Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bernát.iváncsics

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Időfutár második évadjáról  Egy ifjúsági műsor sikerének klasszikus receptje az, ha te, a hallgató, benne vagy a történetben. Ha te vagy a főszereplő. Ha elhiszed magadról, hogy az események fősodrába kerülhetsz. Ha szerepjátékká számodra az a történet, amely egy…..
Isten és szex A királytól a tiszteletbeli grotteni rezidenciát állandó lakhelyül is elnyerő és nemzetközileg elismert kortárs norvég drámaíró, Jon Fosse az Őszi álom c. darabjában két szóra helyezi a hangsúlyt: Isten és szex. A meghökkentő párosítás feszültsége abból…..
Béres Attila: Odüsszeusz alkonya   A leleményes Odüsszeusz évtizednyi bolyongások után hazatér, és leleményességének utolsó momentumával a ithakai palotát megszálló kérőket is legyőzi: koldusnak öltözik, felveszi kapcsolatát fiával, Télemakhosszal, majd a végső…..
Vörös riadó   Mihail  Bulgakov: A nagy kísérlet – avagy Rok tojásai A Végzetes tojások című Bulgakov-elbeszélés hangjáték-adaptációja egy olyan műből készült, amely duplán volt képes provokálni a szovjet cenzúrát. A Perszikov professzor által felfedezett…..
A Bartók Rádió hétfő esti kilenc órás HangJátékTér rovatába olykor olyan szerencsétlen darabok is bekerülnek, amelyek jelenléte a műsorban sem relevanciájukat, sem minőségüket tekintve nem indokolható. Gerhart Hauptmann „Naplemente előtt” c. kései drámája kiválóan…..
Fodor Tamás hangjátékának cselekménye egyszerűen összefoglalható: Pilátus és Kajafás, a két újszövetsége alak, a XXI. sz.-i Emberjogi Bíróság Ítélőszéke elé kerül – vádlottként. A sértett: a vándorfilozófus és álmodozó Jesua. A vád: etnikai tisztogatás,…..
Az irodalmi művek hangjáték-adaptációja rendszerint magában hordozza annak veszélyét, hogy egy sok olvasati szinten bejárható műalkotásnak csak egyetlen oldala érvényesül – mégpedig többnyire a párbeszédek és belső monológok segítségével elbeszélt szüzsé olcsó…..