Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EZAZ

0 bejegyzést írt és 510 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt 8 hónapban 4 öngyilkossági kísérletem volt, elveszítettem a barátaimat, megromlott a párkapcsolatom, nem tudok autót vezetni, sem dolgozni, de még csak egy tv műsort sem fog fel az agyam   Fiatal, értelmes, életvidám lány voltam. Történetem talán ott kezdődik, hogy 3évvel ezelőtt kaptam…..
EZAZ 2016.04.26 10:39:41
@anitám83: Mondjuk ha egy orvos még csak arra sem veszi a fáradságot, hogy megpróbálja komolyan venni a betegét, hanem egyszerűen kiröhögi, akkor talán tényleg jobb, ha keres másikat. Vannak nagyon jó szakemberek, sajnos ő még nem találta meg a megfelelőt. De ez nem ok arra, hogy hagyja minden idiótának, hogy játékszerként kísérletezzen vele, csak azért, mert fogalma sincs az orvosnak, hogy mi baja a betegnek.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror!   J. B. Dávid vagyok.Roma származású anyai ágon lehet zsidó is.   1993 tól mostanáig mindössze csupán 6-7 évet tudtam dolgozni, mint biztonsági őr elvégeztem az érettségit, jogi…..
EZAZ 2016.03.25 07:01:59
@_droid_: Én tartok tőle, hogy komolyan gondolja.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Közel egy éves munkakeresésem során szerzett tapasztalatomat szeretném megosztani önökkel. Sokak írását olvasva, hasonló cipőben járok, nem kapok választ az önéletrajaimra.    Az…..
EZAZ 2016.03.18 14:01:57
@ghck: Dehogynem, neked biztosan igazad van. És miközben neked maximálisan igazad van, addig a multi évek óta nem találja a megfelelő embert a nagyon sürgősen betöltendő fontosember-pozícióra. Ezalatt pedig természetesen azért van munkanélküliség, mert a lusta magyar ember nem akar dolgozni, pedig annyi, de annyi a betöltetlen pozíció.
A magánéletbeli sikertelenségeid miatt részvétem, hidd el, jön majd az igazi! :)
EZAZ 2016.03.19 06:59:50
@Online Távmunkás: Tudom, mi megy egy multinál, végignéztem. Ha a nagyfőnök megfúrja a kisfőnök terveit, az nem indokolja, hogy évekig fusson egy hirdetés és folyamatosan behívják rá az embereket. Rengeteg fölösleges ember végzi azt a munkát, hogy kiszúrjon másokkal.
EZAZ 2016.03.21 06:33:30
@ghck: Én kérek elnézést... :) Van, aki tényleg komolyan gondolja.
Majd körülírja a kedves doktor úr, hogy mégis van más lehetőség, de persze az nem lesz ingyen. Mivel nem erősségem a megvesztegetés és soha nem adtam még hálapénzt, elég ostoba fejet vághattam, ezért tovább magyarázza, persze virágnyelven, hogy miként tudna nekem „segíteni”. Tisztelt…..
EZAZ 2016.03.07 11:33:20
@Dikusz: @kovacsbelane: www.tbinfo.hu/keresokeptelenseg/keresokeptelenseg
"A keresőképtelenség visszamenőleges igazolására jogosult:

A kezelőorvos a biztosítottat a vizsgálatra való jelentkezés időpontjától eltérően, legfeljebb 5 napra visszamenőleg veheti keresőképtelen állományba."
EZAZ 2016.03.08 06:56:59
@kovacsbelane: És úgy ismerkedik, hogy előbb fizetni kell? Mint egy prosti?
Azért azt még hozzá teszem, amit szoktam mondani széllel szembe nem lehet pisilni. Az úgymond orvosok az egy külön faj! És ha kell, összezárnak annak ellenére, hogy azt sem tudják ki az a "másik", de védik.   Tisztelt Praxis!   január.23.-án a páromnak ketté tört a lábszár csontja, mentő,…..
EZAZ 2016.03.03 13:53:13
@rest of boys: Nem az első eset lenne, hogy az orvos elfelejtett vérhigítót felírni. Szintén nem az első eset, hogy valaki eltöri a lábát.
EZAZ 2016.03.04 17:05:35
@qbr: Személyes tapasztalatból tudom, hogy van, amikor leszarják/elfelejtik... nekem szerencsém volt, de megesett, hogy hetekkel egy baleset után tátva maradt az orvos szája, hogy "Úristen, maguk nem kaptak vérhigítót? De már mindegy, nem lett baj..."
Pár hónapja tele voltak a szennylapok egy bizonyos celeb szépészeti műtétje utáni botránnyal, ui. nem kapott vérhigítót és majdnem belehalt.
Igenis vannak ilyenek, orvosok is követnek el hibát, nem nagyon értem sokszor azt a lekezelő és elutasító hangnemet, amivel itt tudnak egyesek reagálni történetekre. Az, hogy ilyenkor a beteget hibáztatják, csak növeli a szakadékot és tovább rombolja a bizalmat.
Egyébként is sajnos túl sokan haltak már bele abba, hogy nem hittek neki.
EZAZ 2016.03.05 12:06:03
@qbr: Volt már olyan, hogy nem váltottam ki gyógyszert. Azzal kezdtem az orvosnak, hogy ne fájdalomcsillapítót írjon, hanem segítsen kideríteni, hogy mi okozza a hónapok óta tartó erős fájdalmat. Erre felírt egy dögerős fájdalomcsillapítót, amiben ráadásul olyan cucc volt, ami korábban már kicsinálta a gyomromat. Nem váltottam ki. (Azóta más orvos kiderítette és meg is gyógyított.)
De véralvadásgátlót már jó néhányszor kellett használnom és mindig elég ijesztő halálnak tűnt a dolog, minthogy elsunnyogjam.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Kirúgtak tegnap, azaz hétfőn a munkahelyemről, mert szerintük nagy volt a pofám. Nem az arcom, vagy a szám, a pofám, mert így mondták, szó szerint. A legnagyobb probléma ezzel,…..
EZAZ 2016.03.01 18:39:36
@Szumátriai Patkánymajom: Ahhoz is érteni kell - ha nem jókedvéből jön, akkor biztos nagyon oda kellett tennie magát. Meg aztán ki tudja, lehet, hogy a húszas évei közepéig ő többet szopott, mint mások együttvéve. Gondolj csak bele, ez csak egy kirúgás. De a főnök kisasszonynak mennyit kellett nyelnie... Lehet, hogy a posztírónak nagyobb volt a szájmérete, ő pedig ezért irigyelte. Vagy csodálta. És igazából ő semmi rosszat nem akart, csak a fájdalmát így adta ki. Csak rosszul fogalmazott.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot.   Tisztelt Munkahelyi Terror blog!    Egy csöppet kétségbeesetten…..
EZAZ 2015.11.13 06:55:03
@Almandin: A beidézett tanú sajnos megtagadhatja a vallomástételt bizonyos esetekben: ha rokonságban vagy haragban áll valamelyik féllel.
De általában inkább hazudnak, láttam már megfélemlített tanúkat bíróságon.
Amit sérelmezek, a visszakövethető és leellenőrizhető hívás ellenére a mentők semmiféle segítséget nem nyújtottak számára a bajban, hagyták volna meghalni, ha nincs szerencséje és a szomszéd jóindulatú figyelme. Tisztelt szerkesztők és olvasók!   A célom semmiképpen…..
Praxis Nem vagytok istenek! 2015.10.22 07:02:55
Kicsit több alázatot kellene tanúsítani a betegek és hozzátartozóik irányába, és elismerni, hogy az orvosok és ápolók között is bizony akad kiégett, lecsúszott egyén szép számmal, akik nem istenek, nem tévedhetetlenek, ugyanolyan gyarlók, mint mindannyian mások. és követnek…..
EZAZ 2015.10.22 16:35:33
@Ez a Nevem: "a záró megírása nem orvosi feladat" - nem vagyok eü. dolgozó és el tudom képzelni, hogy egy eseménytelen rutinműtétnél így van a gyakorlatban. De biztosan tudom, hogy nekem több zárójelentésemet az orvosom írta meg. Elég baj lenne, ha ezt a takarítói munkával hasonlítanánk össze - bár sajnos úgy is jártam már, hogy azon gondolkoztam, vajon kiről írták ezt. Mostmár legalább tudom, hogy a takarítónőre bízták.
EZAZ 2015.10.22 16:38:51
@Braincelle: Persze, bizonyíték nincs. Olyan jó ez alapján hülyének nézni az embert.
EZAZ 2015.10.23 14:36:53
@Braincelle: A valóságot látni és kimondani még nem feltétlenül paranoid skizofréniára utaló dolog. És egy frissen műtött beteget talán mégsem túl emberi szopatni este fél 6-ig egy kórházi folyosón, mert hiába 19 éves, azért adjuk meg a lehetőségét, hogy annyira nagyon jól talán még nincsen.
Azon mondjuk én is elcsodálkoztam, hogy mindenki otthon ül és várja a "gyereket" haza a kórházból, én még így nem jártam hála Istennek, ezért lecseszném az apukát.
Nem vagyok az a fajta, aki utálja az összes orvost azért, mert már találkozott bunkóval. De ők is emberek, így vannak közöttük bunkók, ezt lássuk be. Hogy az ok mi volt ebben az esetben, azt én nem tudhatom - de jártam már úgy én is, hogy 9-kor kiültettek a folyosóra, hogy hozzák a zárójelentést, ki van nyomtatva, már csak alá kell írnia az orvosnak. Az orvos f@szán elsétálgatott még délután 2-ig (nem műtött, nem volt nála beteg, csak volt alkalmam elég sokszor látni, hogy kényelmesen elvan).
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot   Tisztelt Munkahelyi terror blog!   Teljes elkeseredésemben fordulok…..
EZAZ 2015.10.22 17:12:33
@Szumátriai Patkánymajom: a fb igenis fontos. Ma fogalmazódott meg bennem, mikor láttam, hogy egy ismerősöm a halott rokonainak üzen. Nekem ez még nem jutott eszembe. Hát nem fantasztikus találmány? Te meg itt fikázod...
EZAZ 2015.10.22 17:43:16
@Szumátriai Patkánymajom: Annak a seggébe lehet belebújni, aki hagyja. Aki szeretné, akinek rohadtul nincsen jobb dolga, mint hogy a másik tudomására hozza, hogy milyen betegsége van, mennyit szopizott a gyerek, ő mennyit szopizott stb. Valószínűleg azért kell mindenkinek mindenről tudni, mert kurvára nem érdekel senkit.
A legújabb kedvencem az, mikor valaki a házastársának fb-on kíván boldog szülinapot. Meg írja, hogy szereti. Hát nem ez volt reggel az első dolog, hogy elmondja neki? Hanem az, hogy másoknak elmondja?
Nagyon őszinte az egész...

Attól függetlenül a posztíró jól megszívta. Panaszkodás helyett jobb lett volna lefeküdni aludni. De ocsmány az egész, ami történt vele.
EZAZ 2015.10.23 09:55:34
@Sörömpőőr: Múltkor én is kértem egy árajánlatot valamire - arra való hivatkozással, hogy utoljára 2012-ben frissítették az árlistát. Nem kaptam választ, szóval talán én is ilyenbe futottam. Vagy csak nem rendeltem volna elég nagy tételben.
Van szerelem nagy korkülönbséggel? A köztudatban a fiatal nő, idős férfi csak is érdekkapcsolatot jelenthet. Főként ha 20-30-40 évvel idősebb a férfi a nőnél. A korkülönbség kizárja a szerelmet? Nem hinném, hiszen lehetséges, hogy a nőnek az idősebb férfi tudja megadni…..
EZAZ 2015.10.18 14:39:56
@RealTrill Brigitta: Hormonok, nem szerelem. Vigyázz vele, ha nem bírsz magaddal, élvezd ki, de tudd, hogy nagy sírás lesz a vége.
Vérlázító volt, ahogy egymás közt nevezték az egyes beteg embereket. A „cigány”, a „húgyos debil”, „a beszarós” és a „zsírdisznó”, hogy csak néhányat idézzek. Mindezt diplomás, jól képzett emberektől, akik elméletben a gyógyításra tették fel az…..
EZAZ 2015.10.15 17:47:01
@monddazigazatmar: A történet részben arról szól, hogy szenvedő emberek mellett mentek el anélkül, hogy ellátták volna őket.
EZAZ 2015.10.16 09:55:28
@RedRum: Ugye a boríték sokszor szóba kerül annak kapcsán, hogy rosszul fizetik az egészségügyi dolgozókat, az anyagi helyzet kihat a hangulatra, a teljesítményre stb. Így a saját érdekemben akkor vágok bele egy - számomra - komolyabb műtétbe, ha képes vagyok nyújtani ezt a hangulatjavítót (kivéve persze, ha sürgős). Nem mondom, hogy a térdem szándékosan lett elcseszve, de úgy gondolom, hogy egy igen nagyon futtatott orvos egy - számára - rutinműtétet hogy ennyire látványosan elbarmoljon, az legalábbis a leszaromság jele. Hozzáteszem, hogy egy, magát jóval csendesebben reklámozó kollégája úgy hozott rendbe, hogy előre közölte, hogy meg se próbáljak fizetni érte.
EZAZ 2015.10.18 12:20:37
@monddazigazatmar: Ha számodra az ellátás és a simogatás ugyanazt jelenti, akkor elképzelhető, hogy nem a fenti cikkhez szóltál hozzá.
Nem tudom, mi az ügymenet ilyen helyzetben, mit és hogyan kell csinálni, de nem hinném, hogy ez, ahogy mi ezt végignéztük, ez emberséges lenne. A betegekkel, a hozzátartozókkal szemben sem, de az elhunyt felé is borzasztóan tiszteletlen volt ez az egész. Még szerencse, hogy a néhai…..
EZAZ 2015.10.10 15:37:07
@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Most komoly ez az ocsmányság, amit ideírtál? Vagy csak egy rossz vicc? De tényleg, felmerült bennem, hiszen valaki ennyire undorító nem lehet...
Ha tényleg te vagy Tempus és tényleg orvos vagy... jááájjjj...
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.comelérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Tisztelt Blog, és olvasói! Saját történetem osztanám most…..
EZAZ 2015.09.02 15:01:23
@Online Távmunkás: a 2. kérdésedre a válasz ott van az iromány elején: "Kábé egy hónapot dolgoztam ott egyszerűsített munkaszerződéssel, amiből a saját példányomat még mindig nem kaptam meg többszöri kérésemre sem."
Tehát nem neki kell elgondolkodnia, miután jóhiszemű volt.
A kulcsot meg szerintem nem lopta el. Szabályosan fel akart mondani, amikor is ugye el kell számolniuk a feleknek. Ez a tulaj miatt nem történt meg. Magyarul a posztíró nincs felmondva (szép magyarosan), tehát a kulcsok pont jó helyen vannak. Az már más kérdés, hogy mi történik a következő munkanapon, majd lehet hőbörögni meg verekedni, ha már ott ilyen a vállalati kultúra.
László történetét leginkább az extrém nagy anyagi bukta emeli ki az Extreme Digital tag alatti esetgyűjteményből. Meg az, hogy szegény az igazságát keresve elment a gyártón át egészen a Békéltető Testületig - mondjuk hiába. A tanulságot ő maga írja: "mindent alaposan…..
Sajnos mostantól attól félek, ha bármi történik velem, csak a családomra, vagy magamra számíthatok. Egy szívrohamnál, vagy agyvérzésnél is arra kell felkészülnöm, hogy nem fognak segíteni a bajban? Soha nem voltam komoly beteg, nem történtek velem balesetek, de 40 évig dolgoztam…..
EZAZ 2015.08.01 07:41:14
@yogosan: Nem szokták ok nélkül egy hétig kórházban tartani az embert. Az agyrázkódásnak lehetnek különböző fokozatai - ha nincs időben rendesen kezelve, maradandó károsodást is okozhat, sőt, akár kómába is eshet a sérült. Meg is halhat. Ha nem tudja normálisan elmondani telefonon, hogy mi történt vele, talán az is egy jel, nem gondolod?
EZAZ 2015.08.03 07:05:13
@defné: @drontal: egy autóbalesetben egy családtagom erősen bevágta a fejét (oldalról jött egy száguldozó drogos). Akkor is ezzel jöttek, hogy az agyrázkódásra csak pihenni kell, meg 8 napon belül gyógyul. Aztán ahogy az egyéb sérülések gyógyultak, megmutatkoztak a furcsaságok több hét, hónap után. Felejtések, képességbeli jelentős változások, heves fejfájásos rohamok, dühkitörések. Kiderült, hogy diffúz axonális károsodást szenvedett (ld. Schumacher pl., de nyilván enyhébb mértékben). Fél év múlva kapott olyan gyógyszert, amit azonnal kellett volna kapnia, akkor talán teljesen meggyógyult volna.
A Kismarosi Művelődési Házban dolgozom / dolgoztam ).....kultúrális közfoglalkoztatottként.  2014 novembere óta. Előtte 2 évig önkénteskén dolgoztam, előtte pedig mint anyuka aki a hét minden napján odahordja gyermekeit ,segítettem amiben tudtam a műv.ház "dolgozóinak" tehát…..
EZAZ 2015.07.30 22:36:06
@kilhjgvpo: Helyesírás... a tiédben egy vesszőhiba, egy betűkihagyás.

@Dr. Fotos: csak ismételni tudnám, amit a többiek, akik leb@sztak. Megfenyegetik és még ő a hülye, hogy beszólt a féregnek? Nemáááá

Amúgy néha sajnálom, hogy nem ilyen helyen dolgozom. Ott aztán mindig szépen kell beszélni, b@sszameg. Nem állandóra, csak beverni egy-két ilyen "kedves" arcot, hogy jókedvűen kezdjem a másnapot.
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!   Leírnám a történetemet, hogy lássam, én vagyok-e csupán "hülye" vagy alkalmatlan, vagy valóban nagyon szemétül bántak-e velem? Tanítóként egy idősebb kolleganő mellé kerültem alsós osztályhoz. Pályakezdőnek számítok, bár munkában…..
Gusztustalan, pökhendi, undorító stílusban beszélnek az emberrel, amikor az mozogni nem tud. Különösen arrogáns az illető, aki mai napon veszi fel a rendeléseket. A felügyeleti szerv címét nem volt hajlandó megadni.   Tisztelt címzett!   Szeretném, ha segítséget…..
EZAZ 2015.07.10 12:12:17
@forge: Így ránézésre igazad van. De a lázat is - ahogy pl. az elfogyasztott alkoholmennyiséget - mindenki máshogy éli meg. Amikor nekem utoljára ekkora lázam volt, durva hidegrázásom volt (kint 40 fok volt). Sok idő kiesett (nem tudtam magamról) és nem tudtam egyedül kikelni az ágyból (pedig egyébként elég kemény vagyok, csak lázam ne legyen).
EZAZ 2015.07.10 19:37:45
@asztalosani: Megelőztél, pont ezt akartam én is mondani. :) Hogy leb@sszanak. :)
Mennyivel jobb lenne a világ, ha senki, kiváltképp egy orvos nem engedhetné meg magának, hogy hanyagságból, figyelmetlenségből, önhittségből kárt okozzon, esetleg tönkretegye a másik ember életét! Tisztelt Praxisblog! Igen, van egy történetem:) Sajnos nem jó, de hiszem, hogy ha…..
EZAZ 2015.06.17 14:41:11
Néha nem is értem, miért írnak ide az emberek. Segítséget várnak, néha csak egy kis együttérzést, hogy kibeszélhessék magukból. A ventillátorba való belefosás tipikus esete, ha nem fáj eléggé, hogy valami állat feltrancsírozott jó pénzért, akkor még feküdj ide, hadd tapossanak meg mások is.

@rest of boys: Szerintem elég árulkodó ez a mondat @Before: történetéből: "mindkét alkalommal szépen elpakolta a borítékot, majd többé apósom felé se nézett (egyik műtét után sem). "
Sajnos az elmúlt években megjártam jó néhány műtőt. 6 alkalomból 1 orvos volt, aki elvárta a borítékot, megkapta, mégis vastagon szart rám ezek után. A műtétet persze elcseszte, de egy rohadt szóval nem említette - másfél évvel később derült ki, mikor elmentem egy másik orvoshoz és ő rendbehozta. Ingyen, mert nem fogadott el egy fillért sem. És bejött hozzám, mindent részletesen elmondott és másfél év fájdalom után happyend.
Ahogy 4 másik orvos sem fogadott el tőlem borítékot és napi 1-2 alkalommal bejöttek ellenőrizni, hogy jól vagyok-e. Igaz, a 4-ből 3-ra azért volt szükség, mert korábban egy "borítékos" szintén elbarmolt valamit.
Így is lehet csinálni. De ebben az esetben a "féreg" jelző szerintem abszolút jogos.
EZAZ 2015.06.17 18:12:31
@mig54: Ezt most nem nagyon értem. Én nem viselkedtem normálisan, ezért rontottak el? Vagy mert kaptak pénzt?
Szerintem nem kell ezen annyira fennakadni. Vannak jó orvosok, vannak szar orvosok, vannak köztük normálisak és bunkók és lehetne részletezni. Ebben a fosban, ami itt van, teljesen elfogadhatónak tartom a borítékozást, mert ugye egy jó és normális orvost igenis szeretnék én is motiválni és támogatni abban, hogy maradjon. Vezéreinkre hiába várunk, hogy ezt megoldják, mert pont magasról szarnak rá.
De az már a másik véglet, amikor elvárják a pénzt, hogy egyáltalán rám nézzenek, hogy ne haljak meg.
Most megint elmentünk messzire, csak keresgélem, mire vonatkozik ez a "normálisan kell viselkedni".

@rest of boys: Elhiszem, hogy nem ilyen vagy, miért ne hinném el. De te miért nem próbálod meg elhinni, hogy nem hazugság az, amit itt leírnak emberek? Én pl. sokszor csalódtam orvosokban, de hiszem és tudom, hogy vannak jó és elhivatott orvosok. Miért számít a fészkedbe szarásnak az, ha egyszerűen csak elhiszed azt, hogy egy szakmádbéli paraszt volt, hibát követett el stb.
Nekem is van egy szakmám, vannak jól dolgozó kollégáim és rosszul dolgozók, jó emberek és rosszak, soha nem találkoztam még olyannal, hogy megsértettem a szakmát, mert akármiért lemarháztam egy kollégát.
Hogy menjen el az ember egy másik orvoshoz, mikor érzi, hogy félrekezelték, ha attól kell félnie, hogy esetleg a kolléga elhajtja a picsába, mert ő bizony nem piszkít a fészkébe?
Tisztelt Olvasók! Tudom, utálja mindenki a postát. Mint én volt dolgozó én is. Nem szeretitek ha biztosítást meg egyéb dolgokat kínálgatnak nektek hát akkor nem vagytok egyedül. Én is utáltam kínálgatni. De ez a kötelező elvárás, és amennyiben nem teszem és észreveszi…..
EZAZ 2015.06.17 14:48:09
@Gáborom: Szerény és hatalmas élettapasztalatról tanúskodó hozzászólásod felébresztette bennem a "középvezetők" iránti rokonszenvemet. Kb. félmondatonként tudnám szétszedni ezt a nagyarcú baromságot.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Sajnos veszélyeztetett terhesként vagyok itthon. A munkáltatót miután…..