Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Észak-Alföld 2.

238 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen a hétvégén rendezik meg Debrecenben az „Utazás és Szabadidő 2015” Kiállítás és Vásárt,ahol a régió kiállítói mellett idén is helyet kap a Debreceni Bringa Kiállítás és a „Helyi ízek, helyi értékek” vására. A kiállítás látogatása INGYENES!... Időpont:…..
Ha szeretnénk bővíteni gasztro tudásunkat, vagy új fortélyokat tanulni profi séfektől, akkor itt a helyünk, Debrecen egyetlen professzionális főzőiskolájában, a SÉFAKADÉMIÁN. Ez nemcsak főzőiskola, hanem élményműhely is, ahol betekinthetünk a gasztronómia izgalmas…..
1998. óta minden évben szeptember 22-én tartják az autómentes világnapot, mely egyben az Európai Mobilitási Hét lezárása is. A 15 évvel ezelőtt útjára indított rendezvénysorozata megnövekedett autóforgalom okozta környezeti és baleseti problémákra, a fenntartható, környezet-…..
Azért mert beköszöntött az ősz és kicsit hűvösebbek a nappalok is, még nem ok arra, hogy otthon maradjunk. Kerekedjünk hát fel, és kóstoljunk bele az ősz ízeibe. Az Észak-alföldi régió ehhez újabb remek programokat kínál. Lesz itt almafesztivál, sütőtök fesztivál, pálinka…..
A Kulturális Örökség Napjai alkalmából idén is több száz olyan épület nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, amely máskor nem, részlegesen, vagy nem mindenki számára látogatható. Idén a központi téma a historizmus kora, az I. világháborúhoz és a holokauszthoz kapcsolódó…..
Talán minden almáról elmondhatjuk, hogy egészséges. De alma és alma között is óriási különbség van. A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Most testközelből is megismerhetjük, miért is különleges ez az…..
Újra indul a Csokonai Zenés-Guruló Színházi Páholya, a Sínház! Szeptember 16-án és 17-én utazzunk egyet az 1-es villamos vonalán, a  Nosztalgia villamoson! Nem bánjuk meg. A korábbi évek hagyományát folytatva a Csokonai Színház ismét nosztalgia-villamosozásra várja…..
Szeptember második hétvégéjén is a bőség zavara van fesztiválok tekintetében az Észak-Alföldön. Ha gulyást szeretnénk enni, irány Szolnok, a Gulyás fővárosa. Ha bioételekre vágyunk, Hajdúszoboszlón a helyünk. Ha pedig a nagyvilág ízeit szeretnénk megkóstolni, menjünk…..
Különleges programokkal várja a látogatókat szeptember 6-án, szombaton a Nyíregyházi Állatpark. Minden ősszel igyekeznek a minket körülvevő világot, élő környezetünket hangsúlyozottabban bemutatni az iskolakezdéskor a látogatóknak. Ennek egyik visszatérő eleme, hogy minden…..
Szeptember 1-jétől Szolnok vadiúj multifunkcionális épületében, az Agorában várják az információra éhes vendéket a Tourinform iroda munkatársai. Augusztus 30-án, a Szolnok Napja rendezvénysorozat keretében modern kulturális központtal is gazdagodott a megyeszékhely. Kulturális…..
A strandolós időszaknak úgy tűnik vége, de kesergésre semmi ok. Szeptember első hétvégéjén színesebbnél színesebb programokkal tölthetjük el a szabadidőt az Észak-Alföldön. Hajdúböszörményben Bezermeni Vigasságok Gasztronómiai Napot rendeznek szeptember 6-án.Keresik „a…..
A VIDOR Fesztivál ismét felhőtlen kacagást és jókedvet ígér a nyár végére Nyíregyházán. 2014. augusztus 29. - szeptember 6. Közép-Európa (egyik) legnagyobb világzenei és népzenei fesztiválja immár 13. alkalommal várja a szórakozni vágyókat. A kilenc nap alatt több…..
Szolnokon már hagyománya van a Katonazenekari Fesztiválnak is, mely a PARTI-TÚRA Szolnoki Szimfonikus Nyár koncertsorozat méltó zárórendezvényévé vált. 2014. augusztus 29. 18.30 h A Szolnok Napja programsorozat keretében megrendezett nagyszabású szabadtéri koncerten…..
Ugyan idén augusztus 20-at nem tudjuk a nyár utolsó „kis szabadságává” alakítani, mert szerdára esik, azonban kicsit előre gondolkodva kivehetünk előtte vagy utána pár napot, hogy jól járjunk. A szabadidő eltöltéséhez íme néhány program az Észak-alföldi…..
A Tisza, a Szamos és a kertek alatt kanyargó Öreg-Túr ölelésében találjuk Panyolát. Nem egy kis hétköznapi faluról van szó, hanem a szilvapálinka egyik fellegváráról, ahol kóstolóház is épült. De, ha már szilva, ne felejtkezzünk meg azért a még ma is hagyományos módon,…..
Ha egy kis dixie pezsgésre vágyunk, válasszuk augusztus első hétvégéjét, a Szoboszlói Dixieland Napok koncertjei felejthetetlen élményt ígérnek. Az egyedi dzsessz muzsika, a nyáresti mediterrán hangulat teljes feltöltődést biztosít, s Hajdúszoboszlóról megújulva térhetünk…..
2014. augusztusában immáron harmadik alkalommal élvezhetjük a nyáresti muzsika örömeit Szolnokon, a Tisza partján. Zenei csemegék hétről hétre a Tiszai hajósok terén, ahol kellemes érzés a gyönyörű környezet kedvéért egyszerűen csak ücsörögni is, de még nagyszerűbb egy…..
Ha szeretjük a mézet, érdemes Jászberénybe látogatni augusztus 2-án, ekkor rendezik meg a Nemzetközi Mézvásárt, mely Magyarország legnagyobb méhészeti rendezvénye. Alig ér véget, máris kezdődik a Kisebbségek Folklór Fesztiválja, azaz a Csángó Fesztivál, melyen…..
Augusztus 2. és 20. között a nagyszerű előadóknak, művészeti együtteseknek köszönhetően, ismét a „zene ünnepe” lesz Nyírbátorban. A három hétvégén átívelő Nyírbátori Zenei Napok több izgalmas zenei csemegét kínál. A 2014-es repertoárban szerepel a régi…..
A Szatmár térség hagyományait és gasztronómiai gazdagságát mutatja be a nagyszabású, több helyszínen zajló rendezvénysorozat. A gazdag és színes programkínálat olyan ételkülönlegességeket népszerűsít, melyek Magyarországon csak és kizárólag a szatmári térségben…..
Az East Fest minden pontnak tökéletesen megfelel: nyáron van, stranddal, jó zenekarokkal fűszerezve. 2014. július 31.- augusztus 2., Mezőtúr A Mezőtúri Városi Strandon és környékén, gyönyörű, parkos környezetben találkozhatunk a magyar könnyűzenei élet élvonalbeli…..
Az ukrán-magyar határon fekvő Beregdaróc ad otthont minden év augusztusában ennek az igen kedves és egyedi hagyományőrző fesztiválnak. Augusztus 1-2. Beregdaróc A rendezvény keretében a kenderfeldolgozás népi mesterségét mutatják be színes kulturális programok, kíséretében,…..
A Nemzetközi Diófesztivál olyan gasztronómiai rendezvény, amely az országosan elismert, világhírű termékhez az M10-es milotai dióhoz kötődik. A rendezvényre ellátogatva megismerhetjük, sőt meg is kóstolhatjuk a már rég elfeledett dióból készült ételeket.2014. Július 26-27.,…..
Ahány túra, annyi mese! Meséld el te! - így szól a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. felhívása. Mesélésre invitál, szöveggel, fotóval, előre elkészített layout, vagyis tördelési minta segítségével. A…..
Ha még nem jártál Kelet-Magyarország egyik legnagyobb nyári fesztiválján, itt az ideje.  A könnyűzenei élet hazai és külföldi nagyságainak koncertjeit is élvezhetjük a Campus Fesztiválon július 23-27. között Debrecenben, a Nagyerdőn.Néhány név a fellépők közül: Quimby,…..