Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dalitgasztroblog

21 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dalit Sütőtökkenyér 2015.10.31 13:10:32
Haloween napjára   15 dkg vaj fél kg liszt 1 sütőpor két tk örölt gyömbér 1 tk só 1 csésze barna cukor (2,4 dl) fél kg sült sütőtök 3 nagy tojás A sütőt előmelegítem 190 fokra. Összekeverem a lisztet, sütőport, gyömbért, és sót egy nagy tálban. Egy másik…..
Fotó: Krumpli Béla Idén nyáron csodás helyeken nyaraltunk, ott, ahol szinte a madár se jár, pedig messze sincsenek, és annyira szépek, hogy érthetetlen ez a mellőzésük. Hacsak nem az az oka ennek, hogy Romániában vannak, ahova az ember nem megy, hiszen..., és ide mindenki gondolja…..
Mnden nyáron, a nagy hőségben nekem a legeslegjobb étel a hideg, esetleg langyos tökfőzelék. Tudom, a tökfőzeléknél is több iskola van, akik esküsznek a saját receptjükre. Hagymával vagy anélkül, pirospaprikával vagy anélkül. Én akkor szerettem meg a tökfőzeléket, amikor…..
Nyár, hőség… én még az a generáció vagyok, amelyik a strandon olvas. meg az is, ahol a nyaralóban a polcon az agyonolvasott Albatrosz (Magvető ’63-’97) és a Fekete (Európa ’68-’90) könyvek, a hazai könyvkiadás két kitűnő krimi sorozatának példányai dominálnak. Mert a…..
dalitgasztroblog 2015.07.05 22:29:13
Dalit Rácponty 2015.07.05 12:16:11
Izraelből hazatérve egy jó magyar étel. Ami persze szerb.:) Nagyon nem távolodtam el a Mediterráneumtól. 75 dkg pontyfilé 15 dkg szalonna. 2 db hagyma fél kg krumpli fél kg paradicsom fél kg paprika 1 nagy doboz tejföl só, bors A filéket alaposan besóztam, és állni…..
  8 napot töltöttem Izraelben, főleg Tel-Avivben. Imádom ezt a várost, ahogy vegyíti a Közel-Keletet és Európát. A felhőkarcolók alatt régi, lepukkant házak. Jaffo óvárosa az arab negyed, majd átkerülünk Neve Tzedekbe, egy francia kisvárosba. Nem messze onnan húzódik az…..
Dalit Padlizsán fasírt 2015.05.24 20:44:24
Keresgélem a recepteket, amik megfelelnek a diétámnak, finomak is, és vegák is. Bár nem vagyok igazi vega, csak hetenként egyszer kívánok húst enni. Nem akarok hittérítést, de azért meggyőződésem, hogy nem kéne mindennap húst enni. A férjemet még nem igazán tudtam meggyőzni,…..
Dalit Tényleg finom főzelék 2015.05.18 16:41:03
  Ha valamit igazán utáltam napközis korszakomban, az a finomfőzelék volt. De nem csak én. A lányom egyszer úgy jött haza, hogy a kérdésre, hogy mit ettél, a válasz az volt. Azt mondták, finomfőzelék, de nem volt finom. Pedig finom, de még mennyire. Szombaton vettem egy kg…..
Dalit Zabos spenótos pite 2015.05.04 09:46:25
Talán már írtam hogy a főzés mellett a másik fontos hobbim a futás. De miután én semmit nem csinálok egyedül, már két éve rátaláltam a Dagadt Köcsökögre, Moós Gergő csapatára, akik támogatnak, segítenek mindenkinek, aki feláll a fotelből és elkezd mozogni, gyalogolni…..
Kedves kommentelőm A fickó fakanállal hatására készítettem ezt az isteni fogást. Én ugyan lazacpisztráng helyett sima pisztránggal, de ez semmit nem von le az értékéből. Két főre 2 pisztráng 1 bögre arborio rizs 1 bögre fagyasztott zöldborsó fél liter alaplé 1 dl…..
Az egy hét után hazatért Férj örömére. Eredetileg 2011-es recept, de mindig kiderül, hogy a bor mindig jót tesz. 4 csirkecomb kettévágva 3 ek olívaolaj 2 nagyobb hagyma kisebb negyedekre vágva 3 gerezd fokhagyma 30 dkg gomba 4 db új sárgarépa 2 kisebb narancs leve 2 ek…..
  Moós Gergelynek a DK Team vezetőjének sok szeretettel. Kép: Fazekas Ágnes 200 gramm vöröslencse 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma 3 cm gyömbér 1 kk római kömény 1 kk koriander 2 kk garam masala só olaj 5 kisebb új sárgarépa 2 kk fekete szezámmag egy csokor…..
Dalit Narancsos boros csirkeszárny 2015.04.17 11:39:46
Még mindig a pészachi főző délután ötletéből. Egy egyszerű kis ötlet, és megemeli a szokásos csirkeszárnyakat. 2 dl narancslé 1 dl száraz fehér bor fél kg csirkeszárny Só, bors kakukkfű   A csirkeszárnyakat sóztam, és leöntöttem a narancs és a bor…..
Azért pészachi, mert részt vettem egy nagyon izgalmas és érdekes pészachi főző délutánon Hurwitz Dvora rrebecen vezetésével.  Pészachkor arra emlékezünk, hogy kivonultunk Egyiptomból, és ennek emlékére 8 napig nem szabad kovászost enni.Alapvetően a pészachi szabályokról volt…..
 Úgy látszik, az én spenótos túrós muffinom a könyvekhez kötődik. Tagja vagyok egy remek könyvklubnak, ahol minden hónapban egy könyvet, könyvről beszélünk. Természetesen az evés sem marad el a sok bölcs beszélgetések mellett. A Facebookos diétás csoportom hatására most…..
Dalit Sárgaborsófőzelék 2015.04.02 20:17:19
Mindig újra és újra meglepődök, hogy valójában milyen jó étel is tud lenni a sárgaborsó. Valamikor évekkel ezelőtt már megfőztem Chili és vanilia főzelékét, aztán ma már egyre gyakrabban Feri a főzelékes receptjeit használom. Most a kettő vegyítéséből született meg a…..
Dalit Sajtos spenótos csirkemell 2015.03.29 10:10:00
2 csirkemell négy szeletre vágva 1 doboz mirelit leveles spenót 1 gerezd fokhagyma 1 natúr sajtkrém 4 krumplival 2 hagyma só bors szerecsendió A krumplit és a hagymát vékony szeletekre vágom. Egy tepsit kibélelek sütőpapírra, a krumplit négy halomba rakom a tepsibe, és…..
Vettem egy formás grillcsirkét. A Feladat nem könnyű, mert megint beszerzési problémáim vannak. A vásárcsarnokban még nem sikerült egy normális csirkést találnom. Nem friss, nem szép. Kénytelen vagyok az Aldiból venni a valamennyire ehető csirkét. Újabb sikeres kísérletet…..
dalitgasztroblog 2015.03.28 21:04:54
@A fickó: Ezek szerinte nem is választok annyira rosszul. Tényleg, a Sparban néha veszek tőlük csirkét.
Dalit Vadas marha 2015.03.24 12:08:09
Szokás szerint a férjem születésnapjára ezt rendelte.  Régebben mindig felsállal csináltam, de most eljött a változtatás ideje. Hol volt, hol nem volt, Józsi a csoda hentes a Vásárcsarnok aljában. Egy idő után azonban úgy döntött, hogy inkább a budai úri közönség kegyeit…..
Egyszer volt hol, nem volt, volt egyszer egy tüneményes kis szálloda, ahol megismerhettem egy fantasztikus séfet. Gál Zsolt, aki fantasztikusan tanít, és még fantasztikusabban főz. Zsolt most már nem csak főz, hanem nagyon izgalmas mustárokat is készít, amiből hozzájutottam egy…..
Dalit Sajtos morzsás padlizsán 2015.02.19 20:38:26
Ezek a morzsás dolgok nagyon divatosak az angol receptoldalakon. Édesen is, és sósan is. A morzsa fantasztikusan átveszi a fűszerek, és alapanyagok izét.  Két éve voltunk egy fantasztikus főzőkurzuson a Rosinanteben, és az egyik fontos dolog, amit tanultam, hogy minden ételben legyen…..
Dalit Tojásos zöldbabfőzelék 2014.10.26 15:46:13
  Nem tudom elhinni, hogy ez a recept még nincs fent az oldalon. A 90 éves elején találtam valami szakácskönyvben, és a lányaimnak is kedvence lett. Akkor még nem gondolkodtam ilyenen, hogy vega meg nem vega, meg diéta, de nálam, nálunk gyerekkoromtól teljes főételnek számított…..
A Nemzeti Múzeumban vagyunk, öreglány lép be egy rendezvényre, botját jelentőségteljesen odaverve minden lépése során. A fia, Conrad reménykedik, hogy ma az anyja megkíméli a vendégeket a csípős megjegyzéseitől, de csak a férjének nem fog ma beszólni, aki nagy szerencséjére…..
Dalit Fogyókurám eredménye 2012.09.25 21:14:10
Nem bírom ki, hogy ne dicsekedjek.  95 nap 7 kg fogyás, 19 cm a derékból, 10 a csípőből és mellből. ..