Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mannlicher

0 bejegyzést írt és 484 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az, hogy mennyire az érzelem vezéreltek vagyunk, jól látszik a különféle környezetvédelmi kampányokon is: egy-két látványos témán rugózunk és elhanyagolunk közben más, legalább olyan fontos problémákat. A műanyag zacskók például jól látható környezetszennyezést okoznak, hiszen a tengeri állatvilág…..
Mannlicher 2019.08.12 07:46:06
@midnight coder:
Azért abban, hogy ennyi tahó az erdőbe viszi a szemetet a jó magyaros szemétkezelés is benne van. A környéken van egy zártkertes terület, ahova a mostani divat szerint sokan kiköltöztek, mert olcsó. Viszont a szemétszállítás még mindig ahhoz van igazítva, hogy panelkertész x havonta kijár pár napra bíbelődni a kis szőlőjével. 1 konténer, hetente 1x elszállítva. A mostani körülmények között elszállítás után másnapra zárni kell a tárolót. Vagy a környékbeli falvakban megjátszották, hogy 2 kuka van. Egyikben szerves anyag heti szállítással, másikban kommunális 2 hetente viszik. Szted melyikre lenne nagyobb szükség 2019-ben?
Amint azt törzsolvasóink már tapasztalhatták, mai posztunk szerzője egyszerűen imád listákat készíteni, amikkel aztán pofátlan módon provokálja olvasóit, vitára ösztönözve őket. A hadvezérekről, szárazföldi csatákról és fegyverekről szóló posztok után úgy gondolta, hogy milyen jó ötlet lenne…..
A Japán Császárság, természeti erőforrások, főleg ásványkincsek híján, nagyhatalmi álmokkal megáldva, a közeli Mandzsúria gyarmatosításába kezdett az 1920-as évek végétől (pár száz éves tradíciót folytatva). Kezdeti sikereiket helytelenítve, több nagyhatalom, elsősorban régi szövetségesük, a Brit…..
Mannlicher 2018.12.16 21:47:36
@ace22:
Igen, de ebből kiindulva pont a precíziós céllövő fegyverek voltak a legritkábbak. Érdekes, hogy a filmek milyen torz képet mutatnak. Amúgy a cikk alapján nekem úgy tűnik a 19. századi Európában a párbajok döntő többsége inkább volt valamiféle bátorságpróba. A kardpárbaj errefelén is veszélyesebbnek számított.
Az utóbbi idők szomorú belföldi slágertémája a kilakoltatások ügye. A Lemilblog - a lehetőségekhez képest - igyekszik távoltartani magát az általános belpolitikai fejlemények kommentálásától, s azon vagyunk, hogy csak a rendvédelemmel, katonai témákkal, biztonságpolitikával és hasonlókkal fárasszuk…..
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
Mannlicher 2018.09.18 01:42:05
Filóztam egy darabig, de a válaszom sajnos egy határozott nem. Sajnos jelenleg ez az ország nem az a hely amiért érdemes lenne megdögleni.
Sokan mondogatják, hogy Mo. demokráciából kezd átmenni diktatúrába, de szerintem tévednek, mert hazánk valódi államformája mindig is "bürokrácia" volt. Most tekintsük el attól, hogy ki melyik pártot látná szívesen hatalomban, mert valahol mind1, attól még ez az ország egy seregnyi hivatalnok által Budapestről kézi vezérelt lassan élhetetlen valami, az elmúlt években csak a csinovnyikok újabb tündöklését láthatjuk.
Az egész rendszerbe bele van kódolva a szabályszegés, hiszen szinte napi szinten akarva vagy akaratlanul megszegünk valamilyen élhetetlenül szigorú szabályt, legyen szó adózásról, vállalkozásról, drogfogyasztásról, fegyvertartásról, vagy akár egy nyamvadt lakásbővítésről. De persze meg nem büntetnek, mert egyrészt ki tud minden baromságot ellenőrizni, másrészt "Mi" jó fejek vagyunk, de ha éppen olyanunk van akkor egyből előkerül a faszkorbács. Így viszont az egyszeri jobbágy is hálából elnézőbb a nagykutyák durvább stiklijeivel szemben.
Apropó fegyvertartás, javítsatok ki ha tévednék, de az állami vízfej, potenciális államellenségnek tekinti a fegyvertartás pártiakat. Harcba menni azokért, akik tűzzel-vassal üldöznek bárkit, aki békeidőben, saját költségen elsajátítaná legalább, az alapfogásokat, akár csak egy 22-sel, amivel tényleg csak az alapok alapjait lehet megtanulni? Harcba menni valaki parancsára, aki nem tekinti a nagykorú lakosságot elég felnőttnek, hogy saját fegyvere legyen ésszerű szabályozás mellett, lehúzás nélkül, de ha a saját seggét félti, akkor elég felnőttek az emberek, hogy nulláról két hetes gyorstalpaló, után kalassal rohangásszon? Harcolni, amíg ezek az alakok vannak a hátunk mögött?
Egy héttel ezelőtt, szilveszter éjszaka a tizenhat éves autista Scott Kologi agyonlőtte a szüleit, a nővérét és a nagyapja élettársát, viszont nem lőtte le az öccsét és a nagyapját. Mi történhetett a New Jersey-i családban, ami kiválthatta az autizmussal élő fiú ölési szándékát? Jelenleg ezt…..
Mannlicher 2018.01.07 21:42:25
Amennyire tudom az autizmusnak több típusa van, az enyhébb beszéd és szociális zavarokkal küzdő, de az átlagnál (akár) intelligensebb (a tipikus különc zseni) kategóriától, a Dustin Hoffman féle esőemberig. A kép alapján a srác inkább az első kategória, így tökéletes célpont az iskola ügyeletes tahójának és a csicskásainak.

"Scott Kologi az elmúlt években már nem járt iskolába, mert nem bírta osztálytársai állandó gúnyolódásait. "
Magyarán szétszívatták a gyereket, ami egy éppen kialakulóban lévő személyiségben óriási torzulásokat okozhat. Szóval szerintem, elsősorban nem az autizmus, sokkal inkább az iskolai zaklatás vezethetett a gyilkosságokhoz. Ahogy az iskolai lövöldözések ~99% is valószínűleg erre vezethető vissza, bár a megkérdezettek, ritkán mondják ki nyíltan, de mikor az elkövetőről beszélnek, akkor rendszerint körül írják a bulling tipikus áldozatát: csendes, visszahúzódó, magába forduló, szürke kis egér, stb...

(Csak ugye ritkán jutunk el oda, hogy valaki az okokat is megvizsgálja. A székét féltő politikus inkább elkezdi a tömeget hergelni, kiválasztva valami az esethez kapcsolható egyéb dolgot és annak a betiltását követelni. Ugye ilyen esetekben, alap, hogy Amerikában politikai oldaltól függően, elkezdik okolni a fegyvertartás, számítógépes játékokat vagy a tévét, ateizmus. De például hasonló elv érvényesül, a szenvedélybetegségeknél, társadalmi, gazdasági problémáknál is. Off vége.)

"Vajon hol tanulta meg az autista srác az otthon hivatalosan tartott félautomata fegyver kezelését és hogyan férhetett hozzá?"
Lőfegyvert használni nem atomfizika, az hogy a srác autista volt nem feltétlenül jelenti, hogy úgy viselkedett, mint a Holdkóros Tonyó.
www.youtube.com/watch?v=eFqt25BxvFM
• Kern továbbra is ki van akadva a lengyelek és a magyarok miatt, a luxemburgi külügyminiszter pedig unja, hogy a keletiek csak a gittek rágják az uniós menekültpolitika egységesítése helyett • Jogászok azt mondják, Magyarországot is be kellene vonni a 7-es paragrafus alapján indítandó eljárásba,…..
Mannlicher 2017.07.27 19:37:29
Mannlicher 2017.07.28 09:11:40
@morpho:
Mondjuk ő spec. republikánus...
Mannlicher 2017.07.28 14:31:08
@morpho:
Látom humorérzék nuku... :)
Amúgy speciel valakit le demokratázni elég durva sértés, ha figyelembe vesszük, hogy miféle morális csődtömegek aggatják magukra leglelkesebben ezt a jelzőt.
Például a fidesz hatalmának is az un. demokratikus ellenzék a legfőbb támasza.
  Mint az előző részekben (1,2,3) láttuk, az eredetileg a szövetségi állam túlhatalmának visszafogására is hivatott milíciarendszer mára nagyobb részben a szövetségi állam irányítása alá került (Nemzeti Gárda), kisebb részben a használhatóság határáig, és azon túlra is redukálódott (SDF-ek).…..
1862. Rabszolgacsalád egy dél-karolinai ültetvényen Beaufortban..
Mannlicher 2017.06.05 18:53:01
@ZON:
Ha megnézed a dátumot, akkor beletelt pár hónapba mire kiszabadították őket, kicsit hosszú idő, ha nincs elég víz, étel vagy akár levegő. A foltokról az én tippem inkább, az hogy öngyilkosok lettek, szerintem jobb opciónak tartották, mint az első három lehetőséget.
Mannlicher 2017.06.05 19:03:19
@dr. mesterséges színezék:
Lehet, hogy rosszul gondolom, de ha a nem hermetikus óvóhely lett volna a gond, akkor akkor koromnak is kellett volna lejutnia és akkor nem lennének ennyire fehérek a falak.
Mannlicher 2017.05.25 10:33:30
@gigabursch:
Az intelligens ámerókiaikhoz egy kis adalék, egyes zöldek, mostanság gyakran hivatkoznak egyes népekre, mint a maorikra, ausztrál bennszülöttekre, vagy épp az amerikai őslakokra, mint követendő példára, a környezetükkel való harmonikus kapcsolatuk miatt, azt azonban előszeretettel, kihagyják, hogy ezek a népek az ősidőkben a saját bőrükön tapasztalták tetteik következményeit, őseik tevékenysége nagyban hozzájárult az ausztrál, amerikai megafauna eltűnéséhez, vagy pl az új-zélandi moa kipusztulásához. Az európai telepesek is csak beleestek a saját hibájából tanul az ember frázisba.

Jogos a hentes szót én is rosszul használtam.

@Phteven:

Lehet, hogy hülyeség és ez nem is oldja meg a hurkozók kérdését, de mondjuk a rabsickodás problémáját nem lehetne visszaszorítani, valamilyen csökkentett értékű tagsággal. Mondjuk olyan ameriki stílusban napijeggyel, azoknak akik szeretnének, de nem telik tejes jogú tagságra. Persze ahhoz valamivel értelmesebb fegyverjog is kéne.

@11110000:

Mondjuk az afrikai nagyvadvadászok a legkisebb problémát jelentik a helyi állománynak. A helyi rabsicokhoz meg csak annyit, hogy anno a grönlandi viking kolóniák hanyatlásának egyik oka a feltételezések szerint az volt, hogy a drága fóka- rozmárcsontot kiszorította a piacról az olcsó elefántcsont. A megafaunák eltűnése?

A fél kilóméter mondjuk speciel a gyakorlatban nem reális távolság, Phteventől valószínűleg pontosabban tudja, de olyan 200m még az életszerű, és akkor lehet, hogy felfele csaltam. Tudod egy dolog, hogy elméletben egy fegyver mit tud, lövő is kell aki ezt ki tudja használni. Na mondjuk ebből latszik, hogy vadászt eddig csak képről láttál, mert akkor tudnád, hogy döntő többségnek a sebzés a legrosszabb rémálma. (Ezért sem fog km-ről durrogtatni.)

Látom te sem ettél, még egy igazi szarvasborjú pecsenyét, vagy egy rendes vörösboros őzpörköltet. :)
Én meg találkoztam olyannal, akit kés közelébe sem engednék. Az már látszik, hogy úgy az állattartásról tényleg nem sokat tudsz.

"mert a hentes nem öl állatot"
Azt ugye tudod, hogy úgy már vér ciki arcoskodni a tudással, hogy pár hozzászólással korábban híták fel a figyelmünket rá, hogy hibásan használtuk a szót. :)

"Tisztességes vadásznak azt lehet nevezni, aki puszta kézzel odamegy, és megküzd az állattal.
A többi csak hobbiból gyilkoló gyilkos."

Mindig jót derülök az ilyen megnyilatkozásokon, mint például a vadász lándzsával, aztán mi felháborodás volt abból amikor az egyik amcsi srác kipróbálta a módszert. ja hát, hogy az nem is humánus.
Mannlicher 2017.05.26 00:26:18
@11110000:
Oké csillagharcos, kíváncsi lennék, hogy hogyan reagálnál, ha egy vadat pusztakézzel ver agyon valaki, na az a kegyetlenség nem a puskalövés.
Mannlicher 2017.05.26 00:32:09
@gigabursch:
Egyszer olvastam egy érdekes elméletet, az volt az érvelés lényege, hogy a megafauna csak Afrikában maradt fenn, ahol a nagyvadak a emberrel párhuzamosan fejlődtek és alkalmazkodni tudtak az új típusú ragadozóhoz. A többi kontinens nagyvadjait elsöpörte, az Afrikából kiáramló alien-predator hibrid. Lehet benne valami...
Öt éven keresztül járta az Egyesült Államokat Johnny Milano fotós, hogy megörökítse az egész országban folyamatosan szaporodó szélsőjobboldali gyűlöletcsoportok mindennapjait...
Mannlicher 2017.03.14 17:10:27
@karandash:

Nézegettem az splc térképét, a fekete szeparatista mozgalmakat is feltüntetik és abból is van szép számmal.

www.splcenter.org/hate-map
Mannlicher 2017.03.14 17:20:35
@fénycsepp:
Azért a fekete csoportok között is van egy pár hajmeresztő társaság és akármennyire nem tetszik egyeseknek a fegyvertelen "békés" fekete tüntetők leéltek néhány várost, míg a vadőrházat fegyverrel elfoglaló szemét libertáriusok képesek voltak békésen tüntetni. (Persze az indiánok esetét elnézve lehet, hogy azért tudtak békésen tüntetni, mert nem akkora buli izmozni a tüntetőkkel, ha fegyver van náluk.)
1980. Toronto, Kanada. A szovjetek afganisztáni bevonulása elleni tiltakozásul a helyi töltőállomás tulajdonosa nem hajlandó megtankolni a szovjet gyártmányú Ladákat  ..
Mannlicher 2017.03.13 16:58:06
@fynndafrail:
Ez van Pearl Harbor a háború egyik forduló pontja a maga 2400 halottjával, míg Tokió csak egy újabb nagyváros a 2. világháborúban porig rombolt települések hosszú listáján, egyértelmű, hogy nem is kap akkora figyelmet mint, mondjuk Sztálingrád, vagy Berlin és London.
Mannlicher 2017.03.13 17:00:46
Liberatórium Mi vagyunk a jövő 2017.01.16 15:30:16
Az elmúlt évben kevés olyan dolog történt a világban, amire azt mondaná egy libertárius: "Igen, ez a jó irány." Sokan épp ezért pesszimisták a jövőt illetően, ami az elmúlt év gazdasági és politikai eseményeit tekintve nem annyira meglepő. Ez az írás egy picit optimistábban áll a jövőhöz, ugyanis…..
Mannlicher 2017.01.22 21:56:49
@Lord_Valdez: @Untermensch4: @stoic79:
Azt megkérdezhetem ,hogy mégis mit reméltek a birka franchise legújabb tagjával való vitától, az idő előtti agyvérzésen túl?
Mannlicher 2017.01.22 22:06:23
@kristophoros83:
Sajnos akkor az eddigi tapasztalataim szerint valami rosszul működik...
Eddig amivel találkoztam, az, hogy a felelősséget csak a balek vállalja, mindenki más rákeni, akire tudja, a teljesítmény kirúgás veszélye csak azt fenyegeti, aki nincs jóban a főnökkel.
A bizonyos "okosak és kreatívak" inkább csak ravaszak, akik pozíciójukat, ismeretségi körüknek köszönhetik, kreativitásuk, pedig kimerül abban, hogy kiszipojozzák azokat, akik alkotni, fejlődni persze nem képesek, de foggal körömmel küzdenek, a lehetséges konkurencia ellen, vagyis mindent megtesznek, hogy akadályozzák a fejlődni vágyókat a tanulásban és megtörjék a mások lelkesedését.
Íme a tökéletes skandináv - svéd - otthon. Színek, formák, berendezési tárgyak mind-mind a skandináv ízlésről tanúskodnak. Álmaim fapadlója, ami természetesen fehér, nem is beszélve a nagyon helyes gyerekszobáról a szuper kis sátorral. Erről a göteborgi lakásról tényleg csak szuperlatívuszokban…..
Hogy miben lehet reménykedni Detroitban, az jó kérdés, a magunk részéről nem nagyon tudnánk rá választ adni. A nagyváros népessége csökken, gyakorlatilag teljes a kilátástalanság, még akkor is, ha egy fotós lencséjén keresztül még így is látszik némi remény a magányban...
Mannlicher 2017.01.09 14:21:19
@karandash:
A politika már csak ilyen. Van egy demokrata fellegvárunk, egy republikánusok vezette államban, ami komoly problémákkal küzd? Gazdasági összeomlás, a fekete lakosság egyre inkább mélyülő társadalmi válsága, amik például maguk után vonják a brutális bűnözési statisztikákat?
a. Persze megpróbálhatjuk megoldani a problémákat, de az rengeteg munka, pénz és még az sem árt, ha a szlogengyártáson túl értünk is valamihez és akár még népszerűtlenné is válhatunk, bukhatjuk a következő választást.
b. Vagy erősítjük az ostromolt erőd mentalitást mindent a fúj szemét repubikra és a fúj mocskos fegyvertartókra fogunk.
Mannlicher 2017.01.09 14:23:07
@sebi77:
Ez fogta meg a legjobban az embereket.
Magyarország középhatalmi státuszának megszerzése érdekében Orbán Viktor eddig húzott merészeket – finoman szólva. Minthogy sem a gazdasági teljesítmény, sem a Brüsszel elleni közös fellépés nem vezetett eredményre, Putyin barátságával háta mögött most hadsereget toboroz, hogy „komolyan vehető”…..
Mannlicher 2017.01.03 19:14:59
@ogli dzsí:
Akkor viszont fordítva is igaznak kellene lennie, ilyen szar "management" mellett Magyarországnak kellene Európa egyik legnagyobb demokráciájának lennie. Amúgy éha belegondolsz az alkalmatlan kontra szelektált felsővezető, egy központosított rendszerben is alkalmatlan marad csak több kárt tud okozni, míg megfelelően felépített struktúra mellett egy demokratikusabb rendszer is működhet kiválóan.
Mannlicher 2017.01.03 19:32:11
@ogli dzsí:
Ez új nekem Prágáról mindig a sör ugrik be. :)
Ez mondjuk egy kicsit árnyaltabb, mondjuk egy multinacionális vállaltnál, minél nagyobb annál inkább emlékeztet az állam működésére.
Mannlicher 2017.01.03 19:35:57
@camilló: Igazából mindkét felépítés esetén "olyan" emberek kellenek, különben nem működik.
A 2016-os év másik szitokszava (a migráns mellett, természetesen) a polkorrekt. Érdemes jól odafigyelni rá, ugyanis ez lesz a kulcsfogalma és célpontja annak a folyamatnak, melynek során az emberi civilizáció bizonyos igen jelentős vívmányait - üdvrivalgás közepette, ahogy már ez lenni szokott - a…..
Mannlicher 2016.12.22 02:41:38
"[+1] Az anti-PC mozgalom számomra legálszentebb szegmentuma egyébként az, hogy veszélyes népcsoportokról beszélnek, akik esetleg lelőhetnek valakit, miközben körömszakadtáig ragaszkodnak a minden amerikai állampolgár számára fegyvertartási jogot biztosító második alkotmánykiegészítéshez annak ellenére, hogy az Egyesült Államok az egy főre jutó, lőfegyverek által okozott halálok számában első a fejlett világon belül. De hát, a fegyvertartás szigorúbb feltételekhez kötése olyan polkorrekt dolog volna, az meg, mint tudjuk, baromság."

Mondjuk Nizza és Berlin után, az ámokfutók problémáját a fegyvertartásra fogni elég ostoba dolog. Amúgy tényleg baromság, mert magát az alapproblémát nem oldja meg, persze egyes a rózsaszín ködtől megszédült embereket talán tényleg be lehet palizni ezzel a szavazatszerző hazugsággal, hogy csúnya villámló bot nélkül nincs gyilkosság, de attól még maguk az eseményeket kiváltó társadalmi konfliktusok megmaradnak. A betiltósdi értelmetlenségét, egyébként, talán a britek tevékenysége szemlélteti a legjobban. Elkezdték a fegyverkorlátozásokat, de a kiváltó okokat nem kezelték, így az erőszak sem csökkent. Most meg ott tartanak, hogy be akarják tiltani a bozótvágót és tervezik, hogy sorozatszámot ütnek a mezei kenyérvágó késekbe, mert az majd de nagyon megoldja a problémát. Vagy a brazilok, akiknél a békés polgárok vegzálásával annyit értek el, hogy ugyanúgy leszedik a favella szökevények a rendőrségi helikoptert, mert a rakétát eddig sem Pedro bácsitól lopták a gangszták. Ja, hogy nyomor, szegénység, gettók, városrészeket ellenőrző bandák. Azzal kezdeni valamit nagyon macerás. Miközben a kanadai, svájci, finn köszöni szépen jól van...
De a legtöbb politikus már csak ilyen, ahhoz túl buta/lusta, hogy valóban megoldást keressen a problémára, viszont az egyszeri proli szavazógépet, mindig meg lehet venni egy kis asztalcsapkodós majd én jól betiltom típusú szónoklattal + egy kis jogszabály írogatással.
Donald Trump elnökké választása alaposan sokkolta az amerikai (és a nemzetközi) közvéleményt, és bár a kedélyek majd nyilván lenyugszanak (legalábbis reméljük), közvetlenül az eredményhirdetést követő órákban elég érdekes ötletek is felmerültek. Az egyik ilyen például…..
Bízva benne, hogy a Tóta W. Árpáddal készített 56-os műsorunk után megint hallgatnak a Pesti Srácok, történelmi rádióműsorunk, a Régen minden jobb volt legutóbbi adásában bemondtuk, mennyire szeretnénk, ha megszállnának az amerikaiak és McDonald's-ot nyitnának a Nemzeti Múzeum épületében. Amúgy…..
Mannlicher 2016.11.06 11:14:40
@Lucifer Morningstar:
Az okosak meg azoktól az ostobáktól félnek, akik szerint a kettő közül bármelyik is jó választás ;D
1945. augusztus 9-én Nagaszaki fölött robbant a második világháborút tulajdonképpen végleg lezáró atombomba. A korábbi kapitányáról Bockscar névre keresztelt bombázó az elsődleges célpont, de a felhők miatt nem látható Kukora felől érkezett a város fölé, majd terhét ledobva éppen csak visszaért…..
Mannlicher 2016.08.10 15:08:10
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
A feltétel nélküli opciót a politikusok már korábban kilőtték.
Mannlicher 2016.08.13 20:31:35
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
Szerintem tudod mit akartam írni. :)
A nagykutyák már korábban eldöntötték, hogy a feltétel az, hogy nincs feltétel.
Mannlicher 2016.08.13 20:42:19
@karandash:
És akkor felmerül a kérdés, hogy mi történt volna az echte japán területeken.
A császárt meg felesleges lett volna felkötni az egész családot meg főképp nem, a japán történelemben mindig is inkább jelképes szerepük volt. Szerintem felesleges belemenni a moralizálásba, ilyen az élet nevű játék, harcolunk az erőforrásokért és ha olykor felbukkannak olyanok akik szerint a riválisok kiirtása a megoldás. Ez így működött mióta megjelent az első élőlénynek nevezett valami és így is lesz amíg lesz élet az univerzumban, aki meg ezt nem hajlandó elfogadni az a filippínók sorsára jut.
A vita állandó arról, hogy a fegyvertartás laza engedélyezése vajon növeli vagy csökkenti a lőfegyverrel elkövetett visszaéléseket. Az viszont biztos, hogy ezt Európa-szerte másként kezelik. A 100 főre eső lőfegyverek száma Svájcban a legmagasabb, itt 45,7 jut 100 lakosra. Nincs sokkal lemaradva…..
Mannlicher 2016.05.14 20:53:15
@masada:
Mondjuk a jogállam és a közbiztonság témakörbe, Sam Colt és barátai is beletartoznak.
" pl. Görögország esete ahol a közigazgatás már évtizedek óta széthullott. "
Szerintem ezen a térképen a legális és nem az illegálisan tartott fegyvereket veszik számba.

@króm nickel:
Viszont ahol nem kovácsolsz az eke mellé fegyvert, ott valamiért sokkal hamarabb jut arra a következtetésre az aktuális kiskirály, hogy neki nagyobb szüksége van arra az ekére. :)

@GépBalta:
Azért ezeknek a baleseteknek a száma elenyésző, még a full liberális szabályokkal rendelkező USA-ban is. Az iskolai lövöldözések mögött, meg általában kicsit több van sima csúfolásnál. Ja hát igen, kínos feszegetni a kérdést, hogy miért „nem tűnt fel senkinek”, hogy Petike totál idegroncs és átváltott önveszélyesből közveszélyesbe, vagy, hogy már nem alkalmi csúfolásról van szó, hanem Dávidka és barátai, kipécéznek egy gyereket és gyakorlatilag olyan dolgokat művelnek, amit a genfi egyezmény háború esetén főbelövéssel jutalmaz.
Magyarországon szerencsére késes ámokfutás sem nagyon volt pedig azzal is sikerült már összehozni néhány halottat. Az említett esetben, ha jól tévedek, nem pont a fegyveres biztonsági vette fel a nyúlcipőt?
Legyen az hadiállapot, katasztrófa-veszély, terrorizmus vagy növekvő bűnözés mindig előjön az a vita, hogy akkor most az államnak vissza kell vennie a szabadságjogokból, hogy a biztonságot garantálni tudja. Most főleg a menekültválság valamint az utóbbi idők terrortámadásai indították újra ezt a…..
Mannlicher 2016.02.15 17:32:40
@Untermensch4:

Biztos, hogy rosszul járnánk, ha a sok ideológiai- és valláskárosult az erdőben rendezné le, zárt meccsen az elmebaját, ahelyett, hogy minket boldogítanak a különféle pártjaikkal? :)
Mannlicher 2016.02.16 18:32:25
@Lord_Valdez:

Az USA-ban az a szép, hogy a nagy szórás lehet az egyes államok között. www.businessinsider.com/gun-ownership-by-state-2015-7
Most hirtelen ezt találtam, de mondjuk külön érdekesség, hogy sok helyen hasonló számok jönnek ki, míg azonban egyes írások háztartásokról beszélnek, addig másokban egyénekről ami szerintem eléggé összezavarhatja a képet. (Például a férj nevén szereplő autót is használhatja a család többi tagja.) Ha abból indulok ki, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze, akkor szerintem fogni kellene a két oldal adatai és átlagolni kellene, akkor kapnánk a valósághoz közel álló értékeket.

Ezért is mondtam, hogy például a gyűjtők torzítják a képet, azért ez nem mobiltelefon, hogy évente cserélje a tulaj, az egyszeri vásárló bemegy megveszi a pénztárcájának és az igényeinek megfelelőt és az jó esetben élete végéig kitart neki és a családjának is, a gyűjtő meg mindig az aktuális divat szerint öltözködik. :)

Nem feltétlenül kell házilagos barkácsolásra gondolni ugye, ha van kereslet van kínálat is és a kínálathoz termelés is tartozik, még ha az feketén is működik. (lásd Fülöp szigetek)
Úgy látom jelenleg az ottani bűnözői csoportokat inkább a jogi kiskapukat kihasználó szürke zóna látja el. A bűncselekmények nagy részét a mai napig is a sz@rabnál is sz@rabb filléres sz@rokkal követik el.
www.kaliber.hu/cikkek/bryco-jennings-nine.html
jimenezarmsinc.com/
Azért az a 60% elgondolkodtató és nem hiszem, hogy az átlagos vásárló ilyen terméket vásárolna mikor, 100$ helyett 200$-ért már valami használhatót is kap a sarki Walmartban.

@pitcairn2:

Napjaink főurai is hódolnak eme szenvedélynek, csak a jobbágyokat akarják kihagyni belőle. :)

@Untermensch4:

Vérfoci bajnokság? Orbán Magyarországán még talán támogatót is lehet hozzá találni.
Ez leginkább akkor működhetne, ha kedvezővé válna a jogi környezet, a Blackwater szerű biztonsági cégek működésének, ami még gazdasági szempontból is hasznos lehet. Az ilyen cégekre mindig van igény, mert bár a nyugat európai államok fölénye "vitathatatlan", azért a piszkos munkát valakinek el kell végeznie, és hát ugye ez a saját vagy szövetséges hadsereg katonáitól elfogadhatatlan, főleg ha kibukik a dolog. Viszont a zsoldosokat, végtelen számú nyilatkozatban el lehet ítélni és látványosan lehet nem fellépni ellenük.

Napjainkban úgy általában ólmot küldeni a tömegbe nem túl elfogadott. Akkor egy ilyen eset max. a pénteki újság 3. oldalán kapott két sort, ma komoly nemzetközi botrány lenne belőle.
Mannlicher 2016.02.28 16:14:38
@Lord_Valdez:
Hasonló számok, más mértékegység, mert mint tudjuk, mindegy, hogy helyet cserélni, vagy csehet herélni. :)

Most hirtelen nem találom azt a részt, ahol csempészetről volt szó, bár ahogy elnézem nem is nagyon próbáltad értelmezni azt amit írtam. Arra az apróságra próbáltam, felhívni a figyelmed, hogy ahol van kereslet ott megjelenik a kínálat is. Ha az erőszakos bűnözői csoportoknak fegyvere van igénye megszerzi, ha olyan befolyással rendelkeznek, mint a tengerentúlon, akkor akár saját termelésből is, ezt bizonyítja, Brazília példája is. Ezért értelmetlen már elméleti szinten is az általad is képviselt betiltommonika hozzáállás, mert magát az alapproblémát hagyja érintetlenül.

Bizonyára ilyen eset is előfordul, azonban mégis érdekes, hogy az USA-ban ahol valódi piaci verseny van ezen a téren, és ahol gyakorlatilag több száz gyártó versenyez a filléres fegyverek területén, jellemzően mégis néhány gyártó néhány termékével követik el a bűncselekmények döntő többségét, sokszor olyan fegyverekkel, aminek az árán, az egyszeri szegény ember jobbat is kap. Ezek a számok különösen magasak, ha az éves legyártott darabszámokat is megnézzük, még akkor is, ha figyelembe vesszük, hogy nem feltétlenül használják a fegyvert a gyártás évében.
Liberatórium A vihar szeme 2016.01.06 15:29:28
Pozitív hír jelent meg a portfolio.hu-n, ami szerint a magyar államháztartás hiánya nullára csökkent (itt az ezzel kapcsolatos MNB közlemény és elemzés). Örülünk? Elsőre pozitív a hír, viszont ha mélyére nézünk a változásoknak és a jövőbeli terveknek, akkor összességében nem annyira rózsás a kép.…..
Mannlicher 2016.01.25 19:39:27
@Untermensch4:
Azért az áresés nem feltétlenül probléma, például a Budapesti buliturizmust is tovább lehet pörgetni és az exportbevételeket is fel lehetne tornázni, a határ menti bevásárlóturizmusnak is jót tehetne, ha az bevásárlóközpontok közelében is működhetnének ilyen üzletek.
A szélsőjobb számára is könnyen elfogadhatóvá lehetne tenni a dolgot. A fiatalabb generációs jobbik szavazót alapból nem zavarja, az idősebbeknek, meg csak elégszer kell a fülébe duruzsolni az 1925-ös hamisítási botrány történetét.
Már látom az első Nemzeti Kenderbolt cégérét, a jól ismert zöld levél a jól ismert trikolorral a háttérben. Persze nem feledkeznék meg a kistermelőkről sem, akinek nem fekszik a bolti fű, az had vásároljon már a piacon a kerekes bőröndös mamókáktól kézműves spanglit.
Amúgy vannak, helyek ahol működik a dolog, először őket kéne áttanulmányozni.
Azért ennél az egyezménynél benne van, hogy a rendszerváltás előtt írták alá, itt simán be lehetne próbálni a semmiséget, mint törvénytelen rezsim által aláírt szerződést. Már csak a poén kedvéért is.
Mannlicher 2016.02.14 21:45:53
@Lord_Valdez:

Azért lássuk be ezek a pártok, "értelmiségiek" keményen megdolgoztak az evickélésért talán a legrosszabb, hogy még ahhoz is hülyék, hogy megértsék mennyire hülyék (és még ez a jobbik lehetőség). Itt van a mostani tanártüntetés, egyből rárepültek a dologra, próbálják saját hasznukra fordítani a történéseket, viszont csak a tanárok és a diákok dolgát nehezítik.

"Az napi 80 km. Viszonylag kevesen tapsolnak azért, hogy naponta elautózzanak 2000 forintot"

Hogy mennyire gazdaságos kocsival napi szinten közlekedni egy tömbismeretlenes egyenlet, amit sok minden befolyásolhat. Bizonyos esetekben olcsóbb lehet, még az erősen meghekkelt tömegközlekedésnél is. A 40 km egy max. érték, ami még elfogadható bizonyos emberekne, csak hogy ne kelljen a retekben élni.

Vagyis fényévekkel megengedőbb, mint a magyar szabályozás még sincs polgárháború. Ahogy írod ez egy többdimenziós kérdés, csak sajnos te egy beléd programozott egyszerűsített képet vagy hajlandó látni.

Rossz hírem van, még így is 2x-3x népszerűbbek az én nézeteim, mint a tieid. Persze abban igazad van, hogy nehéz versenyezni a magyar államfétissel, amíg a politikában és a médiában baloldal van és baloldalibb.

@Untermensch4:

+1 látom már sokat agyaltál ezen. :)
Az amerikai elnök megelégelte, hogy hiába könyörög a törvényhozásnak évek óta. Barack Obama belefáradt abba, hogy a Kongresszus republikánus ellenzéke, és a nagyhatalmú fegyverlobbi minden olyan törekvését elgáncsolja, amely valami módon gátat szabna a korlátlan fegyverviselésnek. Az elnök azzal…..
Mannlicher 2016.01.10 01:52:22
Khm... Azt hiszem valamit félreértettél.

"Az elnöki csomagterv mindenekelőtt a fegyverkereskedőkre vonatkozik, különösen azokra, akik Interneten és különböző vásárokban árusítanak. Ennek értelmében a jövőben minden fegyvereladónak szigorú licensszel kell rendelkeznie, és csak azután adhatnak el valakinek fegyvert, hogy ellenőrzik a vásárló teljes hátterét. Vagyis ez gyakorlatilag azt jelentheti, hogy a jövőben nem mehet be senki az utcáról egy fegyverboltba vásárlási szándékkal. Egy közelmúltbeli kutatás kimutatta, hogy manapság minden harmincadik internetes vásárló büntetett előéletű, ez viszonylag kis szám, de ha 100 emberből 3 bűnöző kezébe kerül fegyver, az nagyon sok is lehet. Ugyancsak ki lehet szűrni a „háttértanulmánnyal” az ideggyógyászati kezelés alatt álló személyeket, elmebetegeket és labilis idegzetűeket. Ezek már önmagukban nagy dolgok lehetnek, és ha nem is lehet teljes egészében kizárni, hogy mégis rossz kezekben kerüljön lőfegyver, valamit azért javíthat a helyzeten."

Elsősorban a magánszemélyek közötti kereskedelmet akarják szabályozni, hogy nagyobb mennyiségben ugyanazok a szabályok legyenek érvényesek rájuk is , mint a fegyverkereskedőkre. Vagyis a már meglévő szigorú licenceket akarják kiterjeszteni rájuk is. Eddig sem volt olyan, hogy bementél a boltba és vettél, hanem előtte el kellett végezni a háttérellenőrzést. (Mondjuk, ahogy elnézem nem volt megölve az egész jó magyaros bürokráciával, de a kevesebb néha több.) Ismereteim szerint az interneten vásárolt termékeket is valamelyik üzletben vehették át háttérellenőrzés után.

www.kaliberinfo.hu/hirek/amerikai-hirek-es-a-valosag
www.kaliberinfo.hu/hirek/obama-hivatalos-intezkedesek
www.kaliberinfo.hu/hirek/cikkunk-a-magyar-idokben

Elnézve az ottani javuló bűnügyi statisztikákat és az egyre több lőfegyvert és rejtett fegyverviselőt, lehetséges, hogy a probléma maga Obama és baráti köre, akik mellett elszállt az idő, de ezt nem hajlandóak tudomásul venni. Minden ilyen akciója, amikor sikerül elterelnie a vitát a valódi problémákról, bizonyossá teszi, hogy a Nobel-békedíjat nem az érdemei miatt kapja az ember.
Obama pofátlanul beleszámolja a halálesetekbe az öngyilkosságokat is, ami megtévesztő, öngyilkosságok nélkül, egy Európához viszonyítva még mindig magas, de máris sokkal barátságosabb és folyamatosan csökkenő számot kapunk, ami ugye nem érdeke az Obama mögött álló lobbicsoportnak. (Ha a magyar statisztikákba is bele lenne számolva az öngyilkosság, akkor az USA-nál is rosszabb számok jönnének ki.)
www.gunpolicy.org/firearms/region/united-states
www.gunpolicy.org/firearms/region/hungary