Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NorthopViggo

95 bejegyzést írt és 245 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
aeon flux usa box office: kis bumm 2016.07.24 18:03:00
Két újabb folytatás mondott csődöt ezen a hétvégén, már amennyiben a helytállást kizárólag a megelőző epizód felülmúlásában látjuk. Egyébiránt a Star Trek: Mindenen túl korrekt kört futott, s az első helyen ért célba, határozottan életben tartva a franchise-t. S ha már élő franchise: a Jégkorszak: A…..
Elsőként 2010-ben, az Avatar menetelésekor született meg eme hiánypótló és box office-os értekezéseink egy sarokkövét képező cikk, majd a nagy sikerek 3D-s újrázásait megelőzően, 2012 elején vettük elő ismét. Annak is több mint négy éve már, nevezett 3D-s újrák megtették a hatásukat, s nem is…..
A Démonok között 2. helyreállítani látszik a nyári folytatások becsületét, már ha van ilyen nekik: a horrorfilm 40 millió felett nyitott, nagyjából az első részhez méltóan. Ezalatt a másik második rész, vagyis a Szemfényvesztők 2. már határozottabban kevesebbeket hozott lázba, mint elődje, a két…..
NorthopViggo 2016.06.12 18:56:51
@Androidus: nem vagyok matematikus, de 160 millás büdzsé mellé simán még 100 millió a marketing tippre, vagy több, amerikaban max 60 milliót hoz, és annak kb 50-75%-át kapja meg a stúdió, az 45 millió + kínában kb 400 simán hoz, annak a felét kapja meg a stúdió, mert a gyártó Legendary kínai kezekben van, egyébként negyedét kapnák, az akkor még 200, tehát 245, plusz még a többi international piacról ha hoz 100-at, aminek a fele a stúdióé, akkor már profitban lehet, plusz merchandising és dvdk, bdk. Így számolva kb 560 körül lesz pluszban,
NorthopViggo 2016.06.12 19:57:50
@theus: Nem jött le az első kommentedből, hogy a film minőségével van bajod. Nem árt egyértelműnek lenni, egyébként csak rosszindulatúnak hat amit írsz.

Duncan Jones munkássága szubjektív, nekem sem jött be a Warcraft, de a faszi egy kívülálló volt eddig, aki érdekes filmeket akart csinálni. Ha az ilyen ember filmjei sikeresek, akkor több egyedi film fog készülni. Ha megbuknak, akkor meg több egyenfilm fog készülni, egyenforgatókönyvekből. Nekem a Revenant sem jött be, mégis fontos volt, hogy sikeres legyen.
NorthopViggo 2016.06.12 19:58:34
@theus: amúgy olyan sok fantasy azért nincs, ezen kívül a Hobbitok, és kb annyi. Esetleg a Thor 2, ami három éve volt.
Megfáradt filmszériák új epizódjai lepték el az amerikai mozikat a Memorial Day hétvégéjén. Az X-Men: Apokalipszis a franchise alsó felébe jelentkezett nyitóhétvégét (és várhatóan végösszeget is) illetően, míg az Alice Tükörországban töredékét hozta csupán az első rész startjának...
NorthopViggo 2016.05.29 20:56:40
@misafeco: azért számított, hogy beelőzi-e az Avengerst.
NorthopViggo 2016.05.29 21:22:35
@tjunior: mondjuk az X-men csalódását szerintem bárki megmondta volna előre. Semmi hype nem volt. Az Alice is várható volt, de a Disney ellen azért már kevesebben fogadnak ma.
NorthopViggo 2016.05.29 22:19:50
@TomPowell25: szerintem a telítettség annyira nem faktor. 2014-ben egy Amazing SP2 és CA2 után is vevők voltak az emberek a Days of Future Past-ra. Szimplán csak rossz film lett, és ez előre látszott.
A kisebb profilú filmek kaptak teret ezen a hétvégén az amerikai mozikban, és a konkrét újdonságok között a God's Not Dead 2 malma hajthatta volna a legtöbb vizet, ám a film az első rész alatt futott be. A Batman Superman ellen: Az igazság hajnala első maradt, de vészes mértékben zuhant vissza...
NorthopViggo 2016.04.03 22:02:04
@kaamir: A film 250 millióba került, plusz még 150+ marketing. Ha domesticben hoz 350 (amit fog), meg még 300 foreignban (amit szintén fog), már akkor sikeres. Sőt, ha belevesszük a termékelhelyezéseket és promóciós szerződéseket, amik a Man of Steel-nél is kb. 200 milliót hoztak, akkor ez a film már most nyereséges. És akkor még van dvd, bd, merchandising, stb. Lapátolja ez a pénzt.
Nos, eljött az igazság pillanata, megtudjuk, hogy az Amerikai Filmakadémia tagsága hogy vélekedett a tavalyi felhozatalról. Vajon egyezik az ízlésük a BAFTA szavazóival vagy inkább a populárisabb Golden Globe felé hajlik a kezük? Vajon sok egyezés lesz a teljes szakma jelöltjeivel, esetleg újra…..
NorthopViggo 2016.02.29 22:41:12
@Németh Barna: Ámen. Ezt most kinyomtatom, és ki plakátolom vele a várost.
A Disney mai bejelentése szerint Az ébredő Erő folytatására az eredetileg meghirdetett 2017 májusa helyett ugyanazon év decemberéig kell várni. Csodáljuk e fejleményt? Aligha. Kezdetben kétségek övezték a döntést, hogy egy Star Wars-film decemberben kerüljön a mozikba a jól megszokott május helyett,…..
NorthopViggo 2016.01.25 06:29:20
@isvaen: mivel tette fel a lécet? Miben? Nyers májevésben? Ha a Revanant elveszti idén az Oscart, annak az lesz az oka, hogy teljesen üres film. De tényleg, semmi sincs a felszín alatt, az alapsztorin kívül más nem nyújt. Az meg kevés. A Big Short meg állítólag kurva jő.
NorthopViggo 2016.01.25 23:17:54
@isvaen: szerintem is nagy baj, Innaritu-tól sokkal többet várok.
- SPOILERMENTES - A Sziklás-hegység vadonjának mélyén, télvíz idején hazatérésre készülő prémvadászok többhavi zsákmányukat bálázzák, amikor váratlanul őslakosok nagyobb csoportja üt rajta táborukon. Az Andrew Henry százados (Domhnall Gleeson) vezette amerikaiak jelentős veszteségek árán egérutat…..
NorthopViggo 2016.01.16 23:30:02
@Tom Bobb: Ennél nagyobb dicséretet nem is kaphat színész, minthogy nem ismerték fel egy filmben. Gratulálok: sikerült felmagasztalnod valamit, ami nem tetszett.
Természetesen az "űrszekerek" sem maradhatnak ki a karácsonyi sci-fi karaván és utazó cirkusz truppjából, így némi szivárgás után a Star Trek Beyond első hivatalos előzetese szintén útra kelt. Korai ítélkezni, de a rendezőcsere ha feltétlen bizakodásra nem is, némi érdeklődésre talán okot ad.…..
NorthopViggo 2015.12.14 22:52:11
@Gunner: ezt nem Abrams rendezte.

Amúgy meg semmi ST hangulata nincs. Ha nem így hívnák, abszolút érdekes lenne. Így max szokatlan...de egy másik zenei betéttel szerintem jobban működne.
A tegnapi bemelegítés után megérkezett az első igazán jelentős kritikai díj végeredménye Amerika egyik legjelentősebb kritikusszövetségétől. A National Board of Review furcsa felütése ellenére érdemesebb a díjszezon további sorsát ebben az irányban meghatározni, amelyben…..
NorthopViggo 2015.12.02 21:04:54
@aleex23: DiCaprio-nak semmi esélye, már ezerszer bizonyították, hogy nem érdekli őket. Főleg, hogy élete alakításáért sem adtak neki anno, akkor most sem fognak.

Ami, hozzáteszem nem is baj annyira. Átlagos színesz.
NorthopViggo 2015.12.03 18:20:23
@misafeco: Aviátor. Számomra.
A sötétség egyiptomi istene, Széth (Gerard Butler) elfoglalja a birodalom trónját. A halandó hős, Bek (Brenton Thwaites) Hórusz istennel, az egek urával (nem George Clooney, helyette a legalább annyira szívdöglesztő Nikolaj Coster-Waldau) szövetkezve próbálja megmenteni a világot,…..
Ismerős szemek a Star Wars: Az ébredő Erő első tévés reklámjában. ..
NorthopViggo 2015.11.08 21:39:37
@kalbász: két dolog: a dolly in Han Solo-ra, és a Falcon előtör a fenyvesekből. Kész. Éjfélkor ott leszek.
 - SPOILERMENTES - James Bond egy lezáratlan ügy felgöngyölítése érdekében szembemegy minden előírással, és felettesei utasításaival nem törődve a SPECTRE elnevezésű, nemzetközi bűnszervezet nyomába ered. Eközben az MI6-re és a dupla nullás programra a megszüntetés…..
A nagy őszi fesztiválszezon és a kritikusok díjainak dömpingje közötti uborkaszezonban a sajtó teljes bizonytalanságba burkolózott. Az év ezen szakában általában már mindenki tudni véli a nagyobb elismerések biztos befutóit, idén azonban több tényező is bezavart ebbe jól…..
 - SPOILERMENTES -  Azt mifelénk mindenki fejébe korán beletuszkolják, hogy a szerelem sötét verem, és hogy soha nem nem szabad idegenek autójába beülni, valamint az sem felejtendő el, hogy aki szelet vet, az vihart arat. Guillermo del Toro gótikus horrorja, a Bíborhegy…..
A sejtelmes teasert követően az események durvára fordulnak A visszatérő első hivatalos előzetesében. ..
NorthopViggo 2015.09.29 22:41:12
@totorohun: tényleg? De jó neked, hogy már láttad is a kész filmet! Milyen lett?
NorthopViggo 2015.09.30 13:24:14
@totorohun: Ne aggódj, értettem mit írtál. Azt mondtad, te van CGI-al film. Ez csak egy trailer. Hogy ebből mennyi CGI, azt kisképernyőn, nem magas felbontásban nem merném megtippelni. Majd moziban eldől.
NorthopViggo 2015.09.30 22:00:17
@totorohun: Nem vagyok bigott CGI ellenes, azt ellenzem, hogy egy film látványvilága mű legyen. Ha a CGI olyan szinten lesz, hogy teljesen valósághű megjelenítésre képes, akkor nem fog érdekelni, hogy mi igazi, mi nem. Egyenlőre ott tartunk, hogy kiegészítéseket mint repülő nyilakat meg ilyen apróságokat realisztikusan meg tudnak csinálni, ezért nem is zavar.
 - SPOILERMENTES -* Matt Damon a magukat minden megpróbáltatáson átverekedő figurák gyakorlott megformálója: Tom Ripley, Will Hunting, Jason Bourne és az Elysium Maxe után Mark Watney már a sokadik ebben a sorban. A vörös bolygó kényszerűségből első telepesévé váló…..
Hölgyeim és uraim, íme James Bond 24. mozgóképes bevetésének főcímdala! UPDATE: Bekerült a posztba a dal videoklipje. Mint minden kiváló 007-es kaland receptje, a Spectre sem nélkülözheti az állandó hozzávalókat. Persze ezek jellege a korszellemnek, még inkább…..
Rövid életre ítélt leányok, kései kezdésre vállalkozó úriemberek, utolsó törzstagok, kéjelgő fiatalok. Heti bemutatók. Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni (Me and Earl and the Dying Girl). Működik a leukémia: magánzó srácot halálos beteg iskolatárslány mellé…..
Kissé bulvárra véve a hangnemet mégis James Bond lett Idris Elba. No persze csupán némi rajongói mashup eredményeként, és az alábbi vázlatrajz sem ma készült, de a jóvágású angolnak végül csak sikerült az MI6 csúcskémjének bőrébe bújnia egy rövid időre, ha közvetetten…..
A pilot alapján zöld utat kapott Minority Report számomra a 2015/2016-os évad egyik legkíváncsibban várt új sorozata, ami a 2002-ben bemutatott Különvélemény mozifilm után tizenegy évvel, 2065-ben játszódik. A szeptember 21-én startoló első évad főszereplői Meagan Good…..
Chris Hemsworth a pörölyt szigonyra váltotta a Selyemgubó és a Lánglovagok rendezőjének új filmjében. Kétely, babona és bálnák a december második legnagyobb szenzációjának új előzetesében. ..
Málta fővárosa, Valetta utcái az elmúlt napokban még a megszokottnál is ódonabb külsőt öltöttek, ahogy az Assassin's Creed stábja elkezdte előkészíteni a forgatási terepet. Hivatalos fotó még nincs, ellenben a járókelők által kattintott néhány felvétel felkerült a netre. Hithű gémerek, szerintetek…..
- SPOILERMENTES -  George Miller a jobban vagy a kevésbé sikerült kitérőkként megkülönböztethető malackodás (Babe és folytatása), valamint egyéb állatságok (a Táncoló talpak mindkét része) után végre tető alá hozta az év(tized) legjobb (akció)filmjét. Pont. Nem is,…..
NorthopViggo 2015.09.16 20:41:04
@Lac1: A minimál történet =/= nincs történet. Az, hogy nincs történet, azt jelenti, hogy a szereplők helyzete a film kiinduló pontjánál és végkifejleténél ugyanaz, nincs semmilyen fejlődés, sem külső szinten (háborúból béke, elkapott főgonosz, stb) sem belső szinten (lelki üdvözülés, önmegismerés, bármi). Ha neked a Kutyaszorítóbanra, vagy a Száll a kakukkra igaz ez, akkor lehet, hogy nem kellene filmes vitákba bonyolódnod. Egyébként meg, nem tudom miért kötsz bele mások véleményébe. Külön dolog nem egyetérteni másokkal, és külön dolog védelmezni a kedvelt filmedet mások véleményének leminősítésével.

Amúgy meg, a felsorolt filmeknek megvan mindhárom kvalitása, amit említettél. No disrespect intended.