Regisztráció Blogot indítok
Adatok
legális

0 bejegyzést írt és 712 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma délután (04.26) a diákok tüntetést tartottak a Kossuth-téren, amelynek az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet, hogy a diákoknak milyen követelményekkel lesz lehetősége jövő évtől felsőoktatási tanulmányokat folytatni. A követelmények nem egy bonyolult rendszert rajzolnak…..
legális 2019.04.28 23:05:36
@ételizésítő: "Egyrészt Orbán azért ért és beszél"
Kurva sokan vannak ezzel így, aztán nyelvvizsgán meg megbuknak. A társalgási szint a középfokú nyelvvizsgához kevés.

Az Orbán értése és beszéde azért nem társalgási szintű, szerintem.

A diákok fogáskeresése azonban nem ezért balfaxság, hanem ezért, mert a miniszterelnökségnek nem feltétele a diploma itthon. Az EU-ban még magasabb szinten sem - sőt még pozícióba is kerülhetnek. Itthon azért nehezen tudnám elképzelni.

A nyelvvizsga bememeti követelményként egyszerűsiti az egyetemi éveket, mennyivel nehezebb tudomásul venni, hogy minden vizsga megvan, de már nincs kedve a végzett egyetemistának nyelvvizsgára tanulni (az azért érdekes, hogy közben hogyan sikerült kikerülni egy lazább félév alatt?).
legális 2019.04.29 07:06:39
@ételizésítő:
A miniszternek csak bünteten előéletűnek és választhatonak kell lennie, igaz, ezzel együtt szokás, hogy legyen diplomája
A matek szigorlat nem azonos súlyú a közép nyelvvizsgával, ha már hasonlítasz, az inkább felsőfokú. A bölcseszek nem csak felvételinél vannak könnyebb helyzetben, hanem óraszámban, megajánlott jegyben, beadandó önálló munkákban, stb. Ezért is büfé/ruhatár. Mindezekkel én célszerűnek tartom a nyelvvizsgát
 A Fidesz negyven százalékkal vezet az őt követő második helyen lévő párt előtt a legújabb EP választási közvéleménykutatás szerint. Ehhez hasonló különbség egyszerűen nem létezik Európában, de sehol a demokratikus világban. Az eredmény lesújtó.        Képzeljék el, hogy ez a negyven százalék…..
legális 2019.03.04 23:00:17
@ednet2023:
lehet te tudsz szöveget érteni, de grafikonokkal ne próbálkozz, az neked sok.
Az a 39% bizony különbség, nem szavazatarány - nem jó hír, de szokd meg.
Sírjatoktól meg lehet elnézést kérni, lehet megbántottad
legális 2019.03.04 23:04:11
@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:
figyelj butus,
a NAGY Csau mintájára Feri barátod építkezik.
Csaunál volt az hogy Elanát tolta már pozícióba, ha neki már sok volt.
Most Kláraasszony nyert egy brüsszeli helyet, nemsokára a ballib vezetésű országok díszdoktorija következik, a többit te is tudod.
Annyi a bibi, hogy Ferinknek 5%-ból kell azt megoldani, amit Csau 99-ből csinált. Na ezért kell nektek a külföldi segítség
legális 2019.03.04 23:18:50
@ednet2023: bocs de neked a 70-30 nem tekinthető szélsőségesnek? Miért is? A menő begyűjti a szavazatok 70%-át az nem szélsőséges? Mondj egy ilyen nem szélsőséges demokratikus példát!
A másiknál, a többpártosnál a menő 50%, van még 4 db 10%-os meg 2db 5%-os. Ez azért reálisabb, lásd nálunk működik is.
A napokban két részeg férfi vert meg nőket, férfiakat vegyesen egy fővárosi szórakozóhely előtt. Mondhatnánk, hogy ok nélkül – de erre amúgy sem létezik indok. Azért bunyóztak, mert ahhoz volt kedvük és megtehették. Épp, mint a Fidesz – de az állampárt még azt sem mondhatja: bocs, részeg voltam...
legális 2019.03.04 22:55:42
@math0: annak a 10 pártnak van 20 képviselője
Azok a törpék is kell, hogy valamit mutassanak, ha idén is be akarnak jutni.
Nekik ez jutott eszükbe, ezért van pártonként csak 2 képviselőjük.
A magyar mikrofrakciók sem sokkal okosabbak, ők nem a fideszt akarják kipicsázni, hanem az országot besározni. Újhülye, Kapitány és Niedermüller is azért veri a habot, hogy maradhasson.
Ma kerül szavazásra a Stop Soros néven elhíresült törvénycsomag a parlamentben: erről egy korábbi, sokkal súlyosabb törvény, az "Első zsidótörvény" kapcsán kiadott deklaráció jut eszünkbe: ismert írók, művészek, tudósok fordultak a magyar társadalomhoz egy az őket a szakadék szélére vezető kormány…..
legális 2018.06.21 15:49:31
@Látens Inszinuáció:
Nem érzed, milyen szánalmas vagy ezzel az agresszív lazasággal?
Nélküled egész normális mederben ment itt a szájkarate. Nem igazán közelítettek az álláspontok, mint számtalan más esetben sem. De ilyen paraszt hangvétel nélkül, mint a tied, könnyebb volt. Azt hiszem, engem sem fogsz meggyőzni, vagy megváltoztatni azzal, hogy agyhalottazol, stb. És nem a lelkem sajog, mert nem tudtunk közelebb kerülni (ne értsd félre), csak nem értem, mit remélsz egy ilyen barátságtalan beszólástól.
Amúgy a törvény igyekszik pontosítani és kiterjeszteni az eddig is büntetendő cselekedeteket. Egyrészt korábban nem működtek ilyen csempész civil szervezetek, nem akartak sokan átmenni rajtunk, bejönni az országba és az sem baj, ha meghatározzuk már az alapoknál, hogy létezik ilyen alaphelyzet, ami korábban nem volt.
A hasonló a hasonlónak örül, Trump egy követ fúj a magyar kormányfővel a nemzeti határok szigorú ellenőrzése ügyében. Egyelőre bizonytalan, hogy Merkelnek sikerül-e tető alá hoznia az európai egyezséget a menedékpolitika megújítására, a vélemények megoszlanak az ügyben, közeleg-e a kancellár…..
Csak mondom Mi volt a kérdés? 2018.06.13 19:54:57
Nagy élmény volt Orbán sajtótájékoztatója a szlovák miniszterelnökkel való találkozója után. Az ember végig azt várta, mikor fog már mondani valami érdemlegeset, de erre nem került sor, tulajdonképpen nem derült ki, egyáltalán miért találkozott a két kormányfő? Nem egyeztek meg semmiben, nem…..
legális 2018.06.14 14:53:48
@LebensraumamOsten: ha nekünk a vajdánk, akkor neked is - mármint ha szerinted a vajda a Miniszterelnök Úr szinonímája.

A választási törvény szerint az agyhalottak nem szavazhatnak. Az agyhalottságról szerencsére a te véleményed nem mérvadó.

A legális miniszterelnökök halmaza az utolsó 30 évben üres lehet szerinted. Orbántól nagyobb támogatottsága ugyanis nem volt ezidő alatt Magyarországon senkinek.

Demokrácia, véleményszabadság, liberális felvilágosult gondolkodás stb. feltételezi, hogy lehet a tiedtől eltérő vélemény. Jelen esetben igen nagy számban van is. Kérem, békélj meg ezzel a körülménnyel.
legális 2018.06.15 08:57:16
@LebensraumamOsten:
Azt hiszem, te egy kicsit korlátolt vagy, esetleg füllentős.
"A fogadó országom - amely már immár állampogárságot adó hazám is - nem olyan redvás cigányokkal van tele, akik egy utalványért eladják a saját és családjuk jövőjét."

Ez az új hazád fizet neked azért, hogy a régi hazádat, annak vezetőit, az ott lakókat igénytelen módon fikázod? Ha nem, akkor mi visz rá téged arra, hogy ilyen szarember légy?

Megjegyzem, hazát nem olyan könnyű váltani, mint lakhelyet.
A kínaiak újabban Magyarországon át csempésznek ömlesztve ruhaneműt és cipőt az EU-ba, de az OLAF fennakadt az Elios-féle csaláson is. A magyar és a német kormány továbbra is teljesen eltérően vélekedik az európai menedékpolitika átalakításáról. A 'Stop, Sorossal' az egyik legszörnyűbb…..
legális 2018.06.08 22:04:08
Egyszerűen tombol a sajtószabadság Magyarországon. ..
legális 2018.06.06 23:52:45
@ember100:

Simicska azóta autentikus. Addig nem volt az. De ott egy szemhunyás alatt azzá lett.

Az ő megítélésének változása nálatok nem köpönyegnek forgatása? Ráadásul széljobbtólballibig. Thürmer azért veletek szemben szilárd pont. Ő nem állt be.

Azon túl meg a piros ászt valahol elhagyta útközben, maradt tökfilkó. Etért nem szabad őszintére innia magát az embernek.

Szerintem egyébként egy köztiszteletre vágyó ember nem beszél így még az ellenségéről sem, politikusként meg főleg. Részben az ő kontójára írható a G..cizés, ami a köznyelvben meg itt is eluralkodott. Ezt sajnálom. Itt is le-elcsúszik 50-60 komment, majd megjönnek a g..ciző kommenttársak és vége a közhangulatnak. Értem én, hogy nincs több mondandójuk, a sokkal nagyobb Simicskának is elfogyott.
legális 2018.06.06 23:57:14
@Lehetnék én is: A G-nap tulképpen egy lufi volt. Majd jönnek ballib megmondók és megfejtik, hogy a Fidesz machinátorai találták ki és ezzel a gumicsonttal etették a ballibeket, nehogy eszükbe jusson valami programot faragni 2018-ra. És lehet, igazuk van ;-)
Szíjjártó azt bírta mondani egy amerikai tévének, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány azért megy el Budapestről, mert titkolni próbálja, honnan van a pénze; Már a jó 30 évvel ezelőtt válság is bizonyította, hogy a nemzeti út nem jelent alternatívát a liberális demokráciához képest, ellenben igen…..
legális 2018.06.03 19:25:46
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Úgy látom nem sikerült.
Utolsó kísérlet.
Édes mindegy, hogy egy német vagy egy orosz szól be a magyaroknak.
Mindkettő utálatos beavatkozás.
legális 2018.06.03 19:26:46
@legális: Ja, olyan meg még nincs, hogy európai állampolgár. Még. Ne is legyen
Brüsszel beavatkozik a magyar választásokba, hogy elsöpörje a migráció útjában álló magyar kormányt – harsogták nemrég kórusban fidesznyik potentátok. Miközben pontosan tudták, hogy hazudnak. De hát az igazmondásért nem jár hatalom...
legális 2018.03.23 15:57:03
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: OK.
De ha nem engedik oda, és benne volt a buliban, hova teszik. Azt ő hogy tűri, és milyen ribillió lesz belőle.
erről ugye egy félszó nem esik, a Nagy Orbán Utáni Időkről.
Pedig ez a csend hazugság. karigeri meg bernike nem lehet nyugodt.
A Fideszben évek óta léteznek különböző pólusok, melyeknek összecsapása egészen addig nem érdeke senkinek sem, amíg Orbánék probléma nélkül szivattyúzhatják ki saját maguk számára az EU-s és más forrásokból elcsalt pénzeket. Leginkább úgy tudnám meghatározni ezeket a pólusokat, hogy az egyik szélén…..
legális 2018.03.23 00:08:37
@frikazojd:
Nem ezt írtam, nem az a bajom.
Hanem: Elfogadta az MSZP csókját, a DK puszit, lepacsizott a Jobbikkal, összefeküdt az LMP-vel a hatalomért.
Nemcsak az elfogadhatatlan számomra, hogy az mszphez dörgölőzött a szdsz, az meg ettől mosolygott, hanem az is, hogy valaki hagyja, hogy egy ilyen azonosíthatatlan massza a nevére vegye. Az azonosíthatatlan masszáról már sokan írtak, de szép jövőképet nem láttak, csak az orbántakaroggy ment.
A választási matekod elég specifikus. Szerintem a 62% megjelent 57%-a ( a választók 35%-a) szavazott a változásra. 99 "szövetséges", ámde jelölttel nem rendelkező párttól vékonyka.
  Már két éve, hogy önkormányzatunk úgy döntött, hogy szeretne bekapcsolódni Európa vérkeringésébe. Ezért rendszeresen részt veszünk különböző közvetlen EU-s pályázaton. Néha pályázóként, néha projektpartnerként. Ezért pár napja Brüsszelben voltam egy háromtagú küldöttség élén. Egy olyan…..
legális 2018.03.20 00:28:49
@Punxsutawney Mormota: nem figyelsz. Jóléti célból áttelepülést írtam, illetve annak a korlátozását, meggátolását. Meg azt, hogy ők is óvják azt, amilyük van. Helyesen.
legális 2018.03.20 00:38:12
@Könnyen elkaptuk, uram!: aki nem ott él, meg a te barátaid nem az ő barátai, azok nyilvánvalóan tudatlanok, nem szoktak ülve elmélkedni. Én ezt kicsit kirekesztőnek, degradálónak érzem.
Az angol meg német média, legalábbis ilyen nagy távolságból, nem tűnik egységesnek. Szerintem te csak egy részével értesz egyet és azt olvasod. Amelyikkel nem, azt nem.
legális 2018.03.20 00:40:34
@legális: Szelestey sajtószemléi üdítő kivételek. Ő pl. nem tud behibázni a sajtótermékek válogatásakor. ;-)
Ahogy arra számítani lehetett, Orbán ünnepi beszédében a végsőkig feszítette a soros-migráns-brüsszel-civilek elleni háborús pszichózist. Újdonság: "a választások után elégtételt fogunk venni" az ellenfeleinken - ígérte...
legális 2018.03.16 12:26:00
@Szelid sunmalac: amúgy igazad van.
Az hogy ki fog elszámolást és/vagy leszámolást csinálni, csak az adott sajtótermék beállítottságától függ. Kb. mindkét oldal és mindkét oldali masszív hívők hasonlóra gondolnak.
Orbántól idézett mondat egyébként így szól:
"a választások után elégtételt fogunk venni. … erkölcsi, politikai és jogi elégtételt"
Ez beállítottságtól, vérmérséklettől függően fordítható le.
Én csak arra próbáltam utalni, hogy a másik5-10 pártrendezvényen sem igértek semmi jót a mostani hatalomnak, mellesleg hasonlóképpen pártgyűlés jellegű megemlékezésekről tudatott még a zindex is.
Amikor e sorokat írom, még nem hangzottak el az ünnepi beszédek. Annyi azonban már nyilvánvaló, hogy az ellenzéki pártok külön-külön próbálják meggyőzni híveiket a vélt vagy valóságos igazukról. Nem tudható, vajon mit mondanak majd, de aligha űberelik Szigetvári Viktor tegnapi kijelentését. Az…..
Megfélemlítették Zalaegerszegen az önkormányzati dolgozókat, majd a helyieket, hogy Alföldi Róbert ne léphessen fel a városban. Az eset messze túl mutat a rendezőn...
legális 2018.03.12 19:49:32
@VáradiJános: te is úgy látod, ghost sporttárs szivárványszínű latexban tapsikol és visítozik azon a dk-parádén?
legális 2018.03.12 19:52:55
@nick papagiorgo: rosszul látod. Nem győzött az ellenzék, csak több szavazatot kapott. Majd akkor fog győzni, ha néhány 1 %-os igendemokrata azt megerősíti. Addig legfeljebb billeg az eredmény. Bár a több szavazat a mai demokrata felfogás szerint nem biztos, hogy győzelmet ér.
A piszkos, és egyre több mindenkivel szemben (menekülők, civilek, az Európai Unió,  és most már az ENSZ is) az adófizetők pénzéből megvalósított gyűlöletkeltő kormánypropaganda (a plakátkampánnyal együtt) sok mindenkit zavar, bosszant, kerget az őrületbe és szomorít el. Most a Bozótharc úgy döntött:…..
legális 2018.03.09 23:56:42
@Ma Baker: ott a pont. sajnos.
méginkább sajnos, hogy pillanatnyi vélt előnyök miatt a liberált oldal ezt akkor is tagadja, ha tudja, látja.
nagyon hamar el fog következni, hogy nekik is észre kell venniük, hogy amikor a nagyon jó helyek megtelnek, a kicsit jó helyek is kelendők lesznek. Ráadásul duplán, az is itt fog megállni, aki otthon eldönti, hogy neki a kicsit jó is jó, meg az is akit lepattintanak a nagyon jó helyről.
ne küldjünk meghívót, és ne gondoljuk azt, hogy milyen boldogok leszünk, ha ugyanazt a gdp-t többen fogjuk felzabálni, mert a termelésben, néhány kivételtől eltekintve, ne is reménykedjünk. Azok ugyanis a nagyon jó helyre mennek és őket meg is tartják.
Amúgy 56-ban szerintem relatíve sokkal több nő hagyta el az országot az egyfeleséges családmodell dacára, és a sokkal kisebb szaporulatból is többen mentek a szülőkkel, mint most. Valaki meg tudja magyarázni, hogy ha a boldogabb létért KELL menekülni, miért maradnak az asszonyok és gyerekek otthon.
Röviden: mert szégyellné magát, ha nem tenné. Hosszabban: Mert szeretne aktívan beleszólni abba, hogy milyen irányba tartsanak hazájának ügyei és körülbelül ez az egyetlen fórum maradt, ahol ezt megteheti. Tudom ott van a népszavazás, de az egyetlen ügyre vonatkozik és iszonyatosan drága. Havi 500…..
Lázár János látványosan kampányüzemmódba kapcsolt az elmúlt hetekben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kerek egy hónapja debütált egy saját honlappal, továbbá a weboldal mellett elindult saját Facebook oldala is, ahová folyamatosan teszi közzé a személyét bemutató videókat.  Ma azonban…..
A határon túli magyarok szavazati jogával nem az a legnagyobb probléma, hogy listára leadhatnak egy szavazatot. Sokkal nagyobb probléma, hogy azáltal, hogy automatikusan állampolgárságot kaptak, jár nekik egy hatalmas – és rendkívül értékes – jog, mégpedig a választópolgári jog. Mi ezzel a…..