről az első…..
Kovács Erzsébet 2015.11.13 15:27:59
@doggfather: Mi ez a tömény negativizmus, srácok? Képregényfilmben nem szerepelhet tehetséges, karizmatikus, komoly drámákból, színházból szalajtott (brit) színész? Vagy ti Loki miatt is panaszkodtok? Jó, a Thor 2 csúnyán elpazarolta Ecclestont, de ebben meg Tilda Swinton is lesz.
aeon flux szinkronhangok: macbeth 2015.10.28 13:13:00
Valósággal megszállja a mozikat holnaptól a Macbeth, szinkronizáltan és feliratosan is, előbbit talán a rendhagyó nyelvezet indokolhatja, ám utóbbi kétségtelenül javallottabb egy Shakespeare-adaptáció esetében. Címszereplőnk alakítóját legutóbb, a Frankben is ugyanaz…..
Kovács Erzsébet 2015.10.29 10:11:29
@Zalaba_Ferenc: Hát igen, és ha jól látom, a legkurrensebb műfordítást használták. Viszont szerintem a potenciális közönség fele azokból tevődik össze, akik az urániás brit színházi Shakespeare-vetítésekre járnak.
 - SPOILERMENTES - A Kray-ikrek gengszterkarrierje a brit nemzeti folklór része, ezért ebből a szempontból jogos az életüket feldolgozó, legújabb Brian Helgeland-opusz címválasztása. A London legaljáról, az East Endről induló, pályafutásuk csúcsán pedig a legmagasabb maffia-…..
Kovács Erzsébet 2015.10.10 17:32:26
@shitgun: @nyirok: Ahogy Mark Kermode mondta (ha jól emlékszem, a Mad Max rádiókritikájában), Hardy rendkívül fizikális színész. Azaz az egész testével játszik, és van kisugárzása, van jelenléte, karizmája a képernyőn. Az ilyesmi meg nem terem minden bokorban. A szememben (mondjuk például Paddy Considine-hoz hasonlóan) a szereplése önmagában feldob egy átlagos filmet (például Bane-ként a Batman-trilógia zárófilmjét).
Mármost De Niróhoz hasonlítani... Mennyi is most Hardy, harmincvalahány éves? Még ha De Niro közelmúltbeli, konzekvensen középszerű/vacak/paródia alakításait leszámítom is, neki jóval több esélye volt bizonyítani, mint Hardynak. Különösen, hogy Új-Hollywood a szerzői filmkészítés aranykora volt, olyan környezet, amelyben rendező és színész úgy adhatta önmagát, ahogy se azelőtt, se azután nem engedte az ipar.
Az Oscar-díjas Steven Soderbergh nagyon jól döntött, amikor két évvel ezelőtt váratlanul átnyergelt a televíziózás világába. A sebész című kórházas sorozata a 2014-es esztendő egyik legjobb újonc szériája volt, ami naturalista módon szembesített bennünket az…..
Kovács Erzsébet 2015.10.21 20:48:55
@doggfather: "dr house csak 100+ évvel korábban" :) (főleg, hogy House a viktoriánus Holmes adaptációja, amazt pedig egyik sebészkollégájáról mintázta volt Doyle :)
aeon flux ae(top)10 #8: al pacino 2015.10.17 23:37:47
Al Pacino idén 75 éves, ez adta az apropóját az ezúttal összeállított toplistánknak, ami a szerintünk legjobb filmjeit sorolja fel az alakításai alapján. Bár az elmúlt, cirka húsz évben csak egy-egy alkalommal villantotta meg azt a zseniális tehetséget, amiért milliók rajonganak érte, évtizedekig…..
Kovács Erzsébet 2015.10.18 17:55:00
Milyen érdekes, hogy mennyien hiányoljátok John Miltont. Pedig joggal lehetne érvelni, hogy az már az a kései, hangos Pacino, akit sokan közönséges ripacsnak tartanak.

@Coco Binky: Én is megengedőbb voltam vele, mint mások: aeonflux.blog.hu/2013/09/18/kritika_bobby_deerfield

@Dacia Dubstep: Tudom, sovány vigasz, de az ő relatív oszkártalanságának köszönhetjük a Jack és Jill egyetlen jó poénját (igen, miatta néztem meg, jaj).
Kovács Erzsébet 2015.10.19 19:34:55
@kaamir: Kikre gondolsz színtelen mai színészek alatt? Mert én legalábbis brit férfiszínészek közül többet is tudok mondani, akit ugyanolyan szívesen nézek, mint Pacinót.
Amiben igazad lehet, hogy ebben az ún. "ripacskodásban" nincs mai utóda. Én is szeretem a Sebhelyesarcút (de olyan barátnőm is van, aki pukkadozott a nevetéstől, annyira karikatúrának találta), de még jobban szeretem a korai, eszköztelenebb, kevésbé harsány, árnyaltabb alakításait (mint például a kettő, amiről írtam, vagy a Kánikulai délután, a Pánik a Tű parkban).
Kovács Erzsébet 2015.10.20 13:43:54
@kaamir: Valamelyik Pacino-interjúban olvastam, hogy az életében egy bizonyos pontig, valahány éves koráig a munka volt a legfontosabb: csak a filmen, csak a filmnek élt. Ma már haza tud menni a forgatásról a családjához, a barátaihoz.
Azt hiszem, ennek az eredményét látjuk a karrierje mindkét korszakában (és ha így van, akkor kicsit sem csoda, hogy nincs ma párja, bár mint írtam, én nem érzem így).
A Coen fivérek ismét George Clooneyval forgattak... meg még pár másik színésszel. Az eredmény februártól látható. ..
Az Oscar-díjas Alex Gibney három Emmy-díjjal kitüntetett dokumentumfilmje már hatalmas port kavart Amerikában, de hamarosan nálunk is megkavarhatja az állóvizet. Az HBO filmje a Pulitzer-díjas Lawrence Wright könyve alapján készült, és nyolc kiugrott tag portréján keresztül mutatja…..
Kovács Erzsébet 2015.10.08 17:14:22
@REACTOR: Hogyan érted, hogy keményebbre? Ha a Cruise és Travolta egyházi aktáiban való turkálásra gondolsz... hát, már az is kisebb csoda, hogy sikerült az egyház jogászaival pereskedve-viaskodva egyáltalán ezt a filmet összehoznia Gibney-nek. Angliában talán még mindig nem vetíthetik a moziban (ugyanis az egyház jogászai belekapaszkodtak a rágalmazást, jó hírnév sértését tiltó ottani törvénybe).
23 évvel legutóbbi egész estés játékfilmje, a Porforgatag (Dust Devil) után Richard Stanley újra filmet rendez, méghozzá Howard Phillips Lovecraft 1927-es Szín az űrből című elbeszéléséből, az Entertainment Weekly pedig közzé is tette a filmhez készült első hangulatos…..
A plakáton feszítő vicces brit fiúk a Victor Frankenstein korábbi fotói után most két előzetessel rukkoltak elő. A nemzetközi változat elején bizonyítják, mennyire viccesek. Bizony. ..
Kovács Erzsébet 2015.09.09 11:10:49
@isvaen: Gondoltam. :) Fiatal színészként meg valóban a tipikus szépfiú szerepeket kapta, de ha hiszed, ha nem, a Vágy és vezeklést (vagy mi volt a címe), nem miatta néztem meg. Amit viszont nagyon is, az a Filth volt (pedig Irvin Welsh-sztoriban skót rendőrnek lenni, azt hiszem, annál már nem nagyon van lejjebb :) (Még a Trance jut eszembe most vele, de ott a rendezés volt látványos, a színészek külön-külön nem annyira.)

Ebben a "(színész) nem lehet szép és okos egyszerre" dologban még sajnos igazad is lenne, ha hollywoodi színészekről, pláne színésznőkről volna szó. Ott dívik az inkább, hogy baltaarcú alfahímeket (Jaj Courtney!) vagy modellszépségeket kasztingolnak biodíszletnek.
Kovács Erzsébet 2015.09.09 12:11:41
@isvaen: Hát akkor miért? Megkövetlek, ha rosszul gondoltam, és nem a jól ismert előítélet miatt gondolod irritálónak.
Kovács Erzsébet 2015.09.09 13:20:12
@isvaen: Te (egy jól ismert előítélettel) azt feltételezted, nőként gyengültem el a külseje láttán. Én (egy másik előítélettel) azt feltételeztem, tehetségtelen ficsúrnak tartod. (Bár úgy sejtem, kezdjük túlbeszélni a dolgot. :)
Ui.: Nézd meg a Filthet! Abba sikerült még Eddie Marsant is megszerezniük.
Itt az ősz, elkezdődött az iskola, tehát szeptember 19-től ismét jön a Doktor. Dalekok, Úrnő/Szerető (Mistress), Clara Oswald, a Pán labirintusából kikölcsönzött új szörnyek, Peter Capaldi Doktora, mi egyebet kívánhatnék még? (Talán hogy az írás minősége javuljon a tavalyi…..
aeon flux kritika: víkend (2015) 2015.09.07 21:04:06
 - SPOILERMENTES - Az erdő a legösszetettebb jelképek egyike: elődeink szemében a rengeteg sötétje bizonytalanságot, rendezetlenséget, a világ irányíthatatlan erőit testesítette meg. Ez a szimbólum természetesen az idők folyamán változva számos jelentésréteggel gazdagodott,…..
Kovács Erzsébet 2015.09.07 22:54:17
@Bergyilkos Bohoc: Valóban sajnálatos, amit írsz, de azt hiszem, a Dögkeselyű esetében a Kádár-kor háttere adta azt a keserű minden-mindegy atmoszférát, amitől olyan jó (és amit a ma, egészen más hangulatú időkben készült Nyomozó nyilván nem replikálhatott).
Miközben a Fekete mise körül egyre hangosabb a sutyorgás Johnny Depp visszatéréséről a drámai, nagy formátumú szerepekhez, Sienna Miller nevét elfelejthetjük a film kapcsán. Scott Cooper direktor ugyanis nemes egyszerűséggel a színésznő jelenlétének minden egyes korábban…..
Kovács Erzsébet 2015.09.07 09:34:21
@Richter Géza: Considine mivel jön idén? Én is nagyra tartom, de szerintem az Oscart soha nem kapó, klasszis brit színészek jól őrzött kis klikkjében fog maradni...
Kovács Erzsébet 2015.09.07 22:48:31
@Richter Géza: És tényleg. Meg se ismertem szakállal (vagy két napja láttam jól borotvált, 1980-as manchesteri detektívként a Red Riding trilógia második részében :)
Bár ezt a rajongói videót készítője nem supercutként rakta össze, hanem mashupban gondolkodott, az biztos, hogy én évek óta nem láttam ilyen szuper vágást. A tematikus kollázstechnika helyett igazi történetet kapunk, ami a maga 9 percével az alapanyagául szolgáló mozgóképek…..
Kovács Erzsébet 2015.09.07 10:08:16
Messze a karácsony (Sherlock karácsonyi különkiadás), hát még messzebb a jövő év (Captain America: Civil War). Aki a Martin Freeman utáni éhségét akarja csillapítani, annak moziba kell menni. A sztárszereposztás, no meg a megdöbbentő archív felvételek szólnak annak a…..
Kovács Erzsébet 2015.08.31 12:58:20
@isvaen: Arra gondolsz, hogy a nürnbergi perben is használták bizonyíték gyanánt? Valószínű, de a tárgyalótermen kívül más nem látta (és akkor pontatlanul fogalmaztam az inkriminált mondatot).
Kovács Erzsébet 2015.09.01 13:01:16
@isvaen: Köszönöm a pontosítást. Ebből a tévéfilmből (emlékeim szerint) nem derül ki, hogy az Eichmann-perben, illetve annak a tévés közvetítésében melyik felszabadító hadsereg felvételeit használták fel.
Kovács Erzsébet 2015.09.07 09:51:06
@isvaen: Nem értelek. Mire gondolsz?
Eddie Redmayne tomhenkszel egyet az Oscaron? ..
Kovács Erzsébet 2015.09.07 09:47:08
@Olifat: Az Imitation Game, ha jól emlékszem, nem kapott. Remélem, ez jobb film lesz, mint az volt.
Viszont nem ugyanaz az "issue": Turing története a homoszexuálisok elfogadására hívta fel a figyelmet, ez viszont a transzneműekére.
Nyárvégi vigadalom: párkapcsolatundor és kirándulásfüggőség, továbbá rejtélyesen számozott fegyveres, tőrbe csaló tévések és átvitt értelemben szűk helyre szorult északiak. Heti bemutatók. Akváriumban élni (Vonarstræti). A halaknak megtiltani nem lehet, de a derék…..
Kovács Erzsébet 2015.08.29 18:53:58
Drámai pillanatok következnek szeptember 19-étől. A Doktor frizurája egyre Tom Bakeresebb. Komolyra fordítva a szót: Clara és a Mester (Úrnő) maradnak, az újak közt pedig a Trónok harcából igazolt Maisie Williams.  ..
Nem vitás, hogy a Titkos nemzet marketingkampánya a valóságélményre épül, az eddig kikerült minden anyag és nyilatkozat ezt hangsúlyozza: CG-illúzió helyett igazi akciójeleneteket kapunk majd, igazi emberekkel, igazi Tom Cruise-zal. Nos, a dolog működik, ebben az újonnan közzétett…..
Kovács Erzsébet 2015.07.09 12:04:02
@vargatom: Tyűh, tényleg nincs szakszervezetetek Hollywoodban? :(
Pedig a jó CGI (nem a digitális művér) nagyszerű eszköz, legutoljára a Mad Maxben.
Egy kis enyhülés a Sherlockra kiéhezett tömegeknek a sorozat ComicCon-paneljének háza tájáról, a karácsonykor érkező viktoriánus speciális epizód alkalmából. ..
Kovács Erzsébet 2015.07.09 11:46:00
A louisianai mocsárvidéken él egy hiedelem, miszerint ha valaki háromnál többször mondja ki karrierje során, hogy "visszatérek!", az még a sírból is ki fog kelni, hogy újból és újból eleget tegyen ígéretének. Márpedig Arnold Schwarzenegger már a '80-as évek végén…..
A címből és a kezdési időpontból biztos kiderült, hogy az eddigiekkel ellentétben (2013, 2012) az új kultnaplóm csak és kizárólag sorozatokkal foglalkozik majd, méghozzá epizódonkénti bontásban, de gyűjtőcikként is használható lesz a blogon megjelent tévés kritikák…..
Kovács Erzsébet 2014.10.25 00:00:49
@doggfather: Nem House. Halsted.

@Németh Barna: Barna, szeretnél írni a Knickről majd évadkritikát? (De kár, hogy beigazolódott a pesszimista jóslatom, ami a Gracepointot illeti.)
Kovács Erzsébet 2015.06.24 15:35:34
@doggfather: Felemás érzéseim voltak, tetszett is, meg nem is. Tetszett, hogy a helyszín-, az idő-, és a karakter- (meg a köztük lévő kémia és dinamika-) cserével próbálja leválasztani magát az előző évadról. Másrészt viszont néhol kissé erőltetettnek találtam az egzisztencialista-nihilista hangulatot, a számtalan, hosszan kitartott keserű nézést. Tehát ebben az egyben szerintem hasonlítani akart Rust filozofálgatásaira.
Nézném tovább, remélem, lesz még erősebb és egyénibb is.
Kovács Erzsébet 2015.07.02 11:33:00
@doggfather: Igen, Farrell és az ügyvéd jelenete, könyvespolc a háttérben... engem zavart a vizuális idézet. No és Vince patkányos monológja a második rész elején? Szerinted az sem emlékeztet Rust észjárására?
Viszont kezd lassan beszippantani a sztori. :)
A horrorfilmek rajongóinak nem lehet okuk panaszra, az elmúlt egy-két év során ugyanis számos remek és emlékezetes film készült ebben a műfajban. Az idei Titanic Filmfesztiválon bemutatták a Csadoros vérszívót és az Újjászületést, a Backcountry minden idők egyik legbrutálisabb medvetámadásával…..
Kovács Erzsébet 2015.06.27 15:51:28
@BobaFett: William Friedkin (Ördögűző!) szerint az év horrora volt.
Van jelentősége a szinkronnak egy olyan hányattatott műfaj hazai sikerében, mint a horror? A vélemények megoszlanak: ott van például a Démonok között, amely eredetileg egyenesen DVD-re érkezett volna, aztán a meglepő amerikai sikerre való tekintettel a hazai forgalmazó tett vele egy…..
Kovács Erzsébet 2015.06.26 09:35:20
@Father Merrin: Dunától keletre, egy megyefővárosi mozi havi kínálata: siralom.