Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szindrana

143 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szindrana - Mandala Gyere át! 2017.06.07 21:08:33
Kedves Olvasóm! Régen írtam ebbe a blogba, de látom, hogy folyamatosan látogatják ezért írok most. Egyet. Nem volt elfelejtve sem a mandalafestés, sem a spirituális út. Sőt. Az elmúlt években sokat tanultam, remélhetőleg fejlődtem is. Letisztultak a dolgok. Mivel foglalkozom és mivel nem, mire…..
Tegnap délelőtt jártunk az Artigiana Gelati fagyizóban a Csaba utcában, ahol látogatásunk tanulságát a címben már összefoglaltam. Kifejtés alább: Ezt a Csaba utcai fagyizót nagyon ritkán szoktam meglátogatni, mert nem nagyon esik útba, bár azért számon tartottam, mint az egyik…..
Szindrana 2015.08.29 10:16:56
Ám egy napon, amikor Tedeusz éppen a bölcsek között tanácskozott, a tündérgyerekek pedig a tündéróvodában vagy a tündériskolában voltak, Ruby a patak partján végezte a munkáját. Épp egy pillangócsalád fejével vitatkozott.  - Nem, nem és nem! - hajtogatta a pillangó-papa. -…..
Amikor Ruby még kislány volt, és a fűben játszadozott a szarvasbogarakkal, az édesapja mellékuporodott. Szeretettel nézte kislányát, és egy óvatlan pillanatban elécsúsztatott egy dobozkát. Mélyvörös bársonnyal volt borítva, és igen-igen réginek tűnt. Különös, igéző illat…..
Az ötlet közös szerzemény, egy barátommal beszélgettünk, és én már meg nem mondom, mit mondott, amire nekem meg ez a gondolat jutott eszembe: személyre szabott meseportré. Adott egy kisgyerek, akinek van egy kedvenc mesefigurája. És én azzá változtatom :). Ha csak egy kép…..
Volt két kamasz, majdnem felnőtt meg egy óvodás gyereke, meg egy viszonylag magatehetetlen férje. Nem fizikai értelemben, ha érted, mire gondolok... Így alakította ki az életét, valószínűleg (és valószínűleg tudat alatt) azzal a szándékkal, hogy fontosnak érezze magát. Mindent…..
Egyszer volt, hol nem volt, mondanám, hogy az Óperenciás Tengeren túl, meg ahol a kurta farkú kismalac túr, de ha egyszer nem ott volt, hol nem volt, hanem bizony itt a kert végében, a kis csobogó patak partján, a magas fák, dús bokrok tövében élt, éldegélt egy tündérlány meg egy…..
Megújulás van :) .  Olyan érzés, mintha felnőtt volna. Külön helyet követel magának az életemben, és azt, hogy még sokkal komolyabban vegyem, mint eddig - ha ez egyáltalán lehetséges... Mármint az alkotásról beszélek, természetesen ;) Nagy váltás, és élvezem is, meg sok…..
Az ötlet közös szerzemény, egy barátommal beszélgettünk, és én már meg nem mondom, mit mondott, amire nekem meg ez a gondolat jutott eszembe: személyre szabott meseportré. Adott egy kisgyerek, akinek van egy kedvenc…..
Olvastam pár Verne regényt, de nem túl sokat, már ahhoz képest, amennyi van... Most meghallgattam a Grant kapitány gyermekeit (valójában azért, mert egy windows-újratelepítés alkalmával az ÖSSZES hangoskönyvem - egyéb adataimmal együtt - odaveszett, és csak ez az egy maradt…..
A kísérlet befejeződött. Vagy csak az első szakasz? Voltam annyira provokatív, hogy a nejlonfüggöny létén kívül semmilyen óvintézkedést nem tettem. A szoba többi részében nem portalanítottam, nem mostam fel, és még csak le sem takartam a száradó képet. Reggel…..
...ama bizonyos majom a vízbe. Amikor végül mégsem sikerült megegyezni a műteremmel kapcsolatban (nagyon nem is erőltettem: volna abban valami irtó kényelmetlen, ha nem itthon festenék), erős felindulásból elhatároztam, hogy elég volt az agyalásból és kavarásból, ITTHON…..
...mármint az első. Kiterveltem, miből mennyi darabbal illik elkészülnöm, ha a nagyérdemű elé akarok állni. És úgy állapodtam meg magammal, hogy két sorozatot készítek a horoszkóposból, szigorúan más színösszeállításban. Íme, az első sorozat:  ..
...mármint az első. Kiterveltem, miből mennyi darabbal illik elkészülnöm, ha a nagyérdemű elé akarok állni. És úgy állapodtam meg magammal, hogy két sorozatot készítek a horoszkóposból, szigorúan más színösszeállításban. Íme, az első sorozat:  ..
A bemutatóterem lázában égek - néha elég fárasztó, de általában inkább lelkesítő ez a láz. Viszonylag pontosan megterveztem, miből mennyi legyen ebben a bemutatóteremben. Hadd osszak meg egy titkot. Bár nem is olyan titok, inkább ésszerű és logikus. Amikor Pesten éltem fél…..
Olvastam is már, sőt, történetesen meg is van. Szóval nem vettem zsákbamacskát. Ráadásul Rátóti Zoltán olvassa fel, ráadásul jól. Szóval megvolt a szórakozás. (Ráadásul mandalákat festettem közben, az meg éppenséggel passzol...) Nem vagyok különösebben Coelho-fan,…..
Olvastam is már, sőt, történetesen meg is van. Szóval nem vettem zsákbamacskát. Ráadásul Rátóti Zoltán olvassa fel, ráadásul jól. Szóval megvolt a szórakozás. (Ráadásul mandalákat festettem közben, az meg éppenséggel passzol...) Nem vagyok különösebben Coelho-fan, miután…..
Leadtam az 50 tételes festék megrendelésemet. Alig várom, hogy megérkezzen, valójában addig nem merek nekifogni semmi újnak, mert attól félek, hogy nem lesz elég valami, és - hát, azt nem lehet elmondani, mennyire baj (lehet), ha nem tudod egy színkeveréssel végigcsinálni az adott…..
Ezerrel készülök a bemutatóterem megnyitására. Ó, Te csak azt hiszed, hogy az még soká lesz! Először is, a fél évből, ami a - tervek szerint - rendelkezésemre áll, csaknem másfél hónap eltelt. Én pedig nem rendelkezem készlettel, amit bemutathatnék, hiszen ami nem kelt el, az a…..
Az úgy kezdődött, hogy hétfő délután négykor kaptam egy telefont, nem volna-e kedvem készíteni a türjei templomról egy képet... Ó dehogynem :). Szerda reggelre. Ótejóég. És ez utóbbit, mármint, hogy ótejóég, elismételtem párszor. A telefonba. Aztán utána még párszor,…..
Újabb kísérletbe fogtam. Vagyis inkább úgy mondanám, hogy kipróbálok valami újat. Először az Adventi Kuckóban jutott eszembe. De akkor még nem mertem belenyúlni a már kész darabokba. De most könnyebb dolgom van. Most, hogy a bemutatóterem megnyitására készülök, nagyobb…..
Igen, az a Hugh Laurie, aki Dr. House-t játssza a sorozatban. Szerencsére az után olvastam róla egy kritikát, hogy már túl voltam a könyvön. Az említett kritika elvarratlan szálakról beszél, meg gyenge történetről, de én semmi ilyet nem tapasztaltam. Ez egy igenis jó könyv. Azaz…..
Vagy álma? (a fotó csak illusztráció) A festményeim - mint minden alkotót a saját alkotásai - néha kétségbe ejtenek és néha lenyűgöznek. Nem mindig sikerül minden egyformán jól. És néha egészen másképp sikerülnek jól, mint elképzeltem :). De bárhogy is legyen, örök…..
Régóta szerettem volna elolvasni. Megvan hangoskönyvben, de az nem nagyon kötött le eléggé. És megvolt jó ideje e-book formában, de utálok számítógépen könyvet olvasni. Most viszont a Jézuska hozott egy még okosabb telefont, erre már tudtam olyan olvasót telepíteni, ami az én…..
Bizony, bizony. Megint festettem 10 darab karácsonyi mécsestartót. Hármat becsületből. Két hóemberest azért, mert a kedves megrendelő gondolatban nem tudott dönteni, melyiket szeretné, gondoltam, ha mindkét félét látja, akkor könnyebben dönt. A többit meg azért, mert ha már…..