Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Márton

43 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tandíjmentes svéd felsőoktatást nagyon sokáig "fekete bárányként" kezeltük mi is és a diákok is, hiszen a jelentkezéshez a legtöbb esetben ki kellett hagyni egy évet az érettségi után. Ez a helyzet viszont szerencsére megváltozott, a Jönköping University egyedüli svéd intézményként az idei évben…..
Bucsi Balázs 2016-ban kezdte meg a tanulmányait a Coventry University Aviation Management szakán. Rögtön a második évben a Business Society vezetőjévé vált,azóta is élvezi az egyetemi éveit.   Ha jól tudom, rögtön az egyetem második évében a Business Society elnökévé váltál. Mivel foglalkozik ez a…..
Márton Kristóf és Márton-Kovács Szabina Alexandra házastársakként döntöttek úgy, hogy Angliában, a Birmingham City University-n folytatják a tanulmányaikat és az életüket. Ebben a cikkben a velük készült interview-t olvashatjátok.   Melyikőtöknek jutott először eszébe a…..
Lópszichológus vagy etikus hacker lennél? Az angliai felsőoktatás többezer különböző Bachelor és Master diplomát kínál a külföldön tanulni vágyóknak, melyek között számos szokatlan képzés is megtalálható.     1. Equestrian Psychology and Sports Science Azaz…..
Paulusz Balázs az aalborgi University College of Northern Denmark (UCN) hallgatója, aki egyben az iskola nagykövetévé, majd az iskola nagykövetségének elnökévé is vált. Mindössze egy év tanulást követően középfokon beszéli a dán nyelvet A mai napon vele készítünk interview-t, hogy a dániai életéről,…..
Nem tagadjuk: a külföldi felsőoktatás számtalan esetben anyagi kérdés is. Pontosan ezért összeszedtük a legnépszerűbb célországok tandíjait, támogatásait és ösztöndíjlehetőségeit is, hogy mindezekről egy helyen tájékozódhass. Hollandia A kerékpárosok mekkájaként is ismert ország…..
Coventry egy Birminghammel szomszédos, nagyságrendileg 300,000 lelket számláló egyetemi város. Híres járműgyártásáról, katedrálisáról és felsőoktatásáról is. Mi természetesen az utóbbiról értekezünk. A brexittől tartva sokan viszolyognak az angliai felsőoktatástól, pedig a lehetőség talán…..
Sokan fontolgatják a továbbtanulást Dániában, azonban rengetegen eltántorodnak tőle. Hogy miért is? Nyilvánvaló, hogy ez a nehezebb út: a családtól távol, ismeretlen nyelvi közegben kell helytállni, az indulás ráadásul komoly tőkebefektetést is igényel.Van viszont pár elvitathatatlan, csábító előnye…..
Na, ismét egy kis tematikus kontent :-)Volt már Pirinek pár apró problémája, amiknek az orvoslása egyre sürgősebbnek tűnt: az ablakmosófolyadék kivezető csöve eltört, tudtam egy ideje, hogy a flexibilis kipufogócsövet nemsoká cserélni kell, illetve az autó tolatás közben…..
Pár hónapja csatlakoztam egy használt autóhifis csoporthoz kíváncsiságból. Ugyan az már letisztázódott bennem hogy nem veszek innen semmit, de lassan a kedvenc csoportommá növi ki magát. Nézni az ottani posztokat valami olyasmi, mint sajtreszelővel maszturbálni: kicsit…..
Valami roppant tehetséges egyén megkarcolta a kocsi orrát, gondolom parkolás közben. Nem nagyon, éppen csak látszik, de látszik. Lapot, elérhetőséget nyilván nem hagyott, kamera pedig sehonnan nem látott rá.....
Próbálok én minden parkolásnál vigyázni, de a holtterében egy tankhajó elbújhatna, nemhogy egy kiálló bokorág. Így esett a csúf eset múlt kedden, hogy Piri feneke alaposan karcos lett. Nyilván nagyon rosszul esett a tény, egy tökéletes fényezésű autót elrondítani szörnyű érzés, egy építkezés…..
István ideiglenes befogadóként mesél arról, hogy milyen tapasztalatai voltak a nyolc – egyesével, átmenetileg – mentett eb kapcsán. Egyiküket végül megtartotta saját kutyája mellé, olyan jól kijöttek egymással. Szerinte le kéne számolni azzal a sztereotípiával, hogy minden mentett kutya problémás,…..
Kovács Márton 2018.01.13 22:55:14
@Ágnes Losonczi: És a fotoszintetizáló mikroorganizmusokról? Őket ki fogja képviselni? :-)
Az Alfát szeretem, becsülöm, hidegen sosem nyomom neki, kéziféket egyszer sem rántottam, parkolásnál vigyázok rá, mint a szemem fényére. Ez így van rendjén, mindig is így lesz, de néha előtör belőlem a vágy valami gyötörhető, olcsó kis gyösz iránt. Norbi cimborán pár…..
Karácsony előnapján eszembe jutott egy rövid kis anekdota, ami kb. egy hónapja esett meg velem. November derekán sem a technika, sem pedig a hőmérséklet nem volt kegyes hozzánk. Történt ugyanis, hogy a házunkban egy az egyben meghalt a fűtés, a kiérkező fűtésszerelő pedig az állításával ellentétben…..
Mindenkinek megvan a maga bolondériája, ez nálam az autók és a hangrendszerek. Na jó, meg az órák. Csupa olcsó hobby :-)Piri nem Bose rendszeres (attól sem vagyok hanyattesve), a gyári rádión kívül az előző tulaj egy MacAudio Mobile Exclusive 16-os szettet hagyott benne. Ez annak idején egy 40+ ezer…..
...Már bő 3 hete, de eddig nem volt időm írni róla sajnos. Szóval ahogyan a korábbiakban is írtam, a kocsi elkerült a Járműmechanika Kft. (Stefan Zorst Motorsport) műhelyébe, hogy megkevlározzák a kuplungtárcsáját illetve megerősítsék a szerkezetét. A műhely korrekt volt, az előzőekben említett…..
Mostanában több, hosszabb úton is voltam az autóval, (Bécs,Tatabánya,Szeged), és úgy tűnik, a kuplunghelyzet szépen, fokozatosan romlik. Kicsit haragszom érte hogy ilyen hamar, nem szoktam keménykedni a lámpánál pedig. Miután több szerelőtől és ismerőstől is azt a visszajelzést kaptam, hogy a Valeo…..
Megy is szépen, de a 401 NM azért meglepett :-)..
Alapvetően előítéletem van azokkal a cégekkel kapcsolatban, akik a "tuning" szót használják a nevükben: a tuningverdákról mindig a telepi srácok használhatatlanná "okosított" Corsái, Escortjai, Puntói jutnak eszembe. Nulla igényesség, lyuggatott dob, "ezerwattos" mélynyomó a szánalmas, gyári szett…..
 "A Brexit nemzetközileg elterjedt rövidítés az Egyesült Királyság tervezett kilépésére az Európai Unióból.[1] Két angol szó összevonása: British (magyarul 'brit') + exit ('távozás', 'kijárat'). A kilépést elhatározó 2016 júniusi népszavazást követően a brit…..
Az elmúlt pár hónap jobbára eseménytelenül telt a kocsival. Elmentünk Noémivel Bécsbe és vissza, Felcsútra és vissza, közben pedig folyamatosan, hiba nélkül rótta a kilométereket a munkahelyemre és onnan haza. Összesen két apróság volt, ami még mindig nyomta a szívem: a párhetente bekövetkező…..
Kovács Márton 2017.09.03 13:19:08
Új szezon, új diákok, új események. Szerencsére az előző évünk roppant sűrű volt, így sajnos ezt a blogot elég csúnyán elhanyagoltam. Tekintettel viszont arra, hogy napokon belül megkezdődik az iskola, úgy gondoltam, ideje lenne egy kis összefoglalót írnom mindenről, ami az előző poszt óta…..
Úgy tűnik, le fogom váltani az Alfaklub-alapító Olman Zsolt által jegyzett szervízt. Történt ugyanis, hogy kb. másfél héttel a vezérléscsere és a szívócsőcsere után az autó hátulja felől jött egy furább hang, majd minden közlekedő elkezdett igen tisztes követési…..
Az elmúlt párszáz kilométeren azért voltak történések az autóval. Kezdjük a kellemetlen részével: Ahogy azt már az elején is írtam, egy vezérléscsere aktuális volt, ráadásul az átvizsgáláskor gyanússá vált az áramláskorlátozó miafene. Tekintve hogy elmentem a kocsival…..