Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Észak-Alföld

310 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A daruvonulás az ősz legvonzóbb természeti eseménye a Hortobágyon. A több tízezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő mozgalmának, a daruhúzásnak a megtekintésére a Hortobágyi Nemzeti Park idén is szervez túrákat. Az éjszakázó helyeikre húzó darvak megfigyelésére busszal, kisvasúttal,…..
Szolnoki Gulyásfesztivál, 2016. szeptember 8-11. Szolnok, Tiszaliget Szolnokon idén 18. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Gulyásfőző-és Hagyományőrző Fesztivál. Az ínycsiklandó ételkínálat mellett borok és egyéb italok széles választéka várja a résztvevőket. A gasztronómiai programokon…..
A kikapcsolódás egyik legjobb módja a természetjárás, túrázás, mely során a páratlan látnivalók sokaságáról sem kell lemondanunk. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a középkori templomoknak olyan sűrű hálózatuk maradhatott fent, amely egyedülálló az országban. Ezeket az egyedi vallási és kulturális…..
A 2016. július 30. és augusztus 31. közötti időszakban, a Berepülés havában elsőként nyerhetnek betekintést a Közép-Kelet Európában egyedülálló Szolnoki Repülőmúzeumba azok a csoportok, akik elsők között regisztrálnak http://reptar.hu/csoportoknak/ weboldalon. A szolnoki interaktív repülőmúzeum a…..
Évente egyszer egyedülálló természeti jelenséget csodálhatunk meg a Tiszán, amelyet a köznyelv tiszavirágzásként ismer. Összegyűjtöttük a legjobb helyeket és szervezett túrákat, ahonnan megnézhetjük a kérészek násztáncát.  A ritka látványosság "főszereplője" a tiszavirág, egy védett kérészfaj,…..
Ha gyereknap, akkor pedig program, program és még több program, melyekből alig győzünk válogatni. A választás megkönnyítése érdekében összeválogattunk az Észak-alföldi események közül néhányat. Lássuk hát, mi mindennel várnak bennünket ezen a hétvégén a régióban! Hortobágy A Hortobágyi…..
A pünkösdi hosszú hétvégén érdemes lesz kimozdulnia otthonról és ellátogatnia az Észak-Alföldre. Összegyűjtöttük, hogy milyen izgalmas programot tartogat a régió. Íme: Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Sóstói Múzeumfalu: Nyíregyházán a hagyományokhoz híven idén is megidézik a régi falusi pünkösdöket.…..
Egy napon belül négy aprócska katta, azaz gyűrűsfarkú maki született a Nyíregyházi Állatparkban. A kölykök között egy ikerpár is van.  A kis állatok 4,5 hónapnyi vemhesség után jöttek a világra. Míg eleinte anyjuk hasán csimpaszkodva töltötték mindennapjaikat, a jelenleg, 1 hónapos állatok már…..
Két évtizede már hogy megnyitotta kapuit a Nyíregyházi Állatpark, ezért idén különleges szülinapi meglepetésekkel várják a vendégeket. Az ünnep jegyében minden hónap 20-án valamilyen érdekes programmal, látványossággal kedveskednek a látogatóknak. Ormányos család Andok kalandok és Ausztrál kifutó…..
A híres Derecskei Gyümölcsösben április 16-17-én illatos és látványos virágzással várnak mindenkit a Gyümölcsös Kalandok nevű Élménykert programon Derecskén, Debrecentől 18 kilométerre. Lesznek nagyon jó programok, mint az Ízmester képzés, traktoros kisvonatozás, gyümölcskóstoló és vásár is. - 100%…..
A tavasz első napsugaraival együtt elrajtolnak a szabadtéri rendezvényeink is, amelyekből össze is szedtünk egy friss tavaszi csokorra valót. Szolnoki Csata, Hadijáték, 2016. március 5.,Tisza-part, Szolnok     Másfél évszázad elteltével, minden év márciusában újra dörög az ágyú, ropog a sortűz,…..
Válogatásunk apropóját egy örökzöld téma adja, ami nem más, mint a disznótorozás. A hízóvágásokhoz kapcsolódó személyes élményeinkről ebben a cikkünkben emlékeztünk, elmélkedtünk. Hagyományos Hajdúsági Disznótor |  Hajdúböszörményi Tájházak - február 06. A rendezvény a hajdúsági disznótor népi…..
  A debreceni MEDIKUS HOSTEL és OEC WEST HOSTEL lett a soron következő 3 hátizsákos minősítéssel rendelkező ifjúsági szálláshelyünk. 2015. júniusában helyszíni ellenőrzést tartott a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége a két Hostelben, amelynek eredményeként a…..
Lassan nyakunkon a november 11., Márton napjával. És, hogy is tartja a mondás? "Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik…"Ugye nem ezt akarod? Na, de kezdjük kicsit messzebbről! Márton napja –november 11.- a 40 napos karácsonyi böjt előtti utolsó ünnepnap,…..
Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál Szolnok – hamarosan! 256 film, közülük 55 versenyfilm 4 nap alatt 2015. október 15-18-ig Szolnokon, a Nemzetközi Tudományos Filmfesztiválon a Tisza Moziban. Kéz a kézben jár a tudomány a művészettel. Különleges felfedezések, a természet…..
Szeptember 30-án lezárult az idén első alkalommal megrendezett „Az Év Fürdője” közönségszavazás, amelynek elsődleges célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyarországi termál és gyógyvízkincsre, illetve az erre épült fürdőkre. A hajdúszoboszlói Hungarospa…..
Október első szombatja, magyar szürke-barátok találkozója. Hortobágy nemcsak a magyar szürke szarvasmarha megmentésének a helyszíne, hanem a magyar puszták eget tartó embereinek utolsó mentsvára, a pásztorok tündérországa. Itt találnak egymásra a pompás jószágunk…..
Az ősz beköszöntével rengeteg gasztrorendezvény, és állatos fesztivál lesz Észak-Alföldön. Szeptemberben mindjárt itt a Nagydobosi Sütőtökfesztivál, amit a Hadházi Káposztás Napok követ. Szolnokon a tiszai halakkal ismerkedhetünk meg, Hortobágyon meg mi más, a szürke marha…..
szeptember 11-13. HAJDÚSZOBOSZLÓ A Hajdúszoboszlói Bioétel- és Borfesztivál Magyarország egyedülálló gasztronómiai eseménye, ahol bio és bor összeforr. Hajdúszoboszló hagyományos őszi gasztrokulturális rendezvényén a bio alapanyagokból helyben készült…..
KIÁLLÍTÁSOK Munkácsy Terem Pákh Imre, Munkácsy Mihály Golgota című festményének tulajdonosa úgy döntött, hogy a festményt augusztus 31-én elszállíttatja a Déri Múzeumból. A tulajdonos akként rendelkezett, hogy amennyiben a műtárgy elszállítására ezen a napon mégsem…..
DEBRECENI VIRÁGKARNEVÁLI HÉT RÉSZLETES PROGRAMKÍNÁLATA Augusztus 15-19. Nagyerdő – Békás-tó LURKÓ LIGET MINDEN NAP A családosok számára a Debreceni Virágkarnevál azt is jelenti,…..
A térségben egyedülálló, különleges művészeti alkotásnak lehetnek szemtanúi azok, akik mostanában járnak Vásárosnaményban A Kraszna-híd teljesen megújul, hiszen Szűk Norbert, a…..
„Világ Legerősebb Emberei” Verseny Időpont: 2015.08.01. (Szombat) 17:00-20:00 Helyszín: Cserkeszőlő Községi Sportpálya 5 ország 2 fős csapatai mérik össze erejüket! Résztvevő országok: - Szlovákia - Lengyelország - Románia - Moldávia - Magyarország Versenyszámok:…..