Adatok
dalitgasztroblog
21 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A második álláskereső suli is jól sikerült, ezúton küldöm köszönetem a Jól-Lét Alapítványnak és a résztvevőknek.
A jólsikerültség alatt azt is értem, hogy őszintén el merték mondani a résztvevők az álláskeresési problémáikat – és nők lévén – ez többnyire a címbeli kérdés körül forgott. Nőként magam…..
Haloween napjára
15 dkg vaj
fél kg liszt
1 sütőpor
két tk örölt gyömbér
1 tk só
1 csésze barna cukor (2,4 dl)
fél kg sült sütőtök
3 nagy tojás
A sütőt előmelegítem 190 fokra. Összekeverem a lisztet, sütőport, gyömbért, és sót egy nagy tálban. Egy másik…..
Fotó: Krumpli Béla
Idén nyáron csodás helyeken nyaraltunk, ott, ahol szinte a madár se jár, pedig messze sincsenek, és annyira szépek, hogy érthetetlen ez a mellőzésük. Hacsak nem az az oka ennek, hogy Romániában vannak, ahova az ember nem megy, hiszen..., és ide mindenki gondolja…..
dalitgasztroblog
2015.09.14 18:52:30
Mnden nyáron, a nagy hőségben nekem a legeslegjobb étel a hideg, esetleg langyos tökfőzelék.
Tudom, a tökfőzeléknél is több iskola van, akik esküsznek a saját receptjükre. Hagymával vagy anélkül, pirospaprikával vagy anélkül. Én akkor szerettem meg a tökfőzeléket, amikor…..
Nyár, hőség… én még az a generáció vagyok, amelyik a strandon olvas. meg az is, ahol a nyaralóban a polcon az agyonolvasott Albatrosz (Magvető ’63-’97) és a Fekete (Európa ’68-’90) könyvek, a hazai könyvkiadás két kitűnő krimi sorozatának példányai dominálnak. Mert a…..
dalitgasztroblog
2015.07.05 22:29:13
Izraelből hazatérve egy jó magyar étel. Ami persze szerb.:) Nagyon nem távolodtam el a Mediterráneumtól.
75 dkg pontyfilé
15 dkg szalonna.
2 db hagyma
fél kg krumpli
fél kg paradicsom
fél kg paprika
1 nagy doboz tejföl
só, bors
A filéket alaposan besóztam, és állni…..
8 napot töltöttem Izraelben, főleg Tel-Avivben. Imádom ezt a várost, ahogy vegyíti a Közel-Keletet és Európát.
A felhőkarcolók alatt régi, lepukkant házak. Jaffo óvárosa az arab negyed, majd átkerülünk Neve Tzedekbe, egy francia kisvárosba. Nem messze onnan húzódik az…..
Keresgélem a recepteket, amik megfelelnek a diétámnak, finomak is, és vegák is. Bár nem vagyok igazi vega, csak hetenként egyszer kívánok húst enni. Nem akarok hittérítést, de azért meggyőződésem, hogy nem kéne mindennap húst enni. A férjemet még nem igazán tudtam meggyőzni,…..
Ha valamit igazán utáltam napközis korszakomban, az a finomfőzelék volt. De nem csak én. A lányom egyszer úgy jött haza, hogy a kérdésre, hogy mit ettél, a válasz az volt.
Azt mondták, finomfőzelék, de nem volt finom.
Pedig finom, de még mennyire. Szombaton vettem egy kg…..
Talán már írtam hogy a főzés mellett a másik fontos hobbim a futás. De miután én semmit nem csinálok egyedül, már két éve rátaláltam a Dagadt Köcsökögre, Moós Gergő csapatára, akik támogatnak, segítenek mindenkinek, aki feláll a fotelből és elkezd mozogni, gyalogolni…..
Kedves kommentelőm A fickó fakanállal hatására készítettem ezt az isteni fogást. Én ugyan lazacpisztráng helyett sima pisztránggal, de ez semmit nem von le az értékéből.
Két főre
2 pisztráng
1 bögre arborio rizs
1 bögre fagyasztott zöldborsó
fél liter alaplé
1 dl…..
Az egy hét után hazatért Férj örömére. Eredetileg 2011-es recept, de mindig kiderül, hogy a bor mindig jót tesz.
4 csirkecomb kettévágva
3 ek olívaolaj
2 nagyobb hagyma kisebb negyedekre vágva
3 gerezd fokhagyma
30 dkg gomba
4 db új sárgarépa
2 kisebb narancs leve
2 ek…..
Moós Gergelynek a DK Team vezetőjének sok szeretettel.
Kép: Fazekas Ágnes
200 gramm vöröslencse
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 cm gyömbér
1 kk római kömény
1 kk koriander
2 kk garam masala
só
olaj
5 kisebb új sárgarépa
2 kk fekete szezámmag
egy csokor…..
Még mindig a pészachi főző délután ötletéből. Egy egyszerű kis ötlet, és megemeli a szokásos csirkeszárnyakat.
2 dl narancslé
1 dl száraz fehér bor
fél kg csirkeszárny
Só, bors
kakukkfű
A csirkeszárnyakat sóztam, és leöntöttem a narancs és a bor…..
Azért pészachi, mert részt vettem egy nagyon izgalmas és érdekes pészachi főző délutánon Hurwitz Dvora rrebecen vezetésével. Pészachkor arra emlékezünk, hogy kivonultunk Egyiptomból, és ennek emlékére 8 napig nem szabad kovászost enni.Alapvetően a pészachi szabályokról volt…..
Úgy látszik, az én spenótos túrós muffinom a könyvekhez kötődik. Tagja vagyok egy remek könyvklubnak, ahol minden hónapban egy könyvet, könyvről beszélünk. Természetesen az evés sem marad el a sok bölcs beszélgetések mellett. A Facebookos diétás csoportom hatására most…..
Mindig újra és újra meglepődök, hogy valójában milyen jó étel is tud lenni a sárgaborsó.
Valamikor évekkel ezelőtt már megfőztem Chili és vanilia főzelékét, aztán ma már egyre gyakrabban Feri a főzelékes receptjeit használom. Most a kettő vegyítéséből született meg a…..
2 csirkemell négy szeletre vágva
1 doboz mirelit leveles spenót
1 gerezd fokhagyma
1 natúr sajtkrém
4 krumplival
2 hagyma
só
bors
szerecsendió
A krumplit és a hagymát vékony szeletekre vágom. Egy tepsit kibélelek sütőpapírra, a krumplit négy halomba rakom a tepsibe, és…..
Vettem egy formás grillcsirkét. A Feladat nem könnyű, mert megint beszerzési problémáim vannak. A vásárcsarnokban még nem sikerült egy normális csirkést találnom. Nem friss, nem szép.
Kénytelen vagyok az Aldiból venni a valamennyire ehető csirkét.
Újabb sikeres kísérletet…..
dalitgasztroblog
2015.03.28 21:04:54
@A fickó: Ezek szerinte nem is választok annyira rosszul. Tényleg, a Sparban néha veszek tőlük csirkét.
Szokás szerint a férjem születésnapjára ezt rendelte.
Régebben mindig felsállal csináltam, de most eljött a változtatás ideje.
Hol volt, hol nem volt, Józsi a csoda hentes a Vásárcsarnok aljában. Egy idő után azonban úgy döntött, hogy inkább a budai úri közönség kegyeit…..
Egyszer volt hol, nem volt, volt egyszer egy tüneményes kis szálloda, ahol megismerhettem egy fantasztikus séfet. Gál Zsolt, aki fantasztikusan tanít, és még fantasztikusabban főz.
Zsolt most már nem csak főz, hanem nagyon izgalmas mustárokat is készít, amiből hozzájutottam egy…..
Ezek a morzsás dolgok nagyon divatosak az angol receptoldalakon. Édesen is, és sósan is. A morzsa fantasztikusan átveszi a fűszerek, és alapanyagok izét.
Két éve voltunk egy fantasztikus főzőkurzuson a Rosinanteben, és az egyik fontos dolog, amit tanultam, hogy minden ételben legyen…..
Nem tudom elhinni, hogy ez a recept még nincs fent az oldalon. A 90 éves elején találtam valami szakácskönyvben, és a lányaimnak is kedvence lett. Akkor még nem gondolkodtam ilyenen, hogy vega meg nem vega, meg diéta, de nálam, nálunk gyerekkoromtól teljes főételnek számított…..
A Nemzeti Múzeumban vagyunk, öreglány lép be egy rendezvényre, botját jelentőségteljesen odaverve minden lépése során. A fia, Conrad reménykedik, hogy ma az anyja megkíméli a vendégeket a csípős megjegyzéseitől, de csak a férjének nem fog ma beszólni, aki nagy szerencséjére…..
dalitgasztroblog
2014.10.26 15:40:57
Nem bírom ki, hogy ne dicsekedjek.
95 nap 7 kg fogyás, 19 cm a derékból, 10 a csípőből és mellből.
..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Nem tudom, hogyan lehetne hatni rájuk, bár a válaszaid jók, csak nem biztos, hogy így lesz állás. Pedig a gyerekes nők nagyon jó munkaerők, lojálisak, és megszokták, hogy több dolgot csináljanak egyszerre. És egy férfinál mi a garancia, hogy nem megy el két év múlva?