Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EuroAstra

9565 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Olvasónk,Kérjük keressen bennünket az EuroAstra állandó weboldalán. 2020. május 01-től a korábban megszokott írásaink tartalmi elemeit itt éri el: Köszönjük eddigi figyelmes érdeklődését és a jövőben is várjuk szeretettel olvasóink táborában!  Csatlakozzon Facebook közösségünkhöz :    ..
Olyan csönd van így nélküled, hogy szinte hallani, amit még utoljára akartál mondani. (Váci Mihály) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy kedves barátunk, az EuroAstra főszerkesztője, igazságügyi szakértő, informatikai munkatárs és drága barátunk Kiss János…..
2019. év markáns változásokat hozott az üzleti élet digitalizációjában. Az omnichannel módszertanon működő digitális platformok alkalmazása jelentősen átalakította a tartalomstratégiát a pénzügyi szolgáltatói, az egészségügyi, a kormányzati, az elektronikus kereskedelmi, illetve a telekommunikációs…..
Általánosságban minden az online felületek és a teljes digitalizáció felé tart – ez viszont sokszor problémát jelenthet a munkaerőpiacon, főleg a tehetségek felkutatásában. A HR-esek által megírt, releváns információkat nem mindig tartalmazó álláshirdetések között könnyű összezavarodni az online…..
Az OMV már az ünnepi időszakra készül: Palágyi Eszter legújabb gourmet kollekciójában halburger és aszalt szilvás pulyakolbászos szendvicsek kerülnek a töltőállomásokra. A prémium kínálatban emellett további újdonságként egy ünnepi salátát és két izgalmas desszertet kóstolhatnak meg a fogyasztók. ..
 A Békési Pálinkafőzde idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. Hazánk egyik legnagyobb kereskedelmi főzdéje ez alkalommal prémium termékcsaládját új taggal bővítette, debütál a Békési Barackpálinka – derült ki a forgalmazónál, a Veritas borkereskedésben tartott tájékoztatón...
December 12-től érkezik a mozikba A művészet templomai sorozat legújabb része, amely látványos felvételekkel átfogó képet nyújt a világ egyik legnagyobb múzeuma, az Ermitázs történetéről és páratlan gyűjteményéről, valamint a múzeumnak otthont adó Szentpétervár kultúrtörténeti nevezetességeiről...
Újabb mérföldkőhöz érkezik a hazai digitális egészségügy, hiszen 2020. január 1-től a magánegészségügyi szolgáltatók és fogorvosok is csatlakoznak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) adatbázisához. A magyar e-egészségügyi rendszerhez hasonló IT-fejlesztések nagyban hozzájárulnak a…..
A Magyarországon évente 14 millió palack bort értékesítő badacsonyörsi Varga Pincészet mostantól nem csak borokat, hanem prémium pezsgőket is készít. Több éves tapasztalatgyűjtés, kísérletezés eredménye a Friss Aranymetszés Extra Dry gyümölcsös pezsgőcsalád, amit az elmúlt évek egyik legkedveltebb…..
Az ideális étrend változatos, és magában foglal megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat. Ezeken belül az állati eredetű alapanyagok is fontos részei táplálkozásunknak, de testünknek változatosságot és a környezetnek megkönnyebbülést jelent, ha alkalmanként ezeket…..
Mikulás napján 265 gyermek kapott húsmentes bolognai spagettit, melyet a hús helyett teljes egészében borsófehérjéből állítottak elő. Néhány étterem étlapján már fellelhetőek hasonló készítmények, de a szigorú minőségi követelmények okán a gyermekétkeztetésben eddig egyedülálló a kezdeményezés. A…..
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) idén karácsonykor is ünnepi programokkal és sok-sok ajándékkal örvendeztet meg 2650 magyarországi és határon túli, nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket.  ..
Talán ez lehetett az agilis munkamódszer egyik kiindulópontja. De hogyan lehet több emeletnyi embert egy multis környezetben csapattá kovácsolni? Valójában kevés multinak célja, hogy összeültesse a nem egy projekten dolgozókat, hogy létrehozzon egy környezetet, ahol mindenki mindenkivel beszél.…..
Bormesterek találkozója üzemavatóval és díjátadóval a Somlón. A Tornai Pincészetben 2002 óta minden év november végén megrendezik az András napi Bormester Találkozót, a tudomány és a szakma újborkóstolóval egybekötött konferenciáját, és ekkor adják át a Somlóért – Tornai Endre Emlékdíjakat is. Ez…..
 Az indexelés elmulasztása, a veszélyes előzés és a mobiltelefon-használat a legidegesítőbb szokások az utakon. Minden harmadik autós használta a telefonját kihangosítás nélkül az elmúlt egy évben. Az októberben tapasztalható magas baleseti szám átlagosra csökkent, november utolsó heteiben a…..
Négy magyar tudományos technológiai vállalkozás is rangos nemzetközi elismerésben részesült, hiszen világszinten több, mint 5000 jelentkező közül bekerültek a „deep tech pioneer”-ek közé a Hello Tomorrow Global Challenge programja keretében. A minősítésnek köszönhetően a Biopesticide, az ITMedicine,…..
Kutatások szerint a most munkába álló huszonévesek eltérő elképzelésekkel és elvárásokkal rendelkeznek nem csak a munkahelyük kiválasztásakor - amely esetben szintén a fenntarthatóságot szem előtt tartó cégeket preferálják - hanem a higiéniát illetően is. A Nielsen piackutató adatai[1] szerint e…..
A „Hímezz magyarra” program már várja a hímzett Házi áldásokról készült fotókat frissen meghirdetett tehetségkutató pályázatában. A legszebb kézimunkákat Budapesten az OTP Galériában mutatják be 2020-elején, majd a pályaművek elindulnak az elszakított területeken és külföldi országokban található…..
A megkérdezettek 63%-a már kisgyermekkorában eldöntötte, hogy mérnök szeretne lenni, derül ki a CLAAS Hungária Kft. által készített felmérésből. Minden ötödik kitöltő azt várta a foglalkozásától, hogy kézzelfogható eredménye legyen munkájának, illetve új dolgokat alkothasson. A kitöltők harmada…..
A világ egyik vezető könyvvizsgáló és professzionális tanácsadó hálózata, a BDO tagvállalatainak összesített díjbevétele elérte a 9,6 milliárd USA dollárt (8,5 milliárd euró) a 2019. szeptember 30-án zárult pénzügyi év során. Ez változatlan árfolyamokkal számolva 10 százalékos bővülést jelent az…..
2018-ban 580 millió darab (17.000 tonna) tejes- és gyümölcsleves italos kartondoboz került forgalomba, 2019 végére ez a szám várhatóan 590 millióra (17.500 tonna) fog növekedni. Ez azt jelenti, hogy idén az ország lakossága átlagosan 65, vagyis heti 1-2 italos kartondobozt vásárol. Ösztönözve a…..
Saját szerkesztésű Híradóval készültek fogyatékos fiatalok a Fogyatékos Emberek Világnapjára. A fogyatékossággal élő emberek inklúziójának fontosságára hívta fel a figyelmet a Nem Adom Fel Alapítvány kezdeményezésére életre hívott Jobb Velünk a Világ! gálaest, amely immár 6. alkalommal került…..
A jól kivitelezett szigetelés ára 30 év alatt akár 4-szer is megtérülhet. A homlokzati szigetelés szakszerű kialakításával a fűtés számla átlagosan 35%-al csökkenthető, a befektetés ára akár 8-10 év alatt megtérülhet. A tető és a padló szigetelésével ezek az értékek tovább javíthatóak. Mindez csak…..
A Budapest-Bamakó Rally az utolsó nagy, kontinenseken átívelő amatőr autós kalandtúra. Az idei verseny mintegy 8300 kilométeres távjára benevezett a somogyhárságyi plébános, Molnár Attila atya és a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) végzett közgazdász barátja, Fáth Gergely. Autójuk egy piros Zsiguli…..
Bár nem lehet egyértelműen megmondani a testtartásból, hogy ki milyen munkát végez, de ha nem kompenzáljuk mozgással, sporttal a munkánkból adódó mozgásszervi problémákat, akkor a gyógytornász nagy eséllyel ránézésre tudja, hogy ülve vagy állva dolgozunk-e. Aszimmetrikus testtartásban gazdag például…..