Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iHomer

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Általában ódzkodok a kábel tesztektől, valamiért mégis egyre több van belőle az oldalon… Valahol érthető, hiszen egy kábelt kölcsönadni nem túl nagy kockázat, nem jár bonyodalmakkal és egyszerű „tesztelni” is. Na igen, ennyi könnyebbséget nehéz visszautasítani - főleg,…..
Valamilyen csodás véletlennek köszönhetően – valójában a forgalmazó közbenjárásával – lehetőségem adódott, hogy kapcsolatba kerüljek Peter Qvortruppal, az Audio Note Uk. alapítójával, vezetőjével. Nyilván előbújt belőlem az élelmes újságíró és rögtön…..
iHomer 2014.02.15 14:50:59
@samugy63: Igazad van. Tartsuk tiszteletbe a döntésüket, és mindenki találja meg a számára legmegfelelőbb formátumot mint jelforrás, valamint lehetőségeihez képest a legjobb lehallgató berendezéseket.
Választék ezen a téren hála Istennek van :)
Mindenki szabadon dönthet.
iHomer 2014.02.15 14:17:26
Azért ne felejtsük el, hogy a régi filmes fényképezés tömörítés és mindenféle elektronikai beavatkozás nélküli képrögzítés "végtelen" felbontási lehetőséggel, nincsenek maximális pixel méretek, hotpixelek stb. Az analóg rögzítés is hasonló annak minden hibájával együtt. A digitális rögzítés mindig az eredeti zene digit-eké alakítása. A visszajátszáskor pedig ezen digiteket próbálják az eredetihez hasonlatosra visszaalakítani. Nyilván vannak rossz, kevésbé rossz, jó, jobb megoldások erre, de szerintem soha nem fogják azt az érzetet visszaadni, mint egy nagyon jó sikerült analóg felvétel. De hangsúlyozom ez az én véleményem. Nagyon szépen is tud szólni egy digitális felvétel, de nekem az analóg felvételek valahogy mindig ember közelebbiek, több érzelmet tudnak közvetíteni. Sokszor előfordul, hogy a digitális jobbnak tűnik, de annak hallgatása számomra sokszo túl steril, nem hordoz annyi érzelmet. Egy régi Nina Simone felvétel füstös kocsmában monóban :) na az nagyon tetszik.

De nyilván itt már ízlésekről és szubjektív véleményekről beszélünk.

Az biztos, hogy a digitális kép és hang rögzítése, visszajátszása, tárolása nagyon kényelmes. Emellett érdekes, hogy az LP eladások növekedő tendenciát mutatnak.

Véleményem a stúdió munkákról lesújtó nagyon :(
Digitális és analóg munkák is lehetnek kiemelkedően jók, de sajnos a mai digitális stúdiók és hangmérnökeik, akik , amik sok esetben szoftverek elcseszik már a master anyagot. Ez is megérne egy jó kibeszélést.
"loudness-war",
www.dr.loudness-war.info/
Érdemes lemez vásárlás előtt itt böngészni :)

No nem tartom fel tovább a nagyérdeműt, további szép napot, jó hétvégét minden zenerajongónak :)
Audiolife Nekik sem könnyű... 2013.01.18 14:23:05
..
iHomer 2013.01.18 15:12:38
Az ide Hifi és Házimozi show-ról direkt nem írtam semmi beharangozót, egyrészt annyit írtam már a többiről, másrészt meg unom már az állandó összehasonlítást, hogy: jaj, bezzeg milyen volt a régi high-end show! Az volt aztán az igazi! Mert? Ott is szobákban lehetett meghallgatni…..
Olvasom, hogy megjelent a "legújabb" Bang & Olufsen aktív hangfal és médialejátszó. Nem mintha a többi készülékük frissítését követtem volna, de ennek a terméknek már annyira nincs hangfal, vagy zenelejátszó kinézete, hogy megakadt a szemem rajta. Mégis azt kell mondjam,…..
iHomer 2012.11.02 08:17:23
Audiolife Strike a pose! 2012.10.08 21:11:16
Előre bocsátom, hogy ez a poszt némileg személyes lesz, senki ne mondja, hogy nem szóltam.  Summertime sadness* Lassan két hete nem sikerült odáig eljutnom, hogy összedobjak egy laza posztot. Ilyen csak nyáron szokott lenni, vagy ha elutazom. Néha azoknak is kedvezni kell, akik ki nem…..
Audiolife Mire jó a high-end? 2012.09.25 20:21:38
Mire nem jó? - fordíthatnánk meg a kérdést. A következőekben nekem csak mint moderátornak kell megnyilatkoznom, a lényeget ugyanis elmondták helyettem mások.  Kicsit megsűrűsödtek mostanában a dolgok, lelassult a blog frissítése. Na nem azért van ez, mert nem írok, sőt,…..
iHomer 2012.09.26 18:36:02
:D