Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gchg

59 bejegyzést írt és 221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mi kis családunk Zarándoklat 2023.05.01 08:39:48
Amikor 12-13 évesen elkezdett érdekelni a kereszténység, jártam én katolikus misén is, de annak az összetett szimbolikája és a liturgia bonyolultsága nem vonzott, sőt, elriasztott. Egy református istentiszteletre beülve azonban üstökön ragadott és szó szerint szíven ütött az igehirdetés, mintha…..
Múlt vasárnap éppen az istentiszteleten ültem, amikor rápillantottam a telefonomra. Gyuri hívott, levelet írt, meg sms-t is küldött. Mint kiderült, leszelt egy darabot az ujjából a szeletelővel, és nem tudta, mit tegyen. Azonnal kisurrantam a hátsó bejáraton, persze az előző lelkészt éppen akkor…..
A mi kis családunk Évforduló 2023.02.24 11:47:03
2023. február 24-e van. Az egész világ arról emlékezik meg, hogy ma egy éve indult az orosz-ukrán háború. A családunknak azért fontos még a mai nap, mert ez anyukám születésnapja. Nekem személy szerint meg azért emlékezetes ez a dátum, mert pontosan egy éve döntöttem el, hogy le akarok fogyni. Olyan…..
A mi kis családunk Dió 2023.02.11 10:10:22
Bögre kutyánkat tavaly ősszel elveszítettük. Limfómája volt, testszerte meg voltak nagyobbodva a nyirokirigyei. Az állatorvos szerint nagyon drága kezeléssel tudnánk neki adni egy kis esélyt, de lehet, hogy még azelőtt elpusztul, hogy megjönne a biopszia eredménye. Ennek a betegségnek emberek és…..
Pár hete írtam, hogy ahhoz képest, ami akkor volt, egy nagycsaládos háztartás vezetése maga lenne a szanatórium, és hogy nem vágyom másra, csak egy szimpla hétköznapra. Nos, leírom, milyen is egy hétköznap nálunk.  0:40 Arra ébredek, hogy Veronika sír az ágyában. Azt gondoltam, hogy biztosan…..
A mi kis családunk Epilepszia 2022.10.19 14:04:06
Leírom ezt is, mert olyan sokan kérdezgetitek, hogy mi történt, és hogy van Ádám, én meg már nem tudom, kinek mit mondtam el és mit nem... Előrebocsátom, hogy hosszú lesz. 2021 áprilisában, egy áttévézett és átvideójátékozott hétvége után (nem otthon, mi annál szigorúbbak vagyunk), amikor ráadásul…..
A mi kis családunk Ez az a nap! 2022.07.25 18:14:13
2019 őszén-2020 tavaszán országos roadshow és kampány hirdette, hogy 2020-ban egész napos dicsőítést rendeznek a Puskás stadionban, ahová minden keresztényt várnak. Nagyon megérintett bennünket a hívás, bár nem tudtam, hogyan jutok el oda veszélyeztetett terhesként. Budapest messze van, egész nap a…..
A mögöttünk lévő pár hét olyan, de olyan sűrű volt, hogy csak a túlélésre tudtam koncentrálni, és mindig csak a következő napot tartottam figyelemmel, terveztem meg, hogy azon legyünk túl valahogy. Tele voltunk anyák napjákkal, évzárókkal meg fellépésekkel. Esélyem se volt eljutni a műtétem miatti…..
A mi kis családunk Utazás 2022.05.05 10:30:25
Elhíztam.  Nincs mit mentegetni rajta, ez van. A 160 centis testmagasságomhoz 48-63 kg közötti optimális testsúly járna, ehhez képest utoljára 13 éve, az esküvőmön voltam ennyi. Öt gyerek után 84 kilót nyomtam. Az első terhességem piszkosul kemény, szinte kibírhatatlan egész napos hányingerrel…..
A mi kis családunk Döbbenet 2022.03.05 09:04:26
Életem néhány fordulópontja érdekes módon egybeesik egyéb fontos - néha egyenesen történelmi - eseményekkel. 2001-ben diplomáztam, kezdtem el tanítani, lett saját mobiltelefonom, számítógépem internettel - és ebben az évben dőltek össze az ikertornyok New Yorkban. 2005-ben halt meg szeretett…..
Egyszer régen, amikor a mi kis családunkban még csak három gyerek volt, és mind a három egyszerre volt ovis, az oviban kitört a bárányhimlő-járvány. Hazahozta az egyik gyerek, két hétig vakarózott vele. Mire kigyógyult, elkapta a másik, újabb két hét. Utána jött a harmadik, szintén két hét. Majdnem…..
A mi kis családunk Covid 2021.11.20 09:22:34
Hétfő reggel útnak indítottam a gyerekeket, mint rendszerint. Nem gondoltam volna, hogy ez a hétfő más lesz, mint a többi. Dávid kicsit fáradt volt, de ezt betudtam annak, hogy az új iskola nagyobb követelményeket támaszt, mint a régi. Ádámon sem látszott semmi különös reggel, menni akart iskolába,…..
5:30 csörög az ébresztő. Először nem értem, miért ilyen korán, aztán rájövök: ma hétfő reggel van, Dávid a nulladik órában úszik. 6:20-kor el kell indulnunk, különben belecsúszunk a reggeli dugóba a belvárosban, és Dávid nem ér oda időben. Én meg nem érek vissza a második körre, a többi gyerekért.…..
A mi kis családunk Hasplasztika 2021.05.14 13:09:00
Zsófi születésénél tavaly októberben nagyon nagyot kellett rajtam vágni, hogy a babát ki tudják venni. Lett egy nagy vízszintes és egy nagy függőleges vágásom is. Nem gyógyult se szépen, se gyorsan, és valahogy olyan fura volt. Már tavaly karácsonykor éreztem, hogy valami nem stimmel: amikor a…..
A mi kis családunk Rossz gyerek? 2021.04.30 00:43:19
Amikor újraindult az általános iskolák alsó tagozatában a jelenléti oktatás, nem engedtük vissza a gyerekeket az iskolába, mivel mi, szülők még nem szereztünk védettséget a covid ellen. Kérvényeztük, hogy itthon maradhassanak még egy ideig. Az engedélyt gond nélkül megkaptuk, az igazgató nagyon…..
A médiából tájékozódva azt hinné az ember, hogy a pedagógusok és a szoptató anyák mind jogosultak az oltásra. A rokonaim és a barátaim, de még az igazgatóm és az iskolatitkár is sorban ezt kérdezik tőlem, hogy tudom-e, hogy szoptató anyaként be fognak oltani, menjek a háziorvosomhoz, és kérjem.…..
A mi kis családunk Cumizavar 2021.02.04 17:56:54
Zsófi immár elmúlt három hónapos. Naponta kapom a kérdéseket, bármikor bárkivel találkozom, vagy amikor rám írnak, hogy hogy vagyunk. Hát: jól. Tényleg. Zsófi szépen hízik, jó az étvágya, korrigált korának megfelelően fejlődik: már tartja a fejét, és mosolyog. Hasfájós volt ugyan, de amióta…..
Alapvetően nem tartoznak a kedvenceim közé a megfilmesített musicalek, és nagyon ritka az, hogy dramaturgiailag értelmét látom a film közbeni dalbetéteknek - ez alól három alkotás képez kivételt. Ezek pedig a Jézus Krisztus Szupersztár, a Grease és a Hair, rajtuk nőttem fel, főleg azért, mert…..
gchg 2020.12.30 00:59:41
@Be A Ghoulist: Az eredeti Broadway-musicalben nem így van a vége, nincs véletlen szerepcsere, hanem Claude jófiúként elmegy Vietnamba meghalni, és őt temetik el, míg Sheila itt marad Berger-rel, aki életben marad.
Már a harmadik szülés után is azt mondogatták nekünk, hogy elég ennyi gyerek, minek több, ennyivel se bírunk, én se leszek már fiatalabb. Ekkor már több koraszülés és spontán vetélés volt mögöttünk. A negyedik szülés után egy ideig mi is így gondoltuk, de nem volt benne békességünk. A férjemmel…..
November 9. Hétfő Gyuri hozott be reggel a kórházba cuccostul, hátha áthelyezik Zsófiát a baba-mama szobába. De egyelőre nem helyezték át. Talán a héten valamikor, ha lesz hely. Majd a héten valamikor később rákérdezek, nem akarok nyomulni. Még mindig nincs papírtörlő, a hálóing aljával…..
2020. november 3. kedd 6:00 150 ml. Ezt már sikerült sterilen fejni, nem a csapba megy, hanem a fagyóba.   8:00 Nincs elég hálóing. A szokásos. Miért nem kértek? - kérdezte az ápoló, amikor felbukkant.  - Mert nem volt kitől - morogtam a bajszom alatt. 110 ml Az anyaszálláson az fogad, hogy…..
A mi kis családunk Első hét: PIC 2020.11.09 19:59:50
Október 28. szerda3:26Hajnal kettő óta vagyok a császáros őrzőben, negyedmagammal. Nagyon fáradt vagyok, de nem tudok aludni. Kezd kimenni a spinális érzéstelenítés hatása. A lábamat nem tudom mozgatni, még zsibbad, de a fájdalmat már érzem a hasamban. Kérek fájdalomcsillapítót, ami infúzió…..
Nehéz szülés volt. Pedig most nem aktív részese, hanem passzív elszenvedője voltam, ahogy a kislányom is. És mégis. De kezdjük az elején. Vagy még előtte. Több koraszülés és spontán vetélés után ismét esélyt adtunk az életnek, 42 évesen ismét babát vállaltam. Akár a többi terhességem, ez sem volt…..
A mi kis családunk Diéta 2020.10.26 16:28:45
A terhességi cukorbetegség (latinul gestációs diabétesz mellitus, röviden GDM) egy átmeneti anyagcserezavar, ami általában csak a várandósság ideje alatt áll fenn. Lényege, hogy a méhlepény olyan anyagokat termel, melyek csökkentik a szervet inzulin-érzékenységét. A kismama szervezete a csökkent…..
Orbán Viktor szerint a magyar egészségügy világszínvonalú, Európa egyik legjobbja. Valószínűleg valami alternatív valóságban él, de a fejemet teszem rá, hogy nem az állami egészségügyet veszi igénybe, különben nem mondana ilyet. Bemutatom most, hogyan működik ez a világszínvonalú egészségügy abban a…..