Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Serion

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Crowfoot Branch, Calgary Public Library A kanadai városi könyvtár volt az első amit a Calgary-ben kidolgozott fenntartható fejlődéssel kapcsolatos irányzatok alapján építettek. Minden pontjából érezhető a magas kvalitású zöld könyvtári építészet. A hőmérséklet az…..
Eden Prairie Library Az első olyan zöld könyvtár az egyesült államokban, amely gáz felhasználásával készít elektromos áramot. Több, mint 5 kilowatt áramot termel, ami egy átlagos családi házhoz is elég, ez becslések szerint a könyvtárnak évi 82 ezer dollárt spórol meg…..
Zöld Könyvtárak Hazai helyzet 2015.01.20 09:19:44
Sajnos korántsem olyan rózsás a helyzet a hazai zöld könyvtárügyben, mint például az Egyesült Államokban. A zöld könyvtár keresőkérdést a google-be beírva főként a Kulturális Innovációs Alapítvány Könyvtárát hozza ki eredményül. Azonban a KIA nem a klasszikus…..
Budlong Woods Branch Library   Első példaként a Chicagóban található nyilvános könyvtárat mutatnám be. Az épületet 2003-ban építették a BREEAM szabvány alapján, majd LEED minősítést is szerzett. Az épület "különlegessége", hogy a tetőn egy 17 kW-os napelem rendszer…..
A fenntartható fejlődés a szociális és környezeti problémákkal megoldásával foglalkozó fejlődési folyamat amely ˇkielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket”. Ezt tartalmazza…..
Zöld Könyvtárak Bevezetés 2014.11.19 12:42:43
Manapság egyre több tanulmány és kutatás olvasható, amiben a tudományos élet szakemberei felhívják figyelmünket az ember okozta környezet-károsításra.Évről-évre vészjóslóbb eredményeket közölnek a károsodás mértékéről. Blogom célja elsősorban, hogy felhívja a…..
Ahogy megszokhattuk már, gyakran olyan hatalmas innovációnak nevezett táblagépeket is piacra fognak a gyártók, amik alig térnek el az elődöktől. Igazából a felhasználók nagyobb részének nem áll érdekében havonta táblagépet cserélni, csak azért, mert egy új kiadott verzió…..
DMMC Tech Index Windows Phone 7.8 2013.01.23 07:50:31
Habár sok meglepetést nem fog okozni az új Windows Phone 7.8, mivel korábbi Lumiákra már feltelepíthető, mégis nagy várakozás övezi érkezését. Hivatalos bejelentések után már tudjuk: Január 31-től frissíthetőek lesznek a Windows Phone 7.5 készülékek 7.8-ra. Hogy miért…..
A Windows RT alapú táblák nem arattak osztatlan sikert a nagyközönség körében. A leghíresebb táblagépük a Microsoft Surface megrendelői adataiból kiderül, habár volt forgalma a bemutatás óta, a gyártó csalódott annak mennyiségében( vagy éppen túlbecsülték azt korábba),…..
A kínai piacról érkező okostelefonok egyik legnagyobb előállítója a Huwaei, a cég próbálja tartani a versenyt az egyre csak terjedő Apple és Samsung telefonokkal. Legújabb készülékük a G520 terméknevű telefon ami bővelkedik teljesítményben. A középkategóriába tartozó…..
A Sony próbálja felvenni a versenyt a táblagépek gyorsan és hatalmas lépésekkel fejlődő piacán, és a most kidobott Xperia Tablet Z alapján kimondhatjuk: remekül teszik ezt! 4.1.2-es verziójú Andriodos táblagép nem csak egy szokványos gép lett. Felismerték, hogy a…..
Az Excite termékcsaládot jegyző Toshiba új konstrukcióval bombázza a táblagépek piacát. Az eddigi modellekre is elmondható kifinomult és egyszerű dizájn jellemzi. Az Excite 10 LE és a 10T között rész betöltésére készítették középső testvérnek. Az előlapon egy 10.1…..
Egyedülálló módszert eszeltek ki német tudósok a szélenergia kihasználásának új módjaként. Az ötlet a berlini NTS Energie- und Transportsysteme GmbH és a stuttgarti Fraunhofer Intézet szakembereitől származik. Egy magasba engedett sárkányt használnak, hogy hasznosítsák a…..
SmartQ túllépve az általános pusztán anyagi alapokra helyezett választást az androidos táblagépek között, hatalmas technikai újítást vezetett be. Elkészítette a világ első projektorral ellátott androidos táblagépét, és bár ennél kisebb projektorokat is készítettek már,…..
Blogom a technikai világ híreit közli..