Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gólhaj

83 bejegyzést írt és 535 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kéznyújtás címmel ez év szeptemberében a freiburgi érsekség olyan lelkipásztori irányelveket bocsátott közre, melyek megkönnyítenék, hogy az elvált újraházasodottak szentségekhez járuljanak. Gerhard Ludwig Müller érsek, a Hittani Kongregáció prefektusa az irányelvek…..
gólhaj 2013.11.23 13:48:07
@hatarszel1: "az egyhaz Nyugat-Europaban ennyire eltavolodott az emberektol es az emberek ennyire eltavolodtak az isteni ertekektol," na most melyik kitől? Sztem az utóbbi.

"Az en valaszom az, hogy kozepvezetoi szintet nehez iranyitani: alulrol sokszor nem fogadnak el iranyitast (ami szervezetileg magatol ertetodik), felulrol meg eddig nem jott ertelmes iranyitas. Most jonne valami, de gyanitom hogy sok pap, puspok elszabotalja, azzal hogy erre nincs szukseg. A kerdoiv megmutathatja, hogy tenyleg, mire is van szukseg." - sztem az egyház évezredei alatt nagyon sok óriási karakter volt, aki különösebb nyomot nem hagyott, nem lett szent például, de mondott is vmi ilyesmit a Szentatya, hogy a kvázi szentek (ezaz én megfogalmazásom), óriási számban vannak és voltak a zemberek között. Bűn nélküliség nincs, azt hiszem ez talán egy emberré lettnek sikerült teljesen.
Azok a papok, akik az elmúlt évszázadok és évezredek alatt kísérték végig az életet a többi hívővel pedig nem biztos, hogy az összes egyházpolitikai/politikai kérdés egyáltalán érdekelte őket. Egy közösséget, nyájat, stb. összetartani naagon nehéz feladat.
Egy olyan standard értékeket közvetítő közösség, mint az egyház, meg egyszerűen nem nyújtható, tekerhető mint a gyurma, vagy a rétestészta.
Amikor létrejöttek az alapjai, az emberiség már mindent látott, s már akkor sem volt új a nap alatt. Az atombomba sem változtat jelentősen, legfeljebb nagyobb a kártya, de a tét nem változott. A pusztítás arca ugyanaz.
gólhaj 2013.11.23 18:37:48
@csaba carmarthen: emmög külföldiül van
@hatarszel1: sztem a mpst felnövekvő generáció még nem nyilatkozott, s az az után következő főképp nem.
Futballsznob In Memoriam Puskás 2013.11.17 19:36:00
11 gif a magyarok istenéről. Modernizált Puskás mítosz, tessék jól megkapaszkodni a sávszélességben. Nem nagyon kommentálunk, beszéljenek a képsorok magukért. Hopplá... Örökzöld Bécsi edzés   Öregen és formán kívül   Debütálás…..
gólhaj 2013.11.18 09:45:19
Egy mostanában elvégzett felmérés szerint az olaszok 59 százaléka azt állítja, hogy nagy segítséget jelent számára, ha foglalkozik saját spirituális kérdéseivel. Sokan merítenek pozitív energiát ebből – és mi tagadás, nem csak Itáliában! Terjedni látszik egyfajta…..
gólhaj 2013.11.12 11:12:41
@kaleidoscope: Kedves Kaleidoszkóp! S vajon mik az arányok az egyházon belül? Egyáltalán, az egyház, s annak "kormányzata" olyan, mint bármely más kormányzat? Lehetséges, hogy társadalmi változások kikényszerítsenek néhány évenként-évszázadonként az egyházon belüli erőviszonyok újraértékelésével megkövesedett viszonyok kilökését Isten hajójából? Hisz ezek az értékek is, legalább 80 éve immáron szintén relatívak?
Az emberi síkon ugyanez: Ha egy kicsit ilyen most a helyzet, akkor erre megyünk, ha meg olyan, akkor arra?! A történelem hozott erre példát, s én inkább látok közeledést/visszarendeződést sok álláspontban.
Amíg mi a bármiről vitázunk, a világ másik fele egyszerűen éhen hal, persze a relativizmus bornírt közhelyes megfogalmazása sem segít ezen.
gólhaj 2013.11.12 15:54:56
@stlouisdefrance: történelemhamisítás?
Ezt kifejtené kérem?
gólhaj 2013.11.12 16:32:03
@stlouisdefrance: ja hogy eeez! Ez a sok világi sürgésforgás, ejj-ejj.
Bezzeg mi, akik tudjuk az igazságnak mindegyik oldalát, büszkén mutogathatjuk másoknak a sajátunkét, hogy a levágatástól így menekedjék meg az elv.
Nemrégiben összehasonlítottam a fővárosi önkormányzat keményvonalas hajléktalanpolitikáját és a látszólag toleráns magatartását a graffitikkal szemben. Illogikusnak tartottam és tartom, hogy üldözik a szegény fedélnélkülieket, miközben a falfirkaművészek szabadon…..
gólhaj 2013.11.07 23:01:18
www.youtube.com/watch?v=IIAdHEwiAy8

az alma a fa alatt rohad
gólhaj 2013.11.07 23:16:25
Újabb hungaricummal dicsekedhetünk. Ledöntöttünk egy szobrot, ami nem is létezett, azaz a ledöntés céljával hozták létre. Ha mondjuk a tettesek egy főiskola vagy egyetem diákjai, és a szobor a rektor vagy dékán képmása, netán egy szigorúan osztályozó tanáré, akinek…..
gólhaj 2013.10.04 23:58:43
gólhaj 2013.10.04 23:59:31
gólhaj 2013.10.05 00:51:11
@csaba carmarthen: na akkó jaól van akkó.
A márciusi téli beköszönés után másodszor is újraindul az időjárás, ezúttal a nyári. Mostanában nagy a sietség a növényi szállítószövetekben, de sajnos az edénynyalábok áteresztőképessége adott, ahogy a nedvek haladási sebessége. A növények többsége az elmúlt…..
gólhaj 2013.06.17 18:10:12
@Czauner Péter: Köszönöm válaszát! Azt hiszem, hogy túlzottan olcsóért vettem azt a jó kis magot, az lehetett a gond.
Azért, a harmadik szórás után már én is erre gyanúztam, de gondoltam, ha már vettem egy nagy adaggal, és elég vastagon hintem, majdcsak kinő. Hintettem is talajfeltöltésig, s az a kisebbfajta dombság sem néz ám ki olyan csúnyán. Talán, ha nem volna olyan kopár. Máskor talán kicsivel jobbfélét veszem majd.
nemes zagyvalék A fogyasztó. 2013.06.01 12:21:52
Nem, kedves testvéreim a gyűlölködésben, ez a poszt nem valamely {nemzet fiairól} sors által egybeterelt gyülevész népségről fog szólni. Ugyanis, mint azt a cím már oly sokatmondóan sejteti, valami sokkal, de sokkal szánalmasabb jelenségről rántjuk le a leplet, hogy…..
Évezredek óta az egyik legfontosabb kérdés: ki az, akinek a szavai hitelt érdemelnek, ki az, akinek az élete hiteles, akinek a tettei hitelesítik a szavait. Legyenek azok a szavak akármilyen szépek – ahogy a szeretet himnuszában mondja Pál apostol: „ha szeretet nincs bennem, csak…..
gólhaj 2013.05.31 12:10:43
@kaleidoscope: Ezek szerint Ön azt mondja, hogy letértünk a jó útról? Vagy eleve rá se léptünk?
gólhaj 2013.05.31 14:36:57
@kaleidoscope: Ön szerint egy Jézus korában élő ember felismerte a létező családi viszonyokat, szokásokat ha úgy tetszik? Ez az ember, ön szerint ismerhette az ószövetség írását mondjuk bizonyos utálatos dolgokról? S jósolhatott volna-e bármit is plö a Holdra térésről, vagy hasonlóakról?
gólhaj 2013.06.01 10:03:21
@kaleidoscope: Nos. Mivel elég jól belekezdtem a kérdésekbe, kezdett egy jó kis csendőrritmusú beszélgetés kialakulni, melyet csak a saját közegében jó hallgatni, s ott is csak az egyik oldalnak, így talán jobb is ha most nem kérdezem annyit.
Viszont, nem vitatva az őszinteséget, ahogy - mint egy, feltételezem, keresztény ember - saját szabad akaratából, hitvágyából megfogalmazott ideák mellé beáll, ha nem is feltétlenül ezzel szemben, de nem is közvetlen Ön mellett állva (ha már ezzel a szóképpel éltem), meg kell jegyezzem, ebben a kérdésben nem tudok az ön álláspontjával azonosulni. Gondolok itt a fentebb kifejtett mondataira, melyből a "Volt-e az egyház valaha is tökéletesen jó úton?" számomra a legbeszédesebb.
A szekuláris világban adott minden egyén számára, hogy meglátása alapján válassza meg vallását, s hogy éljen a szerint. Ez biztosan így van, hisz vannak sátánisták is. Néha még sírokat is ásnak, noha nem ez volna - talán egy-két nagyon ritka példát leszámítva - a munkájuk.
Ön ebben a blogban kétségkívül nagy erőfeszítéseket tesz, pusztán azzal, hogy ennyit, és ilyen körültekintően ír, s lehet, hogy szimpla féltékenységből mondom mint ma már inaktív blogger, hogy a fentebb idézett kérdés számomra valami olyasmit sugall, mintha az ember egy véletlen statisztikai járulék lenne a nagy kozmikus képletben. Hogy még avíttabb példával éljek, mondjuk mi vagyunk az egyenletben az ikszes tag. S ha meglátásom szerint az igaz is, hogy azt bármelyik oldalra visszük, vagy bármelyik oldalra kerül végső soron róla szólna az egész számolósdi, de mindenkoron tudott eredménnyel, vagy talán másképp: lelki sarokszámokkal. Ezek, szerintem jottányit sem változtak amióta lejöttünk a fáról. S mikor ezen megoldások megkérdőjeleződnek, akkor úgy érzem, hogy Jézus szerepe félreértetté válik.
Az ismeretségi hálózatok, amennyiben „kiegyensúlyozottan, tisztelettel, felelősségteljesen és az igazság melletti elkötelezettséggel” működnek, „erősíthetik a kapcsolatokat és az egységet, amivel hatékonyan mozdíthatják elő az emberi család harmóniáját” – írta…..
gólhaj 2013.05.28 10:03:27
@YganA: egyébként mi az a hahota-kör?
gólhaj 2013.05.28 13:58:22
@YganA: Habár tapasztalataim szerint a macskák nem szeretik a csokit, biztosan mókás lehet, ahogy az a hahota-kör is.
De vajon a hormonok az igazi urak? Urak?(bocsánat hormonok)
gólhaj 2013.05.28 22:28:31
@YganA: Volt egy olyan gondolatom, hogy erre már nem válaszolok, aztán mégis, pedig egyre gyorsulunk, s én meg alapvetően nem akarok más lábára lépni, mégis úgy érzem időnként, mintha szteppversenyt rendeznék mindenki másén, ráadásul úgy, hogy nem is ismerem a lépéseket.
Vértanú vagy gyilkos? Én fogok választani? Hahotázni most biztos nem fogok.

Azt mondanám, ha már keringő, hogy szerencsésebb esetben csak a lovakat lövik le, úgy-e? Ami biztos, hogy nem a Kowalski volt, de nem is én, már ami a lövést illeti.
Emlegesd az ördögöt...annyi bizonyos hogy nem akartam megkongatni a vészharangot, ha mégis sikerül, azért bocsánat.
Csak játszásiból komolyan vettük Varga Misi barátunk beszámolóját, amely szerint na egészen véletlenül mégis az EU számolt jól és nem a derék kormány, vagy ha csak szenyóságból mégis bekeményítenek a brüsszeli bürokraták, és nem elégednek meg a 92,9 milliárdos…..
gólhaj 2013.05.14 12:58:29
Kigondoltam Otthonszülés 2009.12.28 09:00:00
Elüzletiesedett világunkban az otthon szerepe egyre marginizálódik. Reflektorfénybe leginkább a családon belüli erőszak megnyilvánulásai során kerül, pedig vannak pozitívumok is, mint pl a bio módon való otthon szülés. Míg azonban egy doboz tejről érzékszervi úton csak…..
gólhaj 2013.01.27 13:38:16
@Frick László Emlékzenekar: köszönöm válaszát. maga vagy frusztrált, vagy csak egyszerűen humoros akar lenni. a nézetei pedig egyéniek, még az is lehet, hogy egy szép napon híres lesz, mint azok a szerzők, akikről beszélt.
gólhaj 2013.01.27 19:26:03
@Frick László Emlékzenekar: hát szinte már nem is tudom, miről beszélünk, hiszen, mintha lett volna itt mindenféle utalás, mindenféle dologról, néha olyan gyorsasággal, megfelelő érvelés, szellemi támaszték híján, hogy inkább tűnik az egész légvárnak.
természetesen, most nem magamat mentegetem, legalábbis remélem.
viszont, hogy az ismert mesék, az első kérdésemben szereplőkön kívül még felsoroltak, mennyiben szólnak az emberi szenvedélyről, valamint, hogy szerzőik életvitele (egyébként nem tudom mi másból gondolhatna ilyen cifrákat a drá...(sic) olvasó) mennyiben párosítható ezekkel azt talán egy irodalmártól kellene megkérdeznie, vagy legalábbis egy bölcsésztől, aki biztosan jobb vonatkozási pontokat tudna felsorolni az egyetemes emberi kultúrából.és itt az egyetemest kívánom hangsúlyozni. ugysnis mesék mindenhol vannak, tudnám ajánlani az 53 kötetes Népek meséi sorozatot, ami egész szép bokrétába gyűjt mindenféle történetet mindenféle helyről.
namármost, hogy a történetek abszurditása, mesei mivolta, boszorkányossága mennyire jellemzi íróját, azt én kérem nem tudhatom (úgy néz ki Önnel szemben), viszont nem téveszteném össze a mesebeli jelenségeket az emberi közegben néhol előforduló teljes elállatiasodással, s végképp nem állítnaám, hogy a szennyeslelkű emberiség ilyen mesékkel traktálja gyermekeit, gondolok itt Dorothy kalandjára, vagy az Andersen tesók kattogására.
gólhaj 2013.01.27 19:29:31
@gólhaj: freudi elszólás, ha már bölcsészek, andersen tesók...pfffff
Kigondoltam Kastélyok 2013.01.25 09:21:12
Magyarország kastélyai egy régi, dicső múltat idéznek, amikor még volt arisztokrácia, és a társadalomban a műveltség mint olyan kiváltság volt. Kastélyaink kulturális központok, építészeti remekművek voltak, ahol pezsgett az élet, ahol szolgák szorgoskodtak a ház körül,…..
gólhaj 2013.01.26 12:11:41
@Panther_V: maga sajnos egyszerűen hülye.
@Spadla z oblakov: ismét el kell űznia számat enenmagamnak. hajjh.. hajjh...
gólhaj 2013.01.26 12:14:00
@titokmacsek: talán már kettőnél több is volt, ahogy elnézem. egyébként guten tag mindenkinek!
gólhaj 2013.01.26 12:18:26
@Spadla z oblakov: noshát, nem is szeretném azzá tenni, de lssan távoznom kell, s ha nem búcsúzkodhatom, akkor is vmit tennem kell, mondjuk intek a kezemmel Önöknek.
Már az óvodában ráragadt ez a név. Nyúlánk termete, hosszú, vékony lábai és karjai, szénaboglyaként álló vörösesszőke haja, bandzsa tekintete, szeplős, kerek arca és aránytalanul vékony nyaka már önmagában is elég lett volna ehhez. De szülei mindezt azzal tetézték, hogy…..
gólhaj 2013.01.22 13:23:18
gólhaj 2013.01.26 00:18:57
Joe Satriani nem először jár Budapesten, most éppen a G3 nevű alkalmi formáció tagjaként érkezik a Papp László Sportarénába augusztus 1-én. A G3 három gitáros közös turnéját jelzi, az egyetlen állandó pont Satriani személye, a többieké változik. Az 1996 óta általában…..
Természetes, hogy minden népszerű scifi franchise elképesztő mennyiségű csatolt árút hoz magával, a megszállott rajongói bázisokra alapozva. Ám nem is sejtettük, miféle örült termékek várnak megvételre a geekre szakosodott internetes boltok katalógusainak mélyén.…..
gólhaj 2012.06.20 20:22:12
@Dr. No: :D
Kaláka – Szabó Lőrinc (Helikon)A Hangzó Helikon sorozat arról szól, hogy általában kultúrhéroszok találkoznak, zene és költészet ölelkezik magas szinten. Szerencsére, mert gyalázatos is lenne, ha az itt feldolgozott írók, költők rossz kezekbe kerülnének. Bár ifjabb…..
gólhaj 2012.04.28 00:29:47
Whitney Houston ma vesztette az életét - a 48 éves korában elhunyt énekesnő halálának okait még keresik. A sztár egy 18 éves kislányt hagyott maga után, akit nagyon megviselt az anyja halála. Bobbi Kristina egyszerűen imádta az anyját, csodálta, idealizálta őt és mindenben…..
gólhaj 2012.02.13 12:08:51
@seahawks: ez evolúciót feltételezne, az meg 20 év alatt nehezen mutatható ki.
önmagában a facse nem hozza el a felvilágosodás második felvonását.
egyébként, nem mellékesen, RIP Whitney.
2012. június 8-án elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság. Új sorozatunkban szépen sorba vesszük a résztvevő országokat, és mindenfajta feltétel nélkül gyűlöljük őket. Mert mi ilyenek vagyunk, minden ország utálatunk tárgya, pláne, ha EB-n is szerepelnek a köcsögök! Még…..
Mandiner blog Bántó 2012.01.19 07:01:00
Fotó: Reuters   Lehet, hogy nem ismerem a részleteket, de Magyarország akkor is egy diktatúra. Nagyjából ez a hangulat burjánzott el a brüsszeli falanszterekben. Meg azokon túl is. Az ország megítélése mára hitvitává vált, ahol már nem számítanak a tények, elég a…..
Subba SATAN 2012.01.03 23:26:00
Nézzétek ahogyan tönkreteszi az egyik kedvenc számomat ez a rohadt pöckös geci zombi person. És tovább.   ..
gólhaj 2012.01.04 11:35:07
Subba A nap képe 2011.11.10 12:08:20
gólhaj 2011.11.11 13:42:33
  avagy egy környezetvédő hitevesztett pillanata   Te miért kelsz fel minden reggel? Mi a motivációd, ami kihajt az ágyból? A munkád? Hogy eltartsd a családod? Hogy találkozz a barátaiddal? Vagy hogy kicsit ma is jobbíts a dolgokon?   Ha választhatnék magamnak egy…..
nemes zagyvalék A karmester 2011.09.03 10:27:00
Hogy a könnyűzene és a komolyzene között tátongó űrt összefércelni próbáljam, gátolva az egyetemes kultúra további sebesedését ezzel a poszttal, az, higgyék meg, nem kis vállalkozás, drága barátaim. Sokak szerint maga a könnyűzene megjelenése a heg, métely, seb (stb), kik…..
Októbert 11-én jön ki Ashes & Fire címmel Ryan Adams 13. nagylemeze, amiről gyorsan be is mutatunk alább egy új dalt, a Lucky Now-t. Az alt-country sztár viszont a BBC Radio 2-ban előadta az Iron Maiden Wasted Years klasszikusát is, természetesen akusztikusan áthangszerelve, úgyhogy…..
gólhaj 2011.08.31 22:04:40
A Prokofjev: Ördögi sugallatok bejegyzésben van egy részlet - Vaszilij Kamenszkij így emlékezik Prokofjevre egy 1918-as este kapcsán: "Az embernek egész életében talán csak egyszer adatik meg, hogy olyan 'önkívületben' lévő művészt láthasson, aki mintha élethalálharcba…..
gólhaj 2011.08.28 18:57:32
@Egyedi nicket kell megadnod: na most milyen jó lenne már, ha mondanám tovább egy szakmabelinek, hogy ez hogy is van szerintem.
egyébként csak tippjeim vannak mitől jó egy karmester.
feltételezem, játszik némely hangszeren, fejében van millió komolyzenei mű az első hangtól az utolsóig, ja és szeruintem tud kottát olvasni is.
gólhaj 2011.08.29 13:57:40
@_romanista: kérem adjon meg egy e-mail címet, küldenék önnek valamit.
gólhaj 2011.08.29 14:15:29
@_romanista: ez gyors volt.
küldemény továbbítva.