Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Etniez

77 bejegyzést írt és 8651 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy tehetetlen ellenzék és egy kifulladt Fidesz küzdelmének ígérkezett a június 9-i önkormányzati és uniós választás két és fél hónappal ezelőtt. Aztán jött a kegyelmi botrány, majd annak farvizén Magyar Péter. Nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal tényleg lesz három pólus, melyek összemérik az erejüket,…..
Olvasom, hogy oroszország naponta 10 000 ágyúlövést ad le, Ukrajna meg csak 2 000-et. Olvasom, hogy ebből aztán messzemenő következtetéseket lehet levonni. Ja... hát azért nem olyan egyszerű ám ez! Ésszerűnek hangzik, amit főként a laikusok terjesztenek[1]. Az orosz sereg sokkal többet képes lőni,…..
Etniez 2024.03.14 13:47:43
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Vontatni kellett. Ez miért gond? Mert abban az időben közvetlen irányzással kellett lőni a löveggel. Ez azt jelenti, hogy látni kellett a célpontot fizikailag. De ha te látod, ő is lát, ha másnem az első lövés utáni villanás és füst elárulja a poziciód. A tank tud mozogni, ha nem találtad el, te viszont nem. Ki a könnyebb célpont?
Támadni így lehetetlen, csak védekezni lehet. Támadni tankokkal kell. A páncélvadászok a lövészkatonáknak nyújtottak védelmet a tankok ellen, jobbak, mint a fogatolt páncéltörő lövegek.
Etniez 2024.03.17 09:18:21
@arthurthedent: El kell keserítsleket, a klímváltozás és a népesség túlszaporodása miatt háborúk lesznek a klímaváltozás nyertesei és vesztesei között, hamarosan.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Korábban több kormánytag is kijelentette, hogy a készpénzt előnyben részesíti. Emlékezetes, amikor Szijjártó Péter 75 ezer forintos cipőjének fizetésekor azt mondta, hogy "csak a készpénz". De miért is? Mi baja lett volna, ha kártyával fizeti ki? Miért jobb kivenni az ATM-ből és utána bevinni egy…..
Etniez 2024.03.07 11:17:12
@Balogh Zsolt: Ezzel szemben én az UK-ban élek és még idén nem fizettem sehol készpénzzel. Semmit. Csak érmét tartok itthon, hogy tudjak dobni a futárnak.
Nem a készpénzért kell harcolni, hanem a terminálok elterjedéséért.
Pangea A csádi misszió 2024.03.03 08:43:49
Száhel-övezet, éhínség, Toyota háború, a Csád-tó zsugorodása - elsőre talán ezek juthatnak eszünkbe az az Afrika szívében fekvő országról. Az utóbbi hónapokban viszont azzal is bekerült a magyar médiába, hogy egy (legalább) 200 fős magyar katonai/fejlesztő misszió is az országba érkezik, ami persze…..
Egy gödi levegőszennyezéssel kapcsolatos sajtóhír borzolta fel nemrég a kedélyeket. Nézzük meg, honnan is tájékozódhatunk az ezzel kapcsolatos adatokról és azok mit mutatnak! A 306/2010-es kormányrendelet szerint a településeken mért különféle szennyezési adatok nyilvánosak. A 31-32. paragrafus…..
    Szathmáry Eörs Széchenyi-díjas evolúcióbiológus, az MTA rendes tagja, az ELTE professzora. Szimpatikus fickó, még ha pesszimista is a jövőt illetően. A hétvégén végighallgattam néhány előadását és interjúját; számos tudóstársához hasonlóan ő is az emberiség ökológiai lábnyoma miatt aggódik.…..
Etniez 2024.02.27 17:47:30
@Boldeone2: Nem kell vele vitatkozni, láthatóan fegyvertelenül érkezett ebbe a vitába. Én el is engedtem, higgyen, amiben akar.
Etniez 2024.02.27 18:16:40
@Boldeone2: Igen, látszott a hozzászólásain, hogy Trump-Quannon vonalon edukálódott. Sebaj, érezze jól magát én meg beszélek azokhoz, akikhez érdemes.
Ígéretünk szerint - melyet az előző posztunkban tettünk, amikor a Hunok népéről írtunk - ezúttal a hunok és magyarok kapcsolatait boncolgatjuk historikus kontextusban. A hun - magyar kapcsolatokról és az esetleges rokonságról két történeti hagyomány emlékezik meg: az egyik Kézai Simontól származik,…..
Csakis önmagának köszönheti Orbán Viktor, hogy kormányzása 14. évében olyan helyzetbe került, melyből nehezen fog kievickélni. A kormányfő persze nagy túlélő, és az ilyen kríziseket is arra próbálja felhasználni, hogy egyértelművé tegye hívei és ellenségei számára: nincs olyan válság, melyet ő ne…..
Etniez 2024.02.25 13:28:38
@ulpius66: "EZ A TRUMP, EZ TUD VALAMIT......."
www.youtube.com/watch?v=OtDAZhknaJk

Igen, tudja hogy Orbán Viktor Törökország miniszterelnöke.
Etniez 2024.02.25 13:30:11
@ulpius66: Te pampogtál, hogy mit szólnak bele a külföldön élő magyarok a magyarok dolgába, erre megkérdeztem, hogy mi a bajod a romániai magyarokkal.

De hát becumtad, mert ugye sem gondolkozol, mielőtt beszélsz. Pedig jó szokás.
Egyértelmű miért nem tette, bibliai idézet is van rá...
Etniez 2024.02.15 14:32:29
@2024: Ráadásul K. Endre meg sem bánta a bűneit, elolvastam a hazudozását az ártatlanságáról.
A börtönben mindenki ártatlan, ő is az volt. Szerinte. A büntetés nem érte el célját, erre kiengedik.
  Jó-jó, tudjuk, Argentína immáron hosszú évtizedek óta permanens válságban él. Az infláció mértéke brutális, a szegénységi ráta 40%-os, a gazdaság ezer sebből vérzik. Viszont nem reménytelen a helyzet: végre egy ország, amelynek volt bátorsága egy vérbeli libertáriust ültetni az elnöki székbe.…..
Etniez 2024.02.06 20:06:09
@Wildhunt: köszönjük Emese, de most hagyd a felnőtteket beszélgetni.
Etniez 2024.02.06 20:09:01
@Sadist: röviden: nem.
Hosszabban: egyáltalán nem.

Már kifejtettük, olvass vissza.
Etniez 2024.02.06 20:11:06
@Sadist: látom, te is gyakorló elmebeteg vagy, mint a másik. Magatokra hagylak, olyan szépek vagytok együtt.
Fundamentalistákra nem pazarlok időt.

Szép estét!
A Bethesda már tavaly decemberben ígéretet tett arra, hogy idén valódi frissítés- és tartalomdömping várható a Starfield játékban. Ez azt jelenti, hogy hathavonta érkezik majd új javítás a sok szempontból csalódást keltő sci-fi RPG-hez. Az első ilyen frissítés az 1.9.47.0 verzió, amely a Bethesda…..
A repülés egy csodálatos élmény. De vajon ismerjük-e az íratlan szabályait? Ebben a cikkben feltárjuk a repülés rejtett etikettjét, amelyet minden utasnak ismernie kell. Ezek íratlan szabályok, sokan nem törődnek velük, és mások élményét rontják el, legyen szó a repülőgépen való viselkedésről, a…..
Etniez 2024.02.05 09:18:20
@Semper Fidelis: Én kb 200-nál tartok és volt már olyan, hogy flottul ment minden. Nagyon ritka, de volt már.
Nem értem, hogy sokszor nem értik az emberek, hogy az ő viselkedésük a felszállásnál 5-10 percet is hozzáadhat a "boarding complete"-hez és forgalmasabb repülőteren az még további időveszteséget jelenthet, mert kialakulnak sorok a felszállópályáknál.
Nyugodtan elszöttyögnek, jóvanazúgy.
Jómagam már felszállás előtt kézbe veszem a kabátot és előkészítem a táskából azokat a dolgokat, melyek az utazásnál kellenek, odaérek a helyemhez, feldobom az ülésre, közben fel a táskát és a táskára rá a kabátot. És igen, ebben nem értünk egyet az írással: fel lehet tenni úgy is a kabátot, hogy nem más táska elől veszi el a helyet, hanem kitölti a hézagot. És akkor win-win.

Gyorsan kell felszállni, úgy is lesznek órák elintézni amit el kell, csak legyünk fent. Érdekes módon leszálláskor mindenki siet, akkor senki nem szöttyög...
Kapcsolódó cikkek: Kuruzslás miatt elítélte a bíróság a szcientológusokhoz köthető egyik szervezet tagjait - Magyar Hírlap Kuruzslás miatt elítélte a bíróság a szcientológusokhoz köthető egyik szervezet tagjait - Mandíner Kuruzslásért ítéltek el 21 főt a szcientológusokhoz köthető több milliós…..
Etniez 2024.01.19 09:13:02
wagmg Emag ügyfélszolgálat... 2024.01.12 09:54:57
Ez megint mekkora átverés, komolyan mondom, az agyamat eldobom. Kinyílik az ember zsebében a bicska, pedig eredetileg nem is volt nála bicska. Szóval sokat vásárolok az Emag nevű webes csodán. Eddig elégedett voltam velük, de mostanában kicsit felhalmozódtak a törött csomagok, az újként hirdetett…..
Etniez 2024.01.15 10:33:08
@atomic power 1986DucaDuca: Nem, a napi 1 halott kurvára nem sok, Magyarországon közlekedési balesetben többen halnak meg.

genocide

the deliberate killing of a large number of people from a particular nation or ethnic group with the aim of destroying that nation or group.

Szóval a népírtás nagy számú ember megölését jelenti azzal a céllal, hogy kiírtsanak egy népcsoportot teljesen vagy egy területről.
Szóval a napi egy halott nem számít annak, mert nem felel meg a definciónak.

Másrészt, az ukránok nem ölték halomra az ártatlan civiliket, hanem harcoltak a területüket megszálló oroszokkal és háborúban értelemszerűen halnak meg civilek.
Az volt népírtás, amikor a szerbek Sebrenicánál összetereltek egy csomó muzulmánt, bezárták öket egy táborba, majd a megkötözött kezű embereket kivitték a mezőre és legéppuskázták,
Az népírtás.

Le kell jönni az orosz propagandáról kicsit. Vagy tőlem maradhatsz ilyen tévhitben is, leszarom.
Etniez 2024.01.15 10:37:36
@atomic power 1986DucaDuca: Az a baj, hogy annyira hülye vagy, hogy folyamatosan kinevetteted magad.

Idézgetsz nekem az oroszhírek vagy egyéb fasz oldalakról olyan dolgokat, melyek ki vannak ragadva a kontextusukból.

Amiket írsz, azok nem csorbíthatják szuverén országok akaratát.
Nem mondhatja Németország, hogy Ukrajna nem lehet EU tag, mert Oroszországnak nem tetszik.
Az igazság az, hogy Ukrajna eldönti, hogy mit akar és senkinek semmi köze nincs ehhez.
Az a szuveneritás alapja.

Amiket te írsz, azok nem katonai vagy biztonságpolitikai szerződések.
Megint jön a takarózás, hogy a kontinensnyi méretű, ballisztikus atomfegyverek ezreivel rendelkező Oroszország egész nap retteg.

Na, részemről az összes ilyen ostobaságra nem reagálok, nincs erre időm.

Egy jó összefoglaló mindenkinek: www.youtube.com/watch?v=asHlT1zkddM
Etniez 2024.01.15 10:38:31
@atomic power 1986DucaDuca: "Ha a testvéremet agyba-főbe püfölik egy lakásban,"
Ha ez történik, akkor már megvan az agresszor. Azok, akik megverik a testvéred.

Na, tényleg offra raklak, fullba nyomod a kretént.
Nem múlhat el az év úgy, hogy nem beszéljük ki az év videojátékos termését. Szokás szerint Mazurral és Sasával ültünk össze, hogy saját toplistáinkat ütköztessük. Elég meglepő dolgok maradtak le vagy szerepeltek csak egy embernél, de szokás szerint sok indie (vagy legalábbis "indie") cuccot tudunk…..
1962. Egy helyi földműves csókolja meg Mohammad Reza Pahlavi sah cipőjét egy uralkodói látogatáson. Isfahan, Irán..
Etniez 2024.01.08 12:25:03
@Gukker: És mivel Olaszországban nagyon erős volt a kommunista mozgalom, nem lennék meglepődve, ha magyar "fasiszták" ellen tüntettek volna :D
Etniez 2024.01.08 14:18:39
@JTom: Sajnos a történelem ismétli önmagát, ez nem az én hibám.
Ez a poszt teljesen nyilvánvalóan nem fog kikerülni az index címlapra, de mindegy, vágjunk bele. :-) Végül csak kibújt a szög a zsákból! Most már akinek van egy csöpp esze, az pontosan tudhatja, hogy Vitézy Dávid lesz a Fidesz főpolgármester jelöltje. A Századvég úgy oldotta meg a kérdést, hogy…..
A II. világháborúban a németek elsősorban közepes bombázókat vetettek be - egy korábbi posztomban írtam is már ezekről (az angliai légi csata kapcsán). Az angolszász légierők azonban olyan gépekkel is rendelkeztek, melyekkel sokkal nagyobb bombaterhelést voltak képesek eljuttatni, sokkal nagyobb…..
  Karácsonykor látott napvilágot a Partizán különkiadása, melyben Gulyás Marci az egykori Szomszédok című teleregény néhány színészével emlékezett a legendás időkre, amikor a sorozat futott. A riporter - szokásához híven - mindent megtett azért, hogy a nosztalgiázásba némi aktuálpolitikát is…..
Etniez 2024.01.04 12:48:21
Ezt is érdemes megtekinte: telex.hu/after/2024/01/04/hirado-hu-mandiner-magyar-nemzet-cimlapi-doboz-forgalomtereles

Az adófizetők pénzéből finanszírozott közmédia a fidesz médiával együtt jelenik meg. Mondtam, már a látszatra sem.

De nem diktatúra, hanem demokrácia.. :DDD
Etniez 2024.01.04 13:08:17
@Serény Vélemény: Ha minden mutatóban ez jön ki, akkor lehet lamentálni az egyes statisztikákon, meg bele lehet menni a részletekbe, szétszedni, szétcincálni.
Pl. Magyarország az egyetlen ország az EU-ban, ahol csökkent az új autó eladások száma:

rtl.hu/europa/2023/10/20/uj-auto-vasarlas-europai-unio-novekedes-magyarorszag-csokkenes

Tudom, nem kell autó a magyarnak, azért nem vette.

Azért sem írok már semmit, mert már a válasz is kiszámítható és az arra adott saját válasz is. Unalmas vagyok már magamnak is.
Etniez 2024.01.04 13:13:22
@Serény Vélemény: Az engem érdekelne, hogy a vissztartott források hogyan növelték a magyar inflációt. Ezt még a magyar kormány sem állította eddig soha, te már túlnyomtad az állami propagandát is :D

Segítek: a közgadaság egyik elfogadott alapja, hogy az inflációt a forrásbőség generálja, ezzel szemben a forrásínség redukálja. A magyar infláció is azért lett ekkora, mert a fidesz még akkor is hitelből, választási osztogatásból tolta a gazdaságot, amikor ennek már nem voltak meg a pénzügyi alapjai.
Jelen esetben még segített is a források visszatartása az infláció csökkentésében, tehát még hálával is tartozól az EU-nak.

De mondom, jön a jól megszokott megmagyarázás. Én meg már unom, megyek is.

Pá mindenkinek.
A (szokatlanul enyhe) télből és a karácsonyból tegyünk egy kirándulást a forró és kegyetlen sivatagba, ahol megismerhetjük egy nem éppen " jó kislány" sorsát! - DDQ A képen egy B-17-es látható A  Lady Be Good történte 1958-ban a líbiai sivatag legelhagyatottabb részén egy kutatócsoport…..
Etniez 2023.12.29 08:44:01
A mai válogatás alkalmából kérem, hogy a tegnapi, támogatott bejegyzésünkre is kattintsatok rá, így segítve a blogot, hogy továbbra is fennmaradhasson. Köszönöm! 1937. Gengszterek által a Potomac folyóba lökött lopott taxi Washingtonban..