Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dwight

21 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Lago Maggiore északi partjának kis öblében fekvő egykori halászfalu, Ascona (205 m) elegáns történelmi, szinte teljes egészében a gyalogosok számára fenntartott városközpontjának, a hosszú zenei évadnak, a minőségi ételkínálatnak köszönhetően évtizedek óta a turisták kedvelt úti célja. Májusban…..
Meranóból autóval, autóbusszal, vagy a már említett, a vár mögül induló libegővel is feljuthatunk az 594 m magasan fekvő városkába. Tirol vára (castel Tirolo/Schloss Tirol) a településtől pár száz méterre nyugatra egy dombtetőről őrzi az Adige középső völgyét és a meranói medencét. A vár három…..
Abbazia di San Galgano (San Galgano apátság) A felső Valdimerse-síkságon látványosan elszigetelt San Galgano apátsági templom (301 m) – az ég felényitott, terjedelmes hajóival – jelentős emlékművét alkotja az itáliai gótikus-ciszterci építészeti stílusnak. Az első épület a XII. század végére nyúlik…..
Bár már kőkeményen az aktuális évtizedünket tapossuk, magunk mögött hagytuk több mint egy hónapja az előzőt, viszont mégiscsak érdemes megemlékezni arról, hogy a 2010-2019-es időintervallum mégis miféle újdonságokkal kecsegtetett számunkra. Fontos azonban megjegyezni, hogy itt csak és kizárólag…..
Raimondo di Sangro herceg extravagáns személyiségét idézi a San Domenico Maggiore templomtól északra található kápolna, amelyet Santa Maria della Pietà vagy Pietatella néven is emlegetnek a nápolyiak. A XVIII. századi város legérdekesebb látnivalóját hozta létre a herceg, amikor az 1590-ben épített…..
A Portofinói Regionális Természetvédelmi Park területe 156 hektár, legmagasabb pontja 600 méter, érintetlen tengerpartja 13 km hosszú. Portofino hegyének domborzati alakulata – sziklás szirtek, az északi részeken mészkő – igen változatossá teszi a környezetet: a tenger felőli hegyoldalakat alacsony…..
  – A QR-kód, mint kommunikációs eszköz kinek a nevéhez fűződik? Ismerjük a megalkotói nevét?Bárdosi Gábor: – A Quick Response kód felfedezése nem egyetlen személyhez köthető esemény. 1994-ben a Toyota egyik leányvállalata: a Denso Wave szakértői fejlesztették ki, az autóalkatrészek gyors és…..
VilágVándor Mani-félsziget 2020.01.27 14:12:57
  Gytheio A Menelaosz spártai palotájából menekülő Helené és Parisz a legenda és Homérosz szerint első szerelmes éjszakáját Marathóniszi szigetén töltötte, amelyet ma töltés kapcsol össze a szárazfölddel, illetve a parton fekvő dél-peloponnészoszi településsel. Erről a sziklazátonyról indultak…..
  Az Olümposz 2919 méteres magasságával Görögország legmagasabb hegysége, amely az ország északi részén, Thesszália és Makedónia határán emelkedik. A hegy viszonylag kis kiterjedésű, de szemet gyönyörködtetően változatos táj. Növény- és állatvilága rendkívül gazdag, számos egyedi, speciálisan…..
Az alábbi interjú az infovilag.hu-n jelent meg. (Szerző: Varga Mihály) Harminc évnél is régebben dolgozik Juszt Róbert a könyvszakmában. A rendszerváltás idején hirtelen tucatszám jelentek meg kicsi, sokszor egykönyves kiadók, nívós munkákat kínáltak, az állami mamutok (például az Állami…..
„A tornyok és a bor városa” – így nevezik ezt a középkori, festői kistelepülést a Rajna bal partján. Nem kevesebb, mint 18 bástyatorony szorult a kb. 3 km hosszúságú városfal mögé. A falak majdnem teljesen épen maradtak, egy részük be is járható (a legszebb az a folyóra néző szakasz, amelyik a Hotel…..
  Gyönyörű, középkori eredetű község a Duna bal partján, ahol még állnak a régi városfalak, és amely fölé a XII. századi vár, a Burg Dürnstein romjai magasodnak. Itt tartotta fogva VI. Lipót herceg a Szentföldről hazatérő Oroszlánszívű Richárd angol királyt (1193–94). A várromhoz igencsak hosszú…..
Catherine Briçonnet akarta, lakott benne a szépséges Diane de Poitiers, ismerte Medici Katalin fényűzését, és itt halt meg III. Henrik özvegye, Lotaringiai Lujza. Ezért is hívják a „hat hölgy kastélyaként” ezt a bámulatos építményt, fehéren csillogó kőből épült sziluettje kiemelkedik a park…..
A Chartwell-ház Winston Churchill miniszterelnök vidéki rezidenciája volt 1924-től 1965-ben bekövetkezett haláláig. Az épület telis-tele van a személyes dolgaival, köztük saját festményeivel. Churchill 1922-ben vette a házat, de feleségének, Clementine-nak folyamatosan kétségei voltak afelől, hogyan…..
A város egykor Rőtszakállú Frigyes birtoka volt, 1273-ban kapott császári városi rangot. 1515-ben belépett a svájci kantonok közösségébe, de 1798-ban otthagyta a konföderációt, azóta a franciáké. Elzász második legnagyobb városa, jelentős gépiparral és káliumércbányákkal. A 19. században textilipari…..
Az egykori római település, Cittadella mai városszerkezetét a padovaiaknak köszönheti, akik 1220–21-ben stratégiai céljaik érdekében katonai-igazgatási központot szándékoztak létrehozni az ellenőrzésük alatt tartott területen. Az új város stratégiai jelentőségét az adta, hogy a Padova–Bassano és a…..
A kerékpártúra útvonala az egykori Parenzana vasútvonal mentén, Trieszttől a horvátországi Poreč kisvárosáig tart. A 123 kilométer hosszú, keskeny nyomtávú vasút 1902 és 1935 között üzemelt. A korabeli gőzösök 35 állomást érintettek, és 604 kanyaron át tekeregtek a tengerpart és Isztria belső…..
VilágVándor Az ezerarcú Nápoly 2019.12.03 11:33:23
A nap, a hold, a vakítóan kék Földközi-tenger, a Vezúv, az öböl fénylő szigetei, a látványos panorámák, a muzsika, a színház, a vendégszeretet, az életöröm, a varázslat és a nyomorúság, képek, hangok, színek, ellentmondások kavalkádja: ez Nápoly, antik kultúrák bölcsője és modern metropolisz,…..
A 370 km2 területű Garda – amelyet a rómaiak Benaco-tónak neveztek – Észak-Olaszország egyik legnépszerűbb állóvize. A bronzkor óta lakott területet gazdag római települések népesítették be, amelyek fellendítették a tó környékének gazdasági életét. A középkor viharos századaiban önvédelmi céllal…..
Toszkán tengerpartnak egy hozzávetőleg 250 kilométer hosszú partszakaszt neveznek Olaszország nyugati részén mely sziklás parttól a finomhomokosig nagyon széles választékot kínál. Strandolás mellett számtalan izgalmas település, látnivaló várja az ide látogató turistákat, melyekből az alábbiakban…..
Vicenza a művészetek és a páratlan szépségű remekművek városa, egyúttal a folyamatosság és a megújulás jelképe is. Mindez persze megfelelő gazdasági feltételeket igényelt, amelyeket részben a fejlett textilipar, részben azok a kis- és nagyvállalkozások teremtettek elő, amelyek, mint például az…..
Umbria tartomány székhelye a valamivel több, mint 150 ezer lakosú Perugia: a 493 m magas dombra épült város stratégiai pozíciót foglal el a val Tiberina és a Valle Umbra völgyek, ill. a völgyekben haladó utak kereszteződésében.A város és a vidék közötti történelmi kapcsolat határozta meg a város…..
Alapvetően nem vagyunk azok a fajta turisták, akik minden helyet lehúznak, mert minden rossz, béna, retkes, büdös és drága. Próbáljuk előre felmérni a lehetőségeket, és ahhoz mérten megítélni az adott helyszínt, várost, látványosságot. Mindig kiborulunk az olyan nyavalygásoktól, hogy tetszett…..
Dwight 2018.06.06 10:24:25
@blöff: bocs, de szerintem Firenze kurva jó hely
Huszonöt évnyi várakozás után megérkezett, és véget is ért a Twin Peaks 3. évada. Kevés sorozat kapott akkora hírverést ebben az évben, mint David Lynch és Mark Frost kultikus szériájának folytatása. Vajon választ kaptunk az eddigi megválaszolatlan kérdésekre, vagy a…..
A CEU minél előbbi kilövéséhez a miniszterelnöki szavazatra is szükség volt. Orbán mindent elkövetett azért, hogy ne kelljen a nyilvánosság előtt magyarázatot adnia a törvényre és a sietségre. Ezért még került is egyet a parlamentben. Utána pedig humorizált...
Dwight 2017.04.04 15:34:31
@lippsi e vagy?: gondolom a te kis 2 bites világodban vannak a lippsik meg a nem lippsik. Aki nem ért egyet veled a lippsi, aki egyet ért az nem lippsi. Jól gondolom?