Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mariovideo.eu

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok arcot láttunk már itt a blogon, de Michael Berryman az első aki egyszerre egy evolúciós kapocs az emberiség és kb. bármi között illetve egyértelmű bizonyíték , hogy Dr Moreau szigete már pedig létezik. Pedig Michael nem tehet erről, hanem egy súlyos genetikai betegséggel jött…..
A Disney 4,05 milliárd dollárt fizetett George Lucasnak a Lucasfilmért, megvásárolva ezzel minden idők legsikeresebb filmes franchise-ját, ami eddig 33 milliárd dollárt termelt, ebből 15 milliárdot csak a játékokkal. A vételár  teljes egészében George Lucas nyugdíjalapjába…..
mariovideo.eu 2012.11.01 20:07:02
@rizla: Ne haragudj, de hadd ne tartsak itt most egy gyorstalpaló filmrendezői kurzust. :)

@félázsiai nemecsek ernő áruló: az tényleg állat lenne. :D
mariovideo.eu 2012.11.02 09:45:17
@rizla: Miből gondolod, hogy amatőr vagyok?

Nem vagyok Michael Bay, bár hozzáteszem, ha már elhangzott a neve, hogy szerintem egyike a legtehetségtelenebb rendezőknek jelenleg az amerikai filmiparban. Igen behatároltak a rendezői eszközei, hogy úgy mondjam.
George Lucas eladta 4 milliárd dollárért a LucasFilm Ltd.-et a Disney-nek. Ezzel pedig megnyílt az út a régóta fiókban heverő ötletek előtt, hogy filmmé váljanak: a Disney 2015-ben mutatná be a Csillagok háborúja hetedik részét, majd a nyolcadikat és a kilencediket, mindet Lucas…..
mariovideo.eu 2012.10.31 21:40:52
Kathleen Kennedy (aki nem mellesleg évtizedek óta Steven Spielberg állandó munkatársa, filmjeinek producere), az eddigi Lucasfilm-alelnök lesz az új cég vezetője, elnöki minőségben. Ő fog felelni a Star Warsért mint üzleti márkanévért a Disney égisze alatt, továbbá vezető producere lesz a jövőben készülő Star Wars-filmeknek, míg George Lucas kreatív konzultánsként vesz részt a munkálatokban.
A szerződés értelmében a The Walt Disney Company átveszi az irányítást a Lucasfilm fölött, ezentúl ő fogja felügyelni az élőszereplős filmek készítését, a különféle egyéb termékek, videojátékok, animációk és vizuális effektusok, valamint hangutómunkálatok gyártását, továbbá átveszi a Lucasfilm szórakoztató-technológiáit tartalmazó portfólióját is.

Tehát nem arról van szó, hogy a Disney-é lett a Star Wars-márkanév, ill. az ahhoz tartozó merchandising-birodalom, hanem hogy néhány egyébbel együtt a megfilmesítési jogok kerültek hozzá. Ez nagyon nem mindegy, mivel jogilag a kettő nem azonos. Lucas nyilván nem mond le az aranytojást tojó tyúkjáról, amivel 1976-ban filmtörténetet írt és amivel milliárdossá vált, ill. az is biztos, hogy a jövőben készülő filmekből is igen zsíros részesedésre számíthat - hiszen a figurák, a speciális elnevezések stb. jogai továbbra is az övé.

Gyakori hiba az emberek részéről, hogy ha a Walt Disney stúdióról van szó, akkor mindenkinek automatikusan a rajzfilmek jutnak eszébe; Hófehérke, Csipkerózsika és a többi szupergiccses rajzfilm. A The Walt Disney Company azonban nem azonos a Walt Disney Animationnel, mivel egy hatalmas cégcsoportról van szó, ami nem csupán rajzfilmeket gyárt, hanem igen jelentős élőszereplős produkciókat is készít (egyebek mellett). Esetünkben erről a "részlegről" kell beszélni, nem a rajzfilmstúdióról. A teljes cégcsoport jelenleg az alábbi "alegységekből" áll:

Walt Disney Pictures
Walt Disney Animation Studios
Pixar Animation Studios
Disneynature
Touchstone Pictures
Marvel Studios
Lucasfilm

A jövőbeli Star Wars-filmek a Walt Disney Pictures-szel együttműködve fognak készülni, ill. továbbra is megmarad a Lucasfilm, mint cégnév (mint ahogy pl. A Bosszúállókat is a Marvel Studios mutatta be, noha az a cég is a Disney-é).
A fúzió nem jelenti azt, hogy Han Solo, Boba Fett, Luke Skywalker és Darth Vader lecserélődnek Miki egérre, Donald kacsára és Plútó kutyára. A fúzió nem jelenti azt, hogy az új Star Wars-filmben minden tizedik percben dalos táncbetétek lesznek. A fúzió nem jelenti azt, hogy ezentúl Csingiling X-szárnyú vadásszal fog röpködni a stúdió intrójában (bár az poén lenne).

Itt egy üzleti tranzakcióról van szó, nem többről. Lucas már lassan 70 éves, elég valószínű, hogy nem fog több filmet rendezni, így érthető, hogy át akarja adni ezt a feladatot másnak. Jelenleg a The Walt Disney Company az egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb cégcsoport, amely napjaink szórakoztatóiparában globális szinten van jelen. Az éves árbevétele adózás után is több milliárd dollár, amit a Star Wars csak növelni fog, hiszen egy világszerte ismert és kedvelt márkanévről van szó, aminek több százmilliós rajongótábora van, és a rajongók jóval Lucas halála után is életben fogják tartani (lásd Star Trek).

Hatása viszont mindenképpen lesz a Lucasfilm felvásárálásának a Disney által, balgaság lenne ezt tagadni. Nézzük meg először is a Walt Disney Pictures néhány korábbi filmjét: A nemzet aranya-trilógia, John Carter, Tron és Tron - Örökség, Perzsia hercege, Bigyó felügyelő, 101 kiskutya, Popeye, A három testőr stb. Ez csak egy picike része annak a több évtizedes idő-intervallumnak, amióta a Disney élőszereplős játékfilmeket is gyárt, és igen, akad köztük több derekas bukás is, de azért mégis jól látható, hogy a cég első számú profilja az ún. családbarát filmek készítése, ugyanakkor olykor van példa a kissé sötétebb stílusra is. Igaz, azok sem tobzódnak különösebben az erőszakban és a vérben, mert ez ellentétes a stúdió önmagáról kialakított képével.
Mindez azt jelenti, hogy legrosszabb esetben is az új Star Wars-filmek olyanok lesznek, amilyenek korábban voltak, azaz nem lesznek erőszakosabbak vagy sötétebbek, mint azt néhány rajongó pedig szívesen látná. Ez sajnos arra enged következtetni, hogy jó eséllyel nem fog készülni pl. egy mocskos és brutális Boba Fett-film, viszont giccsbe sem fog jobban elhajlani a filmek stílusa, mint Lucas rendezéseinek esetében. Ugyanakkor a Disney sem hülye, pontosan tudja, mi került a birtokába és hogy ez milyen felelősséggel jár, ráadásul ott van Lucas is, aki még így is bőven olyan helyzetben van, hogy bármikor beintsen egy esetleg nem megfelelő irányba tartó produkciónak, aztán legfeljebb majd a bíróságon folytatódik a dolog (volt már példa ilyenre korábban is).

Összefoglalva tehát: nem kell félni, mert nagy baj nem származhat a fúzióból. Nagyobb legalábbis biztosan nem, mint amit Jar Jar felbukkanása okozott 1999-ben, a Baljós árnyakban. Legvégső soron pedig Lucas bármikor visszavásárolhatja a céget, ha akarja, mert a pénze megvan rá. De a jövő majd mindent úgyis eldönt. Én bizakodó vagyok, mert a Star Wars végső soron mégsem rajz-, hanem élőszereplős filmnek való.
Filmdroid Robotzsaru járgánya 2012.10.16 12:00:00
Így néz ki Robotzsaru motorja, amivel Detroit bűnözőit fogja üldözni. Kétségtelenül jól illik Robotzsaru megújult külsejéhez, ám ez kevés ahhoz, hogy elfogadjuk Alex Murphy (Joel Kinnaman) modernizált, félig ember, félig robot kinézetét. ..
Az új Robotzsaru remake-ből még épp csak Alex Murphy új szerelését láthattuk, de már ez is heves érzelmeket váltott ki. Íme egy bepillantás a klasszikus filmek kulisszái mögé. via Retronaut ..
Hétfőn megkeresett az RTL Klub Híradó, hogy szeretnének velem interjút készíteni a CouchSurfingről a lakásomban, valamint az éppen nálam levő vendégeimmel is. Igent mondtam.  Szerda 20.00 után érkezett meg hozzám egy fiatal operatőr és egy helyes fiatal riporternő. Kati…..
mariovideo.eu 2012.10.05 10:15:10
Kedves Nikita és Vittore!

Az ominózus híradót én is láttam, és bár engem nem különösebben érdekel a CS, nem is ezzel kapcsolatban szeretnék kommentelni.

Szakmabeliként van némi tapasztalatom a média világában, így azt tudom neked elmondani, hogy egy híradóban, legyen az akármilyen oldali és akármilyen jellegű (közszolgálati vagy kereskedelmi) maximum 3-5 perces anyagok vannak. Ez egy ilyen tévés műfaj. A felvett interjúk 90%-át kiszerkesztik a kész összeállításból, mert épp az időbeli korlátok miatt nem lehet mindent bemutatni, csak a legérdekesebb momentumokat - erről viszont nem az interjúalany, hanem a szerkesztő dönt.
A híradó nem magazinműsor, nincs lehetőség 10-20 perces bejátszásokra, ellenben - ugye az RTL-ről van szó - a CS pont egy olyan téma, ami beleillik az ún. "kis színes"-be, azaz a nem belpolitikai, nem külpolitikai, nem bűnügyi, hanem közéleti téma, de kellőképpen semleges, ill. két fontosabb hír közötti tölteléknek is kiváló, mert elég érdekes, szokatlan, és a szélesebb közönség által nem igazán ismert téma, így beleillik a csatorna felszínes, bulvárosabb szerkesztési metódusába.
Ezzel nem a CS-t kritizálom, hanem azt a hozzáállást, amit az RTL és amit általában a hazai kereskedelmi média képvisel.

Soha semmilyen híradótól nem várható el az objektív, minden részletre kiterjedő tájékoztatás, pláne nem egy kereskedelmi bulvárcsatorna híradójától, ami ráadásul csak azért készül, mert országos sugárzású tévéadóként kötelezően kell közszolgálati jellegű műsorokat is gyártania, pl. híradót (lásd a médiatörvényt).
De ezzel együtt mégsem haragudj a híradóra, mert az egy ilyen műfaj. Gyilkosságokról, balesetekről sem látni 5-10 perces anyagokat, így természetes, hogy a CS-ről sem.
Amiért a telefonfülke-rongálókról hosszabb volt az összeállítás, az azért volt, mert az RTL-híradó szerkesztési elve szerint mindig elsőként jönnek a borzalmak (balesetek, bűnesetek, katasztrófák), majd a közéleti hírek (ebben voltál Te), végül egy kis bel- és külpolitika, végül pedig megint valami színes, pl. állatkölykök.
Ilyen a híradó, ilyen az RTL-híradó.

Ha többre vágysz vagy részletsebben be akarod mutatni a CS-t, akkor azt ne híradóban tedd, mert az nem a megfelelő műfaj.
mariovideo.eu 2012.10.05 14:18:35
"annyit szerettem volna, ha kiírják a blogom URL-jét. De előre tudtam, h valszeg nem fogják kiírni. A Többi anyagban csalódtam!"

Akkor írták volna ki, ha fizetsz érte (kereskedelmi tévé, reklám), bár híradóban valószínűleg akkor sem, legfeljebb a vágónak mondták volna meg, hogy (amennyiben készült közeli kép a weboldaladról, amin olvasható a cím is), vágjon be az anyagba egy olyan snittet, amin jól olvasható a cím.

Nem kell csalódni, ilyen a híradó műfaja. Te maximum abban tévedtél, hogy mást gondoltál erről, bár ez sem hiba, puszta tájékozatlanság, ami az emberek 99%-ára jellemző.

"Magyarországon nagyságrendileg több embert érdekelnek a rongálások, balesetek, mint az, hogy pár turista magánlakásokon száll meg"

Ez azért van, mert a tévék nem csupán kielégítenek igényeket, hanem meg is teremtik az igényeket, amiket aztán kielégíthetnek.
Az emberek nem azért szeretik a borzalmakat, mert ennyire vaddá váltak, hanem mert ezt kapják a híradókból. El kell fogadni azt, hogy megváltozott a világ, és ma már nem az a hírérték, mint régen. Ráadásul a kertévék erősen diktálják a "trendet", amit mindenki más is követ, pl. a köztévé híradója is.

Én személy szerint úgy vagyok ezzel, hogy egyrészt nem vállalnék semmilyen tévés megkeresést, másrészt ha az utcán állítana meg egy TV2- vagy RTL-híradó, hogy így meg úgy, akkor egyrészt elhajtanám őket, hogy kösz, nem nyilatkozom, másrészt pedig szóban és írásban is felhívnám a figyelmüket, hogy nem járulok hozzá, hogy bármilyen módon felhasználják a képmásomat, vágóképen SEM. Ehhez nekem jogom van, még akkor is, ha közterületen történik a felvétel, mivel a személyiségi jogok ebben az esetben mindent ütnek.
Azt is megtilthatom, hogy pl. a házamról készüljön felvétel, akkor is, ha közterületről történik a videózás. Sajnos, a legtöbb ember mindennek nincs tudatában.
Filmdroid Sci-fi poszterek 2012.10.04 13:30:00
Utazási posztereket készítettek több ismert sci-fi bolygójához. Elutazhatunk a Marsra, a Pandorára, a Vulcanra, a Solarisra vagy az LV 426-ra.  ..
mariovideo.eu 2012.10.04 13:36:43
Előfordul olyan egy blogszerkesztő életében (vigyázat, intim részlet...), hogy nem ért egyet mindenben azzal a poszttal, amit megjelentet. Nagyjából így vagyok Balázs írásának bizonyos részeivel, de a fogalmazás néha kissé talán túlzott markánsságát hajlamos vagyok betudni…..
mariovideo.eu 2012.10.01 09:59:43
Az írás jó és hasznos, mert egy másik szempontot is meghallgathatunk, azonban a szerző még nagyon fiatal és nem nagyon tudja még, mi van az életben.
Az ő esete, mely szerint több volt a szeretet, mint a pénz, ritka kivétel, örüljön is neki, becsülje meg a szerencséjét, azonban ma olyan világban élünk, hogy pénz nélkül kb. senki vagy. Minden a pénz körül forog, mert ilyenné tették a vezetőink, a döntéshozók. Erről nem tudomást venni komoly tudatlanságról és naivságról tesz tanúbizonyságot. Ehhez kapcsolódik az is, hogy aki rendezett, többé-kevésbé biztos anyagi háttér nélkül vág bele a gyermekáldásba, az a világ legfelelőtlenebb embere szerintem. A szeretet nagyon jó dolog, fontosabb, mint a pénz, azonban a pelenkát, a babakaját és a többi dolgot nem lehet szeretetből megvenni, az orvos sem szeretetből vizsgálja meg a gyereket, nem szeretetből kell majd megvenni neki az iskolai felszerelést stb. Kapitalizmus van, a pénz beszél, és ha nincs pénzed, akkor sajnos a szeretetet a hajadra kenheted.

A másik dolog, ami a posztoló tapasztalatlanságát erősíti, hogy ennyire - már elnézést - igénytelen és nem sokat látott még a világból és az emberi hülyeségből. Nem tudom, de talán nem figyelte meg annyira az itthoni mentalitást és hozzáállást. Nyilván külföldön sem minden fenékig tejfel, de azért az a rengeteg korábbi szerző, akik a kinti népek viselkedését ecsetelték, csak nem tévednek már mind és akkorát.

Mindenkinek megvannak a korlátai és mindenkinek megvan a "maga adagja", amit elbír és aminél nem akar többet, mert az is elég neki. Ebben az esetben ez a mekiben való mosogatás. Nem kárhoztatom azért a szerzőt, mert ennyivel is beéri, azonban arra kíváncsi lennék, hogy egy mekis fizetésből hogyan tud majd eltartani egy családot. Szerintem sehogy, még Ausztriában sem. Na meg azért az sem mellékes, hogy mekiben dolgozni azért - bár átmeneti megoldásnak biztos jó - nem épp a legméltóságteljesebb munka. Persze, Bob és Bobek is megmondta, hogy a munka nemesít, de azért mégis... tányért nyalni itthon is lehet, ha valaki nem képes vagy nem akar többet elérni.
A több pedig nem azt jelenti, hogy kacsalábon forgó villa a Rózsadombon. Neeem, a több egy kilátástalanságtól mentes, reménnyel teli, általában véve biztos egzisztenciát jelent, ahol nem fenyeget a kilakoltatás veszélye, ahol tudni, hogy következő hónapban is lesz mit enni adni a kölköknek és ahol tudni, hogy legközelebb is ki tudja az ember fizetni a számlákat.
Szerintem ez nem irreális elképzelés, elvárás. Más dolog, hogy Magyarországon ezek a tök szimpla dolgok mennyire megvalósíthatóak a semmiből - vagy egy mekis fizetésből.

Kívánom a posztolónak, hogy találja meg a számítását, lásson és tapasztaljon sokat, hogy felnőve belássa, hogy a fiatalon tett kijelentései nem igazán felelnek meg a valóságnak.
Karaknak volt igaza, amikor Vuknak azt mondta: Nem vagy buta, csak még keveset tudsz.
Filmdroid TOP 10 időutazós filmek 2012.09.29 15:28:33
Az időutazás régóta nagyon népszerű téma mind az irodalomban, mind a filmművészetben. Az első utalás időutazásra a Memoirs of the Twentieth Century című műben volt 1700-ban. Az első film, mely a témában készült, Az időgép című. A téma napjainkban is népszerű, rengeteg…..
Essen itt néhány szó azokról az asztronauta-hölgyekről, akik igazán nagyot teljesítettek. Vannak szakmák, amelyekben a nőknek igencsak fel kell kötniük a nadrágot, ha férfi kollégáik teljesítményével akarnak vetekedni. Ez néha olyan jól sikerül, hogy adott esetben még túl is…..
Filmdroid Argo karakterposzterek 2012.09.25 17:00:00
Október 12-én érkezik meg az amerikai mozikba Ben Affleck rendezésében készült film, az Argo. Affleck magára  is kiosztott egy szerepet, a Tony Mendez néven ismer figuráét. Az első poszteren látható miként fest, a másik kettő pedig John Goodman és Alan Kirk karakterét…..
mariovideo.eu 2012.09.26 14:57:51
@doggfather: Hideg nyomon :)
Nem láttam még, de biztos az is kellemes.
Ha ilyesmit nézünk Afflecktől (plusz még persze a Kevin Smith-eket), akkor az ember hajlandó neki elfelejteni a Daredevil-féle ballépéseket.
mariovideo.eu 2012.09.26 15:03:19
@doggfather: Köszi. :)
Megérkezett az első hivatalos kép a Wolverineből, amelyben Hugh Jackman újra magára ölti a legismertebb Marvel hős gúnyáját. A történet szerint Logan, a magányos harcos kalandjai Japánban folytatódnak. Logan rátalál egy titokzatos férfira, akinek köze van a múltjához, és a…..
mariovideo.eu 2012.09.25 10:02:33
@Gobiakos_01: Azért reméljük, hogy nem. Hollywood sem tévedhet mindig, és ha most Jackman nem dumált bele a forgatókönyvbe, és a produkciós cége sincs benne a gyártásban, akkor talán van remény.
mariovideo.eu 2012.09.25 10:04:00
@Elanor_: Ja, ezt a képet én is láttam. :DDDD

Hát figy, én abban bízom, hogyha engedtek egy Tedet elkészülni, akkor leesik az alkotóknak, hogy nem célszerű a figurát kiherélni, mert a rajongók rohadtul elégedetlenek lesznek, hiszen nem azt kapják, amit várnak.