Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Logorrheic

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belevágtam!   Az egész a terhességemmel kezdődött. Sokat híztam. Még most sem tudom igazán, hogy magamnak köszönhetően vagy a hormonoknak, de több, mint 20 kilót szedtem akkoriban magamra. Világéletemben vékony lány voltam, így eléggé nehezhen viseltem a hízás testi és lelki következményeit. De…..
Kenderesi Tamás, 1. megnyert futama, a 200m pillangó után: „Ez életem legjobbja, pedig nem éreztem annak, belülről egy jó 1:56-os úszás volt, ehhez képest csak néztem, hogy ennyi lett – idézi a Magyar Úszószövetség Facebook-oldala a 2014-ben ifjúsági olimpiai bajnok, 200 pillangón kétszeres magyar…..
A blog indulása óta már sokszor elmondtam, hogy szeretnék mindenféle véleménynek helyet adni, így azoknak is, akik a maradás, vagy (mint ebben az esetben) a hazaköltözés mellett érvelnek. Finoman szólva is túlzás lenne azt állítani, hogy Nyba írásának minden részével…..
Talán még emlékeztek, a múltkor írtam arról a bécsi konferenciáról, melyen volt szerencsém meghívottként részt venni. A beszélgetés akkor a határ menti együttműködésről, a munkaerőpiacokról, munkaerő-vándorlás aktuális kérdéseiről szólt. Megígértem, hogy az akkori…..
Logorrheic 2013.04.08 16:20:00
@fapisztolybolt: 9 éve dolgozom Ausztriában egy nemzetközi vállalatnál. A munkahelyen csak angolul beszélünk. És ez nem az egyetlen cég amiről tudom, hogy német nyelvtudás nélkül is felvennének műszaki munkakörbe.
Szívszorító és egyben sújtó belegondolni, hogy még 2009-ben is az iWiW jelentette az elsődleges közösségi hálót itthon - a facebook pedig afféle külföldön dolgozó- erasmusos fiatalok gyűjtőhelye volt, de ott is csak mutatóba láthattunk magyar állampolgárt. És ez alig 4 éve…..
Logorrheic 2013.01.09 17:24:34
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Jól mondod. Én is almalmaztam a módszert egy unokahugicám megfékezésére. Kiforgattam a bölcsességet, rávilágítottam, hogy az ellenkezője is éppoly igaz vagy értelmetlen. Erre letiltotta a kommentjeimet. Én meg letiltottam őt, meg 5 másik rokont, mert akárnhányszor beléptem Coelhoval volt tele az oldal.
Azóta nyugisabb. Szóval, vannak hasznos funkciók a FB-on.
A mai poszt alighanem kicsit kilóg a sorból, hiszen szerzője, Leslie rengeteg munkahelyen dolgozott már, és mint írja, vagy dolgozik és spórol, vagy a munka mellett félretett pénzt költi. Érdekes sors, sok tapasztalattal. „Gyerekkoromtól készültem a gasztroágazat…..
Logorrheic 2013.01.06 23:38:38
@tanato: Nem feltètlenül. Én is ismerek magyar mosogatotòt, aki 1200- at keres 0 - azaz semmi - nyelvtudàssal.
Logorrheic 2013.01.07 08:29:40
@tanato: Nem feltetlenül. Általában ilyen helyen több magyar dolgozik, vannak köztük németül jól beszélők. A hivatalos ügyeket, bejelentés, adó a munkáltató intézni.
Az, hogy fair vagy nem fair az az ő dolguk, meg nem is az én gondom.
Az Egyesült Államokban történelmi hagyományai vannak a fegyvertartásnak, és sajnos úgy látszik, hogy az iskolai vérfürdőknek is. A Sandy Hook-i mészárlás következtében ismét felmerült a fegyvertartási törvények szigorításának kényes kérdése, pedig aki amerikában ilyesmit…..
Logorrheic 2012.12.20 17:51:58
@Kelly és a szexi dög: "Na, most akkor a fegyver, vagy a dilis ember a hibás!!?? "
Egyértelmű, hogy a fegyver. Mint fentebb írtam, dühöngő őrültekből Magyarországon sincs hiány, de szerencsére nincs mindenki szekrényében lőfegyver.
Logorrheic 2012.12.20 17:58:01
@hagyma: "na latod kint van a lakossagnal 4-500 millio fegyver es 5-10 evente tortenik meg ilyen cselekmeny"
Csak az idén több mint tíz eset volt. A tegnapi osztrák kurierban láttam a statisztikát, dátummal, hellyel és az áldozatok számával.
Logorrheic 2012.12.21 08:36:36
@hagyma: Ha betartod a fegyvertartás szabályait nem tudod használni a fegyvered egy betörés vagy utcai rablás esetén.
Ha jól tudom otthon a fegyvert zárt szekrényben kell tartani, a lőszert pedig egy másik helyen.
De mindegy, hagyjuk. Tapasztalatom szerint aki szereti a fegyvereket azt képtelenség meggyőzni annak ártalmáról.
A diákság nem akar semmit, csak balhét. A diákság mögött az ellenzék vigyorog és vicsorog, amely most véli megtalálni a fogást a kormányon, két év meddő küzdelme és hazudozása után. Ez a diákság alig egy hét alatt olyan lett, mint a ’68-as párizsi diáklázadások…..
A Közel-Kelet országai mindig kicsit titokzatosnak tűnnek az egyszeri európai ember számára, hiszen nehezen tudjuk a saját kulturális berögzültségeink segítségével elképzelni, milyenek is lehetnek a mindennapok egy ilyen országban. Ezért is jó olvasni Abaya írásait, hiszen…..
Formabontó poszt a mai, hiszen nem egy összefüggő történetet olvashattok, hanem inkább csak apróbb mozaikdarabokat tett egymás mellé tsabus (akinek előző, „hagyományosabb" posztját itt találjátok). Én nagyon élveztem, remélem, nektek is tetszeni fog. „Legutóbb kimaradt…..
Határátkelő Ti mit tennétek? 2012.11.25 06:49:00
Most ott tartok, hogy nem tudom, mit csináljak. Maradjunk itthon, és várjuk, hogy egyszer majd fellendül az ország, és éljek meg valahogy, vagy legyek újra alkalmazott valahol külföldön? „A keserű előzmények 18 éves koromban megismerkedtem ex-párommal, akinek szimplán egy…..
Sokan kicsit csodálkozva néznek az NGM-re, hogy amikor még a bóvliból is lejjebb minősítik az országot, akkor annyit képesek reakcióként kidobni, hogy hát mert hülyék a minősítők. Pedig van logika a dolog mögött, csak a fociból kell kiindulni. Igen, a fociból, ha már úgyis az…..
Logorrheic 2012.11.25 15:39:21
@dr kíváncsivagyok: Az amit tesznek=ahogy eloadjak.
A hozzaszolasod utolso szokoltemenye teged minosit.
Kettős Mérce Gyuri, please! 2012.11.16 16:37:32
Gyuri bácsi, nálunk az olyan megszólalások után amit te legutóbb mondtál, félre szokták hívni az embereket  azzal, hogy „Beszéljünk egy kicsit”. Az ázsiai származásra büszkének kell lennünk. Gyermekeink fenekén az első hat hétben százból harminc esetben kis piros…..
Nem lehet elég korán kezdeni a sportot. Ezek a deszkás gyerekek szerintem már snowboard-dal a lábukon jöttek a világra (nehéz szülés lehetett) mert úgy csapatják a havon, mint az igazi profik. A korai kezdés hasznos lehet, mert a gyerekek súlypontja alacsonyan van, így stabilabban…..
Stefánia kisasszony A szörnyeteg 2012.11.04 13:26:05
Aligha van igazán jelentékeny politikus, akiről nehezebb volna arcképet és áttekinthető pályaképet írni, mint Orbán Viktorról, akinek nemcsak élettörténete és két évtizedet átívelő politikai karrierje, de olykor napi megnyilvánulásai is olyan torlódása az ellentmondásoknak,…..
A mai poszt érdekes körülmények között született. Nemrégiben kaptam ugyanis egy levelet a szerzőjétől, melyben viszonylag markánsan kifejezte nemtetszését a blog tematikájával, illetve üzenetével kapcsolatban. Válaszul én megkértem (miként ezt minden esetben teszem), hogy írja…..
Logorrheic 2012.11.02 15:55:28
@KevinMulder: A név, "hataratkelo.blog.hu" nem korlátozza a posztokat pusztán a megélhetési külföldön dolgozókra.
Logorrheic 2012.11.03 00:31:17
@fhdgy: Na jó, félreérthetően fogalmaztam. Szerintem azért te is érezted mit értek én a megélhetési külföldön dolgozó alatt.

Olyat, aki nem úri jókedvében megy ki, hanem otthon már nincs miből megélnie, eltartania a családját.
Logorrheic 2012.11.04 10:30:44
@fhdgy: Ne feledd a megélhetési bûnözôt se.
Nekem az jött le,hogy mi tulajdonkèppen egyetèrtünk, csak te túl nagy jelentősèget tulajdonítassz a címkéknek.
Nálad megèlhetèsi = semmirekkelő, szar alak.
Számomra egy szó èrtelmèt a szövegkörnyezet is befolyásolja.
Bővebben itt
logorrhea.blog.hu/admin/post/edit/4853678
A döntéstől a barátságig számtalan vetületét veszi végig az új otthon keresésének mai szerzőnk, aT, aki tapasztalatból beszél, hiszen több mint egy évtizede él Kanadában. „Olvasgatom ezt a blogot már egy ideje, annál is inkább, mivel jómagam is átkeltem az óceánon. Ez…..
Határátkelő Az utópia csapdája 2012.10.17 07:01:00
Nagyon izgalmas írás következik, hiszen Balázs segítségével megjárjuk benne Ausztráliát és Norvégiát (az út során lesz majd másfél méteres gyík és kedves biztonsági őr is), de engem nem ez fogott meg benne a legjobban, hanem az, ahonnan az egész kiindult. „Egyik délután…..
Mielőtt bárki véletlenül azt gondolná, hogy a külföldi munkavállalás a kezdeti nehézségek után biztos siker, megosztom veletek Bugris londoni élményeit. Vigyázat, kiábrándult történet következik ki nem fizetett munkaórákkal, nem létező szabadsággal és rohamléptekben…..
Logorrheic 2012.10.02 21:49:00
@tildy:): Az amerikai kollégáim 10 nappal kezdenek, ha sokáig bírják egy helyen akár 15 is lehet belőle. Öt évente viszont kivehetnek egy hónap sabbaticakal-t.