Regisztráció Blogot indítok
Adatok
voltam nyugdíjas

0 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem értem, mi a probléma azzal, hogy az élet bevonul az egyetemekre!? Pálinka-szak Először a pálinkafőző szak vonta magára a figyelmet meg a haragot, mondván, ez csupán egy óriási nyelvcsapás az éppen regnáló király ülepe felé, hiszen a pálinkafőzésnek vajmi kevés köze…..
  A 20. század elején az autó még nem volt egy elfogadott jármű Magyarországon. Az automobil azt mutatja - gondolták őseink - milyen egyszerű a halálba rohanni. Sokan nem értették, mire való ez az egész:  "De mi készteti e dühös sportmaneket arra, hogy arcuk verejtékével,…..
A mákos tésztáról nekem a halászlé jut eszembe. :D Igen, tudom, ez most így furán hangzott. A mi családunkban az volt a szokás, hogy amikor Édesapám halászlevet készített, és meghívtuk a barátokat is ebédelni vagy vacsorázni, akkor a második fogás mindig a mákos tészta volt.…..
voltam nyugdíjas 2014.07.02 19:13:19
@carlos z.: Hogy a tészta ne ragadjon össze. Tehetsz bele más zsiradékot is.
Áprilisban indul a MOL Bubi közbringarendszer. A csepeli bázison jártunk a biciklik karbantartásáért felelős csapat vezetőjénél. Itt tesztelik, alakítják véglegesre a kerékpárokat és dokkoló egységeket. Buppa megnyugtatott minket, hozhat bármilyen időjárást a február, ők…..
Üdv! Négy rövid történetet mondok.   történet Kávéautomata üzemeltető cég felvételt hirdet technikusnak. Csináltam én már ilyet korábban, jelentkezek, behívnak. Ott ül egy koma, a szokásos tánclépések után ilyet szól nekem: "én most mindenkit ki fogok rugni, mert…..
voltam nyugdíjas 2014.01.02 15:28:52
@metal:

"másrészt azt nyilván mindenki tudja, hogy egy egyszavas odavetett válasz nem megfelelő, de mondjuk két rövid mondat, egyikben benne van hogy szüksége van a pénzre, másik meg valami pozitívum a cégről, tökéletesen elegendő ilyen szinten. ennél többet ki vár és miért? "
Főként a cégről a pozitívum..... Miről beszélsz? Jóformán azt sem tudja milyen a cég. Vagy mondja azt, hogy a cégről tudom, hogy simlis, és csak a pénzért jönnék ide?
Nem vezetői beosztás, csak dolgozói!
Tudod, akik elvégzik a kiadott munkát, jó minőségben, de arról nem tehetnek, hogy nem kell senkinek a termék.
voltam nyugdíjas 2014.01.02 18:18:05
@Lencsés István:

A rabszolgákat eladni volt szokás, nem kirúgni...........
voltam nyugdíjas 2014.01.02 22:30:57
@Lencsés István:
Látszólag nincsenek. Most közmunkásnak hívják, akit bérelni lehet bizonyos köröknek.Már el van adva ilyenkor.
A Kaposvári Egyetem öltözködési szabályokat előíró rendelete olyan visszhangot keltett, hogy még a politika (várhatóan egyre alacsonyabban levő) ingerküszöbét is elérte. (forrás: blans.hu) A Fidelitas arra kérte Szávai Ferencet, „a Kaposvári Egyetem fura urát, hogy…..
voltam nyugdíjas 2013.10.12 00:20:01
@Kandabula: "elhanyagolható, hogy ezeket a tudásokat papucsban, vagy pizsamában sajátítják el." Szerintem otthon mindegy, hogy tanulsz. Itt a közösségbeni megjelenésed a téma.
A rendelet úgy marhaság, ahogy van. Visszavonni, és a józan észre kell hatni. Ha Nálad ez nem megy, akkor bocs.
voltam nyugdíjas 2013.10.12 00:33:50
@Gerardus A. Lodewijk: "Vagy azt, hogy az egyetemi polgárok jó részéből kiveszett az önmagukkal szembeni igényesség. Vagy azt, hogy a vezetés nem bízik az egyetemi polgárok józan ítélőképességéében."

Ezt úgy fogalmaznám át, hogy az egyetemisták egy részéből kiveszett az igényesség,az egyetemi vezetés meg átesett a ló túloldalára.
Mindenképpen a végeredmény szomorú.
voltam nyugdíjas 2013.10.12 00:47:42
@Kandabula: Nem tudom, mire kérdőjeleztél, de nem baj. Nem értünk egyet, abban viszont biztos lehetsz, hogy Veled, mint ügyfél, sem mint üzleti partner, nem nagyon szeretnék találkozni.
Egyszerűen fogalmazva: Nem felelsz meg az elvárásomnak. Érted, ahogy akarod.
A Parlament fideszes többsége megszavazta a szabálysértési törvény módosítását. Azt a törvényt, amit tavaly az Alkotmánybíróság megsemmisített, és ami azokat a szegény embereket bünteti, akiknek nincs lakhatásuk. A legfőbb gond az egész koncepcióval az, hogy úgy bünteti…..
voltam nyugdíjas 2013.10.01 14:18:00
@doktorötker: Nagyjából 6000 hely van 10000 feletti hajléktalanra. Éjszakára bemehetnek a szállásra, napközben hova menjen?
Közmunka? OK, és éjszaka? Közkonyhára meg elkéredzkedik?
Jelentős részük annyira lepusztult, hogy a legegyszerűbb munkát sem tudja elvégezni. Fizikailag is roncs.
Nálunk van 3 hajléktalan. Amit tudnak a közeli boltosoknak elvégzik. Hótakarítás, szemétseprés, amiért kaját kapnak. Esetleg piát. Nekik a mámor a megoldás sajnos. Ki fog alkalmazni egy olyan embert, akinek lakása sincs?
voltam nyugdíjas 2013.10.01 14:45:28
@xunilo: Nem írtam sehol, hogy feljogosítja. Megoldás kell, de a megoldás nem a kriminalizálás. Attól, hogy egy ilyen emberi roncsot odébbrugdosol, attól még a dolog nincs megoldva. Max. máshova kerül.
Pártunk és kormányunk vasökle ismét lesújt. Az uzsorások és rezsimaffiózók után most végre a lomizókkal is leszámolnak. Nem lesz kérem több felfordulás, más kidobott vackaiból meggazdagodás! A négyszögletű kerek erdőben ismét van min kárognia a balliberális páholynak…..
voltam nyugdíjas 2013.09.27 13:53:19
@Darkcomet: Nagyjából én is ezt feszegetem. Kinek, mikor milyen érték. Neked érték, esetleg felbecsülhetetlen. Számodra. Másnak lom, értéktelen. Milyen ára van, hogy elvihessed, vagy megbüntetnek.
Ezt nem akarja egynéhány kommentelő felfogni. Drákói szabályozást, de milyen alapon. Nem pártolom a kupigyártókat, őket bacctassák! Erre kellene egy értelmes, érthető törvény. Na, ez nem megy.
voltam nyugdíjas 2013.09.27 15:58:16
@vittore: Akár az is.............
voltam nyugdíjas 2013.09.27 15:59:13
@Don Quixote de la Ferko: Azért a mozgás megkönnyítésére 25 közép és felsőkategoriás autó is kell.:))))
Nem kell okvetetlenkedni, hogy nyáron nem is használták a kéményt, a lényeg, hogy rend és tisztaság legyen. Örüljenek, hogy nem havonta jönnek. Sőt, éjjel is jöhetnének. A lényeg, a rezsicsökkentéssel 44%-kal leapadt a bevételük, úgyhogy duplázzák az…..
Hárman maradtunk a nagyokkal, és volt egy fagyasztásból kiolvasztott tortellini, azt megfőztem még reggel a hűvösben. Gyári szószt nem találtam, így csináltam egy sajátot, és nagyon ízlett, így megörökítjük. Oké, tudom, hogy semmi különös, majdnem csak egy sima besamel, de…..
voltam nyugdíjas 2013.08.20 23:31:39
@pedróka: Okoska! Ha nem tudnád, vannak laktózérzékenyek. Na, ők kénytelenek ilyet enni, veled szemben, te nagyeszű.
A Varánuszon azt taglalja a szerző, hogy az ilyen "pszichopata balfaszokat" csak a balfék kormány miatt nem zárják be. Kedves Fabius, hatalmasat tévedsz! Az, hogy S. Ábelt büntetőjogi felelősségre kell-e vonni, nem kérdéses. Csak ahelyett, hogy megint üvöltve próbálnánk "aktuálpolitizálni" a…..
voltam nyugdíjas 2013.08.17 16:41:03
@lavór: Valószínű, hogy volt. A plebs tájékoztatása elmaradt. Lőszerhüvely? Abból majdnem minden kiderül.
Gumicsont.
voltam nyugdíjas 2013.08.17 16:48:36
@lavór: Mint minden másban ebben is a hiteles tájékoztatás lenne a legjobb.
voltam nyugdíjas 2013.08.17 17:18:30
@lavór: Ha foglalkoznak vele, valszeg hitelesebb lesz, mint itthon a rémhírtv, vagy a többi.
Amióta elkészült a Nemzeti alaptanterv véglegesnek mondható változata, köztudott, hogy azok a diákok, akik szeptemberben kezdik meg középfokú tanulmányaikat a 9. évfolyamon, a következő három tanév során kötelesek lesznek összesen legalább 50 órán keresztül szociális vagy…..
voltam nyugdíjas 2013.08.17 16:12:43
@ppppalika: Ez tényleg hasznos. Található fogadó szervezet is. Amire rákerestem, -a katasztrófavédelem - nem igazán írja le a tevékenységet. Ki, milyen kortól végezhet, és mit. Nagyon sok olyan hely lehet, ahol fogadnák a diákot, csak a pl.:munkavédelmi oktatás gazdátlan.
Ezt kellene megszervezni. Központilag, iskolánként? Mert ez egy gimnáziumé, grat a tervezésért. KB. minden iskolának ilyennek kellene lenni. Szerződéssel a fogadó szervezethez. A téma a balesetekre abszolút nem tér ki. Ki a felelős? Ismervén a diákokat, elég szeleburdiak tudnak lenni.
voltam nyugdíjas 2013.08.17 17:14:26
@ppppalika: Köszi. Mi ebből az egészből széles körben ismert?
A biztosítás kötését javasolják. Van ilyen biztosító? Munkáltató biztosíthat?
A szerződést minden fogadóval külön kötik?, vagy Pistike elmegy valahova, és ott akar dolgozni, akkor azokkal kötnek szerződést?
Vagy az iskola köt 10 fogadóval, és abból lehet választani?
Big Tits Mia 2013.07.09 18:38:04
voltam nyugdíjas 2013.07.10 00:01:15
Egy érdekes történetet szeretnék elmesélni, ami konkrétan tegnap (2013.06.06) esett meg velem és még másik 12 társammal. A szálak egészen pár nappal ezelőttig nyúlnak vissza. Elindult az egyetemen belül egy szerveződés, aminek keretein belül Műegyetemistákat toboroztak…..
Ismét elseje hó eleje, itt vannak a júniusi háttérképek! Válogass a júniusi képekből, ajánld tovább másoknak is akár a fotókat, akár a bejegyzést! Ha szeretnél háttérképet beküldeni következő hónapra, akkor a 2013 július nevű gyűjteménybe töltsd fel a fotódat.…..
voltam nyugdíjas 2013.06.06 16:10:53
@elizabeth vancsai:

Elizabeth!
A munka ünnepe május 1??????(hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1jus_1.)
Mit keres ez a naptáron?
Zero már az első, kormányt dicsérő post megírását fontolgatta pénteken, amikor olvastuk a csütörtöki hírt, hogy a MÁV bújtatott áremelést hajt végre, vagyis május 15-től bevezeti a gyorsvonati felárat 258 gyors- és sebesvonaton. A pótjegy ára kilométer-tartományonként nő,…..
voltam nyugdíjas 2013.05.08 00:33:07
@kela-bá: Hú vazze, ez súlyos.
voltam nyugdíjas 2013.05.08 00:43:20
@xclusiv: "Nem, alapban ne kapjon semmit. Legyen egy átlag utazási támogatás / nyugdíjasok száma nyugdíjemelés, és ezt az összeget fejenként kapja meg minden nyugdíjas, aztán majd ő kimatekolja, hogy ebből utazik-e vagy esetleg másra költi."
Ne legyen általános támogatás, emelés. Célzott, differenciált. Ezért kedvezmény, támogatás, vagy akármi, de nem emelés. Az emelés általános, a támogatás célzott.A kedvezmény az nem jár, hanem adható. A lényeg, hogy követhető lenne, hogy mennyi kedvezmény lett felhasználva, hol, és így az állami-önkormi hozzájárulás is arányos lenne, nem hasraütésszerűen.
Persze, nem visszamenőlegesen megállapítható.
Az orvoshoz járás támogatása lehetne többféle, na erre tartjuk(?) a szakembereket(?).
A budapesti villamosközlekedés megindulásának 125. évfordulóját vasárnap ünnepelte meg a BKV (hogy minél többen el tudjanak menni), de azért november 28-án, a tulajdonképpeni szülinapon se maradtunk fotózni-videózni-rajtautaznivaló nélkül: az Amszterdamból hazahozott, és idén végre elkészült 2624-es…..
Szülők és tanárok nem nyughatnak, a Hoffmann-féle tárca folyamatosan bombázza újabb és újabb ötletekkel őket. Igaz, még azt sem tudni, hogy fog lezajlani az államosítás (nem inkább erre kellene az összes erőt koncentrálni?), a NAT történelem (azaz a múlt uralása) és…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
voltam nyugdíjas 2012.10.12 11:25:04
@Kürüsüly: Én elsőbbségi, tértivevényest adtam fel, névre, címre.A tértivevény hamarabb visszaért, mint a levél oda, mert áttették postafiókra.Nem tudom, hogy csinálták, de mindegyiken bélyegző volt, az alapján írom ezt. Két szomszédos kerület!
voltam nyugdíjas 2012.10.12 12:48:20
@Kürüsüly: Valóban máshol is van hiba. A korrekt az lenne, hogy azt leírja, hogy bocs, hibáztam(tunk) elnézést.Nem kioktat, hogy nekik mi az előírás.
Tulajdonképpen ha azzal foglalkoznának, ami a nevük, jobb lenne. Rájöttek, hogy a biztosítás, telefon, sorsjegy biznisz. Csak a baj az, hogy legalább 10-15-20 évvel késtek.
Ne a csóró ablaknál ülőt és a kézbesítőt szivassák, ha tele van a piac, és már senki sem akar ennek felülni.
Ne csináljunk a Postából vegyesboltot.
Az RTL végre mondott valami konkrétumot is, még időben, hiszen a tegnap esti sajtóközleményhez képest 48 órával később már el is kezdi működését új kábelcsatornájuk. A UPC és a DigiTV előfizetőinek egyelőre nincs szerencséje. Az RTL II, az RTL Csoport új…..
voltam nyugdíjas 2012.09.29 11:46:37
digi.hu/rolunk/hirek-es-media/hirek/1/1/293
Akkor most mi az igazság?
Tudom, az odaát van:)
A Fidesz és az MSZP társadalmi újraelosztást érintő elképzelései ismeretében, nehezítve mindezt az utóbbi párt minap nyilvánosságra került szavazatmaximáló stratégiájával is, súlyosan felmerül a kérdés: mik közül is lehet választani? A kérdésfeltevést itt egy kicsit…..
voltam nyugdíjas 2012.09.21 00:05:25
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Ha betöltötte a nyugdíjkorhatárt, akkor így is úgyis jogosult, tehát ezen nem tudsz változtatni. A rokkantnyugdíj nem úgy megy, hogy a körzeti orvos azt mondja, hogy végleg az vagy. Egy kissé máshogy történik a rokkantosítás. Azok az emberek éppenhogy alig kapnak nyugdíjat, mert igen kevés szolgálati idejük volt, alig-alig érték el a 20 évet, és a magas rokkantsági fokozatot..Az átlag 80 rugóval igen túlbecsülsz.
Én azt mondom, ha valakire rábizonyítják, hogy sumákolt, vonják felelősségre. De ne jelentse ki senki hogy az egész társaság csaló.
Az, hogy többezer ember nem jelentkezett, ez a hibás, félreérthető tájékoztatás hibája, ugyanis annak is jelentkezni kellett volna, aki már végleges státuszu. Erre nem történt tisztességes tájékoztatás.
Egyszerűbb több százezer embert megalázni, mint a sumákot kiválogatni.
voltam nyugdíjas 2012.09.21 00:16:13
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

"10 ezer atlag 80e -s fix apanazs kifizetese helyett 23e, ez milyen buveszkedes?
kiszamolom gyorsan... 0.6 millio * 10e = 6 Mrd evente"
Ez nem bűvészkedés, ez aljasság.A bűvészkedés az, hogy másik kategóriába tették, és erre fogják azt, hogy csak ennyi a nyugdijas, rokkant.A számokat adjad össze, nem nagy különbség lesz.
A stadionok árából 10évig fizethetnék őket.Ugye erre is azt mondod, hogy faxság, demagógia. Pontosan olyan, mint amire Te hivatkozol, csak kevesebb benne a rosszindulat.
voltam nyugdíjas 2012.09.21 01:37:33
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: "A rokkantnyugdíj összegét a korábbi keresethez viszonyítják - mint az öregségi nyugdíjnál -, és aki legalább 25 éves munkaviszonnyal rendelkezett korábban, az annyit kap, mint ha elérte volna a nyugdíjkorhatárt, és a normál járadékot kapná. "
-Ezt nem tudom, honnan idézted és mi az alapja a 25 évnek, és a normál járadéknak.
-Nem azt írtam, hogy az öregségi nyugdíjhoz ne nyúljanak.(nem elegáns!)
-800 ezer rokkantnyugdíjas már a Fidesz kommunikációban is elismert, hogy kamu.
Bocs, de a többivel nem tudok mit kezdeni.
Jogi alapfogalom: visszamenőleg nem alkotunk törvényt, jogszabályt.Ha az új szabály kedvezőbb, mint az elkövetéskor, akkor az újat kell alkalmazni.Addig, amíg be nem bizonyosodik a bűn, addig ártatlannak kell tekinteni(ártatlanság vélelme)
No, befejeztem.Ennyi elég.