Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_vs120_

8 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Blogszerkesztő, Blogtulajdonos!Az internetes keresők a nevem mellé az Ön blogjának tartalmát is előhozza: tanárok levele a fenntartónak címmel (tartalommal).Hivatkozva az intézmény és a magam személyiségi jogaira kérem, hogy törölje ezt a tartalmat. Várom visszajelzését…..
A Váci Piarista Gimnáziumból egy nyári szünet leforgása alatt a regnáló igazgatói hatalommal szembeni tehetetlenség folytán a következő tanárok távoztak:   Darvas Mátyás - latin munkaközösségi vezető, latin, ógörög, hittan Galbács Gabriella - énekkari vezető, ének…..
A tanárok Futó Béla igazgató atyáról a Fenntartónak címzett levele. Ez már történelem. Történelem, amelyből sosem tanulunk. Tiszteletem és együttérzésem az azóta eltávozott és elbocsátott tanároknak!   Tisztelt Tartományfőnök úr! Múlt évi válságlátogatásod…..
Tisztelt Igazgató Úr! Levelem elején egy idézetet tennék ide egy közös ismerősünk tollából: "Szeretném tanulásra használni a helyzetet, tanulni magamról és magunkról. A személyesség arra indít, hogy figyeljek az önkéntelen reakcióimra, és a felelősségemet keresve és…..
Identitás Számadás 2011.12.18 19:48:00
Valahonnan el kell indulni, kellenek szilárd pontok, ha tetszik: kapaszkodók, amik mentén elhelyezhetjük sorsunkat. És nem, nem érdekelnek a nagyvilág különböző gazdasági makroadatai, aki ismeri őket, pontosan tudja, hogy mennyire hazugak. Nekem világos, könnyen érthető,…..
_vs120_ 2012.03.27 07:32:11
Kedves János!

Ha egy csapásra elvágnák kicsiny országunkat a külvilágtól, akkor hajlok rá, hogy elképzelhető lenne a Te verziód a létszámot (népsűrűséget) illetően. Valószínű, hogy abban az esetben szinte bármelyik európai "nyugati kultúra" hasonlóképp póruljárna. Az 50-60 napnyi élelemkészlet szinte semmire nem elég, átállni öntermelésre meg ugyebár csak következő szezonra lehet - hiányzik tehát 10 hónap a túlélésből. Azt hiszem a fa kérgét is megennénk... (Természetesen már a halottaink elfogyasztás után!)
Mindazonáltal remélem, hogy a világ nem ilyen egycsapásra fog fordulni. Az okosok mindent mindig túlhúznak, mindent késleltetnek, minden lufit pattanásig fújnak. Az érdekhálók mindig olyan szövevényesek, hogy nem egyszerre omlik össze minden. Ettől remélem, hogy lesz idő megszokni, átállni. Mondjuk lesz rá 2-3 év, amit ha okosan használunk, akkor túl nagy gond nem lehet.
Én hiszem, hogy az 1800-as évek eleji létszámot fenn lehet tartani. Valóban sokkal rosszabb az ország jelenlegi öko-helyzete, ezt 200 év furfangjával és tapasztalataival pótolhatjuk. Mert azért valljuk be, hozadéka is volt ennek a kétszáz évnek. Nem csak olajat termeltünk ki, hanem megismertük pontosabban az emberi testet, a szükségleteit, és hasonlóképp a föld és a természet körforgását is képletszerűen tudjuk. Ez mindenképp felhasználható.
Én azt gondolom, hogy csak egyetlen kérdés van: Mit szeretnénk jobban: éhezni vagy fázni? - ettől függően kell az országot alakítani.
Molnár Géza munkáját részben ismerem. Őszintén remélem, hogy lesz idő, amikor elmondhatja, hogy végre megcsináltuk az ártéri gazdálkodást! Nem olyan nagy durranás a gátakat lerombolni, nem is kell mindenhol. Ennek technikai akadálya nincs, csak politikai. (csak... sajnos...)
_vs120_ 2013.01.12 21:06:13
@Feco007:

Igen, első látásra Kuba jó példának tűnik. Izolált, kereskedelmileg és politikailag elszigetelt, és mégis "virágzik". Két dolgot emelnék ki:
- 1. Kuba is jelentős fosszilis energiahordozó felhasználó. A CUPET épp egy éve kezdte el hivatalosan a tengerparti olaj kitermelését. (Tavaly januárban érkeztek meg a baráti Kína által gyártott Skarabeo 9-es fúróhajók.) A lényeg, hogy nekik egy Magyarországnál nagyobb méretű mélytengeri olajmezőjük van.

- 2. Az élelem terén sem vagyunk egy súlycsoportban, míg Kubához óriási területű tenger tartozik. Ez az általuk felhasználható élelem mennyiségét gyakorlatilag végteleníti hozzánk képest.

Az aquapónia egyébként valóban jópofa dolog. Fenntartható körfolyamattá varázsolhatja a konyhai kiskertet. A természet nagyban is így működik, ezért ettől több élelmünk nem igazán lesz.
A napokban éppen távozni készültem egy szupermarketből, mikor az egyik fiatal pénztáros megkért, legközelebb hozzak saját táskát, mert a nylon szatyrok károsítják a környezetet. Elnézést kértem, és így mentegetőztem: „Az én időmben még nem voltak ezek a zöld…..
Identitás Szemtől szemben 2011.12.04 13:36:00
Végre álláshoz jutottam. Nehéz ezekben az időkben. Nem szeretem a munkámat. Most itt ülhetek ebben a hideg lyukban, amíg megérkezik a váltás. Még legalább három óra. Így is örülhetek, hogy délutáni műszakba osztottak be, éjjel még hidegebb lesz. Összébb húzódom, és…..
_vs120_ 2012.01.18 22:35:23
@Deep Purple: Teljesen igazad van.
A történet szempontjából azonban irrelevánsnak tartottam a fizetőeszköz változásának megjelenítését, és inkább arra játszottam, hogy az olvasó a jelenlegi életélményeinek birtokában minél kevesebb változtatással képzelhesse el ezt a jövőt. Így remélhetőleg mai értékén fogja a forintot kezelni és átérezni a másfél-kéthavi nettó átlagfizetésnyi büntetés súlyát. Mindenesetre az ördög a részletekben lakozik, legközelebb igyekszek majd pontosabb munkát végezni!
Kedves Olvasók!   Az előző munkahelyemről szeretnék több érdekes történetet megosztani veletek.A munkahely egy kisvállalkozás volt, de ez ne tévesszen meg senkit, csinos kis összeg volt a bevétel, a főnököm aranyórát hordott és a háza drága perzsaszőnyegekkel volt…..
_vs120_ 2011.12.09 14:57:26
@java786: Sajnos igen, igazad van. Van az "elképzelhetetlenül nehéz" után egy fokozat, aminél már nem a szabad akaratodon múlik, hogy jót teszel vagy sem. Ott már csak két választásod van: megdöglesz, vagy nem. Arra próbáltam rávilágítani, hogy sok ember azzal nyugtatja a lelkiismeretét, hogy ő már bizony ebben az állapotban van, pedig hol van az még...
_vs120_ 2011.12.09 15:07:00
@Scrabantia: Merőben más véleményünk van a tisztességet illetően. Számomra a tisztesség több, holmi esetleges-időleges legalitásnál.
_vs120_ 2011.12.09 15:08:50
@Scrabantia: Merőben más véleményem van a tisztességről. Számomra több az esetleges-ideiglenes legalitásnál.
Identitás Túllövés 2011.11.30 08:14:00
 A napokban egy előadás anyagának szerkesztése miatt újraolvastam a Szent Máté szigeteki rénszarvasok történetét. Meglepődtem, mert sokadszorra is tudott valami újat, szívbemarkolóan félelmeteset nyújtani. Mintha ez a történet sok síkon mozogna, és egyszerre mindig csak az…..
Fogalmam sincs, hogyan kell jól blogot írni, ezért úgy írom, ahogy megélem: napról napra, vagy a mi lényegében ugyanaz: percről percre... Nem tudom, hogy honnan indulok, és azt sem, hogy hova érkezek meg. Megnyugtat a puszta haladás, hogy a lábaimat egymás után tehetem. Ha merek…..