Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gchg

47 bejegyzést írt és 221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
5:30 csörög az ébresztő. Először nem értem, miért ilyen korán, aztán rájövök: ma hétfő reggel van, Dávid a nulladik órában úszik. 6:20-kor el kell indulnunk, különben belecsúszunk a reggeli dugóba a belvárosban, és Dávid nem ér oda időben. Én meg nem érek vissza a második körre, a többi gyerekért.…..
A mi kis családunk Hasplasztika 2021.05.14 13:09:00
Zsófi születésénél tavaly októberben nagyon nagyot kellett rajtam vágni, hogy a babát ki tudják venni. Lett egy nagy vízszintes és egy nagy függőleges vágásom is. Nem gyógyult se szépen, se gyorsan, és valahogy olyan fura volt. Már tavaly karácsonykor éreztem, hogy valami nem stimmel: amikor a…..
A mi kis családunk Rossz gyerek? 2021.04.30 00:43:19
Amikor újraindult az általános iskolák alsó tagozatában a jelenléti oktatás, nem engedtük vissza a gyerekeket az iskolába, mivel mi, szülők még nem szereztünk védettséget a covid ellen. Kérvényeztük, hogy itthon maradhassanak még egy ideig. Az engedélyt gond nélkül megkaptuk, az igazgató nagyon…..
A médiából tájékozódva azt hinné az ember, hogy a pedagógusok és a szoptató anyák mind jogosultak az oltásra. A rokonaim és a barátaim, de még az igazgatóm és az iskolatitkár is sorban ezt kérdezik tőlem, hogy tudom-e, hogy szoptató anyaként be fognak oltani, menjek a háziorvosomhoz, és kérjem.…..
A mi kis családunk Cumizavar 2021.02.04 17:56:54
Zsófi immár elmúlt három hónapos. Naponta kapom a kérdéseket, bármikor bárkivel találkozom, vagy amikor rám írnak, hogy hogy vagyunk. Hát: jól. Tényleg. Zsófi szépen hízik, jó az étvágya, korrigált korának megfelelően fejlődik: már tartja a fejét, és mosolyog. Hasfájós volt ugyan, de amióta…..
Alapvetően nem tartoznak a kedvenceim közé a megfilmesített musicalek, és nagyon ritka az, hogy dramaturgiailag értelmét látom a film közbeni dalbetéteknek - ez alól három alkotás képez kivételt. Ezek pedig a Jézus Krisztus Szupersztár, a Grease és a Hair, rajtuk nőttem fel, főleg azért, mert…..
gchg 2020.12.30 00:59:41
@Be A Ghoulist: Az eredeti Broadway-musicalben nem így van a vége, nincs véletlen szerepcsere, hanem Claude jófiúként elmegy Vietnamba meghalni, és őt temetik el, míg Sheila itt marad Berger-rel, aki életben marad.
Már a harmadik szülés után is azt mondogatták nekünk, hogy elég ennyi gyerek, minek több, ennyivel se bírunk, én se leszek már fiatalabb. Ekkor már több koraszülés és spontán vetélés volt mögöttünk. A negyedik szülés után egy ideig mi is így gondoltuk, de nem volt benne békességünk. A férjemmel…..
November 9. Hétfő Gyuri hozott be reggel a kórházba cuccostul, hátha áthelyezik Zsófiát a baba-mama szobába. De egyelőre nem helyezték át. Talán a héten valamikor, ha lesz hely. Majd a héten valamikor később rákérdezek, nem akarok nyomulni. Még mindig nincs papírtörlő, a hálóing aljával…..
2020. november 3. kedd 6:00 150 ml. Ezt már sikerült sterilen fejni, nem a csapba megy, hanem a fagyóba.   8:00 Nincs elég hálóing. A szokásos. Miért nem kértek? - kérdezte az ápoló, amikor felbukkant.  - Mert nem volt kitől - morogtam a bajszom alatt. 110 ml Az anyaszálláson az fogad, hogy…..
A mi kis családunk Első hét: PIC 2020.11.09 19:59:50
Október 28. szerda3:26Hajnal kettő óta vagyok a császáros őrzőben, negyedmagammal. Nagyon fáradt vagyok, de nem tudok aludni. Kezd kimenni a spinális érzéstelenítés hatása. A lábamat nem tudom mozgatni, még zsibbad, de a fájdalmat már érzem a hasamban. Kérek fájdalomcsillapítót, ami infúzió…..
Nehéz szülés volt. Pedig most nem aktív részese, hanem passzív elszenvedője voltam, ahogy a kislányom is. És mégis. De kezdjük az elején. Vagy még előtte. Több koraszülés és spontán vetélés után ismét esélyt adtunk az életnek, 42 évesen ismét babát vállaltam. Akár a többi terhességem, ez sem volt…..
A mi kis családunk Diéta 2020.10.26 16:28:45
A terhességi cukorbetegség (latinul gestációs diabétesz mellitus, röviden GDM) egy átmeneti anyagcserezavar, ami általában csak a várandósság ideje alatt áll fenn. Lényege, hogy a méhlepény olyan anyagokat termel, melyek csökkentik a szervet inzulin-érzékenységét. A kismama szervezete a csökkent…..
Orbán Viktor szerint a magyar egészségügy világszínvonalú, Európa egyik legjobbja. Valószínűleg valami alternatív valóságban él, de a fejemet teszem rá, hogy nem az állami egészségügyet veszi igénybe, különben nem mondana ilyet. Bemutatom most, hogyan működik ez a világszínvonalú egészségügy abban a…..
Ez a bejegyzés hosszú lesz, és talán unalmas. De olyan sokan kérdezik, hogy mi történt, hogy vagyok, hogy inkább leírom, és akkor meglesz egyben.  Isten soha nem ígérte azt a követőinek, hogy könnyű és gondtalan lesz az életük. Sőt ellenkezőleg: Jézus figyelmeztette a tanítványait, hogy ugyanolyan…..
A mi kis családunk Kormányablak 2020.07.22 21:06:45
A kormányablak egyike a Fidesz-kormány olyan újításainak, amit fantasztikusan jónak tartok, és nagyon sokat könnyít(ene) a mindennapok ügyintézéseiben. Óriási ötlet, hogy a sokféle hivatalos ügyeinket mind egy helyen intézhessük, ne kelljen ezerfelé rohangálni miattuk. Ráadásul még online időpontot…..
A mi kis családunk Hányinger 2020.07.22 20:21:55
Elég régen nem írtam már. Nem véletlenül: se időm, se kedvem, se erőm nem volt rá, amíg tartott a tanév. A digitális munkarend (leánykori nevén otthonoktatás) eleve egy nagyon nehéz műfaj. Még úgy is, hogy foglalkozásomra nézve tanár vagyok. Egy másodikost és egy harmadikost kellett kézben tartanom.…..
Az előző bejegyzésben alaposan kipanaszkodtam magamat, hogy mennyire nehéz itthon egyszerre több funkcióban is helyt állni a Nagy Leállás óta. De jobban belegondolva a dologba, valójában szerencsések vagyunk. Gyurival mindkettőnknek van állása, kapjuk a fizetésünket. Tágas házban élünk, van egy nagy…..
Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szerint "a pedagógusoknak a kialakult helyzetben több szabadideje van, így van lehetőségük elvégezni az alaptantervvel kapcsolatos feladatokat". Az államtitkár úr valószínűleg egy alternatív valóságban él. Hadd meséljem el, milyen a valóság, hogy néz…..
Az előző hét kedvező tapasztalatain felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a digitális detoxot, annyi kedvezménnyel, hogy hétvégén engedélyezünk videojátékot, sőt, lesz közös családi filmnézés is. Hiszen a digitális világ, tévétől okostelefonig a világunk része, nem megfosztani akarjuk tőle a…..
Mivel az első hét nem érte el a kívánt eredményt, folytattuk a képernyőmegvonást. Volt egy kis visszaesés a két kicsinél, akik a hétvégét intenzív tévézéssel töltötték a nagyszülőknél, de kis hüppögés után ők ketten nagyon könnyen visszabillentek abba, hogy nincs képernyőbámulás. A két nagy viszont…..
Gondolom, nem mondok semmi meglepőt azzal, hogy minél fiatalabb valaki, annál könnyebben alkalmazkodik az új körülményekhez. A hároméves Balázsnak fel se tűnt, hogy egy hete nincs képernyő. A hatéves Veronika simán lefoglalta magát ezer más dologgal, pl rajzolt, festett, legózott, társasozott, és…..
Amióta csak szülők vagyunk, kezdettől fogva sosem voltunk a korláttalan, parttalan tévézés/számítógépezés/kütyüzés pártján. Mindig állítottunk fel korlátokat, amiket időről időre átértékeltünk, megújítottunk, szigorítottunk vagy lazítottunk rajta - és néha nem is tartottuk be következetesen, amikor…..
  Nem írok le mindent a kezdetektől fogva. Az nem egy bejegyzés lenne, hanem egy egész könyv. Onnan kezdem, hogy tavaly nyáron a Nyugati-Tátrába mentünk nyaralni. Magas hegyek, gyönyörű völgyek, évszázados várak. Mi ezt láttuk, amikor kinéztünk az autóból, a libegőből, vagy a hegytetőről. És mit…..
Avagy milyen jó lenne néha egy időben több helyen is lenni egyszerre.  Vagy nem. Nem tudom. Sose tapasztaltam, de még elképzelni se volt kedvem soha. Csak az a baj, hogy néha képesnek kellene lennem rá. De talán nem is baj, hogy nem tudok egyszerre mindenütt ott lenni, mint a Szentlélek. Helyette…..
A mi kis családunk Fejtetű 2020.01.15 10:19:54
Ciki, nem ciki, ez is a mi életünk, úgyhogy úgy döntöttem, leírom ezt is. Mert nem az a szégyen, ha felbukkan, hanem az, ha nem teszünk ellene semmit, és hagyjuk elszaporodni.  A fejtetű nem terem csak úgy a semmiből. Mi is összeszedtük valahol. Legvalószínűbb, hogy az oviban, mert Veronika volt a…..