Regisztráció Blogot indítok
Adatok
D. Niki

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fantasy, tinisztori és hangjáték, három az egyben. Érdekes kombináció, de miért is ne? Még egész fiatal - második évadában jár - a Kossuth Rádió "ifjúsági rádiójáték-sorozata", de máris rádiófüggőséget okozott, ugyanis a nyári ismétlésnek több mint négyszázezer…..
Zavarba ejtő, bizarr, kesze-kusza kánon – ez jutott eszembe, miután meghallgattam Duncan Macmillan hangjátékát. Nem csak öt ember érzései-gondolatai, hanem idősíkok is váltogatták egymást, ami nem könnyítette meg első hallásra az értelmezést, de a kíváncsiságomat…..
Goncsarov Oblomovja lehetetlen egy figura. Naphosszat csak ül, bár leginkább fekszik, nyögdécsel, még a napfényre is rest kimenni. Noha egy egészséges fizikumú, negyvenes férfiről van szó, annyira életképtelen, hogy az már fáj. Én először egy könyv lapjain ismerkedtem meg…..
Ismét gyermekhangjáték, ezúttal kettéválasztva. A Szennyland című mesejáték első részét vasárnap délelőtt hallhatta az ifjú közönség. Modern darab volt – ’92-ben készült el -, egy kicsit szürreális, egy kicsit tanmese. Örültem, hogy volt benne tartalom is, hiszen több…..
Kurt Vonnegut abszurd párpercesei olvasva talán szórakoztatóak, élvezhetőek, mindenesetre hangjáték-verzióba átkonvertálva épp az ellenkezőjéről győződhettem meg. A túlvilági riportok füzéréből összeállított játék kiindulása inkább bizarr, mint érdekes: Vonnegut egy…..
Kutyák, macskák, ugatás, nyávogás, vidám, gyermeki fülre komponált betétdalok, kalamajkákkal átszőtt, de természetesen happy enddel végződő vasárnapi mese: ilyen volt Csetényi Anikó gyermekhangjátéka. Nem is annyira a történet, mint inkább a színészi közreműködés vitte…..
„Verje meg az Isten azt a mostohát, Aki feltalálta a fegyvert és csatát..." Így énekelt mosogatás közben az öregasszony, akinek háborúk szabdalták fel az életét. Ebben az egyetlen strófában minden keseredettsége, sorsának minden töréspontja benne volt: a világháborúk,…..